שאלה לכולם!

nIcKiTa

New member
שאלה לכולם!

קיבלתי מאנוונימוס המון חומר, בתוכו גם היה על החלב.. וזה נתן לי הרגשה רעה כזאת שאני שותה אותו אני לא סובלת ירקות.! ואם אני יהיה טבעונית לא יהיה לי מה לאכול הדבר היחיד שאני שותה כמעט זה שוקו וחלב. אז יש לכם אולי משהו שישכנע אותי לא להיות טהעונית? שאני לא ירגיש רע אם עצמי כי אני רק צמחונית?

Weird Eyal 21

New member
את במצב שלי

זה לא רק חלב אלא גם ביצים אני אישית לא שותה חלב אלא מדיי פעם גבינה צהובה ביצים אני משתדל רק פעם בשבוע ואני גם לא יכול לאכול ירקות.... אגב מישהו יודע אם מצימחונות אמורה להיות נשירה בשיער????

שש שבע

New member
בודאי

אני גם צמחונית אבל אני אוכלת ביצים וחלב, כי יש בהם ויטאמין b 12, מחסור בו,גורם לאנמיה וצרות צרורות נוספות, וגם לנשירת שיער. מידי פע יוצאים כל מיני בהצהרות נגד החלב, אבל תמיד ם נבוק נראה שמאחרי זה יש יזה אינטרס, או בורות, אדם לא בנוי להיות צמחוני לגמרי,

גם אני טבעוני "בערך"../images/Emo8.gif

ויטאמין הבי-12 נמצא בבשר, ולא בחלב ובביצים, אני לא אוכל בשר וכמעט לא אוכל מוצרי חלב, וביצים אך ורק אורגניות (שהתרנגולות הטילו אותן באופן טבעי), את הויטאמין החשוב אני לוקח בכדורים שאפשר לקנות בכל בית מרקחת שמכבד את עצמו.
תומר

ק א ר ן

New member
משהו שכדאי לחשוב עליו...../images/Emo62.gif

אז ככה... כל חודש, לאישה שלא קיימה יחסי מין(שלא הופרתה, נגיד את זה ככה) יש מחזור. הביצית שלה יוצאת החוצה יחד עם כל הפיכסה שאמור היה להחזיק את העובר. כל יום, לתרנגולת שלא קיימה יחסי מין (שלא הופרתה....) יש מחזור. הביצית שלה (הביצה) יוצאת החוצה. לאכול מחזור של תרנגולת??? ועוד נקודה מעניינת... התרנגולת לא הופרתה משום שבני אדם רעים מנעו ממנה להזדיין. גם לתרנגולות יש דחפים, לא?

barzik

New member
זה קצת מריח מדמגוגיה

הרי גם פרי - אפשר לומר שזוהי השיליה והפיכסה של הצמח. ואם קוטפים איזו חרצית ושמים בכד מים בבית - זה כמו לכרות אבר מין ולשים אותו בכד. אוכל זה אוכל.

ק א ר ן

New member
פרי זה לא ביצה! ../images/Emo94.gif

ההבדל הוא שאני מאמינה שלבעלי חיים יש מודעות, וצמח אמנם חי ואני מאמינה שכואב לעץ כשאני קוטפת פרי, אבל מלבד מערכת עצבים כלשהי אין לו חיים באותו אופן שיש ליונקים. הרי טבעונות זה לא הסוף, כל מי שראה את הסרט "נוטינג היל" בטח זוכר את ה - fruitarian , נדמה לי שככה היא קראה לזה, שאכלה רק פירות וירקות שנשרו באופן טבעי מהצמח, וכך לא הכאיבה גם לצמחים (הרי הפירות הם כמו ציפורניים ושיער, הם לא חלק מהגוף החי). והרי, אם אכן אין לצמח מודעות, לא סביר להניח שיהיו לו טענות כלפי מי שלוקח את מה שממילא נשר ממנו.

