שאלה- למה לא למות?

זו שאלה שרק את יכולה לענות עליה

אין תשובה מוגדרת (לפחות כזאת שהיא לא דתית ) . כל אחד מוצא לו את הסיבות האישיות שלו . אחד רוצה להמציא משהו , אחד רוצה להנות , אחד רוצה להביא ילדים ולגדלם , אחד רוצה לשנות משהו וכו' וכו'. אין סיבה מוצדקת למות , כי אין סיבה מוצדקת לחיות .

אני חיה כנראה מתוך יצר ההישרדות ...

וגם כי אחרי שאני אמות, אנשים יכולים להיפגע מזה, משפחה, חברים... אין תשובה מוגדרת, באסה. יש לי חלומות לעתיד, אבל למה לא למות, זה הכי קל. אתה לא צריך להתמודד עם כלום, שקט לטווח הרחוק... הרי גם אם אגשים את החלומות שלי, תמיד יהיו אנשים יותר טובים ממני. ההנאות הזמניות והחומריות של החיים, עוברים לאחר זמן מה. אז למה לי מלכתחילה לנסות להגשים אם אני יודעת שמתישהו יהיה קושי ותהיה נפילה??? למה לסבול מראש? שאלתי את אח שלי, בצחוק כזה: 'אתה מתכנן לפגוע בעצמך?' אז הוא ענה לי: 'לא, חס וחלילה! אני עוד צעיר. וחוץ מזה, זה כואב.' אני מאמינה באלוקים באמונה שלמה, אבל לפעמים הקושי הוא כה גדול עד שלא רואים לטווח הרחוק, פשוט מחפשים שקט וחושבים - למה לא למות וזהו? למה לסבול? עולם של סבל. ורק רציתי להשאיר מילים ^^ שיהיו כאן אחרי. אין תשובה ל- 'למה לא למות?' , כמו שאין תשובה ל- 'למה לחיות?'. באמת אין? מישהו?... חג שמח ותודה שהגבת :)

אני חושב שיאקי עשה בשכל

פחות עבודת כתיבה
ברוכה הבאה ד.א

וואי, איך הגעת לשירשור הזה??

חיפשתי אותו בארכיון, ויש שם רק עד עמוד 18. נוסטלגיה... אני הולכת לחרוש את כולו עכשיו... תודה,yaakii.

yaakii

New member
../images/Emo9.gif פונקציית החיפוש החדישה של ../images/Emo43.gif זה הסוד.

