שאלה סטטיסטית

שאלה סטטיסטית

למישהו יש מושג כמה פאגניסטים יש בישראל? פשוט גיליתי שיש כל כך הרבה משוגעים בפורום הזה, ומעניין אותי האם באמת זה תופעה. זו שאלה רצינית. (ואין צורך להתייחס להערה שלי בנוגע ל"משוגעים", אין לי כוח להכנס לויכוח, אבל באמת, בכנות מעניין אותי התופעה הזאת גדולה) יש מקדשים פאגניים בישראל? מרכזי פאגניקה? דברים כאלו. תודה ויום נעים.

RainBird

New member
להערכתי? כמה מאות לפחות. הוויקה למשל בחו"ל גדלה בקצב של 400 אחוז בשנה בערך, אז קח את ההערכה שלי בערבון מוגבל.

Tatu4Taty

New member
אם אין צורך להתייחס להערה

אז אפשר להבין מזה שההערה אמורה להיות חסרת חשיבות, מה שמעלה את השאלה מדוע בחרת לציין את המושג "משוגעים" אם זה לא אמור להביע שום ביקורת. לא נראה לי שמדובר במשהו כל כך חסר משמעות כפי שאתה טוען. כדאי לשקול את הצורה בה אתה מכנה אנשים בפורמים *שלהם*, במיוחד כשמדובר בנושא רגיש כמו דת. אגב, המילה שחיפשת היא "פאגאנים" ולא "פאגאניסטים".

לורליין

New member
בתור משוגעת אני שואלת

אם אתה כ"כ שפוי, איך הגעת לפורום הזה? אני יכולה להגיד לך שיש הרבה אנשים שלבם מלא אהבה לאלים ועם כל יום שעובר יותר ויותר נשמות מוארות באור האלים. אני לא יודעת מה ההגדרה שלך לתופעה, אבל אם אתה מגדיר את הנצרות, היהדות וכו' כתופעה, אז הפאגאניזם היא תופעה.. רק הרבה יותר עתיקה. חוץ מזה, איך אתה יכול לשלול משהו או לשפוט או לערער עליו אם אין לך מושג מה זה ( "פאגניסטים", "פאגניקה" ... תבין בעצמך)

RainBird

New member
אני לא מבין למה את מתרגשת. אם את מגדירה את עצמך כאדם פאגני או נאו-פאגני לקחת על עצמך במודע את העובדה שהדת שלך לא רק שאינה מוכרת ומוגדרת במדינת ישראל, אלא נחשבת לדבר לא נורמטיבי ואפילו לא שפוי. אני אעז ואומר שאנשים מבחוץ אפילו היו עשויים להסתכל עלינו בתור כת, אם היו לנו מנהיגים רשמיים. ואני לא מאשים אותם. קשה לחשוב מחוץ לקופסא, ושכל החיים שלהם מלמדים אותם כמה פרימטיבים ורעים היו הפאגנים של תנ"ך, מה את מצפה שהם יחשבו? שפאגניות חדשה זה דבר טוב? אני פשוט לא מגיב לחלקים מעליבים בדעות שלהם כי וויכוח הוא די חסר תוחלת. אני לא אשנה את דעתם ככה והם ברור שלא ישנו את שלי. ארדן.

לורליין

New member
אני לא מבינה איך אתה נשאר אדיש

הוא אולי אדם אחד אבל הוא מייצג אלפים ומאות אלפים. ובמצב של היום (כשש"ס מקבלת 12 מנדטים) להיות אדיש לבורות ומה שהיא עלולה להביא זה מסוכן. צר לי להודיע לך אבל במציאות של היום אנשים כבר רואים בנו כת. קשה לחשוב מחוץ לקופסא, זה לא נותן לגיטימציה לשום דבר. חוץ מזה החברה גם לא מקבלת הומוסקסואליות כי זה נונונו בתנ"ך אז אתה מבין גם את ההומופובים? אם יש אדם שלא מבין מה אנחנו, החובה שלנו לעצמנו היא להסביר לו. אי אפשר להתנהג כמו בני טיפש עשרה ולהגיד שאף אחד לא מבין אותנו ולהתעלם מהסביבה.

