שאלה ממש דחופה!!!

אממ. אנסה את האפרוחים.

נראה אם אני מסתדרת אם זה. אם הם ילכלכו יותר מדי אומשו, יש לי לאן למסור אותם, ואז אני אחפש מידע על הציפורים האלה, כי הם באמת נשמעים נחמד^^ תודה רבה לך!

שלוים זה מדהים

לא צריכים לול ענקי כמו תרנגולות הן אוכלים כול דבר כמעט וזה מאוד טוב בהם אגב אם תרצי לגדל זה מאוד זול כפי שאני יודע תוכלי להשיג זוג ב20 ש"ח כפר קאסם זה המקום האחרון שהייתי נוסע אליו כיוון שיש שמה הרבה עופות חולים וכו לכן זה לא מומלץ תלכי לאחד המגדלים תקני ממנו זוג וכמה נקבות ותתחילי לגדל אגב הם לא מלכלכים והם מטילים מאוד טוב אם תרצי לגדל אפרוחי תרנגולות מומלץ על הזן בלדי שזה זן שבכלל לא בעיתי לגדל והוא שורד מאוד טוב אך תצטרכי לדעת מה תעשי כאשר יגדלו לך ויתחילו ללכלך

איזה מגדלים?

התקשרתי לכמה משקי עופות וכולם אמרו שהם לא מוכרים. יש לך משק ספציפי באיזור השרון שתוכל להמליץ? ואכן נראה לי שאעבור לשלוים אם אתם כל כך ממליצים. רואים? כל עכבה לטובה. טוב שלא מצאתי עד עכשיו.

בשבת הזאת קשה לי להאמין. אבל אני

אגיד להורים שלי מה שאמרת פה על כפר קאסם, ואני אודיע לך במסרים. בהחלט יהיה מגניב לראותך שם.

כבר קאסם.. איפה זה?

ותודה. נמ, פתוח רק בשבת. באסה. ההורים שלי לא נוסעים בשבת. נמצא כבר דרך להגיע לשם. אממ פשוט מגיעים לשם בשבת, מבקשים לקנות כמה אפרוחים, משלמים להם וזהו? נשמע סבבה. ואנלא הולכת לבנות לול כי: 1. אין לי מושג איך 2. קודם תטפל טוב באפרוחים 3. אין לי מקום>< חחחח. ותודה- אכן, אם יהיו לי עוד שאלות אפנה אלייך. you'er the best!

orelmor

New member
הרבה יותר נחמד ממה שזה נשמע...

שלווים זה טוב זה בדיוק קמו תרנגולת יש כמה אנשים שהתלוננו על התרנגולות שלהם והם ישר עברו לשלוים זה קטן נעים מטיל כל יום אבל יש לו כמובן גם יתרונות אחרות הם לא עושות ראש לא אוכלים מלא ולא זקוקים לכלוב גדול... כפר קאסם זה ליד ראש העין בעיזור השרון... לול לא בעיה לבנות בונים מקרשים ריבוע קרשים ואז סמים רפסודה או שניים בריצפה מפטשים מסמרים בכל פינה של הריבוע קרש ואז גם בפינות של הרפסודות (שנייבם צמודות אז תוקעים מסמרים רק בפינות ולא בעמצע) ואז קונים צירים מחרברים לריבוע קרשים בגודל של הדלת שאת רוצה מיברים לקרש ואז לקרש של הקיבוע ואז מפתשים את הקרש שחיברת עליו את הדלת לקובבית הקרשים ואז מצפים הכל מברשת וסמים בפנים כופסאות עציצים ומחסות אחרים ומרפדים אותם בקש נסורת או בד.... זה לשלווים וזה לא דורז הרבה מקום אולי משהו פעמיים קרטון שצריל למספר אפרוחים... כפר קאסם זה לא חנות זה שוק יש דוכנים מסתובבים שם ויש כלובים של אפרוחים מזנים שונים של תרנגולות אפרוחים לבנים לא ניראה לי שתמציא שם... אבל בלדי כן אלה יותר יפים גם צבעונים ויותר שורדים!! יש שם מבחר ענק.... בחנות זה כלום לידם...

נמ, ראש העין זה קצת רחוק ממני.

אבל יש מצב אני אלך. אולי. לא נראה לי שיסכימו לי כי כולם שם ערבים..

זה נכון

מאוד מסוכן שמה מלא גנבים מלא נבלות מלא אנשים שהם פשוט ממש לא מכובדים זה מניסיון כמובן אני אומר לך הכי טוב חפשי לך כמה מגדלים באיזור שלך אם תרצי אוכל לעזור לך בכיף

בוודאי שארצה עזרה!

