שאלה סטטיסטית

RainBird

New member
../images/Emo45.gif ברוכה האלה. סוף סוף מישהו עם היגיון ופחות להט נעורים מלחמתי.

ChildOfTheWoods

New member
אני מסכים עם זה...

ברגע שפאגאניזם יהפוך לזרם גדול ומוכר יותר בישראל אין מה לנסות לתקשר עם הדוסים... עדיף פשוט לעשות הפרדה מוחלטת מהם... הם לא יקבלו לא פאגאנים ולא הומואים ולא שום דבר... אבל אם אנחנו מדברים על הבן אדם הממוצע ולא על דוס אז אפשר לנסות לתקשר איתו... בן אדם ממוצע מסוגל לקבל פאגאנים בחברה וזה למה אנחנו כן צריכים להסביר את זה לבן אדם ממוצע...

The Holy Hooker

New member
בראשית דבר,

אני לא מאמינה בהפרדה הדתית הזו שאנו עושים כאן. אם נדבר יום אחד עם דתיים ממאה שערים נתפלא לגלות עד כמה האמונה שלהם בהמון מקרים חופפת לאמונה הפגאנית ונתפלא עוד יותר לדעת שהם בני אדם.... הדת היהודית, הנוצרית הן דתות עם מוטיבים פגאניים מובהקים פשוט מי שפירש את הדרך שלהם התמקד בדברים אחרים. ומה שאני באה לומר כאן בעצם הוא,שלמרות שמשהו ניראה מאוד שונה,אם נסתכל פנימה ניראה שהוא מאוד דומה לנו והדרך להכנס פנימה היא לא ללכת עם שלט על המצח של אני פגאני או יהודי או נוצרי אלא ללכת עם שלט של אני בן אדם ואני מוכן ללמוד ממך, ברגע שנהיה מוכנים ללמוד מאחרים מהיהדות ומהנצרות נתפלא לגלות עד כמה הדעות שלנו בנושאים מסויימים חופפות ועד כמה לאט לאט הרבה אנשים יאמצו את הדרך הפגאנית. הדרך היא בקבלה את אלו שלא חושבים כמונו ולהבין שההתפתחות היא הדדית. חשוב להסביר לאנשים את הדעות שלנו כבני אדם ואחר כך את היותנו פגאנים, זה כמו שרק שאחריי אוכלים ארוחה טובה מבקשים את המתכון.

windflute

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אין לי כח לדבר, אבל ההודעה שלך הדהדה בי. "היי כנה עם האמת שלך, אבל אל תתיתפסי להגדרות" נכון נכון. חיבוקים וחום, ~O~ שחר

ToryMaster

New member
זה לא נכון

אני מכירה כמה וכמה דתיים שאין להם שום בעיה לקבל אותי כפאגאנית או כמכשפה.

ChildOfTheWoods

New member
יש הרבה הבדל בין דוסים לדתיים...

אני מת על דתיים... גם יש לי חברים דתיים ואין להם בעיה איתי... דוסים אין לי בעיה עם החיים שלהם ועם האמונות שלהם... אבל להם יש בעיה עם שלי...

ToryMaster

New member
אתה מדבר על חרדים

דוס - דת, איש דתי זה דוס. זה מיידיש, נדמה לי.

לורליין

New member
אני אוותר

למאה שערים אני לא אלך אבל אם מישהו ישאל אני אטרח לענות. אני מאוד גאה במה שאני ואין לי מה להסתיר. אני מדברת מניסיון. כשסיפרתי לחברים שלי הם חשבו בדיוק את אותם הדברים, שאני משוגעת שאני מצטרפת לכת והאלים יודעים מה עוד.. אז ישבתי והסברתי להם ואולי הם לא באותה דעה כמוני אבל הם מבינים אותי ומכבדים אותי. אולי לבחור ההוא שנכנס לפורום הזה אין ראש פתוח וסתם אין לו מה לעשות בחיים אבל כל ייצור חי שווה את הטרחה. :)

Wing Chan

New member
תלוי עד איזה מרחק את הולכת עם זה.

מן הסתם אני גאה במה שאני מאמין בו ואם מישהו שואל אני מנסה להסביר, אבל לא יותר מדי אם אני רואה זילזול כלפיי. אם שואלים - אני לא מכחיש ולרגע לא מתבייש (אלא גאה), אבל אני לא מנופף בעובדה שהאמונה שלי שונה או משהו בסגנון הזה. ודווקא הייתי מציע לך ללכת למאה שערים, בלי קשר לדיון. מקום מאוד מעניין לטייל בו.
(רק כדאי לכבד את המקום ואת האנשים ולהתלבש באופן צנוע וכ'ו).

