שאלה לכולם!

ליוויתן

New member
מה שניסיתי לומר...

הבנתי ממך שאת חושבת שתרנגולים או נכון יותר תרנגולות מטילות ביצים כל יום, דרך קבע ובצורה טבעית והדבר לא נכון. בני האדם מוסיפים להם הורומונים כדי שהן יטילו כל יום. זה מה שרציתי לומר. לוויתנית

Talia E

New member
לא מצמחונות

אלא מתזונה לקויה יכולה להיות נשירת שיער. אתה עצמך כתבת שאינך אוכל כלל ירקות למשל... - למה אתה חוש/ב שנשירת השיער מקורה דווקא באי אכילת בשר?? אפשר להיות צמחונים בריאים בכיף, אם נותנים לגוף את המגוון שהוא זקוק לו?... (מה שאתה לא עושה) ראה את תשובתי לניקיטה...

Necrophil

New member
יש בעיות חמורות יותר מנשירה בשיער..

שהיא גם בעיה חמורה בפני עצמה, אלא אם מישהו אוהב להיות קירח טבעי בגיל צעיר. על פי השמועות, וזאת שמעתי מרופא שיניים (בכל זאת רופא?...), בגלל חוסר בגורם העוזר לויטמין B12 להספג (לא רק מחסור ב- B12), ובמיוחד בגיל מסויים, שהוא מתחת ל- 23-22 (זאת לפי ווטרינר? אני מרכיבה לי איזה תיאוריה שכל חלק מוסיף רופא אחר...), כאשר צמחונים לא מקבלים את הגורם הזה, אך ורק דרך בשר או דרך ויטמינים משלימים מיוחדים, ואני מדגישה מיוחדים ולא סתם תוסף B12, יש להם בערך שנתיים לחיות... בלי הגזמה. זה חשוב לי במיוחד כי אני אוכלת כל הזמן מחוץ לבית, ואני בערך שמה זין על תזונה (כמוש אני שמה זין על "טיפוח נשי" ומריחת מיליון קרמים וכו´). אין סיכוי שאוכל להרגיל את עצמי לקחת תוספים למיניהם מפני שאני הבנאדם האחרון בעולם שמסוגל לסגל לו הרגלים, וזה כולל כל דבר (מאותה סיבה הפסקתי עם גלולות נגד הריון כי אין טעם כשוכחים כ- 10 פעמים בחודש..). מה עושים?... האם יש מישהו ששמע פה על העניין הזה, ואם לא, אני מקווה שהוא מודאג כי בכל זאת לא זיינו לי בשכל... ואם יש למישהו כח לבדוק את זה לעומק, אשמח לשמוע משהו לעניין....

Talia E

New member
אני צמחונית מגיל 18

והיום אני בת 22 וחצי ועוד בחיים...
זה סותר לך את התאוריה?

Necrophil

New member
ממש לא אני גם צמחונית 3 שנים...

יכול להיות שנמות גם עוד 5 שנים. כמו שהבטיחו לי שקעקוע זמני יורד אחרי 3 שנים, אח"כ שינו את זה ל- 5 שנים, ועכשיו כבר עברו 5 וחצי שנים והוא לא מראה סימנים שהוא רוצה ללכת. נו מילא. אז אולי לא נמות... אני לא אתאכזב דווקא.

ashmash

New member
אני גם באותה סירה

אני גם צמחוני וגם לא סובל ירקות בני משפחתי מחנים אותי פחמימני ולא צמחוני, כי כל מה שאני אוכל זה רק פחמימות... ואני אומר, עדיף לחיות על ויטמינים מאשר להרוג יצורים חסרי ישע... ותחליפי בשר מסויה זה לא דבר כזה רע... וגם חלב, זה באמת לא בריא, כי זה גם עם כולסטרול וכו (למעט חלב 0 אחוז...) וחלב סויה זה דוחה ושוקו סויה זה סביר... בקיצור את לא לבד... ופה אני אפסיק עם החצאי משפטים האלו

Weird Eyal 21

New member
אני

רוב החברים שלי לא צימחוניים והם קוראים לי חובב טופו סבבה מתאים לי....

ordv

New member
כולסטרול ושומן...

טעות בידך: גם בחלב 0% שומן יש כולסטרול יש הבדל בין כולסטרול לשומן... בשמן לטיגון, למשל אין כלל כולסטרול... במרגרינה יש...

ordv

New member
סליחה טעיתי...

גם במרגרינה אין.... כולסטרול: רק במוצרים מן החי: בשר, ביצים וחלב למוצריו.

Necrophil

New member
פחמימני...

hehe אנחנו קראנו לזה "לחמני" דווקא. כולנו צמחונים בעבודה אגב. ואנחנו אוכלים לחם כל היום כי זה מה שיש כשאתה רוצה לנשנש... (חרוז?)

K A R I N

New member
לעשות משהו קטן אפילו, עדיף מ....

