שאלה למור סגמון- האם יש לך הכשרה רפואית?

העולם בשחור ולבן?

השכלה פורמלית איננה תנאי הכרחי להבנה ורכישת ידע.

הדוגמאות האיזוטריות שלך באמת ישתיקו מישהו עכשיו ויעצרו אותו מלקרוא מחקרים ולהבין אותם.

תראה, מישה הוא, נראה לי שתחומי הדיון המעניינים אותך, מקומם בפורומים אחרים. אנו לא עוסקים כאן בשאלות פילוסופיות של בין מדע לדמיון. זהו פורום על חיסונים, כל אדם, תהא השכלתו אשר תהא, מוזמן לקחת חלק, לשאול ולתרום ידע, באופן חופשי - בנושא חיסונים.

מערכת ההנחות הבסיסיות שלך לגבי שגויה מיסודה

אתה צודק, השכלה פורמלית איננה תנאי הכרחי להבנה ורכישת ידע,
אולם כאשר אדם לוקח שבבי מידע ומפרש אותם כראות עיניו ומתעלם מדברים שאינם נוחים לו (או שהבנתו בהם קטנה מאד במקרה הטוב),
התוצאה היא במקום עזרה לציבור, ההפך הגמור (מישהו כאן אמר "הפוך גוטה, הפוך" ?
)

הדוגמאות שלי במקומם בדיוק נמרץ, והן לא נועדו להשתיק חלילה, אלא שאותם אנשים אשר באם לעשות מעשה מכוונה טובה (אני מקווה..)
יחשבו פעם ועוד פעם אם הם לא עושים למעשה ההפך הגמור.
לקרא מאמרים כל אחד מוזמן, ורצוי וראוי. להבינם?.. מתוך קריאת הדברים כאן בפורום, אני יכול לקבוע חד-משמעית שבחלק מהמקרים אין קשר בין ההפניות לבין המסקנות, שלפעמים
נראות דמיוניות להחריד.

הדבר היחיד (בהחלט) שמעניין אותי כאן בפורום הוא בעוד קיים החופש שלך ושל אחרים ללהג באופן פסאודו-מדעי, בחלק מהמקרים השאלות, כמו גם התשובות מבקשות יעוץ
שהוא רפואי מיסודו- ולכך, ללא הכשרה מתאימה, אין לאף אחד (כולל אתה) הזכות לענות, שכן תשובה שכזו מהווה הפרת החוק באופן בוטה.
ואתה בתור מנהל הפורום, צריך למנוע תשובות שכאלו (הכוונה היא אך ורק לתשובות המהוות יעוץ רפואי), ולהפנות את השואלים לגורמים מוסמכים לענות עליהן.
וכמו שאמרתי כבר, באם לא תעשה כך - סביר להניח שאם הדברים יובאו בפני מי שעוסק בכך - תישא בתוצאות (בעולם שלנו יש לא רק זכויות אלא גם חובות).

אגב עולם בשחור ולבן- תתפלא (אולי), העולם הרבה יותר צבעוני מאשר אפילו אתה חושב שאתה יודע.
עד כאן דברי (לחלוטין), ותודה על ההקשבה,

נחמד לדעת שיש כאן נציג החוק

כאמור, אם אתה סבור שמישהו עבר על החוק, אתה מוזמן לפעול בעניין.

לפי השיפוט שלך אחרים כאן, נראה שדווקא בצדדים המדעיים אתה לא כזה חזק כמו שאולי אתהחזק בחוק ומשפט.

האם היית הולך לייעוץ אצל הרב פירר?

אדם שאין לו השכלה "פורמלית" כפי שאתה מגדיר ומקבל ייעוץ רפואי?

הטובים שברופאים שועים אחרי דבריו של הרב פירר למרות שאין לו השכלה פורמלית והוא לא מוסמך ברפואה. למה? למה אתה לא דורש לתבוע את הרב פירר על מתן ייעוץ רפואי שלא בסמכות?

תעודה רשמית לא מעידה על יכולתו של האדם לתת ייעוץ כזה או אחר, לא חסרים מקרים שבהם אנשים קונים את התעודות שלהם מצד אחד ומקרים של אנשים ללא תעודות רשמיות בעלי יידע עצום ורב יותר מכאלו עם תעודה. למה? כי משהו אחר מניע אותם והם לא מפסיקים ללמוד ולהתחדש ביידע רלוונטי ונראה לי שזה מה שמור עושה מתוך תחושת שליחות ולא בעבור בצע כסף כמו הרבה רופאים במערכת שתומכים בחיסונים ומשתמשים ב"תעודה" שלהם כדי להעצים את התמיכה שלהם בנושא.
בכלל, הרבה מאוד רופאים, אולי הרוב המכריע של הרופאים במערכת הציבורית בישראל, מה שהם יודעים זה לפמפם את החוזרים של משרד הבריאות והיידע שלהם בחידושים/מחקרים ברפואה קטן ביותר, אם בכלל, ואת זה אני אומרת לך מניסיון של מטופלת פוריות שחקרה ולמדה את הנושא ובבירור, הרופאים שלי אפילו לא שמעו על המחקרים שאני מצאתי וגיליתי אותם ולא מדובר במחקרים הזויים. אפשר להגיד שאני הייתי הרופאה של עצמי בנושא הזה ואני חבה את ההצלחה שלי לעצמי ולא לרופאים.

