שאלה ממש דחופה!!!

שאלה ממש דחופה!!!

שלום. אני רוצה לגדל אפרוחים, ותהיתי אם תוכלו לתת לי הנחיות איך לגדל אותם. אם אני שמה אותם בקרטון מאוד גדול, במרפסת עם שמש (לא המון שמש, אבל יש), זה בסדר? אפשר להשאיר אותם בלילה במרפסת? (היא לא מקורה לגמרי, רק קצת). מה נותנים להם לאכול? האם צריך לעשות להם אמבטיות מדי פעם? (לשים אותם בדלי של מים) האם הם עושים ריח רע? תוך כמה זמן הם גדלים לתרנגולות? במה צריך לרפד את הקרטון, ואיזה גובה ה"קירות" שלו אמורים להיות? האם אפשר לתת להם להסתובב קצת בתוך האדניות שבמרפסת? (יש שמה פרחים...) ובכלל- כל הנחיה לטיפול בהם ממש תעזור. אני רוצה ללכת לרכוש אותם עוד היום אז אשמח לתשובות מהירות. תודה רבה לכל העונים..! דניאלה.

באלאנס

New member
בני כמה הם כשאת קונה אותם?

בכל גיל נדרש להם טיפול אחר........אם הם מספיק גדולים זה יכול להיות די פשוט

אממ אני לא יודעת. שבועיים זה טוב?

אני רוצה לקנות 2 נקבות. אבל אני לא רוצה לגדל אותן בתור תרנגולות, כשהן יגדלו אמסור אותן לאיזה קיבוץ אומשו. אז אם הבנתי נכון מכולכם- כלוב גדול וסגור, מרופד בחול (אפשר משו אחר?
), להאכיל בתערובת לאפרוחים, קצת ירקות קצוצים כשיגדלו, ומאיפה אני אשיג להם מנורה? אפשר לוותר על זה? כי אני מתכוונת להשאיר אותם במרפסת בלבד.. ולא עניתם לי על האם אפשר להשאיר אותם בכלוב בלילה. לא יהיה להם קר? אני הולכת לקנות היום.. אז מקווה שתענו מהר, שלא ימותו לי עד אז המסכנים. תודה.

Amalthea

New member
בפורום תוכים היו כמה דיווחים על בזים שחטפו

תוכים קטנים מהמרפסת - זו עונת הקינון שלהם. אפרוחים יהיה להם עוד יותר קל לקחת. רצוי בכל מקרה שלא יהיו בקופסא פתוחה - זה אטרקטיבי גם לחתולים ושאר טורפים. מומלץ מאוד לארגן עבורם כלוב סגור ומרווח - בגודל מתאים לפי מס' האפרוחים שאת קונה. לגבי האמבטיות - לא רצוי לטבול אפרוחים בדלי מים... תרנגולות בוגרות נהנות לעשות אמבטיית חול, וזה גם חשוב להגיינה שלהן. אני לא יודעת אם אפרוחים זקוקים לכך - אשמח אם מומחי הפורום יעזרו לנו עם זה. הנה תשובה של מגדל העופות לשאלות על גידול אפרוחים בהצלחה

orelmor

New member
לדניאלה עם האפרוחים

תסימי אותם במיכל פלסטיק או ברזל או זכוכית אבל לא קרטון ותמלאי את תחתית המיכל או בנסורת או בחול אם את רוצה שלא ילכלכו ולא יסריכו ו תסימי כלי מים לא כערה אלא כמו של תוכים או ארנבות ותקני תערובת לעופות ותשימי להם מנורה רגילה של 25 וולט שלא תיגע בריצפה ושלא תיהיה גבובב מידי מהרצפה כדי שתחממם אותם אם לא הם ימותו וזה לא עוזר שיש שמש ושהם מתקרבלים ותגווני באוכל כמו חסה וירקות או רימונים תפוזים לא כדי בגיל הזה אם תפעילי לפי ההנחיות הם תוך שישה חודשים מינוס פלוס יתחילו בהטלה אני מגדל שלושה תרנגולות אחת בוגרת ושני פרגיות וגידלתי אחד מאז שהיא הייתה אפרוח ואז היא גדלה והיא הייתה מצוחנה להטיל רק בחורף ותרנגולות לא מטילות בחורף אז חיכיתי ורק שלשום ממש שלשום בגיל תשעה חודשים היא הטילה אבל שיששה חודשים והם יטילו לך.... ובשום פנים ואופן לא להסות להם מיקלחת הם ימותו לך במקום.... המנורה הכי חשוב... אם את רוצה לגדל תרנגולות אז לא הייתי ממליץ לך לחכות תסעי לכפר קאסם ליד ראש העין פתוח רק בשבת תרנגולת מטילה עולהב 25 שח... אם יש עוד שעלות תישאלי אני ינסה לענות... מקווה שלא אחרתי וכבר הרגת אותם חחחחחחח......

