שאלה מסקרנת..

עז

New member
לא שזה ישנה את דעתך ....

לפני כמה שנים היה סיפור על עו"ד מאוד מוצלח, הוא ניצח במאה אחוז של המקרים שהוא טיפל .... התברר שאין לו תעודה, נכנס לכלא, אך לא היו משפטים חוזרים, .... בהחלט הייתי מעדיף אותו (אם הייתי צריך עו"ד) על אחר עם תעודה, אבל עם סיכויי זכיה נמוכים. לגבי רופא שיניים, תקופה ארוכה טופלתי ע"י אדם שידעתי שאין לו תעודה ... הוא עבד הרבה שנים שטכנאי שיניים, וכשיצא לפנסיה עשה טיפולי שיניים, ללא תעודה, למי שהיה מוכן לעבור טיפול אצלו ... טיפולים כללו טיפולי שורש, עקירות, כתרים וסתימות .... מאז שהוא מת, אני מחפש רופא שיניים טוב כמוהו ועדיין לא מצאתי. התחום שאני מתפרנס ממנו זה מחשבים, אין לי תעודות ואני נחשב לבעל מקצוע מאוד טוב ..... האם ליהיות אוטודידקט פסול בעיניך?

m_katzmann

New member
מיומנות טיפול

מיומנות טיפול כל כך שונות מאדם לאדם, כי אנחנו כל כך שונים זה מזה. יש אנשים שחייבים את התאוריה על מנת להבין למה הטיפול נעשה כך ולא אחרת, אחרים לומדים תוך כדי עשייה. אין להסיק מכך שמטפל שלומד בדרך מסויימת הוא טוב יותר ממטפל שלומד בדרך אחרת. כל אחד לומד בדרך הטובה לו ביותר. מטפל טוב בעיניי הוא פשוט מי שמטפל טוב. איך הוא הגיע לזה - לא צריך לעניין אותי. זה גם לא ממש מעניין את המטופל. לקבוע קריטריונים מגבילים - זה לא ברוח הרפואה ההוליסטית. אני לא רואה בזה גם שום תועלת, כי בזה שקבענו את הקריטריונים - עדיין לא מיגרנו את בעיית השרלטנים, שהיא לכאורה הסיבה לקביעת קריטריונים האלו. מאיה

mr-green

New member
יש לך טעות יסודית

בכל מקצוע שמכבד את עצמו יש קריטריונים ברורים. הקריטריונים לא נחוצים כדי למגר שרלטנים, הם נחוצים כדי למגר את התדמית השרלטנית של המקצוע. מעבר לכך, תרוויחי עוד משהו : כי העדר הקריטריונים, נותנים הזדמנות נוחה ללא מאמץ, לכל אחד שיש לו כושר ביטוי ושכנוע לעבוד על הפציאנטים שלו שיש לו יכולת לרפא אותם. ובדיוק זה מכפיש ומוריד את כל התדמית של המקצוע כל מחד שמוכר חמוצים יכול מחר לתלות שלט שהוא מטפל ולקבל פציאנטים ??? והרי זה יהיה חוקי ובסדר כי אין קריטריונים ברורים. לך אין בעיה עם זה ??? האם היית הולכת לטפל אצל רופא שיניים שלא למד תיאוריה אבל יש לו כישרון ??? mr-green

mr-green

New member
ועוד משהו

לפי תשובתך אני מבין שמטפל בעינייך הוא מי שתולה שלט על הדלת שלו שכתוב "מטפל", יש לו כושר שכנוע ויש לו כמה אנשים ליידו שיגידו שהוא טיפל בהם טוב. זהו מטפל בעינייך ??? איך את רוצה שיקחו אותך ברצינות ???

