שאלה למומחי הטבעת

ה ש מ ש

New member
ההודעה לא במקום וקשורה לשאלה של עדי

למה מנתחים לא ממליצים ומעוניינים בניתוח טבעת.

קוביd1

New member
השמש

מעקף תריסריון ניתוח קשה מאוד שהופכים את החיים לבלתי נסבלים ,ירידה במשקל אבל איכות חיים ירודה מאוד ,רק בעלי משקל עודף בצורה קיצונית מאוד מאוד ממליצים להם לעבור את הניתוח הזה. מעקף קיבה גם לא ערובה להצלחה ,גם בניתוח זה יש כישלונות, לא הכל ורוד בחיים.

קובי

מועקף תריסריון מאושר

הי,

אינני יודע מהיכן שאב קובי את התובנות הלא נכונות שלו.
כל שאוכל הוא לספר על עצמי.
בתחילת 2010 נותחתי בניתוח טבעת על ידי אבינוח, הניתוח עבר מצויין, אבינוח היה נפלא רק שאיכות חיי הייתה זוועתית. לא הסתגלתי לטבעת למרות ששמרתי על הכללים.
הירידה הייתה מינורית (כ - 22 ק"ג).
לאחר מספר שנים של ניסיונות וסבל לא אנושי (מעל 20 הקאות ביום!), פניתי לד"ר קיידר ועברתי לפני כשבועיים את ניתוח מעקף התריסריון
למרות כל החששות, התאוששתי במהירות, כל הסטיגמות על "חביור עמוק לשירותים" התבררו כלא נכונות (ד"ר קיידר עובד לפי הפרוטוקול האמריקאי המאפשר לייצר אזור של תת ספיגה בין 50 - 100 ס"מ בלבד ולא 10% מהמעי כפי שמנתחים אחרים נוהגים).
שבועיים אחרי, אני פחות 12 ק"ג, עובר לכלכלה מתקדמת יותר ולא סובל עוד מהתופעות הנוראיות של הטבעת.
ניתוח מעקף תריסריון אמנם מחייב למשטר של ויטמינים לכל החיים (כ - 25 כדור ליום בקבוצות של 6 כדורים ב - 4 מועדים ביום), אך הניתוח מהווה גם מניעה של למעלה מ - 95% לסכרת ומציע את הירידה הגבוהה ביותר ושמירה לאורך שנים על המשקל (בשל התת ספיגה).

ממליץ בחום על התייעצות עם מומחה וקצת קריאה באתרים מקצועיים: http://www.obesityhelp.com/forums/ds/a,messageboard/board_id,5357/

ב ה צ ל ח ה

אופירA

New member
מנהל
אחרי שבועיים אתה מגדיר הניתוח שלך כהצלחה?

את העקרונות התיאורטיים אנו מכירים היטב.
האתרים המקצועיים והמומחה (שבארץ הוא אך ורק ד"ר קידר) מספרים את כל הידוע תיאורטית על ניתוח זה.
אבל אתה לא מכיר את הניסיון של מנותחי תריסריון במשך מספר שנים. ומהיכרות עם הניסיון של מספר לא מבוטל מהם, שאינו אחוז זניח אלא משמעותי - קובי שאב את התובנות שלו.
חלק מאיתנו שמעו וקראו וראו סיפורים לא פשוטים כלל של מנותחי תריסריון בארץ, והגיעו למסקנות לא פשוטות לגבי ניתוח זה. אי אפשר לשלול אותו לגמרי, אבל גם אי אפשר להציע אותו למקרים רבים כמו שהמערכת הניתוחית מתיימרת לעשות.

אחרי שבועים אינך יכול להביע עמדה לגבי איכות חיים עם הניתוח שעברת.
גם כמנותח טבעת אחרי שבועיים לא הקאת 20 פעם ביום, ולא יכולת להגיד אם הניתוח טוב או לא...

מאושר ומתעקש על זה (-:

הי אופירA ,

אינני יודע על איזה ניסיון או מעקב קובי התבסס בתשובתו , אך אני מכבד אותו.
לכשעצמי לא קיבלתי החלטה ברגע אחד ולא עצרתי בשיחה עם מנותח אחד. שוחחתי עם עשרות, רבים מהם לאחר 3 ויותר שנים.
התעקשתי לשוחח גם עם מקרים שהסתבכו ונזקקו לניתוח תיקון (הקטנת אי הספיגה), יצרתי קשר ושוחחתי עם מעל 10 מנותחים בארה"ב שלהם למעלה מ - 4 שנות ניסיון כ"א.
לכולם הייתה תשובה אחידה: לא מתחרטים ולמרות ההסתבכויות (לאלה שנתקלו בהם), הם היו חוזרים על כך בשנית.