אם אני אחזיק אותם ביד ואחמם אותם

למשך זמן מסויים זה יוכל להחליף את המנורה? כי אין לי גישה לחשמל במרפסת. ולמה קרטון זה לא טוב? אפשר לרפד את זה. זה גורם נזק כלשהו?

orelmor

New member
זה רק יהרוג אותם אם תחזיקי אותם כנסי...

אם תחזיקי אותם ביד הם ימותו עוד יותר מהר גם לי אין גישה לחשמל איפו שאני מגדל אבל אם תוכלי לחבר חות מהיריך זה היה טוב אני מציע לך מנורה כי פשוט זה הסיכויי הגבוה ביותר שהם יחיו אבל אם את רוצה שני נקבות אז כדי לך פשוט לקנות הרבה ומה שיצה יצא... קרטון פשוט ישרף מהמנורה אפשרות אחרת אם אין לגמרי דרך לחשמל ואין מצב אפילו שיהיה חשמל ויש לך עודף זמן זה פשוט לקחת קלוב בינוני ולהסים אותו בשמש איפו שאת רואה שממש יש שם שמש ולהשגיח עלהם אחרי זה לגעת להם מתחת לכנפיים ולראות אם ממש חם ואולי כחה החום הזה יחזיק אותם קצת יותר חמים בלילה ואם את יכולה בלילה להכניס אותם הבייתה ולהסים להם מנורה זה יהיה עוד יותר טוב... האפשרות הזאת טובה... אפשרוחים לא עושים רעש רק ציוצים כמעט ולא נשמעים... לי יש מרפסת ארוכה והיו לי שלושה אפרוחים ואני בקומה אחרונה והם שלושתם קפצו למטה שניים תפסתי שהיו באוויר ואחד החליק לי מהיד ונפל ולא מת אפילו לא שריטה קטנה... אני בטוח שתמצאי להם ביית שיהיו גדולים... ואפרוחים צהובים רובם זכרים בגלל שאת הזכרים הלולי סוללה זורקים יותר נכון הורגים ובעלי החנויות מתעמים איתם ומקבלים.... אבל לי היו מחנות שני נקבות ויש סיכוי לנקבות...

וואלה? זה יהרוג אותם?

תמיד רואים בTV שמחזיקים אותם כזה ומלטפים אותם
טוב שאמרת לי! תודה! אתה ממש עוזר, רק אם תוכל לפסק כי זה נורא קשה להבדיל משפט למשפט. בכל אופן, אין שום דבר להשיג למרפסת חשמל, אז אם אנלא שמה את המנורה נראה לי שקרטון יהיה טוב (כי זו האופציה היחידה שלי. מקודם טעיתי, והמרפסת שלי מקורה לגמרי, יש גג, כך שאין סכנה למיני טורפים.... אשמע לעצתך ואכניס אותם בלילה הביתה, ושם אני יכולה בהחלט לארגן להם אחלה מנורה. יש לי כזאת מתכווננת שתתאים בול. ובקשר למין האפרוחים- אני יכולה פשוט לבקש נקבות ויביאו לי, או שאין ממש אפשרות לבחור בקטע הזה? ואני אכן אשים אותם בשמש, במיוחד בבקרים ובשעות הצהריים החמות.. עוד שאלה: אחרי כמה זמן הם יוצאים מ"כלל סכנה"? זתומרת, אחרי כמה זמן הם גדלים מספיק בכדי שיעבור החשש שהם ימותו?

orelmor

New member
הכל בסוף הסתדר...../images/Emo50.gif

אם הם בני שבואיים אין צורך בחימום ביום רק בלילה... אם את תתני להם חימום,תערובת,תנאים טובים(מקום מחיה נקי),לא תסימי כארת מים עמוקה כי הם טובעים,תוספות מזון מן הצומח וכל מה שצריך הם יחיו... הם תמיד יהיו בכלל סכנה אבל אם הם היו בראים הכל יהיה טוב... אני ביקשתי נקבות כשהם היו כבר הרבה זמן בחנות והיו כבר בגיל שאפשר להבין אני לא יודע איזה גיל... אם את מחולון כנראה זה המקום שאני קניתי אם לא את יכולה להגיד לי איפו קנית?? אם יש בעיה או משהו תעלי תמונות שלהם ונראה מה הבעיה אם אני לא יבין אז אני יפנה אותך לפורום של מומחים ששמה הידע שלי הוא 0 לידם.... תעלי תמונות שלהם מתי שיהיה לך.???

nogen

New member
לדניאלה

בתקופה זו הלילות מאוד חמים אז לא חייב חימום כל הלילה מה שמאוד חשוב זה לדאוג שיהיה להם תמיד מים שלא יתיבשו. אצלי בחצר יש אפרוחים מגיל שבוע עד גיל חודשיים אומנם אם האמא שלהם אבל הם משחוררים ולא קורא להם כלום כך שאם המרפסת מקורה (מה הגודל שלה?) אז אפשר מדי פעם לשחרר אותם בעציצים אני חושב שהם מאוד יהנו מזה. בהצלחה.