שוב אני חוזרת ושואלת: האם ידוע לך על משק בסביבתי שמשם אוכל לקנות? וכמה שאלות על השלוים, כי עשיתם לי חשק
1. האם הם נשארים בגודל הזה תמיד? 2. מהי תוחלת החיים שלהם? 3. גם אותם מאכילים כמו אפרוחים רגילים? מה עוד חוצמזה? 4. איזה מין בית צריך לשים להם? 5. אמרתם "תביאי 2 זכרים וכמה נקבות". למה צריך יותר נקבות?... למה צריך הרבה כאלה? 6. הם מטילים ביצי לאכילה? כל יום? סתם ככה? מגניב לגמרי. תנו פרטים. 7. מתי ואיך הם מתרבים? תודה.

חח אין בעיה בבקשה:

יש הרבה מגדלים באיזור המרכז תראי ביד 2 כמה מהם מוכרים ובמאמץ קל שלך תוכלי לשאול ואולי למצוא מישהו קרוב לביתך 1. כן הם נשארים קטנים 2. כמה שנים טובות כמו שאומרים אבל לא כמו תרנגולת נראה לי3 שנים 3. כמו אפרוחים.....לתת הרבה חרקים ואוכל גדול פיזית לא יוכלו לאכול וצריך להקטין או לפורר להם 4 כלוב כמו של תוכים מצוין להם 5. כי הם קטנים פיזית כך שתוכלי להחזיק הרבה יותר בשטח קטן מאשר תרנגולות .....וגם הזכרים קצת אגרסיבים לנקבות והם אוהבים לזווג :) ! כך שהם צריכים יותר נקבות כדי שלא רק נקבה אחת כי יש סיכוי שהזכר יתיש אותה 6. כן בעיקרון מטילים ביצה כול יום והיא ממש קטנה ומאוד מאוד טעימה והיא כזאת חמודה צבעונית ....אפשר לעשות מ5 ביצים חביתה ולהנות מהם בדיוק כמו ביצי תרנגולות 7. ההתרבות בעופות היא על ידי זיווג .......והביצה היא דרך המשך הגזע - לכן ההתרבות שלהם מתבצעת כול השנה למעט בחורף שהם מפסיקים להטיל השלוים האלה לא דוגרים בכלל לכן יש צורך במדגרה כדי להרבות אותם אבל כמות ההטלה של הביצים היא מאוד טובה .......כמו תרנגולת אני אישית גידלתי זכר ו4 נקבות ומאוד נהניתי בגידולם בקרוב אחזור לגדל

לא זה בסדר אנלא רוצה להרות אותם../images/Emo6.gif

נמ, הבנתי. תודה. רק- חרקים?!?!? איכסה, מאפה אני אביא להם? (אתה יכול לפרט עוד סוגי מזונות?) ו, קרטון כזה מרופד בעיתונים, חביב כזה, יתאים? כי אין לי אפשרות למשהו אחר כל כך. אחפש שלוים בנט. תודה.

חח בבקשה:

לא חייב חרקים .......אפשר לתת לחם ירקות כמו חסה מלפפונים והם יאכלו ....עשבים מהגינה אבל צריך לדאוג שזה יהיה חתיכות קטנות אחרת הם לא יאכלו לאכול אפשר לתת להם תערובת תוכים כאילו האוכל של התוכים קרטון- יש סיכוי שיעופו לך וזה לא דרך להחזקת בעל חיים בקרטון תביאי כלוב פתוח כמו של תוכים בקושי יעלה לך 50 שקל ותגדלי לך אם את לא רוצה להרבות אל תביאי זכר מקווה שעזרתי אם צריכה עוד עזרה בכיף!

אז.. רגע../images/Emo4.gif

אני פשוט מביאה 3-4 נקבות, שזה יוצא לי 40 שקל? (כי אמרתם 20 לזוג). אוכל- הבנתי. אבל כבר קניתי תערובת לאפרוחים- גם אפשר?>< בקשר לכלוב- אבל זה לא יהיה להם קטן מדי? כי זה פשוט סורגים.. כאילו- אנלא מבינה איך הם אמורים לחיות שם בכיף.. יש אלטרנטיבה אחרת? (כי גם אין עליי 50 שקל..XD) ו.. כע אני צריכה עוד עזרה- שוב חיפשתי המון בגוגל, ושוב לא מצאתי איפה מוכרים או מוסרים אפרוחי שליו כאלה... מישהו???
אה! ועד לאיזה גודל הם גדלים? כאילו- כעבור כמה זמן אני לא ממש אוכל להחזיק אותם במרפסת בנוח? (כי אני לא רוצה שהם יסבלו אומשו
) ו-הם עפים ממש או קצת כמה ס"מ מעל האדמה ונוחתים?... וראיתי בגוגל שיש שליו יפני, סיני, אמריקאי ואנגלי נדמה לי>< מה אני קונה? (וואי אני מה זה מצטערת על התחקיר הנוקב><)

אוקי אז ככה:

