שאלה לכל חבריי הפורם

בפורום של אודיו וקולנע ביתי דנו

בשאלה של איזה ביצוע לארבע העונות נחשב בעינכם? אחד הביצועים שנזכר שיש גם לי הוא קונצרט חי ליובל של הפילהרמונית לזכרו של ברוניסלב הוברמן, כאשר את תפקיד הכינור מבצעים ארבע כנרים: שטרן, צוקרמן, מינץ ופרלמן. הקלטה של DG.

four seasons

New member
ביצועים מעודפים עלי

קודם כל ברכות לפורום החדש, הביצוע האוטנטי של איל ג´ורדינו ארמוניקו והביצוע האחרון של ביונדי, נסו להשוות בינייהם, מעבר לכך אפשר ללכת לאיבוד בין ים הביצועים, בסך הכל מה שקובע שה האוזן.

פפנר

New member
ואם אינך מתעקש על בצוע אותנטי אז

מרינר עם אלן לאבדיי מלפני 30 שנה וכעת בסדרת הבצועים הקלאסיים של דקה

four seasons

New member
תודה על ההמלצה../images/Emo48.gif

אני לא נרתע מביצוע מודרני, נגעתי בביונדי ונפגעתי, זה לא נורא ולמרינר אני יכול להגיש רק

עמנואל הלפרין, איך אהבתי את הניק

שלך...ממש הברקה גאונית... רגע אתה ניק נכון? אתה לא ה - העמנואל הלפרין ההוא הידוע... סמיילים לרוב...

liquidiamond

New member
הרומנטים..

שופן הוא האהוב עליי ביותר, פשוט לבכות ממנו יחד איתו- צ´ייקובסקי, שומן (אני מתמוגגת ממנו), מנדלסון, ובצרפתים- דביוסי- פשוט לא תאמן הוא המוסיקה שלו אני מאד מעריכה את באך אבל פחות מתחברת אליו. המלחינה הכי אהובה עליי היא הזמרת/פסנתרנית טורי איימוס מי שלא מכיר אותה חייב לשמוע היא גאון מוסיקלי!!!!!!

liquidiamond

New member
טורי איימוס:

טורי איימוס היא זמרת יוצרת ייחודית. היא התקבלה לאחד הקונסרבטוריונים הנחשבים בארה"ב (peabody( כשהיא רק בת 5(!) -התלמידה הצעירה ביותר אי פעם. היא החלה לנגן על פסנתר גבר בגיל 2.5 מנגנת כל דבר שהיא שמעה משמיעה- היתה ילדת פלא. אני לא אפרט על כל הרקע שלה, אבל כיום היא זמרת מצליחה . יש לה קול מדהים, היא מנגנת בצורה שלא תאמן, הטקסטים שלה קשים וחודרים ומלחינה גאונית. היא מושפעת הן מקלאסי והן מרוק שעליו גדלה. אני מאמינה שכל חובב מוסיקה קלאסית אולי לא יאהב אותה כי היא באמת משהו מיוחד וקשה לעכל אותה, אבל בהחלט יעריך אותה. מי שנכנס למוסיקה שלה, לא יוצא ממנה. זו התמכרות קשה ביותר. מיותר לציין שזה תענוג גם לנגן את היצירות שלה על פסנתר. ממולץ ביותר!!

Der-Albert

New member
אההה

קונסרבטוריון זה פחות או יותר מתנ"ס למוזיקה... בקונסרבטוריון של רמת השרון יש המון ילדים בני 6-7... באמת לא הייתי מעמיד פנים שאיזה רוקרית כושלת סטייל אלאניס מוריסט היא ילדת פלא ושיוצרת מוזיקה אוואנט גרדית קשה לעיכול...

elad2040

New member
סנוב.

אני מכיר את "boys for pele" והוא אלבום נפלא ומומלץ לכל מי שאין לו מקל בתחת.

Der-Albert

New member
תסתכלי

היא לא מלחינה קלאסית אוואנטגרדית, אז בבקשה תפסיקו להגיד פה שטויות. ותתייחסו קצת בכבוד למקום הזה, אנחנו מנסים ליצור פה פורום איכותי ולא מקום שבו כל אחד שהעליבו את המלחין החביב עליו יחטוף התקף של רגשי נחיתות ויתנהג כמו ילד קטן.

liquidiamond

New member
אתה פשוט לא מפסיק הא?

