באמת עייפתי , אבל יש גבול של הפגנת בורות
לצערך לא מנית ולו נימוק אחד שיחזק את ההנחות שלך . לא סתרת דבר אחד ממה ששאמרתי, ויותר מזה - התעלמת מהרוב. אבל אענה , בקצרה ככל שאפשר . ההנחה הראשונה שלך לא תקפה , כי בדיוק כמו שהונאו את אותם מאמיני (ובכזו כמות) נצרות ואיסלם , יכלו להאנות אותך . בכל זאת , לא נכחת שם , זה עבר מפה לאוזן, אנושית. כל הסיבות שציינת שבגללן התורה לא יכולה להחזיק כתורה שגויה , מרחפות להן באוויר בלא שום קשר למציאות. 1. בטח שכן . אנשים חונכו ככה מגיל צעיר, הם לא באמת חושבים אם זה רציני או לא - הם פשוט יודעים שאם הם לא יעשו זאת , הם יענשו (מומנט הפחד). מעבר לה יש ים נוהגים שאנשים לוקחים על עצמם , על אף שפיותם. ראה למשל את כל מסכת הנימוסים הבריטית המלכותית . או אנשים הפונים לכתות וכו' וכו'. מעבר לזה שנתתי דוגמאות נגדיות , אתה כלל לא ביססת את הנימוק הזה שכן - מיהו אדם שפוי בדיוק? מה זה תרי"ג מצוות על פני (אולי הגזמתי במעט , אבל תאמין לי שזה לא כל כך שונה מהיהדות) 10,000 של ההינדונאיזם (הודו) והטאואיזם (סין) ? יש להם אלפי רוחות ואלים , מקדשים , מנהגים וכו' . גם שם מספר המאמינים גדול ולוקח על עצמו את העול. בקיצור , אין שום קשר בין כבודת מצוות התורה לבין נכנותה , הקשר לא הוכחה והוא לא בר נמצא. לא אמרתי שזה רע שהדת יצרה מערכת כלכלית מפותחת , זה חלק מהדרך שלה לאחד את מאימניה ולקדם אותם מבחינה כזו או אחרת . רק מה - עובדה שזה מה שקרה , כלומר זה כן אחד התיפקודים של הדת בראיה אובייקטיית (ככל האפשר). למה תהליך הגיור כל כך קשה ? אני מאמין שבתקופת התנ"ך זה היה בגלל קנאות של המנהיגים ללאום שלהם , בדיוק כמו שהיום לא כל אחד שנמצא בצרפת הוא צרפתי או בבריטניה בריטי . שוב , הקשר בין נכנות האימרה לבין נכונות התורה לא הוכח . אני בספק אם ניתן למצוא קשר הולם בין נכונות האימרה לבין נכונות התורה שכן גם אם היא נכונה - הדבר לא מתקשר באיזשהו דרך לאמיתות שלה . זה פשוט משהו שהיא מכתיבה . מה הקשר בין זה לבין הנכונות של התורה ? הסברתי לך איך הוא שיכנע . לצערי בתקופת המצאת היהדות ההיסטוריונים עוד לא היו (לא כאלה שקשורים עצמם לדת) , כפי שיש תיעוד לנצרות (ישו וחוג מאמיניו- דרך אגב , התורה שלו תפסה תאוצה רק כאשר היא הפכה ליותר מאמונה בה' אלא נלקחה ע"י אנשים והפכה למקור לכוח ולשליטה) או מוחמד וחוג ממשיכיו . אם נלך על פי התיאורים שבתנ"ך , ממציא היהדות הוא אברהם וממשיכי דרכו הם בניו . בדיוק כמו ישו , גם הם האמינו אמונה שלמה בה' ולא רצו לנצל את האמונה לשליטה על קבוצה מסויימת . משנהפכו גדולים יותר , שומשה הדת כאמצעי לשליטה וקשירה שלהם אחד בשני . ע"י מי ? זה יכול להיות משה , וזה יכול להיות שמואל . אני לא יודע בדיוק (לא הייתי שם , בדיוק כפי שאתה לא היית בהתגלות ). ההבדל בינינו הוא שאני לא מאמין לכל סיפור . על כן , לא רק שלא ביססת את מסקנתך השגויה , גרעת ממנה נימוקים שלא מנמקים דבר (בטח לא כל מה שאני העלתי בהודעה הראשונה) והפרכת (לטעמי) את הקשר הלוגי הכל כך לא מתבקש הזה (ששוב מוצג הסברו בהודעה הקודמת שלי בפירוט). אתה רואה , כבר עייפתי , זה לא שאין לי מה להגיד , זה פשוט נראה לי מיותר לדון בנושא עם צד שמאמין אמונה עיוורת בדבר . אין טעם . הרי ברור שכל מה שכתבתי מבחינתך אינו נכון , וברור לך שאני עומד על זה שלא הוכחת דבר והמסקנה שלך אינה נכונה ואינה מתקבלת משתי ההנחות שלך (והוכחתי את זה , שוב , בהודעה הקודמת). אז מה אנחנו ? משחקים פה בבוץ?