1. כן בעיקרון זה ככה המחיר 2. כן תערובת לאפרוחים זה גם טוב 3. את יכולה אם יש לך לתת להם להיות בכלוב גדול יותר או לשים באקווריום ענקי הכול יעלה לך כסף שתדעי לך או תוכלי לעשות משהו אצלך בבית ככה מכול מיני דברים 4. יש לי חבר שיש לו אפרוחים ושלוים בוגרים אך הוא גר ברמת גן נדמה לי יש מלא כאלה שמגדלים ומוכרים הכי טוב זה לפרסם ביד 2 שאת מחפשת והם יפנו אליך 5. הם לא גדלים הרבה הם מגיעים לכ 15 ס"מ נדמה ךי וזהו 6. הם עפים טוב יחסית כאילו לא כמו תוכי אבל עדיין יכולים לברוח כאשר מפחידים אותם 7. שליו יפנים את קונה כי זה הכי זול והכי טוב למתחילים כול השאר עולים הרבה יותר כסף

orelmor

New member
שלוים

יש לך מרפסת והסברתי לך איך להכין כלוב אני מציא לך: מה שכתבתי ודיקטים על הרפסודות ועל הרפסודה חול.. את יכולה לתפוס להם את כל הנוצות הארוכות של הכנף (נוצות תעופה) ואחרי שאת מחזיקה ללפף מסביב להתחלת הנוצות נייר סלוטיפ כמה גלגולים ואת זה לעשות בשנייה הכנפים הם לא יוכלו לעוף... שליו סיני מתרבה בשבי אבל הוא הרבה יותר קטן והוא עף יותר טוב.... אני אישית מציע לך יפנית אם את לא רוצה להרבות ורשירת הכנפים היא בכלל לא התהללול זה אפילו לא מפרייע להם..... תמונות שלווים ייפנים נתחיל בביצה:

נמנמ, |מתלבטת בין שלווים לאפרוחים|

כי מצד אחד שלווים יותר שלווים>< וכל זה. אבל אפרוחים יותר קלים לטיפול (בקטע של אוכל ומקום מגורים), ולאיודעת, הם יותר חמודים, והרבה פחות יקרים. אני פשוט אשים מודעה ביד 2 ואם יציעו לי שלווים קודם אני אקח, אם אפרוחים- אני אקח את זה.. אבל אתם מהזה גדולים! עזרתם לי בענק!!!! תודה. אעדכן כבר מה נסגר.

orelmor

New member
שלווים!!!../images/Emo91.gif

טוב אולי זה יעזור יתרונות של שלווים מול אפרוחים: שלווים שורדים יותר טוב מטילים כל יום ביצה נשארים באותה צורה גודל והתנהגות ואת יכולה לגדל אותם עד מתי שאת רוצה.... גם בהם את יכולה להבדיל מין... הם נעימים יותר למגע(שתגיע תביני).... אפרוחים: חמודים יותר בגלל שהם קטנים שהם יגדלו זה טלוי אם תוהבי תרנגולות ותבחיני בחמודות... דורשים תנאיים הרבה יותר משלווים... הטיפול הרבה יותר קשה מבחינת אוכל.. העצב שיגרם לך שתמסרי אותם לא שווה את זה... הם גודלים יותר מהם ברגע שהם יגיעו לגיל חוד או פחות הם היו משו קמו פעמיים שליו וכפול פעמיים מקום מסריחים ורעשניים... אז מה שווה לך לקנות אפרוח לחודש ב 5 שקל שיכול להיות שמכולם ישרדו מעט או אפילו אחד או כלום.... או 50 שקל והאנאה יכולה להמשך 3 שנים או יותר.... שאת תראי אפרוח שגוסס לך ביידים ומת לך ביידים את תבכי ותאמיני לי... אני כל אפרוח ותרנגולת שראיתי גוסס נשארתי איתו עד שהוא מת ובכיתי.... וזה היה הרבה זמן כזהתחלתי מתו לי בשבוע 5 תרנגולות!!!!! וכל פעם הבאתי עוד ועוד מבן דוד שלי כל פעם שהייתי מביא הייו מתים לי עש שהיה אחד שפרגיה שחורה גודלה אותו הגנב עליו מקולם והיא מתה כנראה בשבילו מוהוא עכשיו מתיל.... ועכשיו אחרי כל זה אני מרגיש את ההצלה שהיום עלתה הבייצה השלישית לאוויר... רגע... בשביל שלא יחשבו שאני רוצה להגיד לך לקנות ומנסה לשכנע אותך לקנות שלווים אז הנה: לי לא הכפת מה תקני אני ממליץ לך כי מה שקרה לי עם אפרוחים זה היה משהו שהעציב אותי ועמדתי לסגור את כל הגידול שלי בגללו.... ובגלל זה אני לא רוצה שעוד יחשבו על להפסיק לגדל ויפסיקו המתרה היא להגדיל את מספר מגלי העופות ברגע שתקני שלווים הפנה אותך לפורום השלווים.... וזה בגלל שכאן לא ניראה לי שמישהו מתעניין בשלווים חוץ מתאופיק ושם כלם...

למעלה