הגדרתי את הניתוח הצלחה לאחר שבועיים לא באה מהאוויר.
אני משווה תקופה זו, לתקופה לאחר ניתוח הטבעת ואיכות חיי גבוהה בהרבה.
מכאן שבעיני זאת לכשעצמה הצלחה מעולה, אם כי אכן צדקת , מדובר בציון דרך קטן אחד בדרך אל ההצלחה הגדולה, ואותה אכן מודדים במספר שנים.

הניתוח אכן איננו מתאים כניתוח נפוץ, הסיכון בו רב ויש צורך בבחינה מעמיקה עם המנתח לבירור הסיכוי והסיכון.
מאידך, אני מתרעם על הקלות שבה מציעים כיום ניתוחי טבעת. כפתרון "מהיר וקל", הניסיון שלי עם הטבעת היה קשה מאוד, ומעבר לאיכות החיים הירודה, אף גרר אותי למצב קליני ורפואי גרוע.
חשוב במיוחד בפורומים לגרום לחברים לחשוב ולשקול הכל. לעיתים דווקא הניתוח המורכב יותר הוא הנכון ביותר עבורם והסתפקות בפתרונות קלים יותר, יכולה לגרור מפח נפש וגרוע מכך בעיות רפואיות.

בהצלחה לכולנו ושאפו על הפורום החשוב !

אופירA

New member
מנהל
אז הסכמנו. איפה שמעת היום שמציעים ניתוח טבעת?

היום אין אף מנתח טבעת (פרט לד"ר אבינוח) שהייתי ממליצה לעבור אצלו ניתוח טבעת, משום שרובם נגד הטבעת. אז איך אפשר לעשות ניתוח טבעת אצל מנתח שמתנגד לו?
מי שמבקש לעבור ניתוח טבעת מקבל שטיפת מוח במרפאות הבריאטרות נגד הניתוח הזה. אז איפה מציעים אותו כפיתרון מהיר וקל?

אני פה ממליצה לכל מנותח טבעת, שיבין שללא ההדרכה של בעלי הניסיון בפורום, יש סיכוי נמוך שאיכות החיים שלו עם הטבעת תהיה טובה. אנחנו מדריכים איך למנוע בעיות וסיבוכים, איך לזהות התחלה של בעיה, איך לאכול נכון ולהרגיש טוב ולא להזדקק להקאות. ובעיקר חשובה המודעות לבעייתיות שיכולה להיות עם הטבעת. כי למנוע את הבעיות זה הטוב ביותר. אחרי שהן כבר קורות, יכול להיות קשה יותר לפתור אותן.

אופירA

New member
מנהל
אז למה שלא תעשה מעקף תריסריון?

ומה אפשר לומר על אלו שעלו במשקלם שנים לאחר מעקף קיבה?

עדיין יש לך ברירה - ללמוד לחיות עם הטבעת המתכווננת שלך ככלי להורדה במשקל בצורה רצינית ויסודית.
אינך חייב לעשות רביזיה שלישית!
הסכנות ברביזיה גדולות מאוד, ויש לך עוד אפשרות ללמוד להפעיל את הטבעת. וזה גם כדאי, אפילו שזה ניתוח יותר חלש - כי זה הניתוח שקיים כרגע בגוף שלך, ומעקף קיבה עדיין לא קיים בגוף שלך. לא חבל לזרוק את הקודם לפני שהשתמשת בו ולקנות חדש, במחיר שעלול להיות נורא ואיום?

הטבעת שלך לא עבדה כי לא ידעת נהיגה. בוא ללמוד נהיגה בטבעת, ורק אז תוכל לדעת אם היא עובדת או לא.
לא עולה כסף. דורש רק מחיר של רצינות ונחישות, ומוכנות להכיר בטעויות.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
היום לא הייתי רצה לעשות אצלו טבעת

כי השירות ניתן ע"י בי"ח איכילוב, וההתנהלות שלהם לא נראית לי, ועלולה להטעות את המנותחים.
אמנם יש שם צוות רחב של מנתחים שסוגרים ופותחים, אבל צריך כל פעם טופס 17 אם אני לא טועה, וכל סגירה ופתיחה נעשית תחת שיקוף, שזה אומר המון המון קרינה מיותרת לחלוטין, כי השיקוף ממש לא מדויק ולא מראה את כמות הנוזל הנחוצה, ויש לסגור ולפתוח עפ"י הרגשה בלבד.

אופירA

New member
מנהל
פה כולם דיווחו על שובע.

אולי תשלחי את הטוענים הנ"ל לפה, כדי שנברר איתם מה הטעות שהם עושים, שבגללה הם מרגישים רעב מתמיד?