מממ איך מגיעים לזה? *מסוקרנת*

קראתי עוד באותו היום את כל השרשור, באמת תודה לך!! מכל ה-
. הייתי רוצה לצרף 2 תגובות שהסבו את תשומת ליבי במיוחד. הן הותירו אותי עדיין עם כמה שאלות, אבל קצת יותר עמוקות מ- 'למה לא למות'... הנה התגובות- מאת: yakii (שזה במקרה אתה
) בתחתית כסא הכבוד של הקב"ה מצויות הנשמות, שנהנות מזיו שכינתו, ב"חינם". משום שהקב"ה חפץ בטובתן הוא נותנן להן את האפשרות להנות מזיו שיכנתו שלא ב"לחם-חסד". לכן הוא משליך כל נשמה בגוף של אדם ואותו שם בעולם הזה, שהוא מעין : "מרוץ-מכשולים". כל מצווה, מעשה טוב=שכר ועברה-להפך. לכן אני אלמד ואעבוד משום שאלו הם צרכים אנושיים שיסייעו לי לקיים מצוות ולעבוד את הקב"ה. מאת: Dragonaut : ומה אם אין אלוהים? אתה משעבד את עצמך לחוקים שנכתבו ע"פ כלום, ומה יצא לך מזה? אתה לא רואה את פוטנציאל הבזבוז העצום שבעניין? ונניח ומתת מוות טבעי כאדם חילוני ולא מאמין, מה אז, גיהנום? ------- השאלות שלי... (אשמח באמת באמת אם תשתדל/ו לענות, זה חשוב לי...) 1. בתור אדם שמאמין בקיומו של האלוקים באמונה שלמה, ולא זקוק לשום הוכחה שהיא, השאלה היא מי אמר שיש עולם הבא? מה אם אלו סתם שטויות? איך יודעים אם יש עולם הבא ואיזה עונש יש למתאבדים? כמו ש- Dragonaut כתב- מה קורה אם אנחנו סתם משעבדים את עצמנו לחוקים , כמו למשל קיום ומצוות והאיסור להתאבד, נשארים פה ומקיימים מצוות , מה עם זה.... בכלל לא נכון?... 2. הפעם אני מצטטת מדבריך, "כל מצווה, מעשה טוב=שכר ועברה-להפך. " מניין אתה יודע שעל כל מצווה אלוקים נותן לנו שכר? איך אתה , בתור אדם פשוט, מניח הנחות בנוגע ל'חשבונות' של אלוקים? מה אתה חושב על אדם שלא מקיים מצוות , ובכל זאת תורם לחברה ובעל לב רחב- איזה שכר הוא מקבל? ובכלל, מה זאת אומרת 'שכר' ? תודה רבה
סליחה אם נשמעתי תוקפנית זה פשוט כי זה באמת באמת מעניין אותי. שבוע טוב

yaakii

New member
מערכת החיפוש:

אם את גולשת דרך המערכת החדשה של הפורומים (אני לא יודע אם זה אותו הדבר בישנה...) אז ככה: בצד השמאלי-עליון של דף האינטרנט יש שורה שכתוב בה כך: דף הבית|פורומים|בלוגים|קומונות|עולמות|flix|צ'אט|קניות מתחת לשורה הזאת יש חלון קטן (שלידו יש משבצת כתומה עם המילה "חפש") שאפשר להכניס בו מילה/צירוף מילים ואז זה יעשה חיפוש שלהם בפורום. אחרי כמה שניות התוצאות של החיפוש יופיעו לפנייך בעמוד/בכמה עמודים. אם את מעוניינת לחפש בכל הפורומים ניתן להגדיר זאת בחיפוש המתקדם. אין בעד מה, בכיף.
תשובות: אשמח לענות לך תשובות מפורטות אך קודם אצטרך הבהרה: את מאמינה בה' אך לא בטוחה שהתורה המצוייה בידי היהודים היא תורה שניתנה ממנו?

הצלחתי. תודה ../images/Emo13.gif

לגבי שאלתך, אני מאמינה באלוקים , אבל לא, לא בטוחה ב-100% שהתורה של היום היא אותה תורה שניתנה ממנו בהר סיני. משתדלת להאמין, אבל לא בטוחה שאלו לא אנשים שקבעו חוקים עפ"י מוחם היצירתי. יש לי בעיה עם מצוות, אני לא מרגישה 'בעננים' אחרי שאני שומרת שבת למשל, זה פשוט לא נעים לי. תשאל אותי- אז למה את שומרת? קול פנימי, לא ברור... מתפילות פרשתי. חלקית. קשה לי עם זה. ואשמח אם תענה...

yaakii

New member
תשובות.