barzik

New member
fruitarian - לא ריאלי

ללא חקלאות מאורגנת ו"תעשייתית" רוב האוכלוסיה האנושית פשוט תחדל מלהתקיים - אי אפשר לקיים אוכלוסיה של שישה מיליארד בני אדם על ליקוט פירות שנשרו מן העצים ואפילו רק על מזון אורגני. ופרי שנושר, הוא הדרך של העץ להתרבות - בדיוק כמו ביצה. אם את רוצה לעשות רציונלזציה של הטבעונות שלך, הייתי מציע לך ללכת יותר בכיוון של מניעת סבל מהתרנגולות בלולים - ולא באמצעות טיעון, ילדותי משהו, שביצה זה מגעיל. ובכלל, (ואני מדבר כלא צמחוני), הרבה יותר הרשימו אותי טענות מוסריות בזכות הצמחונות מאשר טענות אחרות. כך למשל, נפנפתי בקלות צמחונים שכאשר ניסו לשכנע אותי להפסיק מזלילת הבשר שלי כי "צמחונות זה בריא" או כי "בשר זה מגעיל", כיוון שלא ברור כלל הקשר בין צמחונות לבריאות (ויש חוקרים שטוענים שמדובר בקשר הפוך) וברור שבשר אינו אוכל מגעיל בשבילי. לעומת זאת, היה לי הרבה יותר קשה לבטל דעות של צמחונים שטענו שבשר זה אולי יותר בריא, ובטוח שיותר טעים - אך הם מוכנים לשלם את המחיר הזה עבור התפיסה המוסרית שלהם.

ק א ר ן

New member
רגע רגע רגע....

נדמה לי שקצת פיספסת אותי. אולי קצת נסחפתי עם הקטע שביצה זה פיכסה, אבל הנקודה הייתה שזה ממילא לא ממש שטבעי לאכול ביצים, ככה שהטיעון של האוכלי בשר/דגים/חלב/ביצים למיניהם שזו דרך הטבע, בטל מעיקרו. יש בידינו את הכח לנצל את בע"ח ולעשות בהם כרצוננו, אבל הנקודה העיקרית היא שזה דבר מאוד לא מוסרי לעשות (לא סימפטי, אם תרצה), או אולי פשוט חסר התחשבות כלפי היצורים שבטח לא מתלהבים מהרעיון שאני אוכל אותם ( /את חלב עגליהם/את מה שהיה אמור להיות אפרוח אילו ניתנה לתרנגולת האפשרות לעשות סקס).

דורון ק

New member
למי שאמר לך שבשר יותר בריא

כנראה יש כבר חסרים תזונתיים חמורים המשפיעים לו על היכולת השכלית
לא הבנתי את כוונתך לעשות "רציונליזציה" לצמחונות/טבעונות-הרי כל אחד יש לו את הסיבות והמניעים שלו ואי אפשר להגיד לפרט שאין לו סיבה "רציונלית"-כמו שהתפיסה של "מגעיל" זה דבר אישי-לדעתי זה לא מגעיל לאכול מוצרים מהחי- אך מה שכן מגעיל לדעתי זה איך הם הגיעו לצלחת ומה הם עושים בגוף שלנו. תזונה של פרוטריין(וגם מאקרוביוטי) לדעתי זה לא ריאלי גם מהסיבות שציינת וגם שזה יכול ליצור מחסורים תזונתיים גדולים-אי אפשר לקבל את כל המרכיבים התזונתיים מפירות וירקות-למשל חומצות שומן חיוניות,חומצות אמינו חיניות(למרות שאפשר אולי על ידי שילובים ביזארים למדי) וכמובן חלק מה-ויט/מינ.

ק א ר ן

New member
דורון......

למה אתה אומר "פירות וירקות" כאילו זה כל מה שיש לאכול? מי אוכל רק פירות וירקות? ברור שאי אפשר לקבל את כל מה שצריך מפירות וירקות, את חומצות האמינו הדרושות לגוף ניתן לקבל ע"י צירופים שונים של קטניות ודגנים, אותו סיפור בנוגע לחלבון, מלבד זאת שאפשר לקבל חלבון מושלם הזהה באיכותו ובכמות ריכוזו לבשר, מפולי סויה. חומצות שומן אפשר למצוא בזיתים, אבוקדו, שקדים ואגוזים למיניהם. כמו כן, B12 , אשר מהווה בעייה רצינית למדיי לטבעונים ניתן לקחת בכדורים או בדרך "טבעית" יותר, בבמבה (של אסם).

