שאלה קשה ומורכבת ואני דווקא מתעכבת
על ההדגשים שהוספת, יוסי. האם דפוס ההתנהגות נלמד בבית ההורים? ובכן יוסי, כאיש מקצוע, אני מתארת לעצמי שאתה יודע טוב ממני, תקן אותי אם אני טועה, שדפוסי ההתנהגות שלנו מושפעים מאוד מבית הורינו. זה כבר לא סוד, שילדים מוכים הופכים להיות הורים מכים, נשים מוכות באות מבתים בהן היכו את אימן - רגע! לא להתנפל, זה כך ברוב המקרים. לא יודעת סטטיסטיקה מדוייקת אבל אפשר לבדוק, אם תתעקשו מאוד, אביא גם אותה. דווקא העובדה הזו הצליחה להזיז אצלי נים רדום. כאשר נולדו בנותיי, היו לנו, לדוב (זה האקס...) ולי, הרבה מאוד ויכוחים ומריבות בנושאי חינוך ודרכו לחלוטין לא היתה (ועדיין אינה) מקובלת עלי. אני ראיתי, כיצד הוא מעתיק את התנהגות הוריו, שלא אהב כלל, לדרך החינוך שלו את בנותינו המשותפות. זו היתה אחת העילות לגירושינו, לא יכולתי לסבול את האטימות הזו שלו, לראות שבעצם הוא מעולל לבנותיו את מה (שקיטר לפני שנים מספר לפני שנולדו) שעשו לו הוריו... ועכשיו, בונוסית אליך - הציפייה היחידה שלי מהדוב - שיכבד את בנותיו כמו שהוא מבקש שהן תכבדה אותו. אחד הדברים הבולטים אצלו זה חוסר הכבוד הבסיסי שלו אליהן. אני חושבת שעם הכבוד הזה, יבואו גם שאר הדברים.