שאלה על התמודדות עם כאב

valeta

New member
לא ברור לי כיצד אפידורל מקדם את

הלידה (כמו במקרה של דבי). הרי מדובר בחומר משככך/מאלחש כאבים-זו המטרה שלו. כיצד הוא יכול לעודד פתיחה? הרי כל העניין הוא הפוך לא? שהשיתוק הפיזי שנכפה עלייך כתוצאה מהשימוש בו מעכב וחוסם את הלידה. ובאשר לנתון של ה-80% מהיולדות המשתמשות בו-התכוונתי שזו הסטטיסטיקה של תה"ש, לא של הממוצע הארצי.

כרמית מ.

New member
לפעמים

כשהיולדת מאד מתוחה, או מאד מאד מותשת, כתוצאה מהכאב או מסיבות אחרות, האפידורל מאפשר לה להשתחרר, וכבר שמעתי על יותר מלידה אחת שהתעכבה, והתחילה לרוץ מיד לאחר מתן אפידורל.

סטיוויה

New member
לא האפידורל מעודד את הפתיחה

אלא ההרפיה שהאישה מגיעה אליה בעקבות אילחוש הכאב. יש נשים שמתכווצות מהכאב והכיווץ הוא זה שחוסם את התקדמות הפתיחה האופטימלית. אם מתרגלים הרפיה לאורך ההריון אז קל יותר להכנס אליה בזמן הצירים.

debby12

New member
מנהל
מה שהן אמרו ../images/Emo45.gif

בדיוק הקטע של Fear-tension-pain שעשוי לגרום ל- Failure to progress אני יכולה לאמר שבמקרה שלי לא הרגשתי פחד מהכאבים עצמם - אבל בהחלט היה המון סטרס בסיטואציה הקשה מול הצוות הרפואי - ופחדתי לאבד את הכושר לעמוד על שלי, ובנוסף הייתי תשושה מהמצב הגופני של רעלת (בצקת, לחצי דם, כבד מגמגם) + היעדר שעות שינה שני לילות ברצף. אז בעצם היו אצלי את שני האלמנטים האלה של פחד+תשישות.

mise

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif פיטוצין.

דיון בפורום הנקה על פיטוצין.

עיגולית

New member
בשבילי הריון זה מסע פרטי

זה מדהים איך לכל אחת יש את המסע שלה, את הדברים שאיתם היא חייבת להתמודד, פחדים שעולים, מערכת היחסים עם הבן זוג, עם אמא, עם האמונות שמחזיקות אותך כל החיים ופתאום בהריון את צריכה לעמוד מאחוריהן או להחליף אותן, לאט לאט מזדככים לה כל האמונות והפחדים, והדבר האמיתי נשאר. חלק מזה זה העבודה עם הכאב, איך אני מתכונן לקראתו, זאת לגמרי עבודה של התבוננות, אני מכחישה? אני נבהלת? אני סומכת על הגוף שלי או לא? כל הדברים האלה, זאת העבודה. אני זוכרת את הלידת בית שלי, זה כאב, אבל אני זוכרת את התמיכה שקיבלתי מהמיילדת שלי, רונית, קודם כל המסאג'ים שלה העבירו לי צירים, וגם הערות מחזקות, ומחזירות לי את הכוח ולא לוקחות ממני, שמחזירות אותי לעכשיו ולא לחשוב על ה - 17 ק"מ שיש לי לעבור... כמה שיותר כאן ועכשיו. הייתי כל כך בטוחה איתה, הרגשתי אותה, ומצד שני, הייתי בתוך עצמי לגמרי. ראיתי ושמעתי במעורפל את מה שקורה סביבי, אני גם זוכרת מחשבות של "זאת הפעם האחרונה שאני מכניסה את עצמי למצב הזה", והנה אני בשבוע 27... קראתי בספר של אילנה שמש את השלבים של הלידה, והיא כותבת שם שאין אישה שלא מגיעה למחשבות של "יחזקאל מה עשיתי לי..", ושהסביבה צריכה לדעת את זה ולהכיל. בגלל זה נראה לי שכל כך חשובה הסביבה שאנחנו בוחרות ללדת, בית או בית חולים, לא משנה, העיקר שתרגישי בטוחה, ושהאנשים שסביבך יידעו לתמוך, ולא יחכו לאמירות של "תביאו כבר ת'אפידורל" ועוד משהו אחרון - אני זוכרת שלפני הלידה אמרתי והצהרתי בפני רונית המיילדת שאני לא רוצה חתך וכו', והנה הגעתי לשלב בלידה שאמרתי לה "רונית, לא אכפת לי, תחתכי אותי לשניים, אחר כך נחשוב מה עושים.." היא לא חתכה, היא רק אמרה שזה יופי שהתינוקת עושה את זה לאט כי ככה לא יהיו לי קרעים, והנה עוד 6 לחיצות וזה נגמר... וזה בדיוק מה שהיה, בלחיצה הרביעית התינוקת שלי יצאה. נראה לי שבשבילי לדעת שיש איתי מישהי שיודעת כל רגע מה הולך לקרות, זה כבר משכל כאבים לא קטן. יצא ארוך.

לקחתי בשתיים מתוך חמש

הלידה הראשונה שלי היתה עכוז וגינלי שהתחילה בשבוע 41+5 בזרוז בגלל מיעוט מי שפיר ורופא פרטי שרצה להיות כבר אחרי זה. בלידה הזו הייתי כמו ג'וק הפוך. מחוברת למיטה, למוניטור ולאינפוזיה ועם פתיחה שהתקדמה בערך בקצב של ס"מ בשעה וחצי. לקחתי אפידורל ואני מאוד שמחה על כך. ההפוגה נתנה לי אפשרות להגיע לשלב הלחיצות (שהוא קריטי במיוחד בלידת עכוז) עם רהבה כוח ואופטימיות. אגב- האפידורל הפסיק להשפיע קצת לפני שהתחילו צירי הלחץ כך שאת השלב המדהים של יציאת התינוק הרגשתי מצוין. אח"כ עברתי שתי לידות בלי (אחת במרכז לידה טבעי באנגליה ואחת במשגב לדך בירושלים