לא לעשות כלום. גם אם לא תאכלי רק בשר (כמו שאת עושה כרגע), את עושה הרבה יותר ממישהו שלא עושה אפילו את זה. לכן כל הכבוד קודם כל, זה באמת בעיה להיות טיבעוני למי שלא אוהב ירקות, כי זה בערך כל המזון שלנו. את יכולה להמנע מצריכת ביצים רגילות, ולצרוך רק ביצי חופש, כמו כן את יכולה להקטין את כמות צריכת החלב שלך... לדעתי זה עוזר. את בכלל לא צריכה להרגיש רע עם עצמך, להפך תרגישי נהדר, את לא שותפה לרצח המוני של חיות רק לטובת ארוחה "טובה".

אצלי זה ככה...

אני צמחונית אבל אוכלת רק ביצי חופש ומעט מאוד מוצרי חלב פה ושם.. כבר בועיים שלא נגעתי בחלב או בגבינה אף פעם לא אהבתי.. לדעתי להיות צמחונית זה מספיק ואם אין לך תחליף לחלב אז לא כדאי לך להיות טבעונית כי זה יכול סתם לגרום לך לנזק.. גלי

ק א ר ן

New member
רק ירקות???../images/Emo97.gif

איך אפשר להגיד שכל מה שטבעונים אוכלים זה ירקות???? עם כל התחליפי טבעול וסויה (בעצם, גם לא נכון לקרוא לזה תחליף בגלל שזה מרמז על כך שהדבר הטבעי, הנכון והראוי לאוכל הוא בשר וחלב), מלבד הקטניות, דגנים, אגוזים, שורשים ופירות למיניהם, אפשר לראות שטבעונים לא חיים על חסה. חוץ מזה, יש דיי והותר עוגיות, ופלים ומיני שוקולד מריר למיניהם שיעזרו לנו להתגבר על הדחף לאכול שוקולד חלבי. נכון שצמחונות זה יותר טוב מכלום, וכל כמות חלב שנמנעים ממנה תעזור, אבל חשוב לא להחליט ש"זהו, את החלק שלי עשיתי". תמיד צריך לשאוף ליותר!

Talia E

New member
כך או כך

אני לא רואה איך תוכלי להישאר בריאה (בהנחה שאת בריאה עכשיו) לאורך זמן, אם לא תאכלי שום ירקות (האם את אוכלת קטניות ודגנים למיניהם?) חבל לכלות את משאביו של הגוף, חבל להגיע למצב של חולשה - כדאי מראש לתת לגוף את האפשרויות להיזון מאוכל מגוון. באיזשהו שלב, לא תהיה לך ברירה, אולם אז כבר יהיה קשה יותר (ולעתים בלתי אפשרי) להחזיר את הגלגל לאחור. הצעה: נסי לבשל לעצמך ירקות בכל מיני דרכים; אני למשל אוהבת כרובית, רק אם היא מאודה (ולא מבושלת) וכו´ ואני יכולה לספר לך שעכשיו אני ממש אוהבת ירקות שפעם לא סבלתי! הצעה נוספת: כשאת אוכלת, נסי להרגיש מה הגוף שלך חושב על זה... לא הפה, אלא הבטן, ותאי הגוף כולם... נראה לי שאם תרגישי איזו "חגיגה" קורית לגוף כאשר הוא מקבל ירקות מסויימים, את תתחילי לאהוב אותם, כי תרגישי את כח החיים שהם נותנים לך, וזו הרגשה נעימה מאד...

דורון ק

New member
מה שרשמת נראה לי כדאי להדגיש

שזה תופס לכלל האוכלוסיה ולא רק לצמחונים/טבעונים-ירקות צריכים להיות חלק בתזונה של כל אחד.

Talia E

New member
נכון

לאחרונה חשבתי לעצמי האם צמחונים סובלים מיותר חוסרים מכלל האוכלוסיה, או שרק אותם בודקים? אם אכן צמחונים סובלים מיותר חוסרים, יתכן שזה נובע מכך שכשאוכלים חיה, בצורה כזו או אחרת, אוכלים גם את הדברים שהיא קיבלה ממזונה (הצמחוני...). או שמא, זה מפני שהם אוכלים כך בעיקר ג´אנק פוד (ותסלחו לי, אבל טבעול או טופוטבע, זה עדין מזון מעובד = ג´אנק פוד). אני לא אומרת חלילה שבריא יותר לאכול חיות - בכל מקרה, אנשים שאני מכירה שאוכלים חיות, הם הרבה פחות בריאים מצמחונים (ומטבעוני אחד...) שאני מכירה שאוכלים בצורה מגוונת וטובה. יחד עם זאת, אני מכירה צמחונים וטבעונים חלושים ולא בריאים... - פשוט רואים על האדם מה הוא אוכל... אכן, הגוף של כל אחד מאתנו זקוק לירקות... כמו שהגוף של נמר זקוק לחיה שאותה הוא צד... - כך הטבע יצר אותנו.

ליוויתן

New member
ל ניקיטה

לא ממש שמתי לב אם מישהו טרח לענות לך על השאלה, שהתשובה עליה מאד פשוטה פשוט לשתות חלב סויה שהוא הרבה יותר בריא מחלב רגיל (ולטעמי טעים יותר) זה מה שאני עושה לפחות

למעלה