דורון ק

New member
לחלוטין לא הבנת את מה שרשמתי

רשמתי שלתזונה של פרוטריין-שלא אוכל סויה ודגנים מן הסתם יש בעיות תזונתיות. ברור שאפשר לקבל מתזונה טבעונית את כל המרכיבים התזונתיים!-הרי אני אוכל תזונה מהצומח! בנוגע ל-B12 צריך לדעת שהויטמין לא מיוצר על ידי בעלי חיים אלא על ידי מיקרואורגניזם כאשר בכדורים הוא יותר קל לעיכול-למעשה ה-FDA ממליץ בצורה גורפת לאנשים בוגרים לקחת את הויטמין בכדורים ולא להסתמך על עיכול הויטמין ממוצרים מהחי-לא הבנתי מה "במבה" קשור לעניין.

ק א ר ן

New member
לבמבה מוסיפים ויטמינים... בערך../images/Emo18.gif

בבמבה יש תוספות של B12, זה כתוב בגב האריזה. לא שברור לי כמה מזה מצליח להיספג בגוף, אם בכלל. אבל זה מצטייר כך כחטיף "בריא", משהו שטוב לתת לילדים.... תכסיס שיווקי מצויין, הלא כן?

Talia E

New member
אל תתני לרשום על אחורי האריזה

להטעות אותך... חחחח... הרבה הורים שוגים וחושבים שבריא לתת לילדים במבה כי יש בה ויטמינים... במבה הינה: מזון מעובד עם כימיקלים, מזיק לשיניים, מכניס לחות מיותרת לגוף, ופשוט מיותר לגוף... ה"ויטמינים" הינם ויטמינים סינתטיים (עוד כימקלים), ואינם באים בכמות או באופן שיזין אותך. בקיצור - עדיף כדור... של סולגאר

barzik

New member
פה דווקא אתה טועה

אכילת בשר (במידה! במידה! לא זלילת ארבעה קילוגרמים של אנטרקוט בכל יום
) היא בריאה יותר מתזונה צמחונית בלבד - שאל כל רופא. כמובן שהכל תלוי בכמויות ובאיכות של מה שאתה מכניס. במחקרים המראים על כך שבשר הוא לא בריא - תמיד מצויין שמדובר שהירידה בבריאות היא בגלל אכילה מופרזת. ולמה צריך לעשות רציונליזציה? לא צריך - אלא אם כן אתה מנסה לשכנע מישהו אחר להיות צמחוני. וכדי לעשות את זה אתה חייב להשתמש בכלים שונים מאשר לומר "זה מגעיל".

דורון ק

New member
ה"במידה" זה לא תירוץ

תשמע(או יותר נכון תקרא) יש הרבה דעות בנושא תזונה וכולן מבוססות על אמת מסוימת או על סיבה כלכלית מסוימת. לא יודע מה איתך אבל אותי אי אפשר לשכנע שמוצר עם שומן רווי,כולסטרול,חומצות אמינו שלא חיוניות לאנשים,הורמונים,תרופות,אנטיביוטיקה,קשה לעיכול,נרקב בקיבה וכו´ זה דבר בריא-וזה גם כשאוכלים "במידה" בלי לדבר על מה שקורה עם אוכלים הרבה מזה,לכן הטיעון של אנשים שאוכלים בשר כאילו זה דבר בריא מופרך מיסודו. גם רעלים מסוימים אפשר לאכול "במידה" ללא תופעות לוואי למרות שאני כמובן מסכים שלא כל מה ש"צמחי" או "טבעי" הוא גם בריא.

