שאלה למומחי הפורום: הגופיף הצהוב

מיכל ק-ש

New member
שאלה למומחי הפורום: הגופיף הצהוב

בפורום של פרופ´ זיידמן מישהי תיארה מצב זהה לשלי: בדיקות תקינות, ביוץ ווסת תקינים וסימני מחזור שמתחילים 3-4 ימים לפני הדימום הכבד. בתשובה, הפרופ´ כתב לה ואני מצטטת: "יתכן והדימום המוקדם משקף אי ספיקה של הגופיף הצהוב ואז יש טעם בהוספת תמיכה של כוריגון או תוספת של פרוגסטרון... יש הגיון במעבר מאיקקלומין לזריקות שסביר שיפתרו את הבעיה...". גם לי כאמור יש סימני מחזור 3-4 ימים לפני הדימום הכבד. אני גם רוצה לציין שבהריון הכימי שעברתי, הבעיה היתה שערכי ה-E2 וה-PRO היו נמוכים. שאלותי הן: 1. האם יש קשר בין אי ספיקה של הגופיף, להריון עם ערכי E2 ו-PRO נמוכים? 2. איך בודקים אם באמת זו הבעיה? 3. מה הטיפול? לא כ"כ הבנתי את תשובתו. תודה מראש, מיכל המודאגת

באבו

New member
גופיף צהוב..

גם אני קראתי את השאלה והתשובה של פרופ´ זיידמן, ולא כ"כ הבנתי אם סימני מחזור אומר תחושות, או דימומים קלים (לדעתי, הכוונה לדימומים קלים) בכל מקרה, מה שאני כן יכולה לומר לך זה שאני שהגופיף הצהוב בבעיה, אם המועד מיום הביוץ ליום המחזור קטן - 12-13 יום. עזרתי???????
בכל מקרה, לדעתי, קצת עדיף שיודעים כשמשהו לא בסדר, כי אז אפשר לטפל במשהו ספציפי... לא??? בהצלחה, ו... לא לדאוג!

באבו

New member
התכוונתי ל.. (תיקון טעות)

התכוונתי לומר ש: הגופיף הצהוב בבעיה אם מקבלים 11-12 יום מיום הביוץ. (המשפט התחרבש שם...)

רונצי

New member
מיכלי

בוקר טוב, אני זו שכתבה את ההודעה לפרופ´ זיידמן. הכוונה שלי הייתה שאכן 3-4 ימים לפני הדימום הכבד מופיעים לי סימני הווסת, מה שבעצם אומר שכבר בשלב מוקדם ברור כי אין הריון (המחשבה כי אלו סימני השתרשות הוכחה פעם אחר פעם כלא נכונה...). ניסיתי כבר כמה פעמים לדבר עם הרופא שלי בעניין אבל הוא חושב שזה שטויות...מה את אומרת? מכיוון שהכל בסדר אצלנו (גם בדיקות פרוגסטרון ביום ה-21 היו טובות) והריון אין, התחושה שלי (וזה לעניין התחושות) ממש מההתחלה כי העניין נעוץ בכך.... אני לא יודעת אם את מטופלת בהורמונים, אבל אני מתכוונת לנסות להכריח את הרופא שלי להוסיף לי תמיכה לאחר הביוץ (לא יועיל, לא יזיק...). בנוסף, אני זוכרת שמישהי כתבה פעם בפורום (ב IOL) ששנים היא ניסתה להיכנס להריון ושנים לא התייחסו לעניין הדימום המקדים אצלה ובסוף כשנתנו לה תמיכה הורמונלית היא נכנסה להריון... הטיפול שניתן הוא תמיכה הורמונלית לשלב שאחרי הביוץ, או בעזרת פרוגסטרון או זריקות כוריגון. מקווה שעזרתי במשו... יום טוב רוני

רונצי

New member
התוספת שתופסת...

עד כמה שידוע לי הווסת אמורה להגיע בין 11 ל-14 יום לאחר הביוץ, כאשר היא מגיעה לפני כן זה יכול להעיד על בעייה בגופיף הצהוב, אשר תפקידו לשחרר את הורמון הפרוגסטרון התומך בהריון. כאשר רמות הפרוגסטרון צונחות (כלומר הגופיף הצהוב מתנוון) המכשפה מגיעה.... (על מטאטא אדום).

מיכל ק-ש

New member
יואו, אני לא מאמינה!!!!!!!!!!!

