שאלה על התמודדות עם כאב

שָׂרָה

New member
כל אחד זה לגופו של עניין.

אצלי הצירים כל 10 דקות היו משעה 6 בבוקר עד שעה 12 בצהריים, ואז מ12 בצהריים זה היה כל 5 דקות עד 6 בערב.. .לפי הקצב הזה קלטתי שצירים כל 3 דקות יקחו הרבה זמן, וגם כן הם לא התגברו מספיק עד כדי כך שאאבד את השפיות אז ידעתי שיהיה לי המוווון זמן לחכות. כאשר הגעתי לבית החולים היתה לי כבר פתיחה של 3 - 4 ס"מ אילו הייתי הולכת לבית החולים ב1 בצהריים שזה היה כבר שעה כל 5 דקות, תארו לכם, לא היו רואים פתיחה.. כמה שעות.. ו...

זה בדיוק העניין...

שבגלל שאצל כל אשה זה שונה, את לא יכולה להגיד לה שתמשוך בבית ואני לא יכולה להגיד לה שתלך מהר... היא צריכה להרגיש לבד מה הגוף שלה עושה, לא לפעול לפי עיצות חיצוניות. אני מאמינה שאת הרגשת שהגוף שלך עדיין לא מספיק מוכן, לעומתי שידעתי שאני כבר בלידה למרות שלא היו לי צירים כואבים.

שָׂרָה

New member
ובגלל זה עיצות חיצוניות גורפות כמו

ללכת לבית החולים כשיש כל 5 דקות צירים גרם להרבה בנות הרבה שעות מיותרות בבית החולים וסבל רב. אז העיצה לכולם: להקשיב לגופכן, לרוב הנשים כאשר זה כל 5 דקות זה סימן שהלידה מתקרבת, אבל להקשיב אובייקטיבית, כי יש נשים שזה כאשר הצירים כל 3 דקות.

debby12

New member
מנהל
גם אני "נכנעתי"