barzik

New member
אז ככה, עיינתי והתרשמתי

ואז פתחתי את הICQ דיברתי עם חבר של חבר, רופא במחלקה פנימית. לאחר עיון קצר באתר הוא טען שמה שכתוב שם הוא לא מבוסס במקרה הטוב (אני מצטט) הוא טען שאכן תזונה דלת כולסטרול ודלת שומן מאריכה את תוחלת החיים - אך גם דיאטה הכוללת בשר יכולה להביא להרכב תזונה כזה. תזונה צמחונית צריכה לכלול תוספי מזון - ואילו תזונה בשרית לא. כמו כן הוא טען שתוצאות מחקרים אמפיריים המשווים בין תוחלות החיים של צמחונים ללא צמחונים "לא הגיעו למסקנה ברורה". המסקנה היא שעל פי הדעה הרפואית המקובלת כיום - אכילת בשר לא מזיקה. רציתי לשאול אותו עוד כמה דברים, אבל אז המחשב קרס. ומה לגבי איכות הבשר? לזה לא היתה לו תשובה - אז הלכתי לדבר עם תזונאי, התזונאי היחידי שמצאתי היה באודיגו (ולכן יש לקחת את הדברים בעירבון מוגבל) - הוא טען שאכן יש תופעות של תוספת הורמונים ואנטיביוטיקה לבשר - אך כעקרון זה לא משפיע על איכותו. הוספת אנטיביוטיקה והורמונים מסוימים אסורה על פי החוק בחלק מהמקרים. כעקרון בשר "חוקי" לא אמור להזיק לבריאות מבחינת הורמונים ושאר רעלים. כמובן שהוא אמר שצריך להקפיד על בשר שעבר בדיקות וטרינריות. רציתי לשאול אותו עוד כמה דברים אבל אז שוב המחשב קרס. תשמע, אני לא רופא וגם לא תזונאי - אני רק כלכלן. אבל לפחות על פי הממצאים של הבדיקה הראשונית - אכילת בשר היא בריאה - לפחות כמו דיאטה צמחונית. המסקנה הנוספת שהגעתי אליה היא שהגיע הזמן לתקן את המחשב... אני לא רוצה להכנס לויכוח של "מה יותר בריא" כי אין לי כלים להתווכח והויכוח יהיה די עקר - אלא אם כן תמצא לי אסמכתאות יותר רציניות מאתר של רופאים שמצהירים מראש שהם סובייקטיבים. מסקנה סופית: הדרך אל הצימחונות היא מכיוון המוסר והאינטלקט - לא מכיוון של התועלת הבריאותית.

דורון ק

New member
אז גם אני לא אכנס לויכוח

מאחר אתה לא מומחה בעניין(ואני דווקא כן) אז זה לא יהיה הוגן,אבל בכל זאת כמה הערות לטענות ה"מומחים":1)הקשר בין צמחונות ואריכות ימים הוכח בברור( 1994:308:-1671-1667 BRITISH MEDICAL JOURNAL)-כך שטענתו על מחקרים לא ברורים אינה מוצדקת-אספקטים רבים לעניין-שווה לקרוא מחקרים נוספים בספרות המקצועית שביניהם השוואות והוכחות בין צמחונים ללא צמחונים בין הנושאים:אחוזי שומן תת עורי,סרטן,מחלות לב,אימפוטנציה,אנמיה(חלב),סכרת(חלב),אסטמה(חלב),לחץ דם וכמובן שאר מחלות לא קונבנציונליות(פרה משוגעת,פה וטלפיים,סאלמונלה)-רק רשימה חלקית. 2)לגבי העניין שצמחונים צריכים תוספת כדורים-שטות מוחלטת,לכל דבר שיש בבשר יש מקור אחר-חוץ מקריאטין,מה שמביא לעוד מחקר שפורסם לאחרונה במשרד הבריאות הצרפתי בו נאמר שיש לערוך מחקר ארוך טווח בנושא קריאטין וסרטן. אולי תוכל להראות לי על יסוד חיוני אחד שנמצא רק במוצרים מהחי(אין כזה). לבחור השני שדיברת איתו ולדבריו המוזרים משהו אני לא רואה צורך להגיב! ובנוגע למסקנה בריאותית:כמו שאמר וויליאם קאסטלי-עורך המחקר האפידמיולוגי הרצוף הארוך ביותר:"OF ALL THE DIETS WE CAN CHOOSE FROM VEGAN DIET IS OBVIOUSLY THE BEST,ANYTHING ELSE IS JUST A COMPROMISE"-די ממצא את העניין לדעתי.

ליוויתן

New member
תרנגולות

תרנוגלת שמטילה ביצה כל יום לא עושה את זה בצורה טבעית, אלא בעזרת הורומונים רבים שהאדם דוחף לה כדי לקרוא קצת חומר לפני שעונים

למעלה