אופירA

New member
מנהל

לילי1115

New member
יש פה חיפאים?....

הייי האם יש פה מישהי מאיזור חיפה?
הייתי מעוניינת לדבר על הנושא מכיוון שיש לי מלא שאלות ואשמח לשמוע מישהי שעברה את זה (למרות שזה 'כל מקרה לגופו') למרות שבן דוד שלי עבר את הניתוח וגם חברה שלי זה תמיד יותר קל ונוח לדבר עם כמה שיותר אנשים.
(תודה על כל המידע שאתם מספקים באתר הזה).

קוביd1

New member
לא חיפאי

באת את רוצה לשוחח עם חיפאי מה זה אומר עבר את זה ,טבעת/שרוול/ מעקף קיבה
באם תעני תיהיה אפשרות לעזור לך.

קובי

רוייקו

New member
שובע ומלאות זה שני דברים שונים

לגבי מטובעים. לוקח זמן להביא את הגוף לידיעה שהוא לא יכול לאכול בקצב כמו לפני הניתוח. זה תהליך של גמילה מרעב וגם כשעוברים להם השנים שלאחר הניתוח, בהתרגלות לטבעת, אי אפשר לאכול במהירות ובכמויות והגוף לומד להבין שרעב ומלאות זה שני דברים. הרעב תמיד יהיה אותו רעב והדחף לאכול ישאר אבל היכולת תלקח ולכן, עם הזמן, הגוף ילמד לעבוד בקצב איטי יותר. האכילה תהיה הרבה יותר מרוסנת וגם אם יש רעב והתנפלות על אוכל תמיד יהיה המנגנון המרסן. המנגנון הזה ניתן לויסות (סגירה או פתיחה של הטבעת) ולבקרה מקסימלית. זה נלמד ככל שעובר הזמן.

אופירA

New member
מנהל
קובי נותח בטבעת אמריקאית מתכווננת.

לא סוגרים את הטבעת בניתוח, אלא בדיוק כמו הטבעת המתכווננת השבדית, אחרי הניתוח.

טבעת לא פותחים וסוגרים כל הזמן. סוגרים לפי הצורך בשנה הראשונה, ואח"כ לא נוגעים בה, אלא אם כן נוצר צורך לפתוח או לסגור. לא משחקים עם הטבעת בלי צורך.

קוביd1

New member
לעדי 1751

אני עברתי ניתוח טבעת מתכוננת כמו שכל המטובעים עוברים ,רק שזאת היתה הטבעת האמריקאית הישנה שלא משתמשים בה עכשיו ,
מכסימום הסגירה בטבעת הזאת הוא 4.5 כמעט ואין הבדלים בן הטבעת השוודית לאמריקאית הישנה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
אין מצב כזה

אי אפשר לתכנן סגירה שתאפשר לאוכל כזה לעבור ולאוכל אחר לא לעבור. זה לא הולך כך. הטבעת יוצרת את המציאות, ואנחנו מתאימים את עצמנו לנתונים.
כמובן שאנו מתכננים את ארוחותינו בהתאם לנתונים, באופן שנוכל לשתות חופשי, לאכול ירקות לפחות בערב, ולהרגיש שבעים. אנו מתרגלים לאכול מעט, כל 3 שעות מכסימום, כדי להיות שבעים וכדי לא להשמין ולא להציק לטבעת. פחמימות וחלבונים צריך לאכול בתכנון ובמידה. לא אוכלים לפי הכמות שעוברת בטבעת, אלא לומדים להרגיש את השובע לאחר אכילה מועטה עם הרבה שתייה לפניה.

כל מה שאת צריכה זה להתחיל את התהליך, ולהתייעץ לפני כל סגירה וסגירה, עד שתגיעי למקום שבו תצטרכי לעצור ולהפסיק לסגור, ולהתמודד עם המציאות.

ה-3 שלא נגעו בטבעת וירדו עשרות ק"ג - זה יכול לקרות מכמה וכמה סיבות. למשל, שהטבעת מגבילה אותם גם בלי סגירה. או שהניתוח השפיע עליהם פסיכולוגית ומפחד שמא יתקע האוכל הן הפסיקו לאכול הרבה. או שהם החלו לאכול בריא ומסודר, כל 3 שעות, כאשר לפני הניתוח הם היו אוכלים אוכל משמין ובלי חשבון בכלל. השינוי הקיצוני בהתנהגות גרם את ההרזיה.

אנחנו לא יכולים ללמוד איך לגרום שיקרו לנו מצבים של אנשים אחרים. אנו יכולים רק ללמוד את המצבים שקורים לנו, ולשאול אנשים שקרו להם אותם מצבים איך לנהוג. וזה רק לאחר הניתוח, לא לפני.

למעלה