שאלה מקצועית - אפשר ?

gin11

New member
שאלה מקצועית - אפשר ?

משהו שראיתי .. שמעתי .. ומניחה שגם נכון מאוד מקצועית .( כי אותו מדריך הוא בר סמכא בעיניי) במצב 3 .. עומס ... ריצה ... נאמר:" משקל הגוף קדימה " .. מה הסיבה ? תודה

taltalon88

New member
לדעתי...

מאפשר עבודה טובה יותר עם שריר ארבעת הראשים וגם העברת כוח טובה יותר משום שנמצאים עם כל הגוף מעל הפדלים ואפילו קצת קדימה יותר,רק זהירות על הברכיים שלא לחטוף מכה מהכידון...

gin11

New member
אז רגע ...

ובכן ... אם כך ... מהן ההוראות בעניין ? יכולה רק להעיד , שהיום באימון שהייתי מתאמנת מן השורה .. ניסיתי לעשות זאת בחשיכה .. ואכן , נתן לי תפוקה טובה יותר . יחד עם זאת - כדי להעביר הוראה שכזו למתאמנים ... על מה הדגש? אני משתמשת בתרגיל מסוג זה בשיעורים שי .. ואם יכולה להעלות את רמת הביצוע תוך שמירה על בריאותם - אשמח . מנל ידיים ? גב? תנקס

תשובה

כשאת מעבירה את המשקל קדימה, יש כיפוף גדול יותר בברך וניצול של הארבע ראשי. אכן רוכבי אופניים עושים זאת בספרינטים, אך כמו הרבה דברים שרוכבי אופניים שמגיעים לסטודיו אינם מבינים (ראיתי כאלה שמנענעים את הכתפיים מצד לצד), גוף אופני הספינינג נייח ואינו נע מצד לצד, ואינו סופג את הכוח המושקע בדיווש. לא הייתי ממליץ לעשות את זה בספינינג.

gin11

New member
תודה על ההסבר .

אכן רוכב אופניים מקצועי . ויש בו הרבה מאוד כוח . וואוו .

לדעתי זו דווקא עיצה גרועה

ובמיוחד בספינינג. אולי המדריך בא מעולם הרכיבה וחושב על אפקטיביות גבוהה (כמו אנשים שחושבים שזה רעיון טוב להוריד את הכידון לגובה הרצפה בספינינג). בקיצור, לדעתי, "לא ולא"

gin11

New member
אכן כן ...

המדריך הוא רוכב מקצועי . והרכיבה שלו מדמה רכיבת כביש .

לא נשמע לי טוב ../images/Emo5.gif

לא הייתי מיישמת על מתאמני ספינינג. אגב, "ברי סמכא"... כבר ראיתי רוכבי כביש שדיוושו באופן מזעזע על אופני ספינינג. לכי עם התחושות שלך... יש לך מספיק ניסיון

triathlete

New member
על אופניים לא רצים

זה כמו להגיד לדווש בהליכה ב מצב 3 יש מומנט יותר גדול מאשר ב1 או 2 האחיזה יותר טובה וזה הכי קרוב למצב האנטומי של הגוף ככה שהשליטה באופניים היא טובה יותר ,ככה ניתן להעביר יותר כח לפדלים להאיץ,או לשמור על קצב יותר גבוהה בדיווש ,ישיבה או עמידה זה מזעזע לראות מתאמנים מנסים לרוץ על אופניים אגב אין מושג כזה ריצה על אופניים שבוע טוב

triathlete

New member
משקל גוף קדימה?

איפה קדימה אפשר להעביר את משקל הגוף קדימה עד מצב שהמשקל גוף ברובו נמצא על הרגליים ולא על ידיים ,בשבל לדווש טוב צריך ללמוד לדווש טוב אני ממליץ לקחת מאמן\ת טוב\ה שיכול ללמד אתכם אישית מה זה לדווש טוב,יעיל,בטוח

gin11

New member
הא אני מזהה פה מממ... ?

ראשית תודה על התשובות . יכולה לומר שמאוד התלבטתי אם בכלל לשאול . ידעתי , שאם אזייף במינוחים - אחטוף מכל הכיוונים . ריצה=האצה , דיווש מהיר יותר . ויכולה לומר שבהחלט אותו מאמן הוא אחד הנחשבים . והוא רוכב מקצועי . ואני בטוחה שהספינינד שלו הוא מקצועי . יכול להיות שהוא עוד יפתיע ויענה ואז הכל יהיה מדוייק יותר וברור יותר .. ולענייננו- מה שאני לא יודעת - אני לא עושה . לא מעבירה . לא מלמדת . לא אומרת ..ועוד הרבה לאווים. אחלה יום יפי

התייחסות שלי

ראשית צר לי על הערת הביניים שלך, על כך שאת חוששת לזייף פן תחטפי מכל הכיוונים פה. פורום של מדריכים ומתאמנים הוא בהחלט מקום להחלפת דעות,לשאלות ותשובות הפצת מאמרים וכיוב'. להעביר את משקל הגוף קדימה גורם למרבית המתאמנים להישען על הכידון, ללחץ מיותר בשורש כף היד ופעולת דיווש לקויה, ובחלק מהאופניים להיתקל בברז העומס באמצעות הברך וזה לא נעים. בהתאם למערך האימון שלך, בהחלט אפשר עם התנגדות בלבד "לצאת לעקיפה בעמידה", "להאיץ בעמידה","להגדיל את הסל'ד מ-70 ל-80" או כל מינוח אחר כשמשקל הגוף נמצא מעל ציר הפדאל, מנח גב ניטראלי וידיים תומכות במצב 3 לשיווי משקל.

gin11

New member
זה בדיוק מתיישב עם מה שדיברנו אתמול .