m_katzmann

New member
מטפל הוא מי שיש לו את היכולת לטפל

למר ירוק שלום, הויכוח הזה קצת יצא מהפרופורציות הרצויות, וחבל. מטפל בעיניי הוא מי שיש לו את היכולת לטפל נקודה. לי יש תעודות. אותי אנשים לוקחים ברצינות, כי אני אדם רציני. כשסיימתי את לימודי התעודה שלי צברתי שעות אינטרנט רבות כדי להבין את מה שעומד מאחורי העשייה. את הפילוסופיה שמאחורי השיטות האלטרנטיביות. וכשמטופל אומר לי כשדמעות בעיניו - מאיה, תודה אני לא יודע איך להודות לך. בשבילי זה שווה יותר ממאה תעודות ומהשלט מאיר העיניים הגדול ביותר. וכשמטופלת שלא מדברת כבר 10 שנים כשכל הבדיקות הקונוונציונליות מראות על חרשות של 90 אחוז אומרת לי תודה בקולה - אחרי 8 טיפולים בלתי מיללוליים - אני כבר לא צריכה את כושר השכנוע שלי, כי שמי הולך לפני. אני רק חושבת שיש אנשים ששונים ממני, אך מצליחים טוב ממני לקרוא את מפת האדם השלם, אנשים שאין להם כל כך הרבה תעודות למסגר, אך בעשר אצבעותיהם יכולים להוריד בטיפולים ספורים סכרת נעורים גבוהה, לשחרר אדם שסבל שנים מאסטמה, לגלות בעייה בריאות עוד הרבה לפני שהמחלה פרצה וכו. ומר גרין, אם אתה צריך את המסגרת - חפש אותה, רק אל תקבע אותי בתוך המסגרת אותה אתה צריך - לא אני. מאיה

mr-green

New member
התחלת יפה, אבל אח"כ נסחפת לאללה

אני שמח שיש לך תעודות, שאת מבינה את העשיה ויותר מזה אני שמח שיש לך הצלחות, באמת !!!. אבל את רק מוכיחה את מה שאני אומר כל הזמן. אם לא היה לך תעודות, אולי לא היית כ"כ מצליחה ??? נכון שיש גם אלמנט של כישרון והוא חשוב, אבל זה בא רק אחרי שיש תעודה ולא במקומה. ולגבי המיסגרת... הצורך בתעודה הוא למען שיהיו סטנדרטים מקצועיים ולצערי במדינה שלנו בד"כ אין : כל שיפוצניק חושב שהוא קבלן כל טכנאי שיניים חושב שהוא רופא וכל אדם שמוכר חמוצים ולא כ"כ הולך לו - יחשוב שהוא מטפל. אפילו אם הרמאים הם בלי כישרון, הם יכולים לעשות נזק גדול מאוד לחברה. ובשביל אנשים כמוך, שלא רואים זאת צריך את המסגרת. mr-green

m_katzmann

New member
לימודים הםחשובים אבל לא כקנה מידה

מר גרין, תודה על התעודה שקיבלתי ממך, אבל ממך באמת אינני זקוקה לתעודה. ואם אני עונה לך זה רק כדי שתבין שאנחנו שונים זה מזה. יש כאלה שקשה להם לדקלם בע"פ את יסודות האנטומיה, אבל מבינים את הקשר בין פתולוגיות שונות של אדם טוב יותר מאחד שיודע את כל יסודות האנטומיה ולא יודע לעשות את ההקשרים. אבל די נראה לי שחבל כאן על הזמן. אתה לא מקשיב ואולי גם לא רוצה להקשיב. ואני מאוד מקווה שאתה לא מטפל, אלא סתם אחד שחושב שיודע טוב מכל אחד אחר. מאיה

mr-green

New member
צודקת, לימודים הם חשובים.

ולדעתי גם התעודה חשובה. אני בכלל לא "מחלק תעודות",ואת גם לא צריכה את זה ממני. מתשובתך עולה סוג של כעס כאילו מה אמרתי. פרגנתי להצלחותיך, ועל אמת !!! אבל, בקשר לצורך בסטנדרטים דיעותנו שונות. אם נראה לך שחבל על הזמן, אז טוב OK. חבל שכל הויקוח הסתיים מצידך ב: "אתה סתם אחד שחושב שהוא יודע יותר טוב מכל אחד אחר..." זה קצת קנטרני מצידך במיוחד שלא התיימרתי לדעת יותר טוב אלא רק להחזיק בדיעה שונה. מצטער עם הבנת אותי שלא נכון, זאת לא הייתה הכוונה. המשך הצלחה mr-green

