שאלה לערבים

ellale

New member
ויקיפדיה זה לא מדע מדויק

ולכן ניסיתי לקרוא את הדיון שבין הגולשים שם בדף באנגלית, אבל עזבי.
התירוץ של: "תגנו אתם קודם" היה יכול להיות נכון אם הגינוי היה דרישה של המערב, אבל הגינוי, לדעתי לפחות, הוא קודם כל אנטרס שלכם, המוסלמים שמנסים לטעון שיש פה השחרה של האסלם ואיסלמופוביה, ואם אתם נמנעיםל מלגנות, למה אתם מתלוננים על המערב ותעשיית הקולנוע כשהם משתמשים בדימוי של המוסלמים כטרוריסטים? הרי אתם לא עושים שום דבר כדי לנסות להפריך אותו?
מעבר לכך, שאלתי כבר פעם, נראה לי שאפילו אותך אישית, אבל אני לא בטוחה, למה כאשר איזה עיתון זניח בסוף העולם מפרסם קריקטורה על מוחמד, רחובות אירופה בוערים, ואילו כאשר בסוריה נטבחים נשים, זקנים וילדים, עצמכם ובשרכם, והעולם עומד מנגד, שקט ושלווה בעולם המוסלמי?

המוסלמים היו טרוריסטים בעיני המערב

עוד לפני בן לאדן ושאר הסאחבאקים שלו. בן לאדן הוא תוצרת הידיים שטיפחה ארה''ב , הניקה , חיתלה ונתנה לילד ללכת ולרוץ.

המערב ידע ללקק למוסלמים בזמנו למען הפלת הקומוניזם ."ללקק"- כי דעתו על האיסלאם היתה ידועה מלכתחילה.

"הסתיים האויב ההיסטורי למערב- הקומוניזם, ועלה האויב הנצחי- האיסלאם". זהו ציטוטיה של מרגרט תאצ'ר. אז מי התחיל נגד מי? וזה האיסלאם כשידעו להשתמש בו היה "ריאלי מציאותי וגיבור".

כתבת: "למה אתם מתלוננים על המערב ותעשיית הקולנוע כשהם משתמשים בדימוי של המוסלמים כטרוריסטים? הרי אתם לא עושים שום דבר כדי לנסות להפריך אותו?"= לא רואה שום ענין בלהתלונן. זה גם לא מעניין אותי. יודעת למה? "האיסלאם התחיל כזר, ועוד יחזור לזר, ברכותיי לאותם זרים". עם משפטים כאלה אני לא מצפה לשום דבר. וזה לא משפט מאתמול להיופ.
ושלא תביני אותי לא נכון, אני גם נגד כל אותם הפגנות ושריפות כמו שעשו פעם כמחאה. לפי האיסלאם , זוהי לא התנהגותם הראויה של מוסלמים. וגם מי שמקלל ומי שלועג ומי שמגדף לא אמור בכלל להזיז לשערה משערותיו של מוסלמי זה או אחר. לא אנו אחראים על מעשיו כשבמיוחד אלה לא נכללים במאזני עבודתנו. מעמדו של כל נביא שמור מה שלא יגידו ומה שלא יעשו. וכשזה קורה אומרים "אז מה צוחקים על ישוע ועל משה". באיסלאם כתוב שלא עושים צחוק מנביאים. ומוסלמים הולכים לפי זה, זה לא אומר שהבערת חפצים זה משהו מוצדק, אבל אחרי הכל, מה מצפים? שאלה קצת אישית , לא מיועדת אליך, אלא לכל אחד-
האם מישהו פה היה מקבל על עצמו שמישהו יצייר את אימו או את ביתו בצורה מבישה זו או אחרת ושיפיץ את זה בכל מקום?

ובנוגע לנקודה שהעלית למה שקורה בסוריה. אני לא מגנה על אותן מדינות ערב למיניהן. מצידי שילכו לעזאזל כולן. אך אין זה אומר שאני מבטלת כל אותם "טרוריסטים" שצעקתם נשמעה וגינתה את אי התערבות מדינתם לעזרת אחיהם בסוריה...
http://www.youtube.com/watch?v=hkPSrb3ZmFo

