שאלה מסקרנת..

mr-green

New member
אתה ממש מסכן, אתה יודע

חשבתי שאמנם אין לך תעודות אך יש שכל. לצערי הוכחת שגם זה במינון מוגבל אצלך. בניגוד למומחים האולטימטיבים, שאתה לדבריך לא כזה, ושהם "מבינים הכל על כלום..." כנראה שאתה אחד שלא מבין כלום בהכל. משתתף בצערך mr-green

עז

New member
מי שמחפש הוכחות

לצדקתו, תמיד מוצא אותם. לא יודע איך אתה מגיע לקביעות שלך, לא מביו למה אתה מבזבז את זמנך בלכתוב לאדם מוגבל במוחו, גם אני משתתף בצערך, כי אתה מבזבז את זמנך לריק ... הרי לא תצליח להסביר את "צדקתך" לאדם מוגבל ... למרות שאני מוגבל ובור ועם הארץ, ארשה לעצמי לאמר לך משהו נוסף, נראה לי שאתה אדם הפועל לפי ה"היגיון הבריא" .... "הגיון בריא" הוא אותו מטען של דעות קדומות שהועמס עלינו עד גיל שמונה עשרה. (אלברט איינשטיין) מעניין למה בחרת את הכינוי GREEN ... התת מודע עבד אצלך שעות נוספות, איפה שהוא אתה יודע שאתה עוד לא בשל .... לגבי הכינוי שלי, אענה לפני שאתה שואל: א) עז זה ראשי תיבות של שמי ב) עז בכוונה של להעיז ג) עז במובן של "מה, אני עז?" שיהיה לך יום נפלא, כשתבשיל נשוב לדבר ... אולי כשתתבגר תבין קצת יותר טוב את עצמך ואת העולם. אגב, שאתה "מטפל"? אם כן מאוד הייתי רוצה לדעת את שמך האמיתי כדי לא להגיע לטיפול אצלך.

Talia E

New member
הכי חשוב לך שיקחו אותך ברצינות?

עושה רושם כזה - כי אין כמעט הודעה שכתבת פה, שאין בה את המשפט "אז איך אתם רוצים שיקחו אתכם ברצינות??" עושה רושם ש"דילגת" על הדבר החשוב ביותר והוא לא המטפל, ומידת הרצינות שמתייחסים אליו, או האגו שלו, אלא המטופל. כאשר אני מסתכלת סביבי על תלמידי ובוגרי בתי ספר לרפואה משלימה למיניהם - לרבים מאד מהם לא הייתי נותנת תעודת מטפל. לימודים במסגרות הקיימות כיום אינם ערובה בעיני ליכולת טיפול. מה שחשוב, לדעתי, הם תוצאות הטיפול, אבל לבתי ספר אכפת מאד ממצבם הכלכלי, ולכן יתנו תעודה גם לאנשים שאינם עומדים בקריטריון זה וגם לא בקריטריונים חשובים אחרים (כמו אחריות). אנשים אשר שכלם שולט בצורה נהדרת על עקרונות טיפול, לא תמיד יידעו לתת את הטיפול הנכון למטופל. וכאן אתייחס לדבריך בנוגע למומחיות ברפואה. אם אתה כל-כך מתלהב מרפואה מערבית ודרך הפעולה שלה, מדוע אינך לומד אותה? אם אתה כה מתלהב מהתמקדות בתחום צר אחד, ואם אתה חושב שהם עוזרים בצורה כל-כך נהדרת?... (כנראה, כי אתה שואף להפוך את הרפואה האלטרנטיבית לכמה שיותר דומה... - אה, שכחתי, זה רק כדי שיקחו אותך ברצינות). רכיבים מהותיים בהבנת הטיפול האלטרנטיבי (ולא אפרט את כולם) הם: 1. אנשים הם שונים זה מזה. 2. מחלות דומות - המקור שלהן יכול להיות שונה בין אדם ואדם. 3. האדם הוא אחד, ולא חלקים, ולכן בעיה באיזור אחד (למשל הנפש), תשפיע על כולו. 4. לכל אדם יש נתיבים רבים אפשריים לשיפור מצבו - מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר. 5. מתוך מגוון הדרכים האפשריות לאדם להרפא, ישנן יעילות יותר ויעילות פחות - יש לבחור את הדרך הטובה ביותר עבורו. 6. את הטיפול יש להתאים למטופל ולא את המטופל לשיטה. מטפל בשיטה אחת הוא מוגבל מאין כמוהו. אין לו החופש של מספר דרכים לעזור למטופל, ולכן בסופו של דבר הוא פחות אפקטיבי - או (אם הוא מספיק נקי ולא מרוכז בעצמו) שהוא מוצא את עצמו פעמים רבות ביותר שולח מטופלים אל מטפלים אחרים. מדבריך עולה כי לא אכפת לך אם אדם שזקוק לטיפול ויכול כיום לקבל טיפול מעולה שלא היה עובר אצל אחר - לא יוכל לקבלו. כמו כן עולה מדבריך שאתה נותן חשיבות יתר למה שאנשים חושבים עליך (או אולי לכיסך), וזה מראה שאתה מרוכז יותר מדי בעצמך ופחות מדי במטופלים. ולענין "לקחת ברצינות" נראה שבינתיים אתה לוקח את עצמך מספיק ברצינות בשביל כולנו...

