שאלה למבינים באוכל כשר

כמה שנים?

משהו כמו 20 שנה, כשהכמות גדלה באופן משמעותי ב-8-9 השנים האחרונות, כשזה התחיל בהמלצת דיאטניות דווקא (אבל זה אכן היה לפני 2003). אגב, אתה מכיר את העמדה של יאיר לפיד בעניין? בסין אוכלים הרבה סויה, יש הרבה סינים. אני יודעת שאי אפשר להשוות בין אדם מערבי לאסייתי ושמערכות העיכול שלנו שונות (בין היתר, יש עוד דברים ששונים), אבל אני חושבת שיש משהו באמירה הזאת.
 

StrengthHonor

New member
יש רק בעייה אחת

אסייתים לא אוכלים באמת כ"כ הרבה סויה , זה סטריאוטיפ ותו לא. כמות צריכת הסויה לאדם במדינות מערביות גדולה בהרבה מאוד ממדינות סין\קוריאה\יפן (ויאטנם לדוגמה לא קשורה כי מן הסתם הסויה לא קשורה כ"כ לתרבות שלהם) אגב , התעשייה של הסויה דיי שיחדה את הFDA... זה לא עבד בישראל ומדינות אחרות ומשרד הבריאות שלנו ממליץ להגביל את הצריכה של הסויה כשיש אלטרנטיבות (ויש , אלא אם כן מדובר בתינוקות מסויימים, לא חסרות קטניות בעולם) אבל את צודקת בעניין מערכת העיכול , דווקא.
 
למעלה