שאלה לכל חבריי הפורם

dark eyes

New member
שאלה לכל חבריי הפורם

הייתי רוצה לדעת מי המלחים האהוב עליכם ומדוע???????? וידעתם (בלי להפחיד אותכם מניתוח מסויים) שעל פי סוג המוסיקה מנתחים את הבן אדם נפשית

ויקי.ש.

New member
קודם כל מזל טוב!../images/Emo65.gif

ניסיתי כבר כמה פעמים לשלוח הודעות אבל הן לא עברו. כשהייתי יותר קטנה מאוד אהבתי את יוהאן שטראוס. עכשיו אני נשבית בקסמיהן של הסונטות לפסנתר של בטהובן. למה? כי זו מוסיקה מדהימה.

Toccata Fugue

New member
חד משמעית-באך../images/Emo79.gif

למה? בגלל שיש לו מוזיקה גאונית! אפשר לראות בבירור שמסתכלים טוב בתווים שבעצם הכל חישובים, כל תו ותו כיאלו מתוכננים בקפידה שכזו לא מתעלה על הדעת,במיוחד הפוגות שמעטים ידעו לכתוב אותן. יש לו יצירות שאני מגדיר אותם כגבול בין טירוף לגאונות.

Toccata Fugue

New member
ועוד שני מלחנים..

ששכחתי להוסיף.. וילה לובוס שהוא איש שאני מאוד מעריך גם בתור בנאדם וגם בתור מלחין. מרגישים בבירור איך שימחת החיים שלו פורצת מתוך היצירות שלו. מוזיקה מדהימה יש לו..הוא היה מסוגל לכתוב יצירה מוזיקלית על אודות קו הרקיע של ניו יורק או איזה אזור הררי בברזיל כעקומה על נייר גרפי ולתרגם את פיתולי העקומה לקו מלודי. אני אוהב במיוחד את היצירות שלו לגיטרה. ומלחין שני זה אגוסטין באריוס מונגרו שגם הלחין לגיטרה והיה בהחלט אחד מאחרוני גאוני הדור של המאה שעברה.יצירה שלו שאני מאוד אוהב-la catedral יצירה שהושפעה מסגנון הבארוק אך עם זאת ניכרות בבירור השלכות התקופה הרומנטית.

Der-Albert

New member
שאלה קצת קשה...

כי זה משהו שנורא תלוי במצב רוח... יש הרבה מלחינים שלא יצא לשמוע יותר מדי מעבודותיהם (מכיוון שאני לא בעל הממון בבית, ואני לא תמיד יכול לקנות דיסקים) אבל מה ששמעתי מאוד נשא חן בעייני ואני מוצא את עצמי מקשיב להם בלופ שעות על גבי שעות, ככה שאני חושב שאני יציין איזה סתיים של מלחינים ואת היצירות שגורמות לי לחשוב שהם הגדולים ביותר, לאונרד ברנשטיין - מזמורי צ´יצ´יסטר, פשוט בין קטעי המקהלה הגדולים ביותר פרנץ ליסט - כל דבר ששמעתי שלו עד כה, במיוחד הרפסודיה ההונגריה השנייה (נראה לי) וכמובן, באך, הבן אדם פשוט כל כך גאון... אני גם מאוד אוהב את פרנסיסקו טרגה, אבל מה שגורם להמעיט קצת בערכו היא העובדה שהרפרטויר הכלי שלו מאוד מוגבל, הוא כתב רק לגיטרה, למרות שביצירות כמו קפריצ´ו אראב הוא גרם לגיטרה להישמע כמו תזמורת שלמה.

dark eyes

New member
אני מודע

עד כמה השאלה קשה ובגלל זה לא עניתי ראשון למרות היותי כותב השאלה!! ובתשובה לא מסובכת אני אכתוב על שני מלחינים גדולים שלי פשוט עושים את זה (בלשון המעטה). 1. שופין- במיוחד הנוקטיורנים והפולונזים הגואים שלו. הבן אדם הגאון והמוסיקה שלו אלוהית היא הדבר הקרוב ביותר לאלוהים וששומעים אותה מבינים עד כמה השימוש בפסנתר מעניק ליצירה פשטות אך עם זאת גאונות מסויימת. 2.וואגנר ובטהובן- אכן כן אלו השניים הדומים מאוד שניהם גרמנים את שניהם לא העריכו בחייהם ובמותם חלקו להם את כבוד המלך! המוסיקה של וואגנר מסודרת הגיונית אוצ´סטרה במלואה שימוש בכל כלי אפשרי וכתיבת מוסיקה אופרות ואופרטות בגרמנית ברמה גבוהה מכל אחד שאי פעם שמעתי (רק לא לפגוש את וואגנר אתם יודעים אנטישמי וכל זה). ולעומתו בטהובן ויצרותיו שנשמעות כאילו נכתבו ממש ממש מרגש הלב הפנימי ביותר הקיים. הבן אדם גאון היה וגאון תמיד ייתפס בעניי אוליי זה בגלל שלנגן פסנתר כמוני הוא נותן אינטרפטציה שונה לגמריי מכל מלחין שהיה ונותן חופש גדול יותר (שלא נדבר על קטעיי בטריו בסונטה לאור הירח שם הוא בכלל מביא את חופש היצירתיות של המנגן ולא של המלחין!) ו.....זהו