Polar Aurora

New member
../images/Emo32.gif

בקשר למאה שערים- לגור בירושלים העתיקה זה חלום ישן שלי, ורק לאחרונה קלטתי שהיא מאוכלסת באנשים שהדת שלהם לא בדיוק מצדדת בדרך החיים שלי. זה לא גרם לי לוותר על החלום שלי לגמרי, אבל כן מרתיע במידה מסויימת. באיזה רובע לדעתכם יש לי, כפגאנית, הכי הרבה סיכויים לשרוד (אם בכלל)?

gwizard

New member
וואלה ? לא ידעתי שאתה ירושלמי

טוב, אני אסביר את כוונתי. הרבה אנשים חילוניים ואחרים גרים בירושלים, אין אם זה שום בעיה. שום בעיה כל עוד אתה לא מנסה לחיות במוצהר את אורך החיים שבחרת. אני, לדוגמה, לא מסתיר את היותי וויקאני ואצלי בעבודה יודעים את זה ואין שום בעיה. לעומת זאת, אני לא עובד עם דוסים, אלא אם אנשים אינטלגינטיים הרבה יותר. אם הייתי גר בירושלים בסביבה שבה ש"ס לקחה את המקסימום קולות והיו שואלים אותי במה אני מאמין והייתי אומר את האמת, מה לדעתך היה קורה ?

לורליין

New member
בתור פאגאנית

את יכולה לשרוד בכל מקום בו אין פנאטיזם דתי. פסגת זאב זו שכונה לא רעה ועד כמה שאני יודעת אין שם יותר מדי פסיכים שיתלו אותך גם אם ידעו את האמת.. אבל זה ממש לא ירושלים העתיקה, וקשה לי להאמין שתרצי לחיות שם בכל מקרה.. מקום יפה אבל לא מתאים לחיים שאחרי ימי הביניים. אגב, אמרת שרק לאחרונה קלטת שהיא מאוכלסת באנשים שהדת שלהם לא בדיוק מצדדת בדרך החיים שלך. מה חשבת לפני כן? שיהודים ומוסלמים אוהבים "עובדי אלילים"? לא היו לך שיעורי תנ"ך בתיכון?

Polar Aurora

New member
חחח

לא, פשוט לא טרחתי לחשוב על זה לפני כן למען האמת... בכל מקרה, דוד שלי גר שם זמן מה, ברובע הערבי, והוא עצמו נוצרי. למיטב ידיעתי הוא הסתדר שם לא רע. ואני הרי לא מתכוונת לתלות שלט על הדלת שלי שתצהיר שאני פגאנית, כך ש...

gwizard

New member
אל תוותרי

אני אתחיל מההערה האחרונה שלך האומרת: "אבל כל ייצור חי שווה את הטרחה". לדעתי זה לא נכון. ישנם הרבה מאוד יצורים חיים שבכלל לא שווים את הטרחה. הם אפילו לא שווים את האוויר שהם צורכים. יצורים כאלו צריכים להמית בחסד. חסד לשאר האנושות. אני הכרתי כמה וכמה אנשים דתיים וגם דוסים שמתייחסים לפאגאניות (אחרי הסבר קצר מאוד) בתור דבר חיובי ורואים בי (כפאגאני) אח לכל דבר. למרבה האירוניה, היחידים שפגשתי הדוגלים בדעה זו, גרים בהתנחלויות. למה אירוניה ? כי אני מתנגד להתנחלויות ולא מחבב את האנשים על דעותיהם הפוליטיות הנמצאים שם. כאשר מסתכלים על היהדות והפאגאניות המודרנית תוך ראיה צלולה וללא החוקים של ההלכה שהומצאה אחר כך על ידי כוהנים צמאי כוח ושליטה - שני הדתות בבסיסם לא שונים כלל וכלל. גם יהדות וגם פאגאניות מדברות על אהבה לזולת, כבוד איש את רעהו וחוקי חברה בסיסיים (לא תרצח, לא תגנב וכ"ו). איך אנו רואים את הכוח העליון, בין אם ביחיד או ברבים, זה כבר סמנטיקה. מה שהכי חשוב זה איך אנו מתנהגים מבחינה מוסרית. נכון, יש הרבה הייפ בנושא שמעודד על ידי אנשים עם יותר מדי זמן פנוי וחוסר חשק מופגן ללמוד ולהבין. זה נובע, כנראה, מאותם כוהנים צמאי כוח אשר יודעים טוב מאוד מה זה פאגאניות בימינו וכמה רע זה יכול להיות בשבילם. בסופו של דבר זה הכל פוליטיקה.

למעלה