"לשחרר אותם בעציצים"XD

נשמע פסטורלי משהו. אממ גודל.. גדול>< זה לא בית פרטי או משהו, אבל זה גודל של חדר ממוצע ומרווח... מספיק גדול.. אל תדאג, אני אשים להם מים
ובקשר ללילה- אני יודעת שעכשיו הלילות חמים, אבל איך אני יודעת אם זה מספיק חם או שעדיין קר? אני בכל אופן אכניס אותם הביתה בלילה, אבל איך אני אדע מתי לשים מעליהם מנורה מחממת אומשו כזה?

אנלא מחולון...../images/Emo4.gif

אז לא קנינו מאותו מקום. תאמת האפרוחים עדיין לא אצלי!! הזמנתי אותם להיום אבל המוכר אמר שזה מתעכב>< נראה לי הוא לא רציני זה.. בכל אופן רק רציתי לברר איך אני מטפלת בהם הכי טוב שאפשר, ועזרתם נורא.. תודה. ובסדר- אני יעלה תמונות כשיהיה לי.

nogen

New member
שלום

זה גם תלוי בגיל שלהם עד גיל שלושה שבועות הם צריכים חימום חוץ ממנורה יש עוד אופציה שלא הרבה ניסו שזה בקבוק מים חמים לשים בתוך איזה מגבת או סדין וזה משחרר חום ואם הם יהיו בתוך אקוורים אז זה ישמור גם על החום.

אקווריום../images/Emo6.gif

חח אוקיי תודה. אני חושבת שאני פשוט או בלילה יעשה להם תקרה מהקרטון עם פתחי אוורור (הם לא בורחים אם יש פתח קטן נכון?) או מנורה מעל ראשם הצהוב
עכשיו תקשיבו, המניאק מהחנות חיות דפק לי ברז, הוא לא מביא לי אותם בסוף! סתם קניתי אוכל וארגנתי עיתונים וזה..! אז עכשיו אני מחפשת איזה קיבוץ או מושב ליד כפ"ס (הכי קרוב שיש לכם), שיש שמה לול ומשם אפשר להשיג (בחינם או בתשלום). מישהו יודע???

אחרי חיפוש מטורף בגוגל ובטלפון

לא מצאתי שום לול/חנות חיות/מדגרה המוכנה למכור או למסור לי אפרוחים. גייז, אתם תקוותי היחידה. מישהו יודע איפה אני מוצאת??? (איזור השרון והסביבה בלבד).

orelmor

New member
מה הבעיה יש לך שוק עופות ממש מתחת לאף...

מה הבעייה כפר קאסם אפרוחי בלאדי ומכל הסוגים ובכל הגילאים שוק העופות המפותח בישראל בעופות שם לא הכי בריאות אבל האפרוחים כן יש לי משם שני תרנגולות קרב דווקא בריות וחמודות את יכולה למצוא שם הכל...... המחיר חמש שקל ליחידה עד שבע ליחידה... פתוח רק בשבת. ממש טוב שם תמצאי מה שאת רוטצה בשניות ואפילו שתגדלי שם את האפרוחים תתהבי בהם ואני מקווה שגם תיבני לול ותמשיחי לגדל... תכתבי כל מה שאת רוצה לדעת אני אוהב לעזור....

orelmor

New member
הא וגם אולי אני הייה שם באחת מהשבתות הקרובות

אולי אפילו אני הייה שם בשבת הזאת כדי לקונות שם תרנגולת משי אחת פולנייה אחד וסוברייט אחד אם תיהייה שם וגם אני הייה שם אם תרצי שהראה לך מה שהקנה שהייה שם אז בכייף...

orelmor

New member
ועוד משהו הצעה...

אה משהו עוד יותר חשוב יש שם עוף בשם שליו יפני שעלותו כ 25 ש"ח לזוג הוא שקט וחמוד נעים למגע ומטיל ביצים מידי יום הוא כמו תרנגולת בצבע חום בלי כרבולת עם פסים חום בהיר הוא יותר נכון כמו אפרוחים מטילים... ממש חמודים לי היו שניים... הם לא עושים רעש בכלל הם יודעים לעוף אבל את זה אפשר לסדר כך שהם לא יוכלו לעוף.... אם תתני להם חצי מהמרפסת ותגדרי אותה זה יהיה ניפלא תוכלי לגדל עוף באופן כבוע... קל להקשר עליו ולא חייב להפרד ממנו... לא דרוש חימום תוכלי להביא זכר וחמש נקבות הוא יזווג אותן אבל הן לא דוגרות בשבי אבל הם יחיו כך כלהקה אם תביאי רק זכר ונקבה היקרה מה שקרה אצלי הזכר הרג א ת הנקבה.... הבייצים תעימות וקטנות.... קחי תמונה של זכר ונקה:

למעלה