תגיד? אתה בכלל שמעת חומר שלה לפני שאתה קוטל? אתה יודע לקרוא? לא טענתי שהיא מלחינה קלאסית אלא שהמוסיקה שלה מאד מושפעת מקלאסי,ו- boys for pele הוא דוגמא לאחת מיצירות המופת שלה שמורכבת מהמון אלמנטים מהקלאסי. ואיך אתה יכול להשוות אותה לחסרת הכשרון אלאניס זה אני לא מבינה. ולא, תירגע, זה לא פוגע בי, אין לי צורך להתגונן בפני לוזרים אבל מעצבן- כן, בהחלט! מעצבן אותי שפוץ נפוח ויומרני שכמותך מרשה לעצמו להתבטא מבלי שבאמת האזין לחומר שלה. אתה יודע, יש עוד דברים בעולם חוץ ממוסיקה קלאסית.נכון רובם זבל, אבל יש כמה דברים מאד טובים ומתוחכמים. לא יזיק לך קצת להיפתח.

Der-Albert

New member
הא הא

הקשבתי לשטויות שלה וזה אכן שטויות ומי פה אמר שאני מקשיב רק למוזיקה קלאסית? אני חושב שאני מקשיב הרבה יותר לפרוגרסיב רוק מאשר שאני מקשיב למוזיקה קלאסית. אם כבר מדברים על רוק עם השפעות קלאסיות אז ג´טרו טאל ויס... בלי שום קשר את בזבוז חמצן. בבקשה תחדלי מלחיות. אנשים כמוך פשוט מרגיזים אותי, יצור נחות חסר תרבות דיון.

liquidiamond

New member
אתה פשוט בן אדם ברמה.

מרגיש טוב עכשיו? "הכנסת לי" ,איזה גבר "בבקשה תחדלי מלחיות"- הרבה טקט יש לך לומר פנינים כאלה בימים שכאלה באמת, כל הכבוד אתה באמת מכניס רמה לפורום הזה

Der-Albert

New member
פשוט

הגעתי למסקנה שאם הפורום הזה יתמלא באנשים כמוך אז באמת אין לי שום סיבה לנסות לשמור כאן על רמה ולהיות מנומס. ואני באמת רוצה שתחדלי מלחיות, אני לא סתם אומר את זה, את מגעילה אותי מנטלית. מה שבטוח זה שאם את לא מתכננת להתפגר בקרוב אז לפחות תנסי לא להתרבות.

elad2040

New member
תחסכי אנרגיה.

אני חושב שהוא כבר די הבהיר איזה טיפוס שלילי הוא.

עופר ב.ה

New member
דווקא רוק פרוגרסיבי

הוא עוד ז´אנר שמעריציו נוטים להתנשא על ז´אנרים אחרים. עם קטילת יוצרים ע"י קריטריון בלתי אפשרי של איכות (מוסיקלית מקצועית?) אפשר ללכת רחוק מאוד. למשל, לקבוע: "אני שומע באך, מוצרט, בטהובן וואגנר, הם היו המהפכניים באמת! היו אולי עוד מלחינים טובים, אבל כולם נחותים מהם בהרבה". אני כמובן חושב שזה משפט מטופש, וגם על הטענה שנמצאת בו יש מחלוקת. אני נוטה לשמוע מה שאני אוהב. אני מאמין שעבור רוב האנשים יש הפרדה מוחלטת בין הטעם האישי לבין ה"איכות המוסיקלית" שמתבטאת בקריטריונים שיכולים להיות מנותחים רק ע"י מוסיקולוגים. כלומר, אם תגיד למישהו שאוהב את קיילי מינוג (כך יש לומר, אגב) שהמוסיקה שלה טפשית, הוא לא ישתכנע לא לשמוע אותה יותר, כי אנשים שומעים מוסיקה להנאה, והסיבות להנאה אינן סיבות אובייקטיביות או מקצועיות. מה שמושך אנשים לסוג כזה או אחר של מוסיקה יכול אולי להיות במקור עניין אינטלקטואלי, אבל מה שמשאיר אנשים עם ז´אנר זה או אחר הוא בהחלט לא ה"איכות" שלו.

גריג ומנדלסון לשלטון

אך כמו שנאמר, הפוגות של באך פשוט גאוניות. נראה שכלי העזר שלו בהלחנה היה מחשבון מדעי (יבין אותי מי שיבין...). בטהובן פשוט מוציא את המילים מהפה עם הכישרון הענק שלו. סימפוניות ניפלאות (בעיקר החמישית והשישית). ויולדי ממש עמוק ורגשני

למעלה