לאפידורל בלידת בית חולים, ואפילו בדיעבד אינני בטוחה שהייתי נוהגת אחרת (אבל יפה שאת עושה לנו "כבוד" וחושבת שלא נכנענו
). אני יכולה רק לספר על הנסיבות של המקרה שלי. מתכניותי ללידת בית נשלפתי בסוף שבוע 31 באמצע הלילה (2 לפנות בוקר) עת הגעתי למיון יולדות עם קשיי נשימה אחרי שהקאתי דם בבית... בירור קצר העלה לחץ דם בשמים, חלבון בשתן ותפקודי כבד מגמגמים - בקיצור רעלת הריון חמורה. המצב לא היה מי יודע מה, ואפילו לי היה ברור שאת ההריון הזה צריך לסיים באופן מידי. ומאותו רגע התחיל מדרון חלקלק של התערבויות - שהדבר היחיד שהצלחתי לעשות היה להאט טיפה את קצב התרחשותו. עוד ועוד. דבר ראשון פתחו לי וריד לנוזלים (בהסכמתי - וטוב עשו - בשלב הזה עוד הייתי מיובשת ועלובת נפש. אחרי 2 שקיות נוזלים נהייתי קצת יותר "שרה גיבורת ני"לי"...). אחר כך החלה מלחמת העולם על הניתוח הקיסרי (סירבתי לחתום - משלל סיבות). בינתיים "על הדרך" דקרו אותי כיד השניה והוציאו לי הרבה דם כל שעה בערך - למעקב אחרי הרעלת. אחרי איזה 16 שעות של ויכוחים מטומטמים (בלי שינה, בלי אוכל, התחלתי ב-2 בלילה כך שגם בלילה שלפני לא ישנתי...). נאות הצוות להשרות לידה (נראה לי שהאסימון שאני כנראה לא אסכים לקיסרי סוף סוף נפל להם כאשר קרעתי את הטופס....). באיזשהו שלב עברתי ללבוש את חלוק בית החולים (כבר עושה אותך לחצי-בן-אדם -- סתם בהרגשה). ואז בלון להשגת פתיחה מ-0 עד 2. וגם במקביל כבר זרם לי באינפוזיה מגנזיום לגוף - כדי לשלוט ברעלת. המגנזיום הזה מכאיב - גם בנקודת הדקירה כשהוא נכנס לגוף וגם הוא גורם להרגשת שריפה בכל הגוף (קשה קצת לתאר). אחרי הבלון - הגיע שלב הפיטוצין... והנה אני מוצאת את עצמי שוכבת על הגב כמו חיפושית-זבל-הפוכה, עם וריד פתוח שם זורם לי מגנזיום מכאיב לגוף, לא יכולה לזוז, לא לאכול, לא לשתות לא להתקלח, לבושה בחלוק מוסדי מכוער שגורם לי להרגיש עוד יותר קטנה ומסכנה והפיטוצין זורם לוריד. בנוסף, מכיון שהיתה לי עוברית קטנה בטן קטנה וצוות היסטרי (מבחינתם בצדק) כל הזמן נכנסו לחדר רופאים לחפש לה את הדופק. בטן עם צירים זה גם ככה דבר רגיש -אבל הם בנוסף גם כל הזמן דחפו בכוח את הדיסקית השחורה של המוניטור כנגד הבטן שלי בנסיון לאתר את הדופק שלה (רוב הזמן הוא ניטר את הדופק שלי בכלל - מכשיר אווילי מזה לא ראיתי מימי). זה כאב מאוד מאוד. זה הקטע היחיד שזכור לי כסיוט - ביקשתי שיפסיקו ללחוץ לי על הבטן - והם בכלל לא הבינו מה פתאום הרחם ששוכב שם על המיטה פוצה פה... האמת היא שכבר כשהתחלנו עם הפיטוצין - הודעתי לבן הזוג שלא אעמוד בזה - וזו היתה מין נבואה שהגשימה את עצמה. איכשהו היתה לי קונספציה בראש שגם לצום, גם להיות קשורה על הגב בלי לזוז וגם פיטוצין - בזה אני לא אעמוד (וזה לפני שדמיינתי את המגנזיום והלחץ על הבטן עם המוניטור). באיזשהו שלב הרופאים התייאשו והלכו להם (נמאס להם ללחוץ לי על הבטן כנראה) ונשארנו אני, בן הזוג, המגנזיום וצירי הפיטוצין. אני זוכרת שהרגשתי בשליטה מלאה, בלי צעקות אבל עם נשימות יוגה וקולות נמוכים. מה שקרה אז זה שחלפו עוד שעתיים שלוש (קשה לאמוד את הזמן כשיולדים) - הפיטוצין עבד חזק אבל הפתיחה לא התקדמה היתה תקועה על משהו כמו 3. כל שניה נכנס מישהו/י לשאול למה עוד לא לקחתי אפידורל. מיילדת אחת (מהבודדות שהסכימו לדבר איתי על אופציה של לידה וגינלית - כל השאר לא אמרו שם מילה חוץ מ"סקציה") הציעה שלפי נסיונה אפידורל יכול לסייע בקידום הפתיחה כי הגוף נרגע בלי הכאבים. וזה היה הרגע שנשברתי וביקשתי. אני זוכרת שעבר זמן מה עד שהגיע המרדים (לא זכור לי שזה הרגיש כמו נצח וגם לא זכור לי שצעקתי). על כל פנים, בזמן הזה שכבתי שם עם דמעות חמות של ייאוש על תכננוני הלידה שלי שהלכו פארש. הנה אני מוצאת את עצמי בבית חולים, על הגב כמו חיפושית-זבל-הפוכה, בלי אוכל/שתיה/מקלחת, בחלוק מכוער, עם וריד פתוח שמזליף לי בו זמנית מגנזיום ופיטוצין, ועם צוות שכל רגע בא לצעוק באיזו זכות אני מסרבת לסקציה. כל זה בלי לדעת מה יהיה גורלה של העוברית לכשתיולד (הצוות לא היה אופטימי). מה אני אגיד? זה לא היה אחד מרגעי השיא של החיים שלי. אני גם זוכרת גם שאחד מהשיקולים היה הפחד שלי שהכאבים "יגמרו" אותי מבחינת תשישות (כבר הייתי שם איזה 25 שעות בשלב הזה - בלי לישון, בלי לאכול, עם רעלת משתוללת בגוף) - עד כדי כך שכבר לא יהיו לי כוחות להתמודד עם הצוות והם יגררו אותי לקיסרי מעולפת בלי הסכמתי [נשמע אולי מוטרף - אבל זה לחלוטין מה שחשבתי]. החשש הזה יחד עם הזמינות כמובן וגם העובדה שכבר ממילא הלידה המחורב$%#$ הפכה לאוסף מייאש של התערבויות רפואיות - היא זו שגרמה לי להיכנע. בנוסף היה לי ברור שאני נשארת עם המגנזיום לעוד 24 שעות (זו אינפוזיה עם סופר טיפות שתקוע בשטקר) - כך שלקום מהמיטה אני ממילא לא אוכל גם אם הרגליים שלי יעבדו, וגם שהתינוקת אם תחיה תהיה בפגיה וממילא לא אוכל להיות לידה. במחשבה לאחור אני חושבת שהייתי נוהגת אותו הדבר. נלחמתי בדחף לאפידורל כל עוד יכולתי - ואז בחרתי באופן מושכל להיכנע. אגב, במבט לאחור כאבים פיסיים ממש *לא* זכורים לי כקטע הדומיננטי שם (בניגוד למשל ל MISE שכתבה שהיא נזכרת בסוג כאבים). אולי זה כי לכל אחת זה כואב אחרת? אולי כי יתר הנסיבות האפילו על זה? אין לי מושג.