רואים שאתה מונע ממניעים של הכפשה בלבד ודה לגיטימציה בלבד. לך תעשה את זה לרב פירר... גם הוא ללא השכלה פורמלית. תגיד לו שהוא עובר על החוק... נראה לאן תגיע.

רופאים ששועים אחרי רב אינם "הטובים שברופאים"

ואם אלה ה"טובים" שברופאינו, אבוי לנו.

מהתשובה שלך ניתן להסיק אחד מהשניים:

א. או שאין לך שמץ של מושג מי זה הרב פירר ואיך השם שלו/ הפנייה שלו פותחת דלתות אצל באמת טובי הרופאים (והרבה רופאים מטובי הרופאים גם מתייעצים איתו כי כמות הידע שלו הוא פנומנלית בכל קנה מידה. ולטובי הרופאים אני מתכוונת גם לרופאים בעולם, לא רק בארץ).

ב. או שאתה פשוט חיפשת מה לכתוב כדי להקטין את מה שאמרתי וברור לכל בר דעת שמכיר את פועלו של הרב פירר וזה צפוי משכמותך.

אף אחת מהמסקנות הללו לא מחמיאה לך באופן מיוחד.

אפשר גם להסיק דברים אחרים, אלה המסקנות שלך

למשל, שאני לא חושב שרופאים צריכים רבנים כדי לעסוק ברפואה.
ושאם הם צריכים אותם זה מאוד עצוב בעיניי.
או שאני לא מאמין בניסים.

אבל את בלאו הכי תסיקי מה שבא לך או תסובבי את זה אלייך... אז אני לא אנסה אפילו.

אם היית מכיר את הרב פירר או היית מזלזל בו

פחות, היית יודע שלא מדובר ברב שנותן ברכות או "עושה ניסים".

מדובר באיש שהיידע שלו ברפואה (כן ברפואה) הוא עצום ורב הרבה יותר מיידע של רופאים, שהוא בקי בפרטים ותסמיני מחלות הרבה יותר מרופאים (ולא בגלל שהוא רב, אלא בגלל שהוא טורח ללמוד ולהתעדכן), שמה שהוא עושה זה להפנות אדם X לרופא Y שיידע בדיוק איך לעזור לאותו אדם (אם זה אפשרי) וחוסך להרבה מאוד אנשים תהליכים מיותרים וזמן המתנה ארוך ויקר בשיטוטים אצל רופאים שיחפרו בתוכו כדי למצוא מה בכלל יש לו. ואת כל מה שהוא עושה, הוא עושה בהתנדבות טהורה. האיש הזה הציל הרבה מאוד אנשים וחסך להרבה מאוד אנשים הרבה כסף ובעיקר סבל מיותר, חד וחלק! ואני יכולה להעיד על כך באופן אישי.

הנושא של פותח הפוסט היה שאדם ללא הכשרה רפואית נותן כביכול ייעוץ רפואי שלא בסמכות, ללא הכשרה רפואית, כאילו התעודה היא המפתח ליידע. נתתי את הדוגמא של הרב פירר לאדם שאין לו הסמכה ברפואה, אבל היידע שלו בתחום עולה עשרות מונים על היידע של טובי הרופאים בארץ ובעולם. וכן, רופאים שומעים את השן: "הרב פירר" ומיד מקשיבים, כי הם כנראה צנועים מספיק כדי להכיר ביידע של האיש הזה (שלא למד רפואה אף פעם) ולהעריך את דבריו והרבה פעמים להתייעץ איתו כי הוא פשוט יודע יותר מהם, הם בטח הרבה יותר צנועים ממך שמזלזל באופן אוטומטי בכל אחד שלא תואם את דיעותיך (עבודתך) מבלי אפילו להכיר את העובדות (או אלי אתה מכיר אותם, אבל בוחר להתעלם ולזלזל רק כדי לפסול בהינף יד כל מה שלא תואם לאג'נדה שלך).

