שאלה על בליסטיקה

אמִיר

New member
קצת קשה לקרוא עם כ"כ הרבה נקודות באמצע..

ואכן, ערך התצפית (=ממוצע) מקיים את חוק ניוטון. מכיוון שלא ידעתי שאתה לומד קוונטים, השתמשתי במילים קצת אחרות. מה גם שכנראה קצת טעיתי. אני אסביר שוב למה התכוונתי: אתה מוכיח שהנגזרת לפי הזמן של ערך התצפית של התנע, שווה לערך התצפית של נגזרת הפוטנציאל, לפי המקום. כדי להגיע מכאן לחוק ניוטון, כפי שאנחנו מבינים אותו, היינו רוצים שהנגזרת של ערך התצפית, תהיה שווה לנגזרת של הפוטנציאל, לפי ערך התצפית של המקום. לצורך כך מפתחים את ערך התצפית של הנגזרת בטור. הנקודה שלי היא, שכשאתה מסביר לבן אדם שהתנגדות האויר תלויה במהירות זה בסך הכל קירוב לינארי, ובאותה נשימה אומר שגם F=ma זה קירוב לינארי, אתה יוצר את הרושם שזה אותו סוג של קירוב- וזה ממש לא.
 
../images/Emo5.gif מעט בלבלת אותי...

כשאתה אומר F, אתה מתכוון לשיפוע של ישר, במשוואת הישר X=ma+b? חח.. אני לא כ"כ זוכר כבר את כל הנעלמים והמשוואות... בכל אופן, בלבלת אותי מעט עם הקירובים האלה.. מהו קירוב?
 

niv1990

New member
F זה כוח

שמוגדר כשינוי בתנע לפי הזמן. קירוב זה אומר שהמשוואות לא מדויקות, אבל כנראה מספיק טובות לכל צורך מעשי (לפעמים צורך מעשי זה מבחן בפיסיקה
).
 
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתקשיבו כולם../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני בהחלט מוצא עניין בפיזיקה, ונהנה לדון פה בכל נושא התאוצה. אבל מעב לכל הדיונים הפילוסופיים על גלילאו וחיכוך, אני אשמח גם לקבל תשובה סופית ממישהו שבאמת יודע להכניס את הגורמים הבאים למשוואה אחת (או מערכת משוואות) מסודרת: כדור מעופרת, במשקל 4 גרם, נזרק בזוית 45 מעלות במהירות 990 מטר לשנייה. תוך התחשבות בהתנגדות האויר, באיזה מרחק מנקודדת המוצא ינתח הכדור? אין לי רקע בפיזיקה, אני לא לומד לבגרות, אוניברסיטה, צבא, או כל מוסד שהוא, ואני לא מספיק חכם ע"מ להגיע לפיתרון בכוחות עצמי. אני אודה מקרב לב לבעלי העניין שיקרבו אותי לפיתרון.
 

אחמס1

New member
למרבה הצער חסר נתון הכרחי

מה היא התנגדות האוויר. אנחנו כסטודנטים / תלמידי תיכון יודעים לדקלם שכוח ההתנגדות של האוויר תלוי במהירות הגוף. הייתה כאן בשבוע שעבר שאלה מאוד דומה שפתרנו, רק ששם היחס בין המהירות לכוח החיכוך היה נתון כפרמטר, k. אם תיתן או מישהו אחר ייתן את k בין כדור עופרת לאוויר, נוכל להגיד לך את התשובה. אם במקרה יש לך כדור עופרת (וזה באמת כדור ולא סתם גוף מעופרת בצורה כלשהי), אז תוכל לבדוק את זה באופן פשוט יחסית (ואם יש לך מצלמת CCD ואתה יכול לנתח את הסרט frame by frame אז אפשר אפילו לעשות את זה מדוייק). למעשה אולי אפילו לא חשוב שזה יהיה עופרת וכל מתכת תיתן תשובה קרובה מספיק.
 

Alkhimey

New member
הצעה לניסוי

קח M16, הכנס כדור 4 גרם, כוון ב 45 מעלות, לחץ על ההדק ומדוד את המרחק ממקום הנפילה של הכדור.
 

חייסוס

New member
לא הייתי אומר שזה פיסיקה

פיסיקה זה יותר מדי תאורטי, לדעתי היחיד שיוכל לתת לך תשובה מדוייקת הוא מישהו מהנדסת מכונות או אווירונאוטיקה. תנועת גופים באוויר זה עסק די מסובך...
 
למעלה