אני מתכוון לענות על השאלות ביעילות המרבית אך חשוב שתדעי שהן לא מהוות תחליף לייעוץ עם אנשים בקיאים יותר. יעוץ טוב תוכלי לקבל באתר חברים מקשיבים (יש להם גם קו טלפון שמספרו מצויין באתר וגם אפשרות לשאלות בכתב). כמו-כן באתר "כיפה" בקטגוריית "שאל את הרב". ולעניין- הבסיס של שתי השאלות שלך (שבעצן הן יותר) הוא אחד. אני אנסה להתייחס אליו. כיום ישנם כמה מיליונים של אנשים שמאמינים בקיום אלוקי ישראל ובאמיתות תורתו, התורה המצוייה בידי העם היהודי. ההסבר היחיד לכך הוא שהתורה באמת נמסרה מאת ה' במעמד הר-סיני לדור כלשהו בעם-ישראל והם העבירו אותה במסורת לצאצאיהם,שהעבירו לצאציאהם וכו'...עד לדורנו אנו. אין שום הסבר אחר המתקבל עד הדעת לכך שקיימים היום מיליוני אנשים המקיימים את התורה מלבד ההסבר שהיא ניתנה מאת האלוקים במעמד הר-סיני. אחרת איך נסביר זאת? -נאמר שאדם החליט להמציא את התורה ועבד על כל האנשים שהיא מאת ה' והם החליטו להאמין לו ולהעביר את התורה לבניהם? -נאמר שאנשים החליטו להמציא לעצמם תורה עם מצוות משעבדות אשר מורות לאדם מה מותר ומה אסור לגבי כל צעד בחייו? למה להם? מסקנה: התורה המצוייה בידינו הגיעה מהר-סיני והעוברה אלינו במהלך הדורות. מכיוון שמשה רבינו הוא זה שהעביר מה' לישראל את התורה, הוחזק משה רבינו (ובצדק) כאדם מהימן שיכול לייצג את המומחה לענייני התורה בעולם הזה (ולכן ה' החליט למנות אותו לשליח להעברת התורה). משה רבינו העביר (בעת מותו) את תפקיד הוראת התורה ליהושע בן-נון, יהשע בן-נון העבירה לזקני העם וכו' וכו' במהלך הדורות, כפי שמפורט במסכת אבות [פרק א', משנה א']: משה קבל תורה מסיני, ומסרה ליהושע , ויהושע לזקנים, וזקנים לנביאים, ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה שוב-עלינו לזכור שגם את המשניות מעבירים מאב לבן ושום אב לא יעביר לבנו משהו שהוא לא יודע שהוא נכון/שלא שמע מאבא שלו. ולכן מה שכתוב שם חייב להיות נכון, אם הוא מקובל על כל מיליוני מקיימי המצוות. בגלל הגלות כבר לא הייתה יכולה לפעול הכנסת ועל-כן עברו למינוי רבנים שינהלו קהילות. רק מי שהוסמך ע"י מישהו שהוסמך ע"י מישהו שהוסמך..ע"י מישהו שהוסמך ע"י משה רבינו (=יהושע בן-נון) פסיקותיו ודבריו לגבי התורה מתקבלים ע"י העם. מישהו שיקום ויאמר "אני רב" בלי שהוא סומך ע"י הרבנים המוכרים בעם ככאלה שיכולים לסמוך, אף אחד לא יקשיב לו. את התורה שבעל-פה (=משנה,גמרא ועוד..) כתבו, כידוע, האמוראים (לגבי השאלה "רגע, התורה שבעל-פה ניתנה כבר בהר-סיני/נכתבה רק אחרי זה בתקופת האמוראים??" אענה בשמחה אם אינך יודעת את התשובה רק חבל לי להאריך