שאלה למומחי הפורום: הגופיף הצהוב

לא! זה לא בסדר! ../images/Emo70.gif

שכחתי לציין שמהרגע שהגופיף הצהוב מפסיק לתפקד - לוקח לרירית כ 4 ימים עד שהיא מתחילה להתפרק ולכן המחזור מגיע 14 יום אחרי הביוץ. אם המחזור מגיע לפני כן זה אומר שהרירית כבר מתחילה להתפרק. גם אם מופיעים רק דימומים קלים זה מראה על בעיה ברמת הפרוגסטרון (למיטב הבנתי הלא מלומדת) (לפעמים ההשתרשות גורמת לקצת דימומים אבל אם זה קורה בחודש שאין בו הריון - זה צריך להדליק נורה אדומה)

שמחה לעזור כשאני יכולה

אני מנסה למצוא הודעה ישנה של מישהי שהיה לה סיפור דומה ובפעם הראשונה שקיבלה תמיכה היא נכנסה להריון. אני פשוט לא זוכרת איך קוראים לה. מקווה שאצליח למצוא את ההודעה הזאת.

אני רואה שכבר שמו פה קישור

גם אני חשבתי על הסיפור של מוקה (מרב של ערן שמה קישור פה למעלה)

נועם@בת

New member
אני רוצה להתייחס לסיפור של מוקה

ואני מתייחסת כמובן רק למה שהיא רשמה ביואל. אולי הסיפור המלא שונה. מוקה כתבה שהיו לה דימומים יומיים שלושה לפני הוסת- כמו שהרבה בנות כתבו כאן, וכמו שהרבה נשים בעולם כולו מדווחות. הכתמות- יומיים שלושה לפני וסת, הן דבר מקובל שאינו מעיד בהכרח על בעיה. אם הוסת מגיעה 8 ימים אחרי ביוץ, זה כבר יכול להעיד על בעיה. מוקה אמנם סיפרה שקיבלה תמיכה לוטאלי ובזה נפתרה הבעיה שלה, והיא נכנסה להריון. אבל אם תקראו היטב את ההודעה שלה- תראו שהניסוח שלה מאוד מאוד לא מדויק. מוקה סיפרה (בהודעה אחרת) שהרופא אבחן אצלה בעיות בביוץ. על פי ההגדרה בעיות בביוץ אינן בעיה של אי ספיקה של הגופיף הצהוב. הגופיף הצהוב הוא הזקיק שנשאר אחרי הביוץ, שמפריש פרוגסטרון. (אם הוא לא מתפקד, אין הפרשה תקינה של פרוגסטרון, והרירית לא יכולה לקלוט את העובר). אם יש בעיה בביוץ, אז אין ביוץ, וממילא אין גופיף צהוב. גם הטיפול אותו מורה מתארת בהודעה הנ"ל אינו תמיכה לוטאלית. מדובר על טיפול מקיף שתוקף את כל הבעיות האפשריות- איקקלומין ומנוגון לביוץ. אסטרופם לרירית, כוריגון לביוץ, ולקינוח גם אוטרגסטון- כלומר תמיכת פרוגסטרון. מוקה אמנם חזרה והסבירה שהבעיה שלה היתה ההכתמה לפני הוסת. אבל תיאור הטיפול, והאבחנה של הרופא- ממש לא קשורים לזה. מה שכן- מוקה הרתה, וזה מה שחשוב
ואני בכלל לא הייתי מתנגדת לקבל את אותו טיפול אם אותן תוצאות. לסיכום, שלב לוטאלי קצר - פחות מעשרה ימים בין ביוץ לווסת - מחייב בדיקה. אי ספיקה של הגופיף הצהוב תאופיין בשלב לוטאלי קצר או בהכתמה לפני הוסת. אבל לא כל הכתמה היא אי ספיקה. ( או אם נלך רחוק מאוד בהשוואה שלנו- גידול בראש לרוב מלווה בכאבי ראש, אבל לא כל כאב ראש מעיד על גידול בראש.) אגב, גם איקקלומין יכול לגרום להכתמות. בדיקת פרוגסטרון בסוף המחזור יכולה לאתר אי ספיקה. כל הנ"ל מובסס על דעתי הלא מקצועית, ויתכן שרופא יתן תשובה שונה- לתשומת לבכן. נועם