כרמית מ.

New member
../images/Emo24.gif לא חושבת שזו כניעה

לאפידורל יש לא מעט חסרונות, אבל יש לו גם יתרונות. בלידה כמו שלך, בהחלט רואים את היתרונות שלו. האם היה אפשר לנהל את הלידה אחרת? לא יודעת. רעלת היא באמת מצב מסכן חיים, וכבר היית בנקודה שהיא מאד פעילה, כלומר - לא זמן שאפשר לעשות משחקים עם תזונה למשל (מה שכדאי לעשות מתחילת ההריון או לכל המאוחר, מתחילת חשדות רעלת). האם ניתוח קיסרי היה עדיף? לא יודעת. אולי. אבל *לך* הוא לא היה עדיף, וזו סיבה טובה לנסות דרכים אחרות.

debby12

New member
מנהל
נתפשר על "כניעה מושכלת" ../images/Emo8.gif

אכן לא היה בשלב ההוא מה לעשות חוץ מלסיים את ההריון באופן מידי - ועם זה אפילו אני לא התווכחתי... חלק מאסטרטגיית משיכת הזמן שלי נבע מהרצון להספיק לקבל את שתי זריקות הבשלת הריאות ושהן יספיקו לעבוד (מה שלא היה קורה אם היו מבצעים את זה 15 דקות מרגע שנכנסתי בדלת). עוד שיקולים שלי היו שלחץ הדם ירד והתייצב והדופק של התינוקת היה יציב ותקין. במצב שנוצר אני חושבת שהאפידורל היה החלטה נכונה. מאחר שממילא הייתי לחלוטין מנוטרת ונטולת יכולת תנועה - לא "הפסדתי" הרבה אמצעי התמודדות על ידי נטילתו (חוץ מהסיכון לעוברית כמובן) תוך שעה בערך הגעתי מפתיחה של 3 לפתיחה של 10 (מה שאולי היה קורה גם בלעדיו - אף פעם לא נדע) ובסביבות 45 דקות אחר כך הילדה היתה בחוץ עם אפגר גבוה ובמצב נשימתי וכללי מצוין. אני זוכרת גם שקראתי פעם גם שלידה וגינלית טובה יותר למצב הנשימתי של התינוק באופן סטטיסטי - וחושבים שיש לזה קשר ל"סחיטה" שהריאות שלו עוברות בדרך החוצה. זה גם היה שיקול שהנחה אותי לפחות לנסות לדחוף אותה החוצה בכוחות עצמי.