m_katzmann

New member
../images/Emo45.gif דעות חלוקות

למר גרין, אין ספק דעותינו חלוקות. ובשביל זה קיים הפורום הזה, אבל הדיון הזה מיצה את עצמו לדעתי והפך כבר קצת לדו שיח של חרשים וגלש להתבטאויות שלא מתאימות לפורום ראה את הוויכוח בינך לבין עז. אני הגעתי לרפואה האלטרנטיבית מתחום החינוך כי חיפשתי עוד כלים להתמודד עם הדיסלקטים הבוגרים, דיסלקטים שהמוח שלהם משתמש בערוצים שילד "רגיל" לא משתמש בו. ולכן אני יודעת שאנחנו לומדים בדרכים שונות. האנשים האלה לא פחות ולא פעם אפילו יותר אינטליגנטים, אך לחסום בפניהם מרחב שבו הם כל כך טובים - לא נראה לי כדבר הנכון לעשותו. אני מכירה כמה דיסלקטים שבטוח לא עוברים שום מבחן תאורטי של אנטומיה-פיזיולוגיה, שיכולים לנתח לך את האדם, דרך הערוצים שאצל רובינו חסומים והרבה פעמים טוב ועמוק יותר מאשר אחרים. מאחלת לכולנו בוקר של אור, מאיה

עטרה ב ט

New member
תמיד אנשים רגישים לאוכלוסיה שבה

הם עובדים
. בכל אופן, גמני עובדת עם דיסלקטים ואני חושבת אחרת. כל לקויי הלמידה היום מקבלים תמיכה רבה בכל המערכות ואין שום מניעה שמישהו שיש לו לקות למידה לא יצא עם כמה תארים ביד שהוא רוצה. מלבד זאת, למידה פורמלית היא לא למידה בהכרח יותר תיאורטית. אחד הדברים העיקריים שעשיתי באוניברסיטה במסגרת המסלול הטיפולי שלמדתי, היה עבודות מודעות מכל מיני צורות: דרך אמנות, דרך דינמיקות קבוצתיות, דרך הדרכה אישית ועוד הרבה דרכים. רמת המודעות, האתיקה הטיפולית, ההכנה ל"איך" של הטיפול (כל טיפול באשר הוא טיפול !) כל אלו נלמדו בהקפדה. אני רואה הרבה מטפלים הוליסטיים שלא יודעים שהמושגים האלו קיימים בכלל ולכן הם פחות מקצועיים. אני אתן דוגמה: מטפל בשיאצו ששם מוזיקה נינוחה, מתחיל לעבוד, המטופל שלו אדם מתוח שקשה לו מאוד להרגע. קולטים את הסיטואציה? אז הנה פרט נוסף: אותו מטפל לא מכבה את הטלפון. הטלפון מצלצל חמש פעמים במהלך הטיפול, כל פעם כזאת המטופל יוצא מריכזז ושוב הכל מתחיל מחדש. זאת דוגמה פשוטה, סביר להניח שכולם מכירים את דילמת הטלפון. אצל רוב המטפלים זה אפילו לא דילמה. פשוט מכבים. זה דבר שמאוד תורם למקצועיות. דברים כאלו יש גם בממד ה"איך" וגם בממד התוכן וגם בממד הבין אישי של הטיפול. אלו דברים שהופכים את המטפל ממישהו ש"יודע איך עושים הילינג" למטפל מקצועי ואמיתי שבאמת מעניק טיפול ולא סתם שעת כייף. הדברים האלו חסרים מאוד מאוד מאוד במקומות שלומדים בהם. אני לא יודעת אם הסברתי נכון או ברור מספיק.

m_katzmann

New member
עטרה, לצערי את כל כך טועה

לעטרה שלום, זה אמנם לא ויכוח לפורום הזה, אבל את פשוט טועה בקשר לדיעה שלך על הצלחותיהם של הדיסלקטים ובמה זה עולה להם ולמשפחותיהם להוציא תעודות. אין ספק,יש התקדמות בשטח הזה, אבל עדיין לא כזו שעונה על הצרכים שלהם. וחבל. עטרה, מטפל שצריך ללמוד שאחד הכללים לפני שמתחילים טיפול הוא לכבות את הנייד הוא לא המטפל עליו אני מדברת, שיש לו רגישויות והבנות. אני לא הייתי צריכה קורס שידריך אותי לכבות את הטלפון וליצור אווירה נינוחה. ואני בכלל לא מדברת על הקורסים שעשית אלא דווקא על ההצעה שכל מטפל ילמד פיזיולוגיה ואנטומיה ועל מחלות קונוונציונליות ועל דרכי טיפול קונוונציונליות. מאיה