רינתילה

New member
וואו!! גם לי יש את אותה תופעה

זה היה נראה לי מוזר אבל בכלל לא חשבתי שזה שווה איזכור אצל הרופא... (עכשיו אני אפעל בנושא...) לא ידעתי שיש לזה הסבר כזה! זה רק מראה איזו חשיבות יש לכל פיסת מידע שאנחנו שואבות מהפורומים וממקורות אחרים. לא להתבייש לשאול! לדוגמא - אני שאלתי את הרופא שלי על טרומבופיליה אחרי שגילו את זה אצל אחותי. לא ידעתי בכלל שזה גורם לבעיות בהשתרשות ולהפלות כי אצלה זה התגלה בקשר להורמוני גיל המעבר. פשוט שאלתי אם מותר לי לקחת הורמונים של IVF, ואז הסתבר לי שזה כן - אבל שאם יש לי את זה אז זה יכול לגרום לבעיות בהשתרשות או להפלות. זה הוביל להפניה לבירור (עוד אין תשובה). מסקנה - לא להתבייש לשאול או לידע את הרופא בכל מה שנראה קשור, וגם במה שלא... רינת.

orly_lucky

New member
שאלה בנוגע לביפאסטון

גם אני כנראה באותה סירה, אבל בעבר קיבלתי תמיכה של ביפאסטון שגרמה לי לעייפות והרגשת גיל המעבר ובנוסף לכל המחזור איחר לי בכמעט שבוע (וזה לא היה מהריון), בכל אופן מאותו טיפול נמנעתי מהענין ודווקא העדפתי ללא התמיכה, האם הכוריגון הוא אותו הדבר מהבחינה הזו?(של תופעות הלוואי) והמחזור גם מתאחר בגללו?

מיכל ק-ש

New member
תשמעו זה כבר נושא למחקר. מה קורה פה ../images/Emo46.gif

אותי זה מקומם ומשגע. עוד ועוד בנות מספרות שכך זה גם אצלן ואני מתערבת שהן לא האחרונות. דברתי לפני כמה דקות עם הרופא שלי והתגובה שלו הרגיזה אותי. הוא אמר שהוא לא חושב שהטפטוף של כמה ימים לפני מחזור זו הבעיה ושנראה לו שאין טעם שאני אבדוק. אמרתי לו שאני בכל זאת רוצה לעשות מחר בדיקה ושישאיר לי הפניה אצל האחיות. הוא הסכים וגם אמר שאתקשר אליו אחרי שאקבל את התוצאות. בעיני זו חוסר אחריות. אני לא צריכה לעלות בעצמי על האופציה הזו ולבקש להיבדק. זו צריכה להיות חלק מרוטינה של שאלות שכל בחורה שמנסה פרק זמן מסוים להיכנס להריון, צריכה להישאל. כמו גם נושא ה-B12 שעלה פה בימים האחרונים. נכון שיש בדיקות יותר חשובות, אבל צריך גם לעשות את אלו. זה ממש מקומם!

עידית ד

New member
מה תגידי על זה....

עד היום שום רופא לא עשה לי פרופיל הורמונלי?????!!!!!! ישר החליטו שאני פוליציסטית נו שויין בכל מקרה אני מופסקת אז אין צורך בבדיקות דם

מרב.

New member
קצת להירגע בבקשה...

טוב, חייבת להגיב לכל יורקות ההורמונים
קודם כל, לא כל דימום לפני מחזור מעיד על ליקוי של הגופיף הצהוב. גם אני חשדתי בזה, לאחר שהופיעו לי כתמים כבר יומיים וחמישה ימים לאחר ההזרעה, והעליתי את הנושא בפני הרופא שלי. טרום דימום של 2-3 ימים לפני המחזור אינו מעיד כבר על בעיה, כמו שרובכן נחפזתם להסיק. רצוי לבקש כמובן בדיקות דם כדי לוודא ולהסיר חשדות, אבל אל תגררו להסיק מסקנות מהירות. אחרי הכל, בכל זאת- לרופאים יש יותר ידע ונסיון מאיתנו. ואני, דרך אגב, ממש מבינה את הצורך הזה "להאשים" משהו על מנת לקבל לפחות סיבה לאי הפוריות שבה אנחנו מתנסות. מטבע הדברים בטיפולי IVF מקבלים יותר הורמונים ותמיכה, כי עלות הטיפול יותר יקרה. אין טעם להעביר את כל הבנות ישר ל-IVF, למה? בעיה שלא נפתרה בהזרעות לא תיפתר גם בהפריה. ולשם מה להעתיר על הגוף הורמונים ולהכניס אותו לטראומה, לניתוח, לסחרור, כאשר חלק גדול מהבנות נכנסות להריון מהזרעה? אני ממש לא חושבת שצריך למהר וללחוץ על הרופא להעביר ל-IVF, וכמובן שיש גם שיקולים כספיים של קופות החולים, שכל טיפול IVF עולה להן פי כמה וכמה מטיפול הזרעה, ובכל זאת, אין עוד מדינה שנותנת כ"כ הרבה מבחינת טיפולי פוריות למטופלות כמו בארץ! עוד אגב קטן- במכבי לקח לי פחות משבוע לקבל אישור ל-IVF, הם ממש בסדר בקטע הזה. מרב

