שאלה מאוד חשובה ודחופה. אני מקווה שיכנסו

schlomitsmile

Member
מנהל
אתה לא רק יודע הכל, אלא גם יותר טוב כולם חולים ועיוורים, רק אתה בריא ורואה את האמת. עד 120 לך.

נקווה שכולנו נהיה בריאים ../images/Emo13.gif

בניגוד לרוב הכותבים כאן.. אני חושבת שהצדק איתך. לא ראוי בעיניי להכניס אדם הביתה, שעצם נוכחותו פוגעת ומטרידה מישהו מבני הבית באופן חריף, ואני חושבת שלא כראוי נהגה אחותך , שלא התחשבה ברגשותיך.

ובהמשך לזה

שאחותך טעתה, וחבל שטעתה, אני חושבת שמה שהיא ניסתה להגיד לך אפשר לסכם במשפט אחד: לגזענות יש בסיס חריף של הכללה. "הם" רצו לרצוח אותנו כי היינו : הומוסקסואלים / צוענים / יהודים... אם אנחנו נשנא אותם כי "הם" גרמנים - הרי ש - "הם" ניצחו קצת... ובזה אני מסכימה איתה. לחיות מול "הם" זה להפסיד כל יום קצת, במלחמה מול הרוע. אבל.. זה תהליך שאף אחד לא יכול הלכריח אותך להתקדם בו בקצב שונה ממה שאתה יכול להתקדם בו. תרגיש טוב!

denverenum

New member
תודה

אני מסכים איתך כללית. אולם "הם" אינם האישיו, אלא הנכד(ובן-הנכד) שלהם. אותם אני שונא לא בשל היותם גרמנים ואני לא שונא אף אדם בשל היותו גרמני, אלא בשל היותו רוצח או לא. אם נתיחס לבחור הגרמני כאן, אז אני באמת לא יודע. זה דבר שכנראה יתבהר עם הזמן. אני לא שונא אותו אישית, אבל דחיה אמוציונלית ממנו בהחלט יש לי. אם הייתי רואה שהוא מנסה לכפר על פשעי משפחתו הנוראיים בצורה מינימלית, על אף הדחיה שתשאר לעולמי עולמים מרובם המוחלט של הגרמנים, לא היתה לי בעיה אישית איתו.

פה יש בעיה...

הזכות להיות "פוקד עוון אבות על בנים" - לא במקרה שמורה לאל ולאלבני האדם-ביהדות. מה שאתה אומר זה שאם סבארבא שלי היה רב וצדיק - אז אני יכולה לפסוק הלכות? בחור שהוריו עוד לא נולדו בתקופת השואה - לא יכול (בעיניי) לכפר על מעשים שהוא לא אחראי להם. הוא כן יכול, כמו כל העם הגרמני= לקחת חלק באחריות הקולקטיבית.. ונראה לי שעצם ביקורו בארץ - הוא צעד כזה. יחד עם זאת זה בכלל לא אומר שאתה אישית חייב להיות איתו באותו בית, באותה מקלחת וליד אותו שולחן אוכל - כל עוד אינך מוכן ובשל להתמודדות.

denverenum

New member
ההקבלה לא נכונה

מדובר כאן על פשעים חמורים נורא. לא על דרכי חיים, דתות וכו'. אני לא פוקד אותו על עוונותיהם של סביו(אם כי יש לי דחיה גדולה ממנו בשל כך) אלא על עוונותיו שלו. ולא, העובדה שהוא "לוקח חלק באחריות הקולקטיבית" של העם הגרמני, רק מראה שהוא לא נולד דפוק במוח, ולא עוזרת בכלל לתחושה כלפיו. בקשר לבשלות, מה אפשר לצפות מההורים שלי ? כשהייתי ילד קטן בן 11 אבא שלי לקח אותי איתו לגרמניה, ורק בדיעבד הבנתי למה הפקידים במזכירות המלון היו כ"כ נחמדים אלינו.

denverenum

New member
מה ז"א ?

בגלל שהם שאלו אותנו לפני מאיפה אנחנו. אפילו קיבלתי מיץ תפוזים חינם.

למה?

אני זוכרת בגיל 11 הייתי עם הוריי במלון בלונדון. היו מקסימים אלינו. הכי נחמדים שאפשר, וקיבלתי שוקו חם - חינם בכל בוקר מהאחראית על חדר האוכל שהתפעלה מהצמות שלי ומזה שאני מישראל ויודעת אנגלית... למה היו נחמדים אליך?

denverenum

New member
לענות שוב ?

כי שאל אותנו הפקיד בקבלה לפני שיצאנו מהמלון מאיפה אנחנו, ואחרי שאבא שלי ענה: ISRAEL, פתאום הפקיד החל להיות מחויך ונחמד ונתן לי מיץ תפוזים. באמת יכול להיות שזה לא היה בגלל התשובה וזה רק נדמה לי. אז מה ?

denverenum

New member
לא נראה לי

" בקשר לבשלות, מה אפשר לצפות מההורים שלי ? כשהייתי ילד קטן בן 11 אבא שלי לקח אותי איתו לגרמניה, ורק בדיעבד הבנתי למה הפקידים במזכירות המלון היו כ"כ נחמדים אלינו." זה ההקשר.

Sifanne

New member
denverenum כדי ש...

תכנס לפורום "הגזען התורן", ואם אין אחד כזה אז יש לך את הקריטריונים לפתוח אחד!

Sifanne

New member
denverenum כדי ש...

תכנס לפורום "הגזען התורן", ואם אין אחד כזה אז יש לך את הקריטריונים לפתוח אחד!

schlomitsmile

Member
מנהל
האם מישהו טען אחרת? או שמא את מתכוונת שיש לנקום ולשנוא כל אדם שנולד כגרמני? אני זוכרת לא פחות ממך, ודוקא בשל כך, מתייחסת לאדם כאדם, לא כפרט בקולקטיב לאומי שנולד לתוכו ותו-לא.

עם הוא לא רק קובץ של יחידים

ומה שעשה העם הגרמני לעם שלנו, - לא יישכח ולא ייסלח; וב אשר ליחס ליחידים, - זהו עניין אישי לחלוטין וכל אחד ינהג לפי הרגשתו. אני עדיין איני מתגבר על הדחייה מפני גרמני באשר הוא.

denverenum

New member
ועכשיו תאר לך שגרמני גר בבית שלך שבוע

אמוציונאלית, כל גרמני בעיני הוא מצורע. אני פשוט אובד עיצות. אני מנסה לא להתקל בו וכשהם כאן אני נכנס לחדר.

למעלה