mr-green

New member
לגבי עניין הרצינות ../images/Emo26.gif

את באמת צודקת, אני לא צריך לקחת אותך יותר מדי ברצינות. אם את אומרת שאת מלמדת בבי"ס לרפואה משלימה ולרבים מאד מתלמידיך לא הייתי נותנת תעודת מטפל, אבל בכל זאת נותנים להם - אז מה זה אומר ??? שאת מלמדת בבי"ס שחשוב לו רק הכסף. ולא המטפל ולא המטופל המסכן ש"יפול" על המטפל הלא מוכשר שאת נתת לו תעודה. אני מתפלא שאת עוד מטיפה פה מוסר על כסף. תתביישי לך ! אני חושב שפורום "רמאים" יותר יתאים לך מהפורום הזה.

Talia E

New member
אני כלל איני מלמדת...

אולי כדאי שתקרא את הודעתי יותר לעומק, לפני שאתה מגיב תגובות חפוזות...

Talia E

New member
אינני מתממת כלל.

אולי תתיחס למה שכתבתי, כדי שנוכל להמשיך הדיון? (או שפרט את כוונתך הנסתרת כי אני לא מדברת ברמזים).

מיהו מטפל?

לדעתי, מטפל הינו על פי הבנת לשכת העבודה במדור מחפשי עבודה, (או טיפול בילדים-או טיפול בקשישים) טיפול פיסי וסיוע פיסי לנזקק לעזרה. אדם שרוצא להיקרא מטפל-(תאר רופא) חייב בראש ובראשונה להצליח לטפל בעצמו בכל תחום, אם אינו מצליח-איך יוכל להצליח לטפל באחרים? הרמב"ם אומר ב"הנהגת הבריאות"- הטבע הוא המרפא-הרופא רק יכול לעזור בתהליך. ושוב אם ה"מטפל" אינו מסוגל לטפל בעצמו- אינו ראוי לתואר. ואוסיף-כי אין קשר בין שרלטנים או לא. בין אם יש תעודת הסמכה או לא. מה שחשוב הוא האם החולה הפונה לטיפול מוכן להשתחרר ממחלתו. ואספר לך סיפור קצר: לפני מספר שנים התגלו לי אבנים בכיס המרה, הובהלתי דחוף לאחר כאבי בטן איומים של שלושה ימים לחדר ניתוח- שם הוציאו לי את כיס המרה לגמרי. במהלך אישפוזי הסביר אחד הרופאים כי מי שמפתח פעם אחת אבנים-תמיד יפתח זו הפעם הראשונה מיני רבות. מוחי הקטן קלט את המסר, ולאחר שנה אכן פיתחתי אבנים בכליות שאובחנו לראשונה באולטראסאונד. אך הפעם בחרתי לא ללכת לרופא לטיפול ובטח לא לניתוח פתחתי את כתבי הרמב"ם לרפואה- ולתהדמתי היה כתוב שם שיש לשתות טיפה אחת של "טרמפנטין" בתוך כוס חלב. לא חשבתי פעמיים מאחר ונסיוני עם כתבי הרמב"ם לרפואה עלו בהצלחה כולם, וזאת עשיתי שתיתי את תרופת הפלא ובבוקר שאחרי הכל יצא כחול במתן השתן. והנה לך דוגמא טיפלתי בעצמי האם אני מטפלת? עדיין לא!!! מאחר ונתקלתי בבעיות אחרות שלא מצאתי עליהן תשובה-לא רבות אמנם אך הן עדיין קיימות. מסקנתי: המטפל האמיתי הוא החולה אשר מחפש לעצמו פתרון ובוחר להשתחרר מהאוחז בו. בברכת אור ואהבה בת חן

היי היי היי חברים יקרים ../images/Emo12.gif

מטפל , בראש ובראשונה הוא אדם קשוב , סובלני, היודע לקבל אחרים באשר הם לא? כל ויכוח הוא לגיטימי ( במיוחד כזה שאני העלתי..
) וגם אם דעותינו קצת שונים בואו נביע אותם בדרך נעימה וסובלנית - הרי רק ככה נצליח להעביר את דיעותינו מבלי שהצד השני יאטם אלינו ולדעתינו. בפורום הזה ישלוט האור ואהבה
, גם בחילוקי הדיעות ובמתן התשובות..
יעל

למעלה