שאלה לכל חברי הפורום

אודלינה

New member
ומה עם החלק שהם כן עושים דברים?

בזה אני בטוחה שאתה טועה. אז אני לא מבינה מה אתה מנסה להשיג פה. אתה לא מצחוני אבל הולך נגדם כי הם לא צמחוניים?

מה שהם כן עושים קשור לא לשמירת טבע

אלא ל"איכות הסביבה". אני לא "הולך נגדם בגלל שהם לא צמחונים"- לא כתבתי מילה אחת בנושא, ואם כן אז זה היה בתגובה לשלפיל, ונגדו. אני בעד שמירת טבע- ו"איכות הסביבה" לעיתים קרובות נוגדת שמירת טבע, כמו למשל המקרה של נטיעת יערות קק"ל.

אפשר להבין את כוונתך?

אני מתנגד להכנסת מינים פולשים, ותומך בהדברה של כאלה שכבר הוכנסו במתכוון או בשוגג (נוטריות, מיינות, חתולים, גמבוזיות וקרפיונים, בתור התחלה). אין לזה שום קשר לשמירה על זכויות בעלי חיים. מינים פולשים משנים אקוסיסטמות ופוגעים במגוון הביולוגי המקומי. דוגמאות: ישנם שני גורמים המונעים השבה מוצלחת של נימפאות לירקון העליון- גניבה של קני שורש על ידי בני אדם ואכילתן על ידי נוטריות. להשבת לבנון הירקון והנאוית הכחולה מפריעה הגמבוזיה. מיינות מחסלות מיני עופות אחרים על ידי חמיסת קינים. לגבי החתולים אין צורך לדעתי להרחיב. עכשיו, למרות נסיונות חוזרים ונשנים, לא הצלחתי להוציא ממישהו מאנשי מפלגת הירוקים אמירה ברורה לפיה יעשו משהו לסילוק מינים פולשים אלה, לא מצאתי אמירה כזו במצעם, ולא בשום דבר שנכתב על ידי דרור. האמירה היחידה בנושא שמצאתי אצלם היא דווקא אנטי שמירת טבע- התנגדות לוק הראש"לצי האוסר האכלת חתולי רחוב.

אודלינה

New member
הבנתי את זה כבר

אבל אתה לא עונה לי על השאלות. שיהיה

אז את מוכנה להגיד לי מה השאלות

מפני שבינתיים הרושם שלי הוא ששאלת שאלות מתוך הנחה שאני זב"חיסט ולכן אני מתנגד למפלגת הירוקים. אני לא זב"חיסט.

אודלינה

New member
אבל מה הקטע של להתלונן על בע"ח אם

אתה לא צמחוני. אתה מנסה לא לאכול בשר?

אני מתלונן על בע"ח?

את בטוחה שאת לא מחליפה אותי עם מישהו אחר? הענין היחיד שלי בנושא הקשור למפלגת הירוקים הוא שמירת טבע- וזה נושא שלא קשור כלל לזב"ח וצמחונות.

אודלינה

New member
כן. באמת התבלבלתי עם מישהו אחר.

משום מה.. אוקי עכשיו הכל מובן וברור.

למעלה