דווקא היתה הערכה

דווקא על וואגנר ובטהובן אתה אומר שלא העריכו אותם בימי חייהם? נכון - ההערכה אליהם התעצמה מאד אחרי מותם והביקורת כלפיהם כמעט ונעלמה לגמרי. אוקי - תופעה אנושית מענינת. אבל עדיין - שניהם היו במרכז דיון ציבורי מוזיקלי סוער. אפשר להגיד הדמויות החשובות במוזיקה במשך רוב ימי חייהם. זה אומר בין היתר גם גלי תמיכה וההערצה

elad2040

New member
הממ

אני לא אכתוב את שמות הגדולים, הם לא צריכים שאני יגיד כמה הם טובים. שני מלחינים שכבשו את לבבי (למרות שאני מכיר מעט מאד דברים של שניהם): גבריאל פורה- הרקוויאם המדהים מכולם, לדעתי. אריק סאטי- ראשון המינימליסטים, וגם הטוב שבהם. כנראה היה משהו טוב באויר בסוף המאה התשע-עשרה תחילת המאה העשרים בצרפת.

Brendan

New member
אז כך....

אני אוהב יצירות בארוק ולכן אני מתמקד בעבודותיהם של ויולדי, טלמן, סקארלטי והנדל. בנוסף, אני אוהב להאזין ל-באך, מוצארט ולמוסיקה עתיקה שלא תמיד יודעים מי כתב אותה.

The Exorcist

New member
אמ....

כל התקופות וכל המלחינים...מעדיף את ברהמס, בטהובן, צ´ייקובסקי.

arik 4

New member
beethovon והתקופה

לידיעה כללית: מוצארט היה גאון בלי רגש ובכל אופן לא "touchie" בטהובן היה בעל השראה והמרגש של כל הזמנים באך נותן "מסג´" למוח באיכות super hi class ובזה אין לו מתחרים.

Lacrimoza

New member
הכי אהוב

מענין לראות את ההעדפות של כל אחד, ולעיתים זה מוזר, אני מעריץ מושבע של מוצארט באך בטהובן היידן מהלר ברהמס ועוד רבים וטובים וקשה לי לדרג בין מוצארט באך ובטהובן למשל

משתמש במלחם פשוט. וברצינות:

מי שנדבק למלחין בודד, מחמיץ את האחרים. לגבי: מוצרט - הכי גאוני. ויולדי ואלבינוני - מועדפי הברוק, אך גם טלמן מדי פעם. הנדל ובאך, לכל אחד יש יצירות ישר מאלוהים. בטהובן הוא בטהובן. ברליוז. ברוקנר, קשה לקליטה, אבל שווה להתאמץ. גוסטב מאהלר, ובמיוחד סימפונית התחייה. הסימפוניה, תשאלו את גילברט קפלן שני הריכרדים וגנר ושטראוס, ויוהן שטראוס גם הוא. ענקי המאה העשרים, סטרווינסקי, פרוקופייב ושוסטקוביץ (ושכחתי כמה רוסים גדולים ממאה קודמת) האנגלי בריטן, והאמריקאים גרשווין, גרופה, קופלנד וליאונרד ברנשטיין. ועוד ועוד.

אסתי123

New member
שוברט, שוברט ......

אף אחד לא היזכיר את שוברט. לא מובן!!!!! גאון מוזיקה, כתב מוזיקה אלוהית עם צניעות וענווה אין קץ. מלודיות נפלאות. מוזיקה לפסנתר -אימפרומפטו,סונטות, שירים, סימפוניות, מוזיקה קאמרית מופלאה. אחד מהגדולים!!!!!

צודקת כמובן. ומה עם מלחיני האופרות?

ורדי, רוסיני, פוצ´יני. ומלחינים מעמים אחרים: דבוזק. גריג, סיבליוס.

four seasons

New member
מצטרף, אני אוהב

את "העלמה והמוות" והבילתי גמורה, בעיקר את המוסיקה הקאמרית שכתב

מזל טוב לפורום החדש.

בקשר למלחין, אני חושב ש4 עונות של ויולדי זה אחד מההשגים היותר גדולים לאנושות.

למעלה