שאלה למור סגמון- האם יש לך הכשרה רפואית?

מי חתום - העמותה למתן מידע על חיסונים

אנו חתומים על איסוף מידע ממקורות שונים והצגתו בעברית לציבור.

נהפוך הוא.

אנחנו דווקא דואגים לבסס את המידע המופיע באתר. כולו מתועד למקורות - שום דבר לא "מטעמנו" או מדעתנו. במילים אחרות, אנחנו יותר כמו שליח, מאשר מי שטוען טענות. הציבור נדרש לקבל את המידע באתר, להעמיד אותו מול מידע אחר אותו מקבל ממשרד הבריאות, ללכת להתייעץ עם הרופא שלו מתוך מקום של ידע - ולקבל החלטה מושכלת.

היכן ראית אתר על חיסונים המתועד בצורה שכזו? בדקת את האתר של סומך מוולפסון לאחרונה?! את אתר משרד הבריאות? היכן המקור לטענות שלהם שם?

העובדה ששליח כמוך, המחרף נפשו להגנה על תכנית החיסונים, החיסונים ומי שמייצג אותם, בכל מחיר ללא קשר לעובדות הנחרצות, קובע שהתכנים באתר מוטעים עד שקריים - איננה מזיזה כהוא זה לאיתנות המידע באתר.
אדרבא. כפי שקרה בעבר, נשמח לתקן טעויות בתרגום ולבחון את המידע שאמור לשקף נאמנה את המקור שלו. (ממי שעוזר לנו לעשות זאת בתום לב, כמובן).

Markup

New member
המתנדבים עושים את העמותה, ולא העמותה עושה

את המתנדבים. השאלה היא האם תדמית העמותה נוצרת על בסיס ידע מקצועי או על בסיס רטוריקה מקצועית. יש הבדל עצום...

אהה!.. הבנתי..

אין השכלה פורמלית בתחום.. אני מניח שלא היית עולה לטיסה על מטוס שבו ה"טייס" רק קרא (אפילו אם קרא טוב..) את חוברות ההפעלה של המטוס אולם אין לו תעודת הסמכה מתאימה (תקן אותי אם אני טועה בהנחה הזו).

אם כך, עלי להפנותך לחוק העונשין הישראלי העוסק בעניין יעוץ רפואי והאוסר על מי שאינו עוסק בתחום לתת יעוץ שכזה.
יתירה מכך, בתור מנהל פורום הנך חייב למחוק כל הודעה שבה קיים יעוץ שכזה באם התבצעה על ידי גורם שאינו בר-סמכה ו/או שאינו גלוי (חובה לחתום בתחתית הייעוץ עם שם מלא).
לפי חוק העונשין הישראלי, החובה על הדיווח וכן ההשתה של העונשים הקבועים בחוק חלה על כל עורך בתחום המדיה (כולל הדיגיטלית), ואין בכך כדי להוריד מאחריותו אלא אם ביצע את הוראות החוק (מחיקה + הוראה מפורשת שלא לעשות זאת) בזמן סביר הנקבע בחוק.
אני מניח שהיועצים המשפטיים שלך יוכלו להפנותך ללשון החוק כמו גם לעונשים הקבועים בחוק.

ושוב תודה על ההתייחסות.

מישה הוא

(גילוי נאות: אין לראות בהודעה זו יעוץ משפטי כלשהו)

zlp

New member
ייעוץ רפואי ניתן בפורום הזה על ימין ועל שמאל

מצד משתמשים קבועים וידועים.

העניין הובא לידיעתו של מנהל הפורום, שנאחז בדיסקליימר בראש הפורום כאילו זה פוטר אותו מאחריות.

deathcaster

New member

ואולי החוק דווקא מגן עלינו?

על טיסה שבה הטייס איננו עבר הכשרה כראוי לא הייתי עולה, אך אין לי כל התנגדות שמנהל חברת התעופה איננו בעל הכשרה שכזו.
האם תוכל להפנות אותי בבקשה לאותם מקומות שבהם אתה טוען שאני או מי מטעם העמותה מספק ייעוץ רפואי?

חשבת אולי על האפשרות שהחוק דווקא מעניק הגנה למי שמבקש לידע את הציבור, שלא תחת הסוואה או התחזות, בכל מידע שהוא, לרבות, אגב, הבעת דעתו? מה דעתך שאולי אנו פועלים בהתאם לחוק?