לא היה לי עניין של "להכנע"

כי כשהגעתי לשלב שחשבתי ש"עכשיו באמת כואב לי", כבר הייתי צריכה ללחוץ... אני יודעת שיש לי סיבולת גבוהה מאד לכאב ואני גם לא מפחדת ממנו, כך שהיה לי די ברור שאני לא צריכה אפידורל וזה גם לא היה "פיתוי" מבחינתי

POOH*

New member
בסופו של דבר נכנעתי אבל...

זה היה אחרי כמעט 24 שעות בחדר לידה. אחרי יומיים בבי"ח. וכשחיברו אותי פעם שניה לפיטוצין. וזה השפיע לחצי שעה בדיוק... ואח"כ קיבלתי רק את התופעות לוואי [קור, רעד וכו' בלי שזה ישכך את הכאב..]. בהתחלה קיבלתי זירוז וגם כשחוברתי לזירוז באינפוזיה לא הסכמתי לקחת פיטוצין. האמנתי ביכולת שלי להתמודד.. והאמת? לא האמנתי גם שהלידה תיקח כל כך הרבה זמן.. הזמן עבר והלידה לא לגמרי התקדמה.. אחרי 4 שעות עם פיטוצין בלי אפידורל שהיו קשות כי עם הפיטוצין אסור לזוז מהמיטה ובגלל המוניטור אפילו לשבת או להסתובב במיטה לא הרשו לי. השתחררתי על דעת עצמי מהפיטוצין ואז היה הרבה יותר קל להתמודד עם כאב הצירים [כדור פיזיו, אמבטיה, פשוט לזוז וכו'..] לא שהם לא כאבו אבל זה היה כאב שניתן להתמודד איתו... כשהודיעו לי למחרת שמחברים אותי שוב לפיטוצין [הייתי עם פתיחה של 9 וחצי] ואז הודיעו לי שמזמינים גם את המרדים כבר לא יכולתי להתנגד ובדיעבד הצטערתי על זה מאד כי האפידורל בפתיחה כזו עיכב את הלידה וגם כאמור לא עזר לי לכאבים ובלעדיון אולי הלידה הייתה רגילךה ולא ואקום. השני נולד בבית בלי כלום... והאמת לא הייתי צריכה כלום. ישבתי רוב הזמן על הכדור פיזיו שמאד עזר לי.. ובחלק מהזמן הייתי בטוש.. ולא הרגשתי שום צורך במשהו אחר.. הצירים בהחלט כאבו [לידה זה כואב!!] אבל בהחלט היו משהו שניתן להתמודד איתו וכשהרגשתי שזה משהו שכמעט לא ניתן להתמודד איתו אלו כבר היו הצירי לחץ ותוך 6 לחיצות הוא היה בחוץ..
מאחללת לך לידה קלה.. POOH

valeta

New member
מעודד אותי לשמוע שבעצם עיקר

ההתמודדות המוצלחת עם כאב קשורה ביכולת שלי להיות חופשיה ובתנועה ונטולת התערבות רפואית. הלוואי שזה מה שיהיה. בעיקרון אני רוצה להאמין שהם נותנים צ'אנס ללידה כזאת. אל תשכחו שזה שירות שעליו משלמים, ולא מעט, ויש פה גם עניין של יחסי ציבור (אם כל אישה שבחרה בחדר הטבעי בסוף תמצא את עצמה עם התערבויות כימיות אז אולי גם יקיץ הקץ על הפרוייקט שלהם). הבטיחו לי שאחרי הלידה התינוק נשאר איתי והרופא בא אליי לחדר הטבעי (נשארים בו עוד 6 שעות לאחר הלידה ואח"כ עוברים למלונית-גם שם ביקשתי ביות מלא), הם טוענים שהם לא מכניסים רופאים למרכז הטבעי, רק מיילדת, וגם היא אמורה להישאר איתי בשעות שאחרי הלידה. שוב-אם להאמין לסטטיסטיקות שלהם-66 נשים מתוך 70 סיימו שם את הלידה-נתון מעודד. בכל אופן תודה על השיתוף בסיפורים שלכן (דבי-אין לי מילים איזו לידה טראומטית ומפחידה). הלקח שהסקתי ממה שתיארתן הוא כמו שאמרתי קודם-המון תנועה ותמיכה נפשית ואמונה גדולה בגוף וביכולת שלי ללדת. על זה אני עובדת כבר שבועות...

