שאלה לכל חברי הפורום

ROCKandROLL

New member
שאלה לכל חברי הפורום

שלום שמי יניב אני בן 18 לפני גיוס ובעצם אני מתלבט למי להצביע מאחר ומלפגת הירוקים וח"כ פורז ומפלגתו בעצם מושכים אותי אז אני רוצה לשאול שאלה שבעצם בשבילי היא מאוד חשובה. מה בעצם הרעיונות והדעות של המפלגה כלפי חוק הכלבים ה"מסוכנים"? אני בתור בעלים של כלבת פיטבול שנצלה מהתעללות רוצה לדעת בעצם מה אתם חושבים על חוק זה ומדוע?

סימון V!

זו משמעותו של חוק זה לפי דעתי. משהו בסגנון "חוק החתולים" מראשל"צ. יש בעיה? רושמים ביומן ומה שיותר מהר מסמנים V. דעתי האישית לגבי מה צריך לעשות מוצקה בסה"כ, אבל כיוון שאיני ממצביעי המפלגה כרגע, אתן במה דווקא לחבריה. בהצלחה עם הדילמה

ROCKandROLL

New member
מצטער להגיד לכם אבל ראש המפלגה

גזען כנגד כלבים, אני אישית לא מצביע לכם וככה כמה מאות ואלפי בעלי כלבים שהם לא רק בעלי כלבים שמוגדרים מסוכנים אלא גם בעלי כלבים שאינם מאמינים בחוק הזה ואינם מוכנים שהחוק הזה ימשיך במתכונתו הנוכחית. יום טוב

../images/Emo45.gif אני מצביע חץ

פורז צמחוני והדרך הצמחונית היא הדרך לשמירה על הטבע ולאי הניצול של הטבע ושל בע"ח. לא יתכן שידברו על שמירת הטבע תוך כדי שעוסקים בהריסתו כאוכלי בשר.

אביב

New member
פורז????../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif../images/Emo2.gif

אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות יש אנשים שיצביעו חץ????

פורז ואיכות הסביבה

שלום מונו וברוך הבא, פורז אולי צמחוני, אבל הוא לא סביבתי. להרבה אנשים היו תקוות משינוי ופורז בנושא הסביבתי, לצערי אפילו חלק קטן מהם לא התממשו. תודה, דרור

דרור, אתם הלא סביבתיים

אתם אוכלים תוצר מלאכותי של הרבעות. שותים חלב ששיך לעגל. הרי בטבע לא קיימת חיה ששותה חלב שלא של מהאימא שלה. בגללכם, בגלל אוכלי הבשר משמידים את יערות הגשם כדי לגדל אוכל לפרות. מיליוני פרות מוסיפות לאפקט החממה. פורז הרבה יותר ירוק מכם, הוא לא עושה את זה. שטחים ירוקים ? בשביל מה ? בשביל שתוכלו לטייל ולצלם ? ובאיזה מחיר ? במחיר השמדת חיות שמפריעות לכם , כמו חתול הרחוב ? חוץ מזה אם עושים שמורות טבע אז למה אתם רוצים לפלוש לשמורות הטבע ? אין לכם מה לחפש בשמורות טבע, אתם לא שייכים לחיות שבשמורה. אתם תנועה שיצאה מתוך הרעיון הצמחוני של שמירת חיים, אבל כלא צמחוניים אתם אלה שהורסים את הטבע. ביום שתפסיקו להרוג חיות למאכל ולהרוס את הטבע אז תהיה לכם זכות דיבור על שמירת טבע. בינתיים מי ששומר על הטבע, מי שירוק אמיתי, הם הצמחוניים.

הם יותר שומרי טבע ממך ומפורום שמירת

הטבע. הרי בשביל מה אתם רוצים שמורות טבע ? הרי אין לכם מה לחפש בשמורה שכזו. זה צורך קדמוני לשיחזור הפלישה של האדם לטבע. אתה רוצה לסדר לעצמך שמורה שאינה מקום המחיה הטבעי שלך כדי לשחזר את היותו של האדם מין פולש.

בא"י יש בני אדם מזה כמיליון שנה

כך לפי ממצאים פרהיסטוריים באתרים כמו עובדיה, שער הגולן, גשר בנות יעקב ומערות הכרמל. אנחנו לא מין פולש כאן, מה שיכול להיות נכון יותר במקומות כמו ניו זילנד (לשם הגיע האדם לראשונה לפני פחות מאלף שנים). מה שהשתנה הוא הטכנולוגיה לאורך השנים.

אני מציע שתלמד קצת הסטוריה.

שמירת טבע אינה "תנועה שיצאה מתוך הרעיון הצמחוני של שמירת חיים" אלא ההיפך הגמור- שמורות הטבע הראשונות בעולם נוסדו ביוזמת ציידים שחששו שיגמרו להם חיות הציד. יתרה מזאת- בארצות רבות באפריקה המניע לשמירת טבע הוא כלכלי- תיירים באים לראות חיות בשמורת הסרנגטי, וציידים באים לצוד אריות ברודזיה מה שמכניס מטבע זר לקופות המדינות.