RainBird

New member
אני מבין אותם. אני באמת מבין. זה לא אומר שאני מקבל את הדעות שלהם וחושב שהן רלוונטיות. אבל הסברה תביא רק לתוצאות מסויימות ותעבוד אך ורק על מי שמוכן להקשיב. אני לא רואה אדם כזה פה. הוא אפילו לא מוכן להתדיין על הנושא הזה איתנו, אז למה שהוא יהיה שווה את הטירחה שלי?

לורליין

New member
כנראה

אתה אדם הרבה יותר טוב ממני אם אתה מסוגל להבין אותם. אני לא יכולה להבין שנאת חינם או אנשים שיכולים להרגיש אותה. אולי את הטרחה שלך בלהסביר הם לא צריכים אבל שאר הפאגאנים בארץ צריכים את הטרחה שלך ולא את האדישות. אסור לנו לראות את עצמנו איך שאחרים רואים אותנו. אנחנו מיעוט, ללא הגדרה, ללא הכרה ובטח ובטח שללא זכויות והבנה - דווקא מאתנו הייתי מצפה ליותר אכפתיות מהעתיד שלנו שלצערי תלוי בחברה שאנו חיים בה ואנשים כמוהו מהווים חלק נכבד ממנה.

RainBird

New member
אני חושב שצריך לעשות הפרדה מסויימת פה. האדם שמולך לא יכול להגדיר אותך. רק את יכולה להגדיר את עצמך. השינאה שלו פוגעת רק בו. את מעבר לשינאה ולבורות שלו, אז למה שלך יהיה איכפת? ללא זכויות? אני חושב שיש לך את כל הזכויות שיש לאזרח ממוצע- אז כן, את נפגעת קצת מהצביון היהודי של המדינה והגישה שלה. אבל את יודעת מה? את יכולה לחיות עם זה. את יכולה להלחם על הזכויות שלך כפאגנית וחופש מהדת היהודית וזה בסדר, אבל זה לא אומר שאת צריכה להכנס לוויכוח עם כל בור שחושב שאת עובדת אלילים שרוצה להביא כיליון על ישראל, כמו שאני לא אכנס לוויכוח עם כל הומופוב שחושב שהקיום שלי באופן כללי חוטא לכללי הטבע. ארדן.

Tatu4Taty

New member
למה שיהיה אכפת?

זה נורא נחמד להגיד לעצמנו "וואלה, אני מעבר לזה אז זה לא תקף לגבי", אבל זה פשוט לא עובד. אמנם זו השוואה גסה, אבל אם כל מדינה שזוכה לגינויים ולקריאות בוז גלויות מצד המדינות האחרות היתה אומרת להם "אנחנו מבינים אתכם, זה בסדר" היא מהר מאוד היתה נמחקת מהמפה. גם אני מבין את החשש של אנשים, מהרבה דברים, לא רק מפאגאניזם - אבל אני לא נותן לו יד. לא הכל בסדר, ולא הכל מותר. אני יכול להסביר, אני יכול להזדהות עם החשש והכאב אבל אני לא מוכן לקבל את מה שהם אומרים כאמת. זה מתחיל באימרות גנאי, ואין לדעת איפה זה ייגמר.

RainBird

New member
אפילו השוואה מאוד גסה. אני לא קיבלתי את מה שהם אמרו כאמת. אני פשוט לא טרחתי להסביר שום דבר. אני לא מרגיש צורך להסביר את האמונות שלי למישהו שמזלזל בי זה הכל. ואם זה ימשיך מעבר לאמירות גנאי, החוק לצידנו.

Tatu4Taty

New member
אבל השוואה שבמקום.

דברים מתחילים מקטן, ואין צורך "להסביר" את האמונה שלך כדי לבקש את הכבוד המינימלי האנושי שמגיע לך - זאת זכות בסיס. מישהו מבקש ממך מידע? משמע שהוא צריך משהו שאתה יכול לתת לו, ויכול גם לא. אין סיבה לעזור לאדם כאשר הוא מזלזל בך, ואני גם לא רואה מקום לדיון פורה איתו.

ChildOfTheWoods

New member
אבל היא לא באה בגישה של שנאה...

