שאלה על בליסטיקה

שאלה על בליסטיקה

עצם כדורי מעופרת נזרק בזוית של 45 מעלות במהירות 990 מטר לשנייה. באיזה מרחק מנקודת המוצא הוא ינחת? תודה למשיבים!

טל ר

New member
אנא הסבר

כיצד ניגשת לפיתרון הבעיה והיכן בדיוק נתקעת.

טל ר

New member
אדבר בשם עצמי

ואומר שאישית אני נהנה הרבה יותר לעזור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=592&msgid=92086034, לעומת אלו המבקשים שפשוט יפתרו בעבורם.

תקשיב לי, ותקשיב לי טוב

אל תתיחס אלי כאל אחד שלא מצליח ללמוד לבגרות, כי שלב התיכון כבר מזמן מאחורי. הפעם הארונה שהתקרבתי לפיזיקה הייתה בכיתה ט', לפני שש שנים, ולמדתי אופטיקה. בזה סיימתי את לימודי הפיזיקה שלי. על-פי-רוב, אני באמת מנסה להגיע לפיתרון שאלות כאלה באופן אינטואיטיבי, ולעתים אני באמת מצליח למצוא את המשוואה הנכונה, גם מבלי ללמוד את הנושא. הפעם כשלתי, ופה החלטתי לפנות לאנשים בעלי עניין בפיזיקה.

ailag

New member
אבל הרגע אמרת שבכלל לא ניסית להגיע לפתרון

גם לא אינטואיטיבי.. מה גם שבפיזיקה, ככל שמתקדמים נהיה הרבה הרבה יותר קשה ללכת בשיטה שלך - גם לגאונים.

צודק, אני גם מודע למה שאתה אומר

ולא ניגשתי לפיתרון כי חסר לי ידע בסיסי. השיטה שלי מתאימה למתמטיקה 3 יח"ל לכל היותר.

niv1990

New member
אם נזניח חיכוך (כי הוא ירד במיקוד ../images/Emo3.gif)

ועוד כל מיני דברים, אז ככה: זמן ההמצאות שלו באוויר מתואר על ידי הקינמטיקה, כאשר: התאוצה = g. המהירות V1 כלפי מעלה היא: 990*sin45. את הזמן מוצאים על ידי משוואת התנועה לציר האנכי (= כי הריצפה נקודת הזריקה גם): V1t-5*t^2=0 מכאן הזמן שהוא באוויר = 140 שניות. נכפיל זמן זה במהירות בכיוון האופקי =990*cos45 וקיבלנו בערך 980,000 אם אתה מתענין איך הגעתי למשהו זה או אחר תשאל, ואני קצת עייף אז יכול להיות שעשיתי איזו טעות..

niv1990

New member
כן אבל את זה אני לא יודע לחשב ../images/Emo8.gif

שים לב שהמרחק כפונקציה של המירות לא תלוי במסה, אבל אם יהיה חיכוך אז הוא כן יהיה.

לא בדחיסות?

הרי זמן השהייה של חפץ באויר איננו תלוי במשקל (כפי שסבר אריסטו), אלא בצפיפות, כפי שהוכיח גלילאו, בניסוי המפורסם שערך במגדל פיזה.

בניסוי מעט פרימיטיבי, אבל דומה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%95_%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%99#.D7.A0.D7.99.D7.A1.D7.95.D7.99_.D7.A0.D7.A4.D7..

למעלה