עטרה ב ט

New member
מאיה, אני לא טוענת של מטפל צריך

להיות רופא. אבל אני חושבת שמטפל שעוסק בגוף כן צריך לדעת אנטומיה ופיזיולוגיה ולהבין איך הגוף פועל מכנית. אם יש לך בעיה ספציפית לגבי לקויי למידה, יש עוד אמצעים שאפשר ללמד אותם דרכם. אבל אם את נוגעת ב/מעל גוף של בן אדם כדאי שתדעי מה יש לך מתחת לידיים. גם במובן הגשמי של המונח.

עז

New member
בשוק הכרמל

יש אדם שמוכר תבלינים ומטפל. מאחל לך ולי, להיוות מטפלים ברמה שלו.

עז

New member
בדיוק מה שאמרתי,

אבל במילים הרבה יותר טובות ומובנות לזולת.

../images/Emo45.gif כמי שהפסיקה את לימודיה

מיוזמתה במהלך י"ב (חבל שלא עוד קודם) ולמדה והתקדמה יפה בחיים גם בלי המוסדות הפורמליים, אני לחלוטין מסכימה איתך. ללימודים העצמיים וליכולות האישיות יש את הערך הכי חשוב. יכול להיות מחנך או מטפל בעל עשרות תעודות אבל קשר בינו ובין אמפתיה, העשרה וכו´ יהיה מקרי בהחלט ולעומתו מטפל או מחנך שנותן מעצמו, מהאישיות העשירה והרב גונית... נו.. ברור לכם מה דעתי. בקשר לשאלה של יעל, אני משוכנעת שמטפל הוא מי שניחן ביכולת. זה לפני הכל. אם זו אינטואיציה, תורשה או כל דבר אחר. אני ממש לא משייכת יכולות טיפוליות רק למי שמחזיק בדיפלומה.

mr-green

New member
מיהו מטפל ? - התשובה מאוד פשוטה ../images/Emo70.gif

יש להבדיל בין רשיון ובין כישרון. מטפל = מי שיש לו רשיון מטפל טוב = מי שיש לו גם כישרון אם אתם רוצים שיתיחסו ברצינות למיקצוע הרפואה האלטרנטיבית אז,צריך שיהיה סטנדרט. אם אין סטנדרט, אז כל אחד שחושב שיש לו כישרון, יכול לטעון שהוא בעל מקצוע. וכך, כל מטפל יחשד קודם כל כשרלטן וכמוהו כל הרפואה האלטרנטיבית. וחבל מאוד... לימודים והשכלה - מבטיחים רשיון. האינטיליגנציה הריגשית ודברים נוספים - יבטיחו כישרון. שלכם mr-green

mr-green

New member
והערה נוספת... ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

שמתם לב שרוב הרופאים המומחים, יש להם מומחיות בתחום אחד וספיציפי שכנראה בשבילו צריך להשכיל הרבה וגם להתנסות. בעוד שרוב המטפלים, הם בעלי ארבעה או חמישה נושאים בהם הם מתמחים. נו... אז איך אתם רוצים שיקחו את ה"מטפלים" ברצינות !!! איך אתם מצפים שהם לא יחשדו בשרלטנות !!! mr-green

עטרה ב ט

New member
מצטרפת לירוק ומוסיפה עוד

יש נושאים שמשותפים לכל המטפלים באשר הם, למשל : אתיקה, התיחסות לפציינט, הבנה פסיכולוגית, יכולת להסיק מסקנות מביקורת עצמית, התמודדות עם תסכולים, ועוד ועוד ועוד. גם במקצועות שהם פרופר ללכת עם הבטן ובלי שום תיאוריה אלו דברים שהמטפל צריך לדעת. שלא לדבר על כל הפיזיולוגיות שמדלגים עליהם בקלילות רבה מדי.

עז

New member
מומחים ....

מומחה זה אחד היודע יותר לעומק בתחום יותר צר ..... המומחה האולטימטיבי, זה אחד שמבין הכל על כלום. עז - מטפל הוליסטי

למעלה