באם אתה סבור שהעמותה או אני באופן אישי פועלים בניגוד לחוק, אתה מוזמן להסב את תשומת ליבנו ללשון החוק, למעשה העבירה לכאורה, ואף להגיש תלונה.

(אגב, הגילוי הנאות שלך בתחתית ההודעה שלך מזכיר לי מאד את הגילוי הנאות המצויין כאן בתקנון הפורום, ובמקרה האישי שלי גם בחתימתי. אם אתה לא מבין את המסר, אני בטוח שהיועצים המשפטיים שלך יעזרו לך).

פלוני המתלונן על מיחושים - אפנה אותו לרופא

אלמוני שעושה דבר שאני חושד שיש בו דבר עבירה - אפנה אותו לעורך דין

זו חובה אזרחית ומוסרית, בניגוד לחוות דעת (גילוי נאות במקרים מסוימים הוא חובה ובאחרים אינו חובה אלא זכות).

אתה- עשה ככל העולה על רוחך, אולם באם תעשה וזה לא יהיה מן הראוי, בתוצאות תישא אתה.

שנה טובה

ושוב תודה על ההקשבה,

Markup

New member
החוק מגן על העמותה מסיבות של

חופש הביטוי, ולא מסיבות של אינטרס ציבורי או איכות התכנים.

הפוך גוטה. הפוך

האינטרס הציבורי - הוא המעגן את חופש הביטוי.
הביטוי ראוי ומשרת את הציבור - ועומד אגב כך לביקורת של ביטוי אחר - גם הוא מתאפשר מכח חופש הביטוי.
הכיוון אליו אתה מנסה למשוך את זה - כיוון של הפחדה וסתימת פיות - עומד בסתירה לחוק חופש הביטוי ורוחו. אבל אני מניח שכל האמצעים כשרים עבורכם...

Markup

New member
הכוונה אינטרס ציבורי לקיומכם

חופש הביטוי הוא אינטרס ציבורי אין על זה ויכוח.

בוודאי שיש.

חופש הביטוי בא להבטיח שגם דעת מיעוט שנראית על פניו לא ראויה (כדוה"ע עגול?) - תקבל את הבמה הציבורית ולא תדוכא.

במקרה של העמותה שלנו, הציבור הרחב (אלפים) המודה לנו בכל יום על קיומנו ופועלנו מוכיח את העובדה שיש ציבור שכבר היום יודע שאנו חשובים מאד עבורו. ואין זה חשוב אם יש קבוצה אחרת באוכלוסייה (הכוללת אותך) החושבת אחרת.

מזכיר גם שארגונים כמו שלנו הביאו לכדי הלחץ הדרוש להוצאת הכספית מהחיסונים והחלפת חיסון השעלת הידוע לשמצה בחיסון א-סלולארי.

מי שחושב שיש איזשהו תחום שבו עדיף להשתיק ביקורת, כי יש "מומחים שיודעים מה טוב עבור כולם" - לא למד כלום מההסטוריה.

Markup

New member
לא, אין על זה ויכוח.

אתה יכול לבחון איך נראה חופש ביטוי במדינות שיש בהן ויכוח על זה, כמו סין או צפון קוריאה. אף אחד לא טוען שצריך להשתיק אתכם. הציבור הצביע ברגליים בחיסוני הפוליו שהיו עכשיו.
הציבור לא "מודה לכם בכל יום" בוא לא נעוף על עצמנו. זמן חשיפה ממוצע באתר שלכם הוא 3.34 דקות למשתמש ויש ירידה של 63% ביחס לשלושת החודשים האחרונים, המבקר צופה בממוצע בשני עמודים וקצת (2.1) ובזה יש ירידה של 70%. עם זאת הפופולריות של האתר עלתה מ5 מיליון ל3 מיליון בעולם, (כנראה בגלל הפוליו, וגם זה יעלם בקרוב). ככה אומרת אלקסה.

אתה גם מכיר את הציבור המודה לנו?

הציבור העוקב אחרינו באופן קבוע המונה אלפים - מודה לנו כל הזמן. ציינתי עובדות, לא "עפתי על עצמי".

זו חוכמה קטנה להתגאות בחופש הביטוי אל מול סין או צפון קוריאה.
הגדולה באה לידי ביטוי דווקא במקומות בהן אתה בטוח שחופש הביטוי של האחד מהווה סכנה לאחר, ולמרות זאת - הוא נהנה מחופש הביטוי.
אבל ראיתי כבר שאצלך החיים זה שחור או לבן, הדוגמאות קיצוניות, ולכן אתה לעולם לא מודה בנתונים ביקורתיים על החיסונים מאז שאתה כאן. אתה חי בקיצוניות.