אז כמו שכתבתי לפותח הפוסט שלא הגיב אפילו, אני מזמינה אתכם לתבוע או להגיד לרב פירר שהוא נותן ייעוץ רפואי שלא בסמכות (כי הרי התעודה היא הדבר היחד שמראה שיש לך יידע), נראה לאן תגיעו עם זה...

I rest my case - אין לי כוונה להתייחס להודעות שלך יותר בנושא, ברור לי לחלוטין שאו שאין לך מושג, או שאתה מקטין בכוונה.

Markup

New member
גם אם פירר חריג בהיקף הידע שלו, עד כדי

כך שרופאים נועצים בו, זה לא אומר שכל דכפין יכול עכשיו לתת יעוץ בכל תחום וללא הכשרה. עיסוק ברפואה (כולל יעוץ) כמו גם במספר מקצועות אחרים, דורש רשיון. זה שאיש לא תבע את פירר זה בגלל שלא נגרמו נזקים עד היום, או בגלל שהוא סוג של גאון, או בגלל שדבריו עוברים מסננת מקצועית לפני ביצוע.

פולספגן

New member
ובכדי שיוכל לקרוא עליו קצת לפני שיינגח ללא

שהתעמק בנושא (כהרגלו) -

אתר של מידע רפואי - M.I.C שבו כתוב "אל הרב פירר אפשר לפנות בכל בעיה ובכל מחלה, ובתוך 24 שעות חוזרים אליכם כדי לקבוע תור. הרב (הנחשב כבר-סמכא גדול בנושאי רפואה ומקושר למומחים בארץ ובעולם) ממליץ על טיפולים ומרכזים רפואיים בארץ ובחו"ל, ומתאים את הטיפול לפונה, כפי שהוא מוצא לנכון מתוך ניסיונו רב השנים"

וכאן הוא יוכל לראות את ההוקרות ופרסים עיקריים שהוענקו לרב:-
פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת ה'תשנ"ז
דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בר-אילן, 1996[5]
דוקטור לשם כבוד מטעם מכון ויצמן למדע, 2001‏‏[6]
דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה, 2008‏‏[7]
פרס יושב ראש הכנסת, 1990
אות נשיא המדינה למתנדב, 1993
פרס בגין מטעם מרכז מורשת מנחם בגין, 2005‏‏‏[8]
חבר כבוד בבורסת היהלומים הישראלית, 2013

מכיר, ועדיין חושב אחרת. אני לא מקטין בכוונה

ולא מקטין בכלל, זאת פשוט דעתי העקרונית, עם כל הכבוד לפועלו.

אם לא היית מקטין בכוונה

לא היית משתמש במושג "עושה ניסים" או רב בהקשר לפעילות שלו שהיא מדהימה לכל הדיעות (חוץ מאשר לדעתך המהוללה כנראה).

כתבתי על ניסים אחרי שכבר האשמת אותי בהקטנה

רק כדי להסביר לך למה אני באופן כללי מתנגד לשילוב של רבנות ורפואה, בלי קשר ספציפי דווקא אליו. אבל עזבי, אני לא רוצה לבלבל אותך עם עובדות.

נכון... באמת לא כדאי. שכחתי שאני חיה בסרט

ואתה עם רגליים מוצקות על הקרקע...

ורק כדי לא לבלבל אותך עם העובדות, התגובה שלך לפוסט הראשון שלי בקשר לרב פירר הייתה, ואני מצטטת: "רופאים ששועים אחרי ר-ב אינם "הטובים שברופאים" ואם אלו "הטובים" שברופאינו, אבוי לנו". סוף ציטוט.

אם תגובה כזו אינה תגובה מזלזלת ומקטינה את הרב פירר ופועלו (וגם את הרופאים הטובים שמעריכים, מסתבר, את הרב פירר), אינני יודעת תגובה מקטינה מהי...

אבל עזוב, בוא לא נבלבל א-ו-ת-ך עם העובדות. העיקר שאתה צודק בעיני עצמך...

Markup

New member
פרסים הוא קיבל על האגודה שהקים

ועל תרומתו לחברה במסגרתה. לא על יעוץ רפואי פרטני.

אין באתר האגודה הענקת יעוץ רפואי, לכל היותר הפניה לרופאים מומחים וסיוע ביבוא תרופות מיוחדות לפי מרשם רופא. אולי הוא מחזיק ידע רפואי נרחב, לא נראה לי שהוא נותן יעוץ רפואי לחולים.

Markup

New member
מה זה אמור להיות? גם האתר של העמותה

משקר כי את החלטת אחרת?

zlp

New member
הרב פירר לא נותן ייעוץ רפואי.

נקודה סוף.

למעלה