אל תוותרי
אני אתחיל מההערה האחרונה שלך האומרת: "אבל כל ייצור חי שווה את הטרחה". לדעתי זה לא נכון. ישנם הרבה מאוד יצורים חיים שבכלל לא שווים את הטרחה. הם אפילו לא שווים את האוויר שהם צורכים. יצורים כאלו צריכים להמית בחסד. חסד לשאר האנושות. אני הכרתי כמה וכמה אנשים דתיים וגם דוסים שמתייחסים לפאגאניות (אחרי הסבר קצר מאוד) בתור דבר חיובי ורואים בי (כפאגאני) אח לכל דבר. למרבה האירוניה, היחידים שפגשתי הדוגלים בדעה זו, גרים בהתנחלויות. למה אירוניה ? כי אני מתנגד להתנחלויות ולא מחבב את האנשים על דעותיהם הפוליטיות הנמצאים שם. כאשר מסתכלים על היהדות והפאגאניות המודרנית תוך ראיה צלולה וללא החוקים של ההלכה שהומצאה אחר כך על ידי כוהנים צמאי כוח ושליטה - שני הדתות בבסיסם לא שונים כלל וכלל. גם יהדות וגם פאגאניות מדברות על אהבה לזולת, כבוד איש את רעהו וחוקי חברה בסיסיים (לא תרצח, לא תגנב וכ"ו). איך אנו רואים את הכוח העליון, בין אם ביחיד או ברבים, זה כבר סמנטיקה. מה שהכי חשוב זה איך אנו מתנהגים מבחינה מוסרית. נכון, יש הרבה הייפ בנושא שמעודד על ידי אנשים עם יותר מדי זמן פנוי וחוסר חשק מופגן ללמוד ולהבין. זה נובע, כנראה, מאותם כוהנים צמאי כוח אשר יודעים טוב מאוד מה זה פאגאניות בימינו וכמה רע זה יכול להיות בשבילם. בסופו של דבר זה הכל פוליטיקה.