ellale

New member
המוסלמים כיכבו כטרוריסטים בכותרות

הרבה לפני שבן לאדן נכנס לתמונה, הוא אולי חשב בגדול, אבל הוא לא המציא את הגלגל. ונחמד להאשים את המערב בכל מה שהוא ודומיו עשו, אבל הטיעון הזה מגוחך.
האמריקאים גם שיתפו פעולה עם הדרום ויאטנמים נגד הצפון והדרום קוריאנים נגד הצפון והאירופאים נגד הגרמנים, לא ראיתי שכל העמים האלה קמו להתפוצץ בלב ניו יורק.
הדימוי הקולנועי, אם לא שמת לב, הוא נושא השרשור בו אנחנו מגיבות. בהחלט יש כאן גם תגובות שמתקוממות נגדו.
לו משהו היה מפיץ קריקטורות לא מחמיאות שלי או של אחד מבני משפחתי, הייתי שוקלת להגיש נגדו תביעה, לא הייתי יוצאת לשרוף פחים ומכוניות ברחוב ליד. אם זו לא דרכו של האסלם, איפה כל אותם מוסלמים שמתנגדים למעשים האלה? למה הם לא מפרסמים את הסתייגותם?
אם תקחי לדוגמא את היהודים, כל קבוצה שמרגישה שהמצפון שלה לא שקט עם דברים שנעשים בשם היהדות העולמית, קמה להכריז את דבריה: נטורי קרתא נגד מדינת ישראל, אנרכיסטים נגד מדינת ישראל, נשות הכותל נגד החרדים, פמיניסטיות נגד הדרת נשים בצבא, הומואים נגד הממסד הדתי והחילוני, רבנים נגד הומואים ואפשר להמשיך בלי סוף, אף אחד לא מוכן שיעשו בשמו דברים שנוגדים את צו מצפונו, ומליארד וחצי איש שותקים כשהדברים הנוראים ביותר מתרחשים בשם הנביא שהם מקדשים, תאמיני לי, היה הרבה יותר פוגע בי אם משהו היה טוען שהוא רוצח תינוקות בשם משה רבינו מאשר אם הוא יפרסם קריקטורה שלו.
בקשר לסוריה, לא שאלתי על מדינות ערב, שאלתי על אותם המונים בפריז ודומותיה, שיודעים להבעיר רחובות כשבאמת אכפת להם, וכשזה מגיע לסוריה, קול דממה דקה. למרות שגם מדינות ערב מתנהגות בצורה מאוד מעניינת כחושבים על כמה הן מתבכיינות על כל תזוזה שישראל עושה והשקט שלהן כשמדובר באסד.
לא הבאת לי מקור לנתונים בדבר ההתאסלמות ההמונית של האמריקאים.

הוא מגוכך מבחינך- לא מבחינתי.

ומה היה לפני המוסלמים כלפי מוסלמים?
אני לא מתכוונת לשחק איתך את הגלגל המסתובב לגבי מי מו מה
פתאום חשוב לך לדעת כמה אחוז המוסלמים באר''הב ובאיזה עליה ההתפשטות שם נמצאת? לגבי כל שאר הנושאים כשדיברו על אמריקה טענת "אני לא אמריקאית".... מה פתאום מזיז לך עכשיו?

את היית שוקלת לתבוע אותו , כי את לא תלכי איתו מכות. אם גבר היה במקומך מינימום של המינימום היתה מתפתחת לה תגרה.

ולגבי תביעה, בואי תראי לי מה היה יוצא אם מוסלמי אחד או שנים היה תובע את אותו עיתונאי. חה חה ממש היה עולה בידם משהו. "חופש הביטוי" זו תהיה ההצדקה. בדומה לחופש הביטוי אותו יהודים יכבדו אם מישהו ישרוף להם את ספר התורה באמצע בני ברק.

מאיפה לך שהדברים שנעשים מוצדקים בשם הנביא? השיעה מצדיקים בשם הנביא? את יודעת מה זה "עלי ולי אללא" ומה ההבדל שלהם מזה של הסונים? לא נדבר על זה כי אין לך מושג בכלל.

שבת שלום.

ellale

New member
כיוון שאין יותר מדי הגיון בתגובות שלך

שה לנהל אתך דיון.
לא הבנתי את המשפט: מה היה לפני המוסלמים כלפי מוסלמים? הרי לפני המוסלמים, לא היו מוסלמים.
יש דברים שכלא אמריקאית לא מזיזים לי, אבל כשאת מנסה לנופף באסלם בזכות הגידול המשמעותי בארה"ב, רק שאלתי מאיפה לקחת את הנתונים. אפילו לא טענתי שהם מופרכים, רק שהם זותריחם את ויקיפדיה, שאינה מדע מדויק ולכן שאלתי איפה הם מופיעים.
לא אענה על שאלות היפוטתיות, רק בקשר לשיעים וסונים, טענו פה נגדי מומחי האסלם של הפורום שלא ניתן לשנות את האסלם ואין לחכמי דת סמכות לשנות או לחדש שום דבר, ככה שאני לא מצליחה להין איך יכול להיות אם כך שיש סונים ושיעים וכולם קוראים לעצמם מוסלמים ואף אחד לא מצליח להוכיח שהשני הוא לא מוסלמי אמיתי.

נ.ב אני לא קוראת את כל השרשורים, ככה שאם את משרשרת תגובה שממוענת אלי להודעה של משהו אחר, סביר להניח שלא אראה אותה.

בתכלס המציאות יותר אכזרית מהסרטים הרכים האלה.

מעניין מה עובר בראשם כשרואים סרטים ביוטיוב המגיעים מרחבי האביב הערבי.

למעלה