שאלה מאוד חשובה ודחופה. אני מקווה שיכנסו

schlomitsmile

Member
מנהל
אכן- מה שעשה העם הגרמני לעם שלנו וגם לצוענים, הומוסקסואלים ואחרים- אסור שיישכח, ומובן שלא ייסלח (הסליחה בכלל אינה אצלנו לתתה או לא- לא אנחנו עלינו בארובה. ומי שעלה, רק נשמתו יודעת האם ולמי היא מעניקה מחילה או לא). נכון גם שבזהותו של אדם קיים גם המרכיב הלאומי, ממנו נובעת גם אחריות למעשי עמו, גם אם הוא עצמו לא נולד כשנעשו, או אפילו נולד והתנגד בפועל. לכן כתבתי שבעיניי אדם אינו פרט בקולקטיב הלאומי *ותו-לא*. כלומר, הוא גם פרט בקולקטיב, אבל הוא הרבה מעבר לכך. היחס ליחידים הוא בהחלט עניין אישי, ואני בהחלט מקבלת שלא כל אחד מרגיש כמוני. עם זאת, הייתי מציעה לשים סייג אחד: גם מי שחש רתיעה (לגיטימית) מכל גרמני באשר הוא, מחוייב בכבוד האדם. כל אדם. כלומר אין לתקוף או לפגוע בכל צורה שהיא, באדם רק בשל השתיכותו לעם כלשהו. מצד שני, גם לא חייבים להיות חברים. מה דעתך?

denverenum

New member
לא אנחנו עלינו בארובה

אבל אם אדבר בשם אבי, אנחנו גדלנו ללא סבא וסבתא שלנו, ובידיעה שסבא וסבתא שלנו ושאר המשפחה עלו בארובה. סליחה לא תוכל להנתן לנרצחי האסון, אבל נתן יהיה לדעת מיהו האדם העומד מולך, ע"פ התנהגותו באשר לכך. אם הוא מכיר במרור הנורא שמשפחתו גרמה למשפחתך, אז הוא: א. חייב להתנצל מעומק הלב אם הוא רוצה לפנות לכל יהודי. לא נוח ? חבל. גם לי ולשאר משפחתי לא נוח כ"כ לחיות עם הכאב הזה. ב. חייב לשרת שירות קרבי בצה"ל ולתת את חייו למען השמירה על חיי העם הישראלי. מפחד למות ? חבל. חצי ממשפחתי נרצחה בגלל משפחתו. "אין לתקוף...בשל השתיכות" >>> ודאי. זו גזענות ומי שחושב כך מעיד על עצמו שהוא בנאדם מחורבן ולא טוב בכ"כ הרבה מן הנאצים.

7575

New member
אין ספק אך לידיעתך

באמריקה הטובה בשנות השישים לסטודנט שחור אסור היה ללמוד באותה כיתת לימוד עם סטודנט לבן אסור היה לשטוף ידיים באותו הכיור אסור היה לשבת ביחד באותו המושב באוטובוס רק לידע כללי

עב

New member
תסתגל

הופתעתי לראות שאמא שלי, עם המספר החקוק על זרועה, מתיידדת עם הגרמנים הצעירים שמתנדבים במחלקה הסיעודית בה היא מאושפזת. איך היא קושרת עמם שיחה בשפה שלמדה באושוויץ, מנסה להבין את מניעיהם ולא פוסלת אף אחד מראש. כמי שנרדפה בעבר, איננה רודפת בהווה אפילו את צאצאי מרדפיה. היא מניחה להם לטפל בה ומתפלאת על המהפכים שחוותה בימי חייה. פעם הייתה שפחה נרצעת שסחבה אבנים במחצבת פלשוב הידוע לשמצה והיום צאצאי הנוגשים רוחצים את גופה, מאכילים אותה ומשעשעים את רוחה. מי היה מאמין בשנת 1944 שיקרה לה דבר כזה???

denverenum

New member
מצטער, אבל כואב לי למקרא הודעתך

כל בני דור ודור של הנוגשים האלה מקולל בעיני לדראון עולם. אינני מבין כיצד מבחינה אמוציונאלית, אמך אינה מרגישה צורך עז לתקוע סכין בראשם. אני לא יודע, אבל יכול לנחש שאם חלילה הייתי ניצול שואה, כל גרמני בעיני שלקח חלק בתיעוב היה חייב השמדה מיידית. אינני יכול להסתגל ולא אוכל לעולם. למה להסתגל בדיוק ? איך הם מנסים להראות שאינם מובלים ע"י חולי נפש(או חולים בעצמם) כסבא וסבתא שלהם ? האם הם מתגייסים לשירות קרבי כדי לשמור על העם שסבא וסבתא שלהם רצחו 50% ממנו ? האם הם בכלל מתנצלים או פשוט מרגישים צורך להראות נחמדות יתר נוכח מאורעות העבר ? האופציה השניה מתאימה הרבה יותר למציאות בשטח.

