שאלה מסקרנת בהחלט.
מה זה מטפל? זאת שאלה שצריכה להשאל קודם. בעיני "מטפל" צריך להיות מטפל הוליסטי, וזה אומר (בעיניי) שיש ברשותו מספר רב של כלים (שיטות טיפול) ובעל ידע באיבחון, רצוי מאוד שיבין את גוף האדם, אך לא רק את הגוף הפיזי. אני יודע שבעיני הרבה אנשים כל מקצועות ה"רפואה האלטרנטיבית" הם אותו דבר, אני חושב אחרת, אני לא קורא "מטפל" למומחה בשיטה מסויימת שמתאים את המטופל לשיטה ... התחלתי ללטפל בצמחי מרפא בשנת 1976, אז כולם חשבו אותי למשוגע ... אין לי שום תעודה, וזה לא מוריד ולא מוסיף לידע שלי ... אני מטפל בשמנים אתרים, צמחי מרפא, מטוטלת, פירמידות, מגנטים, פרחי באך ועוד ... את כולם למדתי לבד, אני לא מפרסם את עצמי ואני לא גובה תשלום עבור טיפולים ... יש לי מקור הכנסה ממקצוע אחר שלי, אני לא עובר להיות "מטפל במשרה מלאה" כי אני חושב שזה עלול "לקלקל" אותי ... אני קורא לעצמי מטפל הוליסטי, ואם לא היו לי הצלחות, מטפלים שלי לא היו מפנים אנשים נוספים לטיפול אצלי ... אז מי נחשב למטפל הוליסטי? זה שרואה במטופל מטופל ולא לקוח, זה שמתאים את הטיפול למטופל ולא ההיפך, זה שלא מתבייש להגיד "אני לא יכול לעזור, אך אני ממליץ לך ללכת לטיפול מסוג שאני לא בקיא בו, כי שם יש סיכוי טוב יותר שתקבל עזרה". "מטפל" אפשר לקרוא למטפל שמודע שהוא רק עוזר ומי שבאמת מבצע את הטיפול זה המטופל עצמו. "מטפל" לא יבטיח הבטחות שווא "מטפל" לעולם לא יגיד שרק הוא יכול לעזור .... בהחלט שאלה מסקרנת