שאלה לכל חבריי הפורם

אפרופו ויואלדי ,האהוב עלי מאד

האם אתם מסכימים לטענה נגד ויואלדי שהוא כאילו כתב המון יצירות אבל בעצם כתב רק יצירה אחת?

Der-Albert

New member
אפשר להגיד

אפשר להגיד שהרמונית הוא די דשדש במקום, גם מבחינת המבנה של היצירות בד"כ הוא לא משתנה הרבה והוא אוהב להשתמש באותם טריקים כל הזמן (סקוונסות) אבל אני חושב שדווקא מלודית הוא משתנה מקצה לקצה מיצירה ליצירה...

פפנר

New member
ויואלדי

נכון שמי שמכיר רק את מוזיקת כלי המיתר שלו, או זו בה יש להם נוכחות גבוהה, דוגמת 4 העונות, לה סטרווגנזה וג´רדינו ארמוניקו יכול לאמץ את ההתיחסות כי כל היצירות נובעות מגרעין אחד. אלא שהרחבת ההכרות עם היצירות לכלי הנשיפה, האריות האופראיות והמוזיקה הווקלית הכנסייתית שומטת את הקרקע מתחת רגליה של טענת האחדות.

four seasons

New member
ודוגמא לכך היא האופרה יהודית המנצחת

Juditha triumphhans הביצוע שבידי כל התפקדים מבוצעים ע"י נשים גם תפקידי הגברים, מומלץ להכיר את האופרה, מנצח אלסנדרו דה מרסי, לא צריך להספיד את המוסיקה הכלית שלו, הקונצ´רטי לצ´לו שלו אדירים, למרות שאני מסכים שהצד החזק שלו הוא המוסיקה הקולית.

לאט אבל בטוח

שלום פגניני, כמי שעשה שימוש בטכניקה והדהים את עולם המושגים של העולם הקלאסי בנגינה על כינור. אחר כך, אתן לקונצרטו לכינור של ברהמס, בטהובן, צ´יקובסקי, מנדלסון, ברוק, סיבליוס את הניקוד בסדר הזה. אני לוקח את SATIE לתפיסה המודרנית בקישור ל-JAZZ: שזה MY SECOND BEST. בפסנתר אני מעדיף את בטהובן. ה-5, אחר כך את השני והרביעי. יש גם כמה סונטות נחמדות. תזמורת, זה מהלר. צ´ילו - בטהובן, אלגר ודבוז´אק. ואחרון - קונצרטו לחליל סולו - פמלה אנדרסון.

elad2040

New member
אחי האובד!

ידעתי שיש עוד כמה אנשים בעולם שמעריכים את סאטי!

ERIC SATIE

שלום תגלית מעניינת ברפרטואר של המוסיקה הקלאסית שלי. וזה בכלל התחיל מכיוון הג´אז, כאשר רכשתי את עיבודו של ז´אק לוסייר לסאטי. כמו בכל יצירה קלאסית שעובדה לג´אז, חשוב להכיר את המקור להפין את מלוא ההנאה מהביצוע המעובד. וכך, חזרתי למקורות וגיליתי את סאטי. גם סיפר חייו מעניין, כגאון / מטורף שנוי במחלוקת שחלק את זמנו ברובע הלאטיני עם פיקאסו וקוקטו. פינת התרבות במיטבה. קצת יין צרפתי והכל נשמע ונראה אחרת.

elad2040

New member
מעניין,

אני באמת חושב שיש איזושהי קרבה על-זמנית בין ההרמוניות של סאטי להרמוניות של הג´אז. איך הביצוע של לוסייר?

עופר ב.ה

New member
בדיסק של לוסייה

מצויינת הקירבה בין סאטי לג´אז. לוסייה לא בדיוק מבצע את סאטי, הוא לוקח את הבסיס ובונה עליו ואריאציות ואלתורים (כפי שעשה עם באך). יש המבקרים את לוסייה שהוא איפהשהו יושב על הגדר, כי מצד אחד לא מבצע את היצירות כפי שכתובות, ומהצד של הג´אז נשאר צמוד מידי למוסיקה המקורית, ועיבודיו לא מספיק מעניינים.

למעלה