valeta

New member
אה ועוד משהו-אני כל הזמן זוכרת ש

שנשים ילדו במשך יובלות ללא משככי כאבים, בכל מיני צורות (החל מלידות בשדה ועד ללידות בבית חולים). אם אמא שלי שכבה עם זירוז במשך 24 שעות, על הגב, בלי לזוז ובלי לאכול ולשתות (זוועה כשלעצמה) ולא השתמשה במשככי כאבים (כי לא היה אז אפידורל וטישטוש לא מקהה את הכאב) אז למה שאני לא אצליח, כשהתנאים שלי הרבה יותר טובים משלה (בהנחה שאין הסתבכות). אז זהו. חשיבה חיובית.

debby12

New member
מנהל
ועוד ../images/Emo45.gif על חשיבה חיובית

מסכימה שזה עוזר המון. בכל מהלך הלידה שלי "דיברתי" בלי מילים עם העוברית. הבטחתי לה שיהיה בסדר ושזה עוד מעט ייגמר ובטוב (וגם האמנתי בזה). ורק ביקשתי שתהיה ילדה טובה ושלא תוריד דופק כי אם היא תוריד אז גם אני אצטרך לשנות אסטרטגיה. היא לא הורידה... אני מאמינה גדולה במשפט: מחשבה בוראת מציאות קיימת. אגב, בארה"ב (אני מניחה שגם בארץ?) אחת הסיבות העיקריות לפינוי לבית חולים של לידת בית היא Failure to progress - לידה שנתקעת ופשוט לא מתקדמת (גם במונחים ליברליים יותר מעקומת פרידמן) - או בראשי תיבות FTP יש אסכולה שמשתמשת ב- FTP הזה גם כדי לתאר את המעגל המרושע: Fear-tension-pain -- ברגע שאת מפחדת מהכאב את מתכווצת ואז באופן פיזיולוגי באמת כואב לך יותר וקשה יותר להתמודד.

אכן בבי"ח לקחתי אפידורל

למרות שבחוויה שלי האפידורל הציל אותי מניתוח כך שלפחות ילדתי נרתיקית. והיתה לי לידה טובה בזכות המיילדת הפרטית שלי בלניאדו, טרום המרכז הטבעי שם. בבית אגב כאב לי יותר, הרבה יותר, אבל היה הרבה יותר קצר - 10 שעות לעומת 36, זה הבדל. אפילו שהעשר שעות בלידה השניה התחילו מ - 3 ס"מ פתיחה, אז זה עדיין קצת ארוך...
בכולופן, גם בחוויה שלי, וגם מידע שצברתי מאז, הרבה תלוי באורך הלידה. לידה ארוכה שבה הגוף מותש והפתיחה נתקעת והדיבורים על חדר ניתוח מתחילים לחלחל לחדר הלידה - לידה כזו כמעט בוודאות תגיע לאפידורל, ולעיתים זה יהיה לטובה. לידה כזו יכלה להיות כמובן אחרת לגמרי אם מלכתחילה היא היתה בבית...

