שאלה למומחי הטבעת

טליוגם

New member
לא רומי ובכל זאת עונה:)

לא מרגישים חנק או סחרחורת לא בהרדמה ולא כשמתעוררים. פשוט נרדמים מייד:) ללא שום כאב:) כשהתעוררתי התעוררתי לתוך כאב בצד שמאל בכתף ומייד נתנו לי זריקה לשיכוך כאבים.העבירו אותי מה התאוששות לחדר סה״כ 40 דקות אירי שנפרדתי מהבנות ובעלי:) הרגשתי עייפה וזהו:) דברתי צחקתי הכל היה תקין אחרי שלגמתי קצת מים הרגשתי בחילה שזה מחומרי ההרדמה וזהו קצת כאבים אבל נסבלים לגמרי במהלך השישיבת ולקראת מוצ״ש כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.יום שני חזרתי לעבודה לתפקוד מלא-עבודה פיזית:) שיהיה לך בהצלחה! זה טבעי לפחד מניתוח אך את חייבת להבין שלכל אחדים? יש זמן החלמה שונה וכוח סבל שונה,כל אחד חווה את הכאבים בצורה שונה:) מאחלת לך שיעבור לך בקלות ובהצלחה בתהליך! קבעו לך כבר תה

רומי 912

New member
לא מרגישים את כל מה ששאלת. עשיתי את הניתוח לפני כשנתיים ואני לא זוכרת כל פרט ופרט, וזה רק יכול להעיד שלא היתה לי שום טראומה או זיכרון מפחיד.
לא הרגשתי כלום, ההרדמה היתה לזמן הניתוח כ - 20 דקות..
לאחר שהתעוררתי לא הרגשתי סחרחורת, לא חנק ולא כאבים.
נתנו לי לשתות מים או מיץ פטל, ולאחר כמה שעות כבר הייתי בבית.
מכיוון ש"על הדרך" ד"ר אבינוח תיקן לי גם בקע סרעפתי (נשמה טובה)
השתדלתי בשבועות הקרובים לא להרים דברים כבדים. לא היו כאבים
התפטרתי מהצרבות שהיו לי בגלל הבקע.
אל תפחדי , כי אין צורך להיות במתח, זה ניתוח די קל שאין בו כמעט סיבוכים. בהצלחה.

ליבי3617

New member
אמנם לא מנותחת טבעת

ההרדמה נעשית גם וגם.
יש לך את הונפלון כבר בתוך היד כך שאת הזריקה עצמה את לא מרגישה. שמים לך את המסיכה ותוך שניות את נרדמת, מתעוררת אחרי.
זה מפחיד אולי לפני. עד שאת נרדמת יש מצב שתפחדי.
אבל מרגע שנרדמת, זהו.. יידמה לך כמו שניות ותתעוררי.

(לפני ניתוח פלסטי שני והרדמה רביעית בחיי מתרגשת כמוך
)

טליוגם

New member
אגב שמים לך לפני הניתוח

וונפלון-מחט בווריד המנתח במקרה שלי דר׳ אבינוח בא ופתח לי את הוריד.המרדים הזריק לוונפלון את חומר ההרדמה לא הרגשתי כלום כאמור

עדי1751

New member
צינור בקנה הנשימה

האם בניתוח טבעת מכניסים צינור לקנה הנשימה? האם זה לא גורם נזק? והאם לא קשה כשמתעוררים לנשום לבד?

עדי1751

New member
כמה זמן אחרי ניתוח טבעת מותר לאכול מוצק

כמו קציצות מבושלות,פירה,אורז ומתי אפשר לנסות לחם קל מלא?

קוביd1

New member
לעדי

בשבוע השני מוסיפים כלכלה רכה, מן הקל אל הכבד, לפי הסדר הבא, כאשר כל מאכל חדש ייאכל בנפרד:
פירה תפוחי אדמה, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, דייסות חלב (סולת / קורנפלור / קוואקר / אורז), מרקים טחונים, ממרחים: חומוס / טחינה / אבוקדו / טונה, ממרח ביצה קשה מעוכה עם שמן או מיונז, ירקות חיים מקולפים, פתית או פריכיות, פסטה ואורז מבושלים רך מאוד ומעוכים.

בשבוע השלישי מוסיפים גם קציצות מדג טחון ומעוף או בקר טחון.
מהפורום של אופירה

קובי

קוביd1

New member
לעדי 1751

שום נזק לא יגרם ,לא קשה לנשום לבד. כל הניתוח והליך ההרדמה קצר מאוד .
אל תחששי ואל תכניסי לך כל מיני ג'וקים לראש .יהיה בסדר

קובי

אופירA

New member
מנהל
עדי - ביקשתי ממך כמה פעמים

לא לפתוח כל הזמן הודעה חדשה.
לשרשר לשאלה הקודמת שלך.

אין אפשרות לבקש ממך בקשות כאלה?
אני חייבת להשלים עם הקושי והטרחה שהודעותייך גורמות לי כל הזמן?

לשאלתך - אני לא יודעת אם מכניסים צינור לקנה הנשימה.
כשאני התעוררתי, היה לי מאוד קל לנשום. אני לא יודעת איך זה היה אצל אחרים, ואיך זה יהיה אצל אלו שטרם נותחו.

אני רק יודעת שבמקצוע ההרדמה התמחה המרדים, ולא אני, ולכן אינני יכולה להעביר ביקורת על עבודתו.
אני רק יכולתי לספר לו מה הפריע לי בהרדמות קודמות שעברתי, והוא ידע לספק לי את הפיתרון המתאים.