מיכל ק-ש

New member
מרב, את לא חושבת שאחרי שמנסים יותר

משנה, כדאי שרופא ישאל את המטופלת אם יש לה דימומים שמתחילים כמה ימים לפני המחזור (ואני מדברת על 4-5 ימים)? אני חושבת שמן הראוי שתהיה לרופאים רשימה מסויימת ומסודרת של נושאים שצריך לפסול או לאשר.הרי ברוב המיקרים מדובר על בדיקות דם פשוטות. לא על משהו יקר, מסובך או פולשני. לא נראה לי שמטופלות צריכות להעלות את הנושאים האלו בפני הרופא, אלא ההיפך. גם אם הסיכויים נמוכים ואולי אנחנו באמת מחפשות לפעמים במה להיתלות, למה לא? גם אם זה יכול לעזור רק לחלק מאיתנו, זה כבר שווה.

מיכל, ככה אני התחלתי את כל הבירור.

הלכתי על דעת עצמי ועשיתי בדיקת דם לפרוגסטרון ביום ה-21 למחזור. ככההכרחתי גם את בעלי וגם את הרופא להבין שיש פה בעיה ואז הוא שלח אותנו לבדיקת זרע והקטסטרופה התגלתה במלוא תפארתה...). לא להתרגז, ללכת לעשות בדיקת דם ולספר לנו מה קורה.

ענבל40

New member
גם לי בעיה דומה

אצלי המחזור התקצר לפני כמה שנים מ-28 יום , למחזור בין 22 יום. בעזרת חום הגוף (בהמלצת המטפל בדיקור סיני)עשיתי גרף של המחזור וגיליתי שהביוץ קורה לאחר כ-13-14 יום ומהביוץ ועד למחזור הבא חולפים 8-9 ימים. כל הבדיקות שלי תקינות. אף רופא לא היה מוכן להתייחס לנושא הזה, לא נכנסתי להריון. 3-4 ימים לפני המחזור יש לי סימנים ברורים שהמחזור מגיע - כאבים קלים בבטן התחתונה. אני שמחה לשמוע שיש כאילו שמייחסים לזה משמעות. בעקבות הדיון אני מתכוונת לשאול את הרופא שלי על הנושא.

נועם@בת

New member
שלב של 8-9 ימים הוא בהחלט קצר

השאלה אם זה קורה לך גם במחזור של IVF? כי בIVF את מקבלת תמיכה ועוקפת בכך את הבעיה. נועם

רוני@30

New member
מיכל: הדיון הארוך העלים נקודה חשובה

האם זה אומר שהסיבוב הזה לא הצליח? אם כן - אז אני מצטערת לשמוע, ומאחלת לך הצלחה רבה בפעם הבאה וגם במלחמתך הצודקת בעולם הרפואה !! ב-
רוני

מיכל ק-ש

New member
לא חמודה, יש עוד כמה ימי מריטת

עצבים. אני אמורה לקבל בסביבות יום חמישי הבא. בינתיים אני סובלת מכאבי בטן כבר 3 ימים, כאבים מסוג מאוד ספציפי שחשתי רק בחודש בו היה לי הריון שנפל...
כל האופטימיות שהיתה לי לפני כמה ימים התפוגגה כלא היתה.

רונצי

New member
הדיון הזה היה מאלף... ../images/Emo24.gif

באמת, אני חושבת שזה מדהים כמה ידע, תמיכה, מהירות תגובה ורגישות יש בין כל משתתפי הפורום הזה! נועם כמובן צודקת כשהיא אומרת שלא סביר שכל מי שיש לה דימומים מוקדמים סובלת מבעייה זו או אחרת אך לו רק בשביל הספק ובשביל כאלו שאולי באמת יש להן בעייה בעניין, בליל התגובות היה שווה (חוץ מזה שרובנו למדנו דבר או שניים...). כל אחת תפנה לרופא שלה, תשאל, תיבדק ואני מקווה שתחזור לפה עם תשובות (אני מקווה שבדרך חלק יחזרו עם הריון!!!). אז באמת תודה לכולכן על התגובות ומי ייתן ולא נראה יותר אפילו ולא כתם דם אחד בתשעה חודשים הקרובים (עד הלידה). אז שיהיה ערב נעים ולזכור...בינתיים עד ההריון לעשות כל מה שהריוניות ואימהות לא יכולות לעשות (כל אחת לפי תחביביה). נשיקות, רוני

למעלה