בונוסה, אכן שאלה שאליתית וטובה
לדעתי ומנקודת מבטי ... במערכת נישואין בני הזוג ובדר"כ, יש תפקדים , תפקיד של אבא ותפקיד של האמא..לעיתים זה מתוך חלוקה ומי הדמות היותר דומיננתית בחיי הילד/ה. וישם גם תפקידים טבעיים בחיי היום יום. מתי נוצרת הבעיה , ובפרט של צפייה...כשבני הזוג מתגרשים..אבא בדר"כ הוא זה שעוזב את הקן וממשיך הלאה באופן טבעי הילדים נשארים בחזקת האם. ולא חשוב כרגע אם האב בנה תא חדש, בני הזוג התגרשו, דרכם נפרדה, באופן טבעי וישיר האב אומנם לא התגרש מילדיו אך אותה מערכת ציפיות שהאם מצפה נהפכה להיות שונה מבחינת האב, כי המציאות שלו השתנתה..ככה בעלי גם מציג... באופן מיידי כבר הוא לא אותו אבא שהיה חי בבית ושותף לכל מהלך ומהלך יום יום, הוא כן דואג וחרד לחייהם ושותף לתהליכים ומהלכים רק כשהם משתפים אותו... ומבקשים עזרה. אך בגדול אך אפשר לצפות מהאב שיהיה שותף ב- 120% בחייהם כשפיזית הוא לא בחייהם יום יום לדוגמא: הילד התעורר בבוקר עם חום וחולה, ביום הזה היה ניתוק מגע ..תיקשורתי בערב יש טלפון עם צרחות כי האמא קורסת תחת הנטל של העבודה שלה ושל עוד ילדים "למה אתה לא דואג לילד, אתה יודע שיש לו חום, אתה לא יכול לבוא ולקחת אותו לרופא..ולטפל בו.." אך אפשר לצפות מאותו אב שלא "חי" בבית ושותף מלא בחיי היום יום של ילדיו. אני לא אומרת שאב לא צריך להיות קשוב לצורכי הילדים, בבודאי שכן אך בעקבות הגירושין מינון הציפיות הוא הרבה פחות ואני לא מדברת על מקרים או ארועים חרגים האב בהחלט צריך להיות שותף מלא לעזור ולקחת אחריות על גידול ילדיו וחינוכם במידת האפשר. וכאן נכנס הקונפליט , לדעתי, אני חושבת שאותה אם ובמחשבה תחילה , צריכה להבין שמערכת הציפיות בין בני הזוג משתנה ברגע שמתגרשים, באופן טבעי, האב תופס מקום של מפרנס ועובד ופחות מעורב בחינוכם והאם באופן טבעי, היא המחנכת המגדלת והמגוננת המטפלת. גם האב קורס תחת הנטל, איך לפרנס את עצמו במקרה הטוב, את תשלומי המזונות ואולי את המשפחה החדשה. בוקר טוב ישראל !