סטיוויה

New member
לגבי המשפט האחרון-גם לא בטוח

אבל בהסתייגות;יש הרבה מקום לדברים שקורים מתחת לפני השטח. פחדים וכעסים לא מעובדים,מילים שלא נאמרות בקול... בלידה השנייה הייתי בבית עם מיילדת אבל הייתי בפאניקה מוחלטת(מהצירים ובגלל פחדים לא מעובדים) ולא קיבלתי תמיכה טובה ונכונה לי(קצת מבעלי אבל גם הוא היה בלחץ).מה שקרה זה שהפתיחה לא התקדמה למרות צירים חזקים וצפופים ושעות רבות רבות כשהמיילדת איתי.בסופו של דבר אני בחרתי לעבור לבי'ח בגלל האפידורל.לא עמדתי יותר בכאב ובבדידות שבה חוויתי אותו.האפידורל מאד עזר לי להרגע ולשחרר.לצערי לא חוויתי לגמרי את צירי הלחץ וזה ציער אותי. לדעתי גם היתה השפעה שלילית על הנשימה של התינוק לכשנולד. מה שאני מנסה לומר זה שהבית יכול גם להיות "מלכודת" אם יש אנרגיות לא טובות. המסקנה שלי אישית מהנסיונות שלי היא שהמפתח נמצא במודעות של היולדת ובליווי/תמיכה שהיא מקבלת(לגבי לידה טבעית. לאו דווקא בבית).

התמודדות עם כאב בלידה.

ילדתי 3 פעמים 2 בבית אחת במשגב לדך ,שלושתתן בלי משככים ואיך? הרבה עבודה שלי פנימה. הרבה מאוד דימיון מודרך הצהרות חיוביות. תמיכה מבן זוג נפלא. וממיילדת(פעם אחת). הרבה מאוד הקשבה למה הגוף רוצה כמו שינוי תנוחה, נשימה, לא לעשות כלום וכו.. פשוט להיות עם הגוף ולא בשום מקום אחר. מילת המפתח שלי לפחות היא עבודה לאורך כל ההריון, ואז הלידה נראית כמו שאת רוצה, ואיך שאת יוצרת.ומניסיון זה רק מאתגר מלידה ללידה העבודה נעשית הרבה יותר עמוקה עם יותר הקשבה,אבל מאוד עוצמתית. ומילה לגבי אפידורל-במידה ואת הולכת ללדת בבית חולים אולי כן להגיע ממקום של בלי משככים, אבל אם צריך עזרה היא תגיע ממקום של בחירה, ולא ממקום של לחץ, כך ההשפעה תהיה הרבה יותר טובה על כולם. מאחלת לך לידה עוצמתית,עם המון תמיכה והתחברות לכאב כי שמתחברים באמת מתחברים להרבה כוח(ולא חשוב איך ההתחברות תהיה ).

1אילת2

New member
גילוי נאות:

הלידה הראשונה, שארעה בבית חולים, כלל לא חוויתי צירים. הרופאים חששו (היתה זו לידת תאומים) והפעילו עלי לחץ רב לקחת אפידורל בתחילת הלידה. לקחתי. אחרי לידת הבית, אני לא בטוחה שבבית החולים הייתי "מחזיקה" ללא אפידורל. את הצירים הראשונים, הפחות כואבים, הערבתי בחדר השינה שלי, לבדי, בחושך. בבית חולים לא הייתי יכולה לקבל את הפריווילגיה הזו. את צירי הלחץ העברתי על המיטה שלי. אני בטוחה שבבית החולים לא הייתי מסוגלת לעבור אותם בצורה שכזו. ולמה לא אפידורל? כי הלידה היתה הרבה יותר יעילה ללא אפידורל. כי אחרי הלידה יכלתי לקום ולהסתובב, ולא להתעלף בשרותים (וגם זה אחרי ארבע שעות). כי הילדה היתה ערה וחיונית והיתה מסוגלת לינוק.