שלא לצורך אם את יודעת/שזה לא משנה לך). הם חלק מאותה שרשרת של סמיכות, ולכן בטוח שדבריהם הם דברי אמת. מסקנה: מה שכתוב בתורה שבעל-פה זה אמת, וה' חפץ שנקיים. (כמו-כן תוכלי לקרוא כאן על זה שהתורה שבעל-פה ניתנה כבר בהר-סיני.) ולכן: 1. עולם הבא- כל הידוע לנו על העולם הבא זה מהתורה שבעל-פה ששם מפורט בנוגע לנושא זה. מכיוון, כפי שהוכח לעיל, שהתורה שבעל-פה הועברה ברצון ה' הרי שיש עולם הבא. 2. כנ"ל דיני המתאבד. הדברים כתובים בתורה שבעל-פה (ונלמדו עפ"י הפסוקים של התורה שבכתב. שימי לב שלא כל אחד מוסמך לעשות את הלימוד שהאמוראים עשו מהפסוקים של התורה שבכתב (=תנך)).(התורה שבכתב לא מזכירה את עולם הבא ויש לכך סיבות רבות שחיפוש באתר "כיפה-שאל את הרב" יניב הרבה תשובות לכך.) 3. שכר-כנ"ל. הכל מפורט בתורה שבעל-פה. (שימי לב שבתורה שבכתב גם מפורט שכר על קיום מצוות, אבל רק שכר גשמי, שנוגע לעולם הזה: "והיה אם תשמרו את מצוותיו....ונתתי גשמיכם בעיתו..." הסבר מדוע לא מוזכר שכר רוחני בתורה שבכתב תוכלי לקבל אם רק תבקשי/לחפש באתר "כיפה-שאל את הרב"). 4. אני ח"ו לא מניח הנחות לגבי חשבונות של הקב"ה אלא מעביר את מה שקראתי בספרי הלכה ומוסר /שלימדוני רבותיי שאותם רבותיהם לימדום שאותם רבותיהם לימדום...עד למשה רבנו. גם חז"ל שהבינו קצת בשכר מצוות לא התיימרו לקבוע במדיוק את חשבונות ה' ועד היום אנחנו לא יודעים אותם לפרטיהם. רק יודעים שקיום מצוות מוסיף טוב ואילו עברות... 5. אדם טוב-לב- על נושא זה ניתן להרחיב המון. באופן כללי אדם שעשה מעשים טובים, בלי כוונה שהוא עושה את דבר ה' ייקבל שכר כלשהו. (יש לשים לב לשאלה:מה מוגדר "טוב-לב"? האם מישהו שממית המתת-חסד הוא טוב? לאחד הוא ייחשב כטוב ולאחר לא... ה"טוב" היחיד שקיים הוא הטוב שאלוקים קבע כטוב. אבל אנשים שיעשו דברים שאנחנו מצווים עליהם (לדגומא צדקה) למרות שהם בכלל לא עושים אותם כי זו מצווה אלא כי בא להם יקבלו על זה שכר, אבל החשבונות של כמה: האם זה יהיה כמו אדם דתי רגיל/פחות אנחנו לא יודעים). 6. מה זה שכר- קיום מצוות מועיל הן לשכר גשמי בעולם הזה והן לשכר רוחני בעולם הבא. השכר הגשמי בעולם הזה מפורט בתורה-גשם, בנים, בנות, מזון -בקיצור כל הדברים הטובים הידועים לנו. שכר רוחני בעולם הבא פחות ידוע לנו מהו. כנראה איזושהי הנאה מזיו שכינתו של ה' (שזה מתקשר להודעה שלי שציטטת מהשירשור על המוות). זו הייתה תשובה ממש על קצה המזלג בנושא מאד-מאד חשוב, ומעולה שאת שואלת. לכן: כל דבר שלא הובן/דורש הרחבה-אשמח לשמוע.
ושוב, אני מזכיר, אני ממליץ על האתרים שקישרתי למעלה. סוף שבוע טוב...