כן .. כן ...אם אתה זוכר דיברנו לפני כמה זמן , למה אינני שואלת שאלות מקצועיות ... ושואלת רק אותך בשיחותינו הרבות . הנה היתה לך עכשיו " הצגת תכלית" . מזל שאסף , טל 1 , טל -בד"צ , התייחסו ברצינות ובכבוד ... אבל .... תגובה אחת קוממה אותי . ועכשיו לתשובתך- אתה מש צודק . ובדיוק על זה דיברתי . ואת זה בדיוק עושים . ולגבי "העברת המשקל" - מממממממ... השכלתי . חן חן .

gin11

New member
ראשית ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ולגבי התחושות .. הניסיון שלי הוא החדר . ומשום שעוסקים בבריאותם של האנשים .. חשוב לי לדעת , מה הדבר שמאחור . בהחלט קיבלתי תשובות . ובהחלט הבנתי . ואם המילה "ריצה" היא גסה כאן - אגדיר בעזרת המילה היפה שהשתמשו בה פה "האצה " ... יום כייפי

triathlete

New member
לפני כחודש+ - באה אלי מתאמנת אחרי שיעור

ושאלה אותי כל הזמן אתה אומר לדווש נכון ,מה זה לדווש נכון? אותה מתאמנת אני מתקן את הדיווש שלה בכל שיעור לפחות 3-4 פעמים וכל פעם שאני חוזר לאופניים שלי להמשך השיעור היא שוב פעם רוקדת על אופניים,זזה מצד לצד כמו על סירה ביום סוער בים התיכון,הכסא שלה נמוך ביחס לאורך רגליים,הכידון גבוהה ביחס למידה שלה אני קורא לזה לרכב כמו נהג משאית,זה פשוט מטריף אותי לסדר למישהו אופניים בכל שיעור לעבור לתקן אותה בכל שיעור ביום למחרות לחזור על אותם טעויות מחדש וסיבה היא היא הייתה מתאמנת במקום אחר במשך מספר שנים וזה הפך להיות אצלה כטבע השני,קשה מאוד להוציא ממנה את מהראש אני כמדריך יושב מול מתאמן או מתאמנת כזו במשך 45 דקות פשוט אפשר להשגע מזה ,ואני ממש לא מרגיש בנוח עם זה כמובן דיברתי איתה במספר הזדמנויות בסיום שיעור לא נראה לי שהיא קולטת את מה שאני מעביר או שלא רוצה כמדריך חשוב לי להעביר את מסר הנכון וללמד אותם להתאמן בצורה איכותית כמו שהייתי רוצה שילמדו אותי לצערי יש המון בולשייט בתחום והמון שיטות אימון שהמדריכים ממצאים מעצמם "כל אחד יש לו שיטה משלו" שראתי שכתוב ריצה נזכרתי בכמה שיעורים שהייתי בהם וראיתי באמת אנשים מנסים לרוץ בגלל שהדריכו אותם ככה וזה ממש נראה רע מאוד כל זה בלי שום קשר למה שהמדריך שלך אמר,אני לא מעביר ביקורת על משהו שלא ראיתי! אצלי במחלקה אני בכל שבוע נכנס לשיעור של מדריך\ה ומבצע צפיה ועם יש נקודות שיפור בהעברת שיעור המדריך \ה מקבלים ממני משוב ככה שהכל יהיה ברור לכולם ושתהיה ישור קו בכל המחלקה שבוע טוב

gin11

New member
בוא נתחיל מהסוף- אני מדריכה .

ולמדתי אצל אחד הגדולים- דיוויד רודריגז , שאצלו קודם כל מקצועיות לשמה ורק מקצועיות ואחרי זה כל השאר . ויתרה מכך - הוא סולד מכל מעשי הלוליינות ... והרייטינג והפופוליזם זה ממנו והלאה ... ואת זה הפנמתי . ואחרי זה זכיתי לחבר קרוב ואמיתי , שדואג כל הזמן ,לתת לי בראש" . ומעבר עושה 9 שנים ספינינג ועברתי וראיתי את טובי המדריכים וגם את הפחות . וולענייננו - צפיית עמיתים וביקורת בונה זה נפלא . השאלה ממי ואיך . מה שכן , מכל מלמדיי השכלתי . ואני ממש לא שם - רחוקה מזה . בסך הכל שאלתי שאלה תמימה ו"זכיתי" לתשובתך , שיש בה מן הסתם קצת זלזול ? יוהרה ? ולגבי המדריכין "כל אחד והשיטה שלו" - המדריכים הממציאים . בסופו של דבר זה רק ספינינג . והתרגילים הם אותם תרגילים . והמצבים הבסיסיים הם אותם מצבים . ואף אחד לא מנסה להמציא תורה משלו ... מה שנשאר לך זה לעשות זאת נכון ולהביא את עצמך אל החדר ואת האישיות שלך .. שיהיה גם לך יום טוב .

triathlete

New member
אני לא מזלזל.ניסתי להעביר אליך קצת מידע

ממה שאני יודע אם את רואה בזה יהירות שמתיחסים אליך ומשקיעים הזמן וידע בשביל לענות לך זלזול או יוהרה דרך אגב אני עוסק בתחום מעל 20 שנה ולמדתי המון שנים היום אני לומד ועושה השתלמויות ומגלה עד כמה שאני לא יודע בפעם הבאה אני לא מתכוון לענות על השאלות שלך,בגלל שאת טובה מאוד ושאין לי מה לתרום לך שיהיה לך את כל הטוב שבעולם

למעלה