לא תסיים לספור עד 10 (-:

אין דאגה,

כל הניתוחים מבוצעים בהרדמה מלאה.
עם הקבלה לבית החולים יכניסו לך באזור היד מחבר לעירוי (לא כואב יותר מבדיקת דם).
בחדר הניתוח, הצוות מאוד מיומן ומרגיע, את חומר ההרדמה מזריקים לווריד דרך החיבור שהותקן בכניסה לבית החולים.
לעיתים גם מטשטשים מעט באמצעות גז במסיכה.

בכל מקרה האפקט מאוד מהיר: בניתוח הטבעת נתבקשתי לספור עד 10 לאט (אינני זוכר גבר מעבר לספרה 3).
בניתוח מעקף התריסריון שהחליף את זוועת הטבעת, אפילו לא הספקתי לספור, כמה בדיחות לדרך עם המרדים, עייפות מהירה והתעוררות בחדר ההתאוששות.

שורה תחתונה, לא לדאוג זה לא כואב יותר מבדיקת דם.

ב ה צ ל ח ה

אופירA

New member
מנהל
אין שום חיתוך של איבר פנימי

החתכים חיצוניים בלבד, מיועדים אך ורק להחדרת המכשירים של הטכניקה הלפרוסקופית.
אין שום פגיעה באיבר פנימי.

(ברור שמנתח לא מיומן יכול להשאיר מכשיר או פד גם בבטן של מנותח טבעת, או לפגוע לו בכבד בטעות. אבל אנחנו לא מדברים על מנתח לא מיומן בטבעת).

אופירA

New member
מנהל
עדי, בבקשה אל תפתחי כל פעם הודעה חדשה

תשרשרי להודעה שלך באותו העמוד, גם את השאלות הבאות.
זה עושה לי המון עבודה ככה.

טליוגם

New member
מסכימה עם קובי:) וחושבת

שאת צריכה לבחון כל ניתוח בפני עצמו -מינוסים ופלוסים יש לכל אחד מהם! ולבחון מה הכי נכון לך, מבחינת לקחת סיכונים מבחינת לקחת ולהחליט לעבוד על עצמך ועם עצמך למען נמטרה שלך מבחינת ההחלמה וכו׳ תבחני כל ניתוח בפני עצמו אם זה מה שמתאים לך:) ושיהיה בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
משום שכרגע הרופאים רוצים לעשות שרוול

ניתוח זה בן כ-7 שנים בארץ, וענף הבריאטריה רוצה לקדם אותו ומעדיף אותו.
אין לו כרגע מספיק סטטיסטיקות כדי למדוד מה רבים יותר - החסרונות שלו או היתרונות שלו.
יתרונותיו ברורים וגלויים, ורק היסטוריה ארוכה יותר תספר על חסרונות גדולים מאלה שרואים היום, של גדילה מסוימת ביכולת האכילה, סיכונים בניתוח - סיכוני חיים וסיכוני זיהום שונים.

בארה"ב הניתוח הזה כמעט אינו בנמצא. ענף הבריאטריה שם לא אוהב אותו. למה? תשאלי אותם. זה קו של בעלי מקצוע.
בארה"ב דווקא מעדיפים בשנים האחרונות את הטבעת. למה? קו, כמו שאמרתי.
גם באירופה יש איזה קו. רק שאינני יודעת מהו...

ניתוח הטבעת קיים בארץ עשרות שנים. מתוכן מעל 15 שנה טבעת מתכווננת. ההיסטוריה, הסטטיסטיקות והמחקרים הראו שאיכות החיים עם הטבעת לא קלה, ועיקר הבעיה - יש הרבה סיבוכים של תזוזות טבעת וחדירתה לתוך הקיבה ע"י פציעת הקיבה, ועוד כהנה וכהנה בעיות וסיבוכים. הטבעת מחלישה את הקיבה והוושט לאורך שנים, ולכן נצפה במחקרים אחוז גבוה של אנשים שלאורך זמן הוציאו אותה.

המנתחים אינם יודעים למנוע את הסיבוכים הללו, לא רוצים להסתבך עם התנהגות לא אחראית של מנותחים, ובוודאי שלא מעוניינים בניתוח שקושר אליהם את המנותח באופן פוטנציאלי לכל החיים לפתיחות וסגירות, כאשר יש אלטרנטיבה שיותר נחמדה להם, ופחות אגרסיבית מניתוח מעקף הקיבה.

זה ההסבר לגישת בעלי המקצוע בבריאטריה, לאחר הדרשני שעשינו.

מישהו מכריח אותך לעשות טבעת ולא שרוול?

ה ש מ ש

New member
פשוט מאד

עברתי ניתוח srvg ב1988 וירדתי 65 ק"ג .זה ניתוח טבעת קבועה.אחרי 6 שנים התחלתי לעלות ואחרי כ10 שנים עליתי הכל+.ב2001 הוציאו את הטבעת הקבועה ושמו לי את הטבעת המתנפחת.זה ניתוח חלש שלרוב תוצאותיו פחותות ולא ירדתי ממנו במשקל.
אין ברירה ואני עומד לעבור ניתוח מעקף קיבה.הרופאים יודעים שניתוח טבעת הינו ניתוח חלש בתוצאות ולכן גם מתאים לשמנים עם bmi קטן יחסית.מצד שני זה הניתוח הקל ביותר והמהיר ביותר לביצוע.
הניתוח עם התוצאות הטובות ביותר הוא מעקף קיבה או ניתוח מורכב מאד מעקף תריסריון.
ככל שהניתוח קשה יותר.מורכב יותר תוצאותיו טובות יותר .

למעלה