Markup

New member
תראה לי בבקשה דוגמאות לזה

שמנסים להשתיק אתכם? מישהו כאן אמר את זה? מישהו ניסה להוציא נגדכם צו מניעה? לסגור את אתר חסון? לדרוש מתפוז לסגור את הפורום? איפה מאויים חופש הביטוי של חסון? כן, סין וצפון קוריאה הן דוגמאות לפגיעה בחופש הביטוי. מה רצית שאתן לך? את בריטניה וצרפת? את קנדה?
מי שחי בקיצוניות אלו המתנגדים לחיסונים. משום מה אסור לבקר אותם, והם מאיימים על המבקרים בתביעות SLAPP, אפרופו "חופש הביטוי" שאתם צועקים. תגיד לי, עליכם, יש איזו חברת תרופות שאיימה לאחרונה בתביעות? לכל היותר יוצאים אתכם "ראש בראש" אצל גבי גזית פעם בכמה חודשים ל3-4 דקות, וזהו.
לי אין כל בעיה עם ביקורת על חיסונים או על כל תרופה אחרת, מפני שאני לא מחזיק בתפיסה שהם מושלמים ובטוחים ב100%. יש להם תופעות לוואי, צריך לפתח תמיד תחליפים יעילים ובטוחים יותר וזו תפיסת עולמם של כל המצדדים בחיסונים וברפואה מודרנית. אני לא צריך "להודות" בנתונים ביקורתיים, מי שצריך אלו יצרני החיסונים, שהנתונים שלכם כנראה לא כל כך עומדים בדרישות אקדמיות מינימליות ולכן גם לא מקבלים יחס כלשהו. זה גם מה שאמרתי לך לפני יותר משנה, תסננו מידע.

אגב, כמה זה "אלפים"? 2000? 9000? כמנהל חסון בוודאי תוכל לתת מספר ולא תיאור מילולי.

כי אנו, בניגוד ליצרנים, לא עוברים על החוק

ולא פוגעים באף אחד.
זו הסיבה שלא תובעים אותנו, ואותם כן. פשוט.

Markup

New member
אם אתם עוברים או לא, זו שאלה משפטית, לדעתי

אתם על גבול דק מאוד בגלל התכנים באתר אבל שוב, אף אחד לא טורח לתבוע אתכם.
ואגב, כמה זה "אלפים"? 2000? 9000? כמנהל חסון בוודאי תוכל לתת מספר ולא תיאור מילולי.

braitb

New member
השכלה פורמלית

תמיד משרתת את מי שמנסה להשתיק את הדיון הציבורי. כמו שצריך להיות כלכלן כדי למתוח ביקורת על כך שמנכ"ל בנק או חברה ציבורית מרויח מליון שקל בחודש. לא תמיד נעים לכל מיני בעלי עניין שהציבור מתחיל להתעניין ולחשוב. זה הופך את החיים למסובכים יותר עבורם.

השדים והרוחות תמיד שלטו במקום שבו אין השכלה..

במקום שבו אין השכלה מחלות הן פרי זעם האלים,
או אולי אשמתם של יהודים...
ותמיד אפשר גם לזרוק את המכשפה אל האש..

חובתו של כל אדם להתעניין ולחשוב, ובמקרה הצורך גם לבקר,
אולם כבר ראיתי לא פעם מקרים שבהם לדוגמא פלוני התלונן על קיומו של אורניום בבדיקות רעלים שבוצעו בשערותיו
והתחיל להתלונן על כך שהממשלה (קונספירציה רבותי!! קונספירציה!!!
) מזהמת את הסביבה ולכן
רחמנא לצלן יש אורניום בשערותיו..
אולם אם היה משכיל דיו היה מבין שעצם היותו של האורניום בשערותיו הוא עניין טבעי ביותר, בעיקר בכמויות שנמדדו
ואילו היה חי לדוגמא במקום שמקורות המים שלו נובעים מסלעי גרניט, היה ריכוזו של האורניום עולה אפילו פי שלושה מזה
שנמדד בו, שכן זוהי ההתפלגות הטבעית של האורניום מקדמת דנא.

אתה מבין ידידי, ידע זה כח, והוא הכרחי. אולם הוא גם חולשה חזקה כאשר זה שקורא אותו אינו מבין אותו.

למעלה