אורניקי

New member
לכל דבר יש מחיר, גם לאפידורל

לצערי הרב "משווקים" את האפידורל כאילו שזה שיכוך כאבים שאין עימו שום סיכון, וזוהי הטעיה שאינה הוגנת. גם הנתון שאת כתבת (80 אחוד מהנשים משתמשות במשככי כאבים) נראה לי מופרז, אם אינני טועה מדובר על אחוז קטן בהרבה, אבל אבדוק את זה) בכל אופן, אני יכולה לספר לך על עצמי, שפשוט ידעתי שארגיש פיספוס לא לחוות את הלידה כמות שהיא, ואכן, בלידה שבה כן נתנו לי אפידורל (בגלל שנתנו זירוז, שיצר צירים מטורפים שאי אפשר לעמוד בהם) אכן הרגשתי החמצה גדולה, כי לא הרגשתי את הקטע המרגש של יציאת התינוק (זו היתה לידתי השישית, אז ידעתי כבר למה לצפות) ליוויתי יולדות שביקשו ממני להכין אותן וללוות אותן בלידה השניה, כאשר הראשונה היתה עם אפידורל, שגרם לירידות דופק, ולשאר התערבויות שהפכו את הלידה לארוע מאוד לא חביב עבור היולדת. ליולדות כאלה יש הסתייגות מהאפידורל, בגלל התוצאות שהן חוו על בשרן. אני רק מזכירה לך, שעצם זה שברגע שיולדת בוחרת באפידורל, אוטומטית היא מחוברת לאינפוזיה, ולמוניטור, זה מראה שיש לכך סיבה, הצורך הזה במעקב רציף של דופק העובר, מראה שהצוות יודע יפה מאוד שיש סיכון באפידורל שמצריך את המעקב הזה. כשיולדת מבקשת אפידורל, נותנים לה תוך כדי צירים כואבים כאשר היא מותשת ומיואשת, לחתום על דף שאין לה כוח לקרוא. מוטב היה להשיג את הדף הזה במהלך ההריון ולקרוא הכל על האפידול, לפחות לדעת על מה את חותמת. מה החזיק אותי? בלידה הראשונה פשוט דחיתי, חשבתי שאקח יותר מאוחר, והנה הגיעה הלידה. בלידה השניה כבר ידעתי שעשיתי זאת פעם ראשונה בלי אז אני מסוגלת. בלידות המתקדמות יותר, האיש החמוד שלי הזכיר לי שכאשר אני מיואשת ואומרת, יאללה, תגיד להם שאני רוצה אפידורל, זה סימן שאני כבר בסוף... ואכן, כשילדתי לבסוף לידת בית, הרעיון אכן בכלל לא היה בראש, ועמדו לרשותי שלל אמצעים חביבים לא פחות, כגון ג'קוזי, האפשרות להחליף תנוחות, לפתוח חלון ולנשום אויר, היכולת של בעלי לתמוך בי בתנאים אופטימליים שאינם מגבילים אותו (מיטה זוגית, אין אנשי צוות שאומרים לו מה לעשות ונותנים לו הרגשה שהם הבוסים והוא רק האורח) אני חושבת שאת התשובה האופטימלית לשאלה הזאת, את תוכלי לתת בפירוט רק אחרי הלידה שלך. ואני מאמינה שעם הכנה טובה, ותמיכה טובה בלידה תוכלי לעשות זאת.

כרמית מ.

New member
אם הייתי בבי"ח, כמעט בוודאות הייתי

לוקחת אפידורל. לא מתוך בחירה, אלא מתוך חולשה. גם בבית, חצי לידה ביקשתי אפידורל - אבל אולי זה כי יכולתי להרשות לעצמי, ביודעי שזו לא ממש אפשרות (וכשהמיילדת הציעה לי לקחת 10 דקות לחשוב אם אני רוצה לעבור לבי"ח בשביל אפידורל, לא הייתי צריכה אפילו רבע שניה, בשביל לדעת שאני לא באמת רוצה את זה). האמת? היום אני חושבת שהייתי זקוקה לכאב. רציתי להרגיש את הלידה בכל עוצמתה, לאחר הקיסרי שבו לא הרגשתי כלום. בפעם הבאה, אם תהיה, אני חושבת שאוכל לשחרר גם את זה. כבר לא צריכה להוכיח (לעצמי) כלום. הכאב לא נחוץ לי.

למעלה