היא באה בגישה של התעניינות... יש הומופובים שפשוט שוללים מיד ויש אנשים שבאים ומתעניינים... לומדים משהו... אנשים ששונאים אותנו אני מסכים איתך... אבל אנשים שבאים להתעניין זה רק טוב... כי ככה הם לומדים ומבינים שאנחנו בני אדם כולנו ושאנחנו לא סוגדים ללוציפר ומקריבים חתולים בארוחות ערב...

Master Dracul

New member
לאיש שקורא לעצמו rainbird:

בתור אדם שקורה לעצמו פוליתאיסת אתה נדרש להפגין השכלה. בודאי ידועה לך, המלחמה בין עובדי האל לבין העובדי האלילים לא התחילה אתמול שלשום ומדובר במאבק כוחות כבר אלפי שנים. ספר התנ"ך למשל מציין לראווה את שחיטת נביאים של הבעל למימיו של הקישון. הברית החדשה נותנת תיאורים מחליאים של הגורל של עובדי אלילים לפי הדת הנוצרית. האיסלאם ניתץ פסלי אלילים בכל מקום בו דרכה מגף מוסלמית. אותו הדין בנוגע למכשפות ומעלות באוב מאוננים ודורשים באלילים ובכוכבים. politicaly currect attitude כמו האטיאיזם היא תוצר של המאה התשעה עשרה ובאופן דומה שגם כיום רבים יותר חוזרים אל דת מאשר עוזבים אותה כך גם הסבלנות המדומה הזו עתידה להסתיים אל תשלה אנשים. אם כל מבוקשך הוא להטיף לדו קיום פוליתי אז בבקשה אבל תפסיק להשלות אנשים לא משכילים שהמונותאיזם לא סותר במאה אחוז את דברי הכפירה האלו.

RainBird

New member
לחימה ושינאה רק גוררת עוד לחימה ושינאה. מישהו צריך להיות בוגר מספיק לשבור את המעגל.

driftwood89

New member
הגישה הזאת

תגרום לך להרבה הרבה בעיות אם תמשיך לחיות לפיה ואני מדבר מניסיון, תבין, אתה אולי מחשיב את עצמך לבנאדם בוגר שמעל משנאה ואלימות, אבל תן לי לאמר לך שהעולם לא עובד ככה, מה לעשות שהעולם, בעיקר בנושאים של דת, יגיב אל אנשים כמוך (אני מדבר על האמונה שלך) אם שנאה ואלימות, תסרב להגן על עצמך ואתה תעבד הרבה דם. מצטער, לדבר politically correct נשמע מעוד בוגר ויש מאחורי הדברים שלך ראיית עולם ממש יפה, אבל היא לא מציאותית.

Master Dracul

New member
אל מה אתה מדבר

האם מדע היסטוריה יכול להראות דוגמא לפעם אחת שבגרות הכריעה מחלוקת בת שנים רבות? מחלוקת בין צלבנים קתולים ומיסיונרים מוסלמים שנלחמו ברחבי כל אזורי הים התיכון או בין קתולים ופרוטסטנטים שהובילו למהומות באירופה רבתי או מחלוקת בין מדענים והוותיקן (ואגב כל אלו הוכרעו בעזרת כוח)? מחלוקת בין עובדי אלילים הינדואיסטים לבין מוסלמים בתת היבשת ההודית? כמו בכל עימות חריף במהלך של היסטוריה, הצד החזק בסופו של דבר ינצח בלי קשר לבגרות או לא בגרות.

driftwood89

New member
כל הכבוד

הייתי שם בנושא פשוט את היד אם האגודל למעלה אבל זה לא מצליח לי, אז פשוט אומר לך שאני מסכים איתך ב100%

Wing Chan

New member
באמת, לכי תסבירי לדוס ממוצע ממאה

שערים במה את מאמינה ושאת לא מאמינה באל שלו. הוא לא בדיוק יקבל את זה בהבנה. וגם לא יתעניין. מבחינתו את כופרת ועובדת אלילים שסותרת את כול האמונות שלו בדרך הכי מתועבת שקיימת. את רוצה להסביר לו ולהרצות לך במה את מאמינה? Be my guest, אבל במרבית המקרים את סתם מבזבזת את זמנך.

למעלה