את לא יודעת איך דופק לי הלב. מין תחושה שעליתי על הבעיה. אני לא יודעת להסביר את זה, אבל מהרגע שקראתי את שאלתך בפורום, הרגשתי שזהו. זו הבעיה. וזה לא שלא קראתי הרבה דברים בשנה האחרונה... אם זו הסיבה לבעיה שלי ולהריון שנפל, נשבעת לך שאני מפוצצת ת´רופא שלי וסליחה על הבוטות. איך לא עולים על דבר כזה? ואיך לא מתייחסים לדבר כזה?!! לשאלתך: לא, רוב הזמן אני לא מטופלת בהורמונים. (ניסיתי איקקלומין פעמיים וזה ממש לא עזר ורק גרם לי לי לציסטה ענקית). יש לי עוד שאלות: 1. מה אני צריכה לבדוק כדי לדעת אם זו אכן הבעיה? פרוגסטרון? 2. איזו תמיכה הורמונלית אני צריכה לקבל? 3. האם זה מאוחר לקבל תמיכה החודש, כשאני כבר כ- 5-6 ימים לאחר לאחר הביוץ? רונצי - אם תוכלי לתת לי את מס´ הטלפון שלך אני ממש אודה לך. יש לי עוד מלא שאלות ואני רוצה תשובות לפני שאני נוחתת על הרופא שלי. ופניה נרגשת לאלופות החיפוש ב-IOL: זה אף פעם לא מצליח לי. אתן יכולות בבקשה למצוא את הדיון הזה? בבקשה... אני לחוצה מזה נורא.

רונצי

New member
חמודה...

אני חושבת שמצאתי את הדיון ב WALLA ואם אני לא טועה הכינוי של הבחורה הוא מוקה (תרשמי בחיפוש את שמה). אני אשלח מייל אם הטלפון שלי....

מיכל, לי היתה בעיה דומה

פרק הזמן מהביוץ עד המחזור עמד על 8,9 ימים בלבד. בדיקת פרוגסטרון ביום ה-21 עמדה על 7.5, ואז התחלתי לקבל את האיקקלומין (100 מ"ג). האיקקלומין פתר את הבעיה, הפרוגסטרון ביום ה-21 עלה ל-23, והשלב הלוטאלי (מהביות עד המחזור) התארך ל-12 יום. אני חושבת שכדאי שתעשי עכשיו (היום-מחר) בדיקת פרוגסטרון, לראות אם הוא לא נמוך מידי. כמה איקקלומין קיבלת? יכול להיות שהמינון לא היה מספיק?

מיכל ק-ש

New member
לא קיבלתי החודש איקקלומין וגם לא

כוריגון. עשיתי הזרעה בלי שום הורמונים.

רונצי

New member
אני לא יודעת לעשות קישורים חנה ..

של ליאור מצאה לי אז את הקישור ואם היא שומעת אותנו אולי היא תוכל לחזור על ה"נס" לטובת כולן...

אני אמנם לא חנה של ליאור...

אבל מצאתי את הקישור ואני מצרפת. ואני גם מאוד מאוד כועסת
כי גם אנחנו מהבלתי מוסברים וגם אצלי יש סימנים מקדימים לוסת שמגיעה, וזה בדר"כ כמה ימים לפני שהיא אמורה להגיע. האמת שאני כשבוע לאחר הכוריגון כבר מרגישה את התכווצויות הרחם ואני יודעת שגם הפעם היא תגיע (המכשפה אלא מי). שאלתי את הרופא אם זה מעיד על משהו וגם הוא לא התייחס לזה כאל בעיה. אני מאוד סומכת עליו ועל מקצועיותו אבל אני חושבת שלפני שאני מתחילה IVF נוסף אני אשאל אותו לגבי הנושא. מרב

love joy

New member
האם את לא מקבלת בטיפול IVF תמיכה ..

האם את לא מקבלת בטיפול IVF תמיכה של כדורי פרוגרסטרון לנרתיק מתאריך השאיבה? כי אני תמיד מקבלת ואף פעם לא אמרו לי שיש לי בעיה בספיגת הגופיף הצהוב. גם לאחר IUI אני מקבלת זריקות תמיכה של כוריגון. - אני יודעת שזה באמת תלוי ברופא. אבל בIVF תמיד קיבלתי תמיכה. LOVE JOY

היי ג´וי,

קיבלתי כדורי פרוגסטרון, אבל, כמו שכתבתי, אני חושבת שאבקש הפעם שיתנו לי משהו אחר, כי אני לא רואה טעם בכדורים שחצי מתכולתם יורדת לטימיון (שבמחוזותינו ידועה גם כתחתונית). אני אדבר עם הרופא שלי על הנושא כשאתחיל את הטיפול הקרוב ונראה מה הוא יגיד, וכמובן שאני אעדכן כאן. מרב

עמית@

New member
מרב, רק המעטפת הפלסטית יורדת

לטימיון, התוכן נספג (למרות הג´יפה המתוארת להלן)

אהה. תודה על ההסבר

ובכל זאת אני חושבת שאבקש משהו אחר. יש לי לפעמים ימים בעבודה שאני לא זוכרת איך קוראים לי ובטח שלא מצליחה לזכור את הנרות ואז זה לא יוצא 3 פעמים ביום מסודר ואני מייסרת את עצמי שלא יצליח רק בגלל זה (כאילו שאין איזה מיליון סיבות אחרות בגינן זה לא יצליח
).
מרב

מרבוש - אם יתנו לך גסטון במקום...

תעברי אצלי קודם כדי לקבל טיפים להזרקה ללא כאבים. אם מזריקים את זה סתם כך זה עסק לא נעים כלל וכלל. חנה

למעלה