יש לי חומר למחשבה בשבילך.

אני רוצה להגיד לך שלאחרונה למדתי הרבה על השואה פגשתי איש מרשים שעבר את השואה במחונות ובתנאים הכי קשים מתחילה ועד השחרור איבד שם הכל אבל אחד הדברים שהרשימו אותי הם הסטבלנות שלו והאנושיות. אם הוא לא מריר ומלא שנאה ראוי שגם אנחנו נלמד לנהוג כך (לא כלפי מי שפגע בנו כמובן) ובשם אותו סיכוי קטן שהוא שונה להתיחס אליו כאדם. ההכללות היו בסיס לכל אותו רועה. אני רוצה לצטט את מה שמר צכנובר בחר לצטט לי מתוך מנשר הניצולים ביד ושם 2002 "לא הפכנו (ניצולי השואה) לשונאי אדם ושוחרי נקם , בחרנו בחיים. לא שקענו על תהומות הייאוש , לא איבדנו את האמונה באדם ובצלם האלהים. אנו מבקשים לחלץ מהזוועה שחרצה בבשרנו מסר חיובי לעמנו ולעולם - מסר של מחויבות לערכים ואמונה באדם ובאנושיות " ברור שלא מדובר על מי שחושב לפגוע בנו אבל אני חושב שאם הוא יכול אנחנו צריכים לחשוב על זה. תומר

7575

New member
זוהי גדולתם של הדור הראשון לא תימצא זאת בדור

השני השלישי או המיליון ראיתי סרט אמיתי ששמו hitlerjnge salomon ילד יהודי שמתחזה לגרמני בשואה.בלימודיהם היה שיעור שנקרא איך לזהות יהודי צבע עיניים כך וכך מרחק בין הרקות כך וכך גודל האף כך וכך הכול בגנים הכל עובר בירושה סבך נאו נאצי גם אתה התאוריה של חלק מהאנשים פה בפורום בדיוק אותה תאוריה הכל בגנים כפי שאמר מאמן הכדורסל הדגול מלך ישראל פיני גרשון

אני לא מבין למה, הם סבלו כל כך

ומסוגלים ? אולי גם אנחנו צריכים לשאוף לזה ? אמרתי חומר למחשבה כי קל להגיד וקשה לעשות אבל אם נשאף לזה אולי ניהיה טיפה יותר טובים.

7575

New member
אין סיכוי אנחנו זה לא הם

אימי אמרה שלפעמים הקפואים היהודים היו יותר גרועים מהגרמנים .הם רואים את העולם אחרת הדור שלנו עסוק בתביעות ייצוגיות של עורך דין פישר לסבלם של בני הדור השני .נו באמת

סע לשבוע לגליל או להרי ירושלים

בשניהם נוף יפה וקריר. אני רציני, רציני מאד: לפי דבריך, לא תהיה שלם עם כל פתרון אחר. גם אני לא הייתי רוצה גרמני בביתי, גם אם הוא צחור כשלג. ולא איכפת לי שיאמרו שאני גזען.

denverenum

New member
אין לי כסף לכך כרגע

אבל שקלתי לנסוע לדודתי למשך השבוע, ומאידך עלתה בי המחשבה שאם סבא וסבתא שלי ברחו מסבא וסבתא שלו בעבר- היום איננו צריכים לברוח מכלום ויש לנו בית במדינה משלנו, ולכן לא אני אהיה זה שאברח. אבל מאחר ואני רואה שאין מנוס, ויתכן שזו לא בדיוק בריחה, כנראה מחר אסע אליה. המצב כרגע בלתי נסבל, ואני ממש מרגיש פיזית חרא.

denverenum

New member
חוץ מזה, הצעתך ברוכה בעיני:)

אני אוהב מאוד את הרי ירושלים ואת הגליל.

סע לשבוע להרי הגליל או ירושלים

שם קריר ונעים. גם אני לא הייתי רוצה גרמני בביתי, אפילו הוא צח כשלג. גם לא הייתי נכנס לפלפולים ולוויכוח כל שהוא. זו הרגשתך וזהו. ולא איכפת לי שכבר אמרו לי שאני גזען.

יפית מן

New member
בוקר טוב שבת שלום ומבורך../images/Emo106.gif../images/Emo213.gif

מה קרה לכם?אף אחד לא התעורר קומו עורו שיר דברו.רציתי לדעת האם יש משהוא שיודע אך מגיעים ליוסקה כרמון? אני מבקשת אם מי ממכם יודע נא לכתוב כאן בפורם או לידע אותי במסר כל טוב ותודה מראש

למעלה