אני מציע שאתה תלמד

הרי זה עוד יותר מטופש ממה שחשבתי. ציידים שהרסו את הטבע , ניצלו אותו ובזזו אותו, מעוניינים לשחזר את הטבע כדי להמשיך לפלוש לשמורות טבע שהם לא שייכים לשם. לשחזר את היותנו מין פולש. אני מכיר את העניין שציינת מהשימוש של הרודאזיאן רידצ'באק לציד אריות. הציידים הם בהחלט לא שומרי טבע אלא מין פולש. לכן צמחונות היא בהכרח שמירת טבע מעצם היות נגד הציידים. גם בהיסטוריה ציידים פולשים היו שקר גמור לרעיון שמירת הטבע, האי ניצול, האי הריסה הם דבר והיפוכו והם שיקרו על עצמם כי הם היו הגורם ההורס. גם בימיינו יש שקרים דומים, שמירת טבע ביד אחת כשביד השניה רוצים לפלוש שוב לשמורת טבע. שומרי הטבע היחידים הם הצמחוניים, כי הם לא מעוניינים להיות זן פולש לשמורות טבע. אתם רוצים להמשיך להיות זן פולש ולשחזר את זה. אוכלים בשר ומענים חיות במשך כל חייהן , זה נקרא כבוד לטבע ? הרי זה שיבוש הטבע. זה המשך של ניצול הטבע ובזיזתו. צמחוניים לא עושים את המעשים שלכם של בזיזת טבע, שיחזורי פלישה לטבע ע"י טיולים, ואיזונים ע"י השמדות. וכל זה כדי שיהיה לכם כייף לצלם בטיול בשבת, כן, עכשיו זה נראה מוצדק.

יש לי הצעה:

אין לי מושג מה זה שלפיל, ולכן לא אכתוב על שלפילים, על חשיבותם ועל הדרך הנכונה לשימוש בהם. אתה מצידך נהג כמוני, ואל תכתוב על שמירת טבע. מה דעתך?

לדבר אליך זה לדבר אל הקיר

אשוב ואקבע: שמירת טבע אינה צמחונות, וצמחונות אינה שמירת טבע!. אדם יכול להיות צמחוני, כמו ח"כ אברהם פורז, ולומר לציבור בארץ שאם הוא רוצה שטחים פתוחים, שיטוס לחו"ל. הוא גם יכול להיות שומר טבע, ולהיאבק עבור זכותם של הצבי הארץ-ישראלי ואירוס הארגמן להתקיים בטבע באזור היחיד בעולם בו הם קיימים, תוך כדי אכילת בשר של חיות משק. כפי שמציין "חסום...", ראשית שמירת הטבע בעידן המודרני התחילה בציידים, והדבר הוא דווקא מאד הגיוני, שהרי הם ראו לפני כולם מה עושה הצייד המאסיבי למגוון הביולוגי. לעומת זאת, יש להניח שהצמחונים דאז, לו היתה להפ השליטה, היו מחליפים את כל השטחים הטבעיים בקרבתם בשטחי שדות חקלאיים, על מנת לספק את צריכת המזון לאוכלוסייה, וכיוון שלא משתמשים בחומרי הדברה, שדות אלו היו משתרעים על פני שטחים עצומים, (הרבה מעבר לשטח המנוצל כיום ע"י אוכלי בשר), תוך פגיעה קשה במרחב המחיה של בעלי החיים וצמחי הבר. צר לי, אבל כל עוד אתה שבוי באידיאולוגיה קיצונית וצרת אופקים (אפילו בהשוואה לפעילי זב"ח אחרים שאני מכיר), אין לי שיח ושיג איתך.

גם ציד אינו בהכרח שומר טבע.

מי שרוצה לצוד אינו מעונין בהכחר בשימור הגרבילים או לבנון הירקון, וייתכן בהחלט שהוא גם ירצה לייבא מינים פולשים כדי שיתרבו פה ויהיה כיף לירות בהם. אבל הוא לפחות יכיר את הטבע- והדרך לאהבת הטבע עוברת בהכרתו.

זה מצחיק מאוד

בשביל מה אתה צריך שמורות טבע ? בשביל לשחזר את פלישת האדם ? אם אתה נכנס לטבע אז אתה מין פולש באותה שמורה. אתה לא שייך לשם.

מקרו ומיקרו

לדעתי שבאים לבחור מנהיג צריך להסתכל על המקרו, מה היא תפיסת עולמו. זה לגיטימי בהחלט שאם אתה לא רוצה שטחים פתוחים בישראל רצוי שתבחר בפורז שזו תפיסת עולמו. אבל אם אתה כן רוצה שטחים פתוחים בישראל, ואתה מצביע לפורז רק בגלל איך שהצלחת שלנו נריאת. זה מאוד בעייתי לדעתי. אגב, אני בהחלט מכבד ומעריך את זה שאתה "מסיונר" של צמחונות, אבל הצורה שאתה עושה זאת היא שגויה לדעתי ולא מקדמת את פילוספית החיים שלך אפילו בצעד אחד. אם אתה רוצה לשכנע עדיף להשתמש בנימוקים משכנעים ובשפה ידידותית. לדפוק עם "פטיש 5 ק"ג" על הראש של מי שלא מסכים איתך זה פשוט לא אפקטיבי. תודה, דרור

לא דופק פטישים

אלא שפורז יודע טוב מאוד, כמוני, שזה שקר - "שטחים פתוחים". זה תירוץ להשמדת חיות שיפריעו לכם, שטחים פתוחים = שיטות להמשיך לנצל את הטבע ולשחזר את היותנו זן פולש ע"י טיולים. אם אתה דוגל בשטחים פתוחים אז תוכיח את זה ע"י כך שלא תיגרום להשמדת יערות הגשם בשביל שיגדלו שם תבואה לפרות המלכותיות שאתה אוכל.

למעלה