yaakii

New member
קישור לאתר כיפה

(ישירות ל"שאל את הרב") כאן (משום מה בהודעה הקודמת הקישור לא הצליח)

yaakii

New member
ועוד דבר...

מצטער על הרבה הודעות
פורום "לשאול את הרב" של אתר תפוז. תוכלי לשאול כל שאלה וישמחו לענות לך. אני ממליץ במיוחד לשמוע לתשובות של המשתמשת אופירA . הן מלאות וענייניות. (את יכולה גם לפנות אליה במסר אישי אם את מעדיפה). פורום לשאול את הרב: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=681

יש כשל לוגי במסקנה הראשונה שעליה מתבסס כל

ההמשך. "-נאמר שאדם החליט להמציא את התורה ועבד על כל האנשים שהיא מאת ה' והם החליטו להאמין לו ולהעביר את התורה לבניהם? " אני מניח שאתה מכחיש את אמיתותה של תורת הנצרות והאיסלם . לצערך , תורות אלה מורות למאמינהם להגדיל את מעגל המאמינים שלהם , שלא כמו היהודת , ודתות אלו גדולות בהרבה . אז כן - הם מעבירים מאב ואם לילדיהם . זה אומר שזה נכון ? אין כל קשר בין נכון לכמות. והם(רבים מכל היהודים שבעתיים) מאמינים בתורתם שלהם - דבר שאתה גורס, אם כך כשכולם מאמינים , מה הדבר לא נכון? פעם גם האמינו שהעולם שטוח (הזכר לי מכפה את הרעיון והתנגד לכל רעיון אחר ?) זה אומר שהדבר נכון ? "-נאמר שאנשים החליטו להמציא לעצמם תורה עם מצוות משעבדות אשר מורות לאדם מה מותר ומה אסור לגבי כל צעד בחייו? למה להם?" התורה ניתנה . כפי שכבר הסברתי - התורה מעניקה הרבה כוח ליושב בצמרת מצד אחד , מצד שני היא מאחדת את האנשים (היהדות אפילו מסמנת אותם) ובנוסף לכל אלה היא יוצרת סביבה כלכלית כל כך רחבת היקף שהיא איפשרה לרבים להתקיים (שים לב שרוב הדברים במצוות הדתות קשורות כך או כך בכסף , כלומר בכלכלה. אם זה נרות , קברנים , רבנים , מורים , שומרי כשרות , שוחטים , כותבים וכיוצא בזה ) . אז יש מספיק סיבות למישהו להאמין בזה . זה לא שהיהדות היא הדת היחידה שגזרה על מאמינה גזרות כאלו ואחרות . עובדי אלילים היו גם לפני היהדות . ולכן המסקנה המתבקשת היא שיש ימבה סיבות אחרות למה כן לחיות חיים קשים שכאלה . אחת המנומקות לטעמי היא טיפשותם של האנשים והפחד שלהם מהלא נודע (איך נברא העולם? למה לובשים בגדים? איך נוצר האדם?) פעם לא היו כלל תשובות . תאר לך מישהו בא ואומר לך איך ולמה ? מה לא תאמין לו ותעשה עוד דברים שהוא אומר (שאר הדברים משמעותם היא השליטה המדוברל לעיל). לכן, מסקנה: התורה המצוייה בידינו הגיעה מהר-סיני והעוברה אלינו במהלך הדורות. המסקנה הזו חורגת מכל ככל לוגי של הנחה ומסקנה . היא אינה מסקנה , בדיוק כפי שאמונה איננה מתבססת על שום הוכחות .

yaakii

New member
אני שמח שחזרת ../images/Emo13.gif

חשבתי שעייפת... שאלות מצויינות. נצרות ואיסלאם- בשונה מהיהדות ההתגלות האלוקית שהייתה לאנשים הראשונים של הדת, הייתה לכמות מצומצמת ביותר של אנשים. בעוד בנצרות ובאיסלאם ההתגלות (אם בכלל הייתה) הייתה רק למספר אנשים בודדים, ביהדות ההתגלות הייתה ל600,000 אנשים. בהחלט ניתן לומר שאותם אנשים בנצרות ובאיסלאם שוחדו/הונאו לומר שראו את התגלות האלוהים ו/או את העברת סמכותו לנציג כלשהו בעולם שייצג את התורה שלו. אך בהתגלות בה מאמינים היהודים נכחו 600,000 איש ולא מעשי לומר שכולם שוחדו/הונאו. רצון להמציא תורה- כידוע, ישנן סיבות פסיכולוגיות ואחרות שיכולות לגרום לאנשים לרצות להאמין באלוהים ובהמשכיות לעולם ולכן לרצות שתהיה להם תורה אלוהית שלהי המדריכה איך לפעול. אך התורה היהודית לא מתאימה לתפקיד זה מכמה סיבות: 1. היא תורה עם תרי"ג מצוות אשר מתפצלות לעוד אין-ספור אחרות. אף אדם שפוי, גם אם הוא ממש מעוניין לקבל על עצמו איזושהי תורה אלוהית לא ייקבל תורה אשר מכתיבה כל צעד וצעד מחייו: מה לאכול, מה לא לאכול, מה ללבוש, מה לא ללבוש, מה לראות, מה לא לראות, מתי ואיך לברך, להתפלל, להתחתן, להקבר, לעבוד....... (שים לב שרוב הדברים במצוות הדתות קשורות כך או כך בכסף=שטויות. אלא אם כן כל דבר בעולם ניתן לקשר לכסף. מה הקשר בין מצוות שטענז לכסף? מה הקשר בין הלכות שבת לכסף? מה הקשר בין תפילה לכסף? מה הקשר בין ברכות לכסף? מה הקשר בין רצח לכסף? וכו' וכו'. מלבד-זאת: אז מה אם התורה סביבה כלכלית? -למה שמישהו ירצה לשלם לשוחט אם הוא לא מאמין בזה שיש סיבה לשלם לו??) 2. משק כלכלי יודע שככל שיש יותר אנשים במשק הזה יהיו יותר פיתוחים וכד'. למה אם כן, תהליך הגיור כ"כ קשה, מנוכר וקפדני? האם לא רוצים לקבל מה שיותר אנשים חדשים? 3. עדיין תאלץ להסביר מי ומתי המציא את התורה וכיצד הוא שיכנע את עצמו ואת כולם שהיא אלוהית. המסקנה הזאת מצויינת.

באמת עייפתי , אבל יש גבול של הפגנת בורות

לצערך לא מנית ולו נימוק אחד שיחזק את ההנחות שלך . לא סתרת דבר אחד ממה ששאמרתי, ויותר מזה - התעלמת מהרוב. אבל אענה , בקצרה ככל שאפשר . ההנחה הראשונה שלך לא תקפה , כי בדיוק כמו שהונאו את אותם מאמיני (ובכזו כמות) נצרות ואיסלם , יכלו להאנות אותך . בכל זאת , לא נכחת שם , זה עבר מפה לאוזן, אנושית. כל הסיבות שציינת שבגללן התורה לא יכולה להחזיק כתורה שגויה , מרחפות להן באוויר בלא שום קשר למציאות. 1. בטח שכן . אנשים חונכו ככה מגיל צעיר, הם לא באמת חושבים אם זה רציני או לא - הם פשוט יודעים שאם הם לא יעשו זאת , הם יענשו (מומנט הפחד). מעבר לה יש ים נוהגים שאנשים לוקחים על עצמם , על אף שפיותם. ראה למשל את כל מסכת הנימוסים הבריטית המלכותית . או אנשים הפונים לכתות וכו' וכו'. מעבר לזה שנתתי דוגמאות נגדיות , אתה כלל לא ביססת את הנימוק הזה שכן - מיהו אדם שפוי בדיוק? מה זה תרי"ג מצוות על פני (אולי הגזמתי במעט , אבל תאמין לי שזה לא כל כך שונה מהיהדות) 10,000 של ההינדונאיזם (הודו) והטאואיזם (סין) ? יש להם אלפי רוחות ואלים , מקדשים , מנהגים וכו' . גם שם מספר המאמינים גדול ולוקח על עצמו את העול. בקיצור , אין שום קשר בין כבודת מצוות התורה לבין נכנותה , הקשר לא הוכחה והוא לא בר נמצא. לא אמרתי שזה רע שהדת יצרה מערכת כלכלית מפותחת , זה חלק מהדרך שלה לאחד את מאימניה ולקדם אותם מבחינה כזו או אחרת . רק מה - עובדה שזה מה שקרה , כלומר זה כן אחד התיפקודים של הדת בראיה אובייקטיית (ככל האפשר). למה תהליך הגיור כל כך קשה ? אני מאמין שבתקופת התנ"ך זה היה בגלל קנאות של המנהיגים ללאום שלהם , בדיוק כמו שהיום לא כל אחד שנמצא בצרפת הוא צרפתי או בבריטניה בריטי . שוב , הקשר בין נכנות האימרה לבין נכונות התורה לא הוכח . אני בספק אם ניתן למצוא קשר הולם בין נכונות האימרה לבין נכונות התורה שכן גם אם היא נכונה - הדבר לא מתקשר באיזשהו דרך לאמיתות שלה . זה פשוט משהו שהיא מכתיבה . מה הקשר בין זה לבין הנכונות של התורה ? הסברתי לך איך הוא שיכנע . לצערי בתקופת המצאת היהדות ההיסטוריונים עוד לא היו (לא כאלה שקשורים עצמם לדת) , כפי שיש תיעוד לנצרות (ישו וחוג מאמיניו- דרך אגב , התורה שלו תפסה תאוצה רק כאשר היא הפכה ליותר מאמונה בה' אלא נלקחה ע"י אנשים והפכה למקור לכוח ולשליטה) או מוחמד וחוג ממשיכיו . אם נלך על פי התיאורים שבתנ"ך , ממציא היהדות הוא אברהם וממשיכי דרכו הם בניו . בדיוק כמו ישו , גם הם האמינו אמונה שלמה בה' ולא רצו לנצל את האמונה לשליטה על קבוצה מסויימת . משנהפכו גדולים יותר , שומשה הדת כאמצעי לשליטה וקשירה שלהם אחד בשני . ע"י מי ? זה יכול להיות משה , וזה יכול להיות שמואל . אני לא יודע בדיוק (לא הייתי שם , בדיוק כפי שאתה לא היית בהתגלות ). ההבדל בינינו הוא שאני לא מאמין לכל סיפור . על כן , לא רק שלא ביססת את מסקנתך השגויה , גרעת ממנה נימוקים שלא מנמקים דבר (בטח לא כל מה שאני העלתי בהודעה הראשונה) והפרכת (לטעמי) את הקשר הלוגי הכל כך לא מתבקש הזה (ששוב מוצג הסברו בהודעה הקודמת שלי בפירוט). אתה רואה , כבר עייפתי , זה לא שאין לי מה להגיד , זה פשוט נראה לי מיותר לדון בנושא עם צד שמאמין אמונה עיוורת בדבר . אין טעם . הרי ברור שכל מה שכתבתי מבחינתך אינו נכון , וברור לך שאני עומד על זה שלא הוכחת דבר והמסקנה שלך אינה נכונה ואינה מתקבלת משתי ההנחות שלך (והוכחתי את זה , שוב , בהודעה הקודמת). אז מה אנחנו ? משחקים פה בבוץ?

noamgk

New member
שמע,

כדי לקשקש כל כך הרבה אתה צריך לדעת ולהציג את הצד הנגדי. למה אתה לא מצביע על הנקודה בהיסטוריה בה נכתב התנ"ך, ומוכיח כי כך היה? (אחרי הכל, זה הספר הכי מפורסם, נמכר ומשפיע בעולם - לכל אורך ההיסטוריה.) למה אתה לא מסביר *מי* כתב את התנ"ך? (כנ"ל.) למה אתה לא מציין את הזמן בו אירע ה"נתק", כביכול, במסורת היהודית? (אנחנו מאמינים שמשה קיבל תורה מסיני, העבירהּ ליהושע, יהושע מסר לשופטים, שופטים לנביאים, נביאים לאנשי כנה"ג - האם אנשי כנסת הגדולה לא היו? האם הנביאים? האם השופטים? יהושע? משה? איפה עוצרת השרשרת? ולמה נראה לך שזה נכון?) סתם, מעניין אותי. אם אתה "עייף" כמו שהיית "עייף" קודם, אני גם מניח שתענה.

yaakii

New member
הפגנת הבורות שלך בשרשור בו "התעייפת"

לא הייתה קטנה יותר. הצגת תיאוריה הזויה שלא הצלחת לצאת ממנה. ולעניין- ההנחה הראשונה שלי תקפה. מכיוון שכל הנוכחים בטקס היו עדים ל10 המכות, קרית ים-סוף, ירידת המן ומעמד הר-סיני בו החליטו לקבל את התורה היהודית הרי שהייתה לכך סיבה. יש קשר עמוק בין עול התורה לקבלתה. אין עדויות לתורה מחייבת כמו התורה היהודית ואף לא קרוב לזה. אין שום קשר לכמות האלים והמקדשים לבין העול הכרוך בשמירת התורה. כמו שאמרתי, התורה היהודית מכתיבה כל צעד בחיי האדם ואוסרת איסורים ששמירה עליהם היא בלתי אפשרית באופן מוחלט ("אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא") ומשנה את החיים מן הקצה אל הקצה. אדם שמחפש רוחניות/הסבר כלשהו לקיום אלוהים יסתפק בתורה קלילה יותר ולא יבחר בתורה כמו התורה היהודית. שים לב-לא אמרתי שתורה שקשה לשמירה היא תורה נכונה. עקוב אחרי הדברים ותווכח. ואני אמרתי שהעובדה שאתה מציג את המערכת הכלכלית כדבר טוב ומלכד אינה נכונה, משום שאדם לא יתרצה לשלם מכספו לשוחט אם הוא לא רואה בכך צורך אמיתי, רק בשביל לקיים מערכת כלכלית. גיור- אז למה לאפשר בכלל, אם יש קנאות. שוב, שים לב-לא אמרתי שתהליך הגיור המצויין בתורה מחייב שתהיה נכונה. עקוב אחרי תוכן הדברים ותווכח. אתה ממש מאכזב אותי. נכון, הסברת לי איך הוא שכנע והערפתי עליך אלף ואחת קושיות (שרק התחילו) ונורא "התעייפת" לענות עליהן. איך אתה מצפה לנהל דיון רציני עם "התעייפויות" רבות? אם אתה מתעקש אני יכול ללכת להודעה ולצטט משם את שאלותיי על התאוריה, אך אני חושב שאתה מסוגל לקרוא את ההודעה בעצמך. רק זהירות לא להתעייף. אני ממליץ על קפאין.
איני מאמין אמונה עיוורת. "ברור שכל מה שכתבתי מבחינך אינו נכון". טענה לעניין בדיון. קבל עליה 10 נקודות. הבוץ היחיד שקיים פה זה זה שהמלצתי לך לשתות בשורה שמעל...

אתה רואה ? כך תם גם הדיון הזה

לא הסתבכתי , עייפתי (ואני לא מבין מה הבעיה בזה). שוב , אדם שיקרא את הדיון יראה שלא הוכחת את המסקנה או את ההנחות , עדיין. לא דיברתי (כאילו דיברתי , אבל לא זה היה המרכז) על אמיתות המסקנה אלא על התהליך הלוגי הקולקל. בקשר לשוחט - הוא רואה את זה כ"נחוץ" ועל כן ישלם . בלי קשר , עובדת הקיום של המנהג והמשרה המתבקשת מעלה באופן אובייקטיבי את הטענה שהתורה מספקת מעגל כלכלי רחב היקף. קפאין הוא לא דבר טוב. והאמן לי שיש בדיוני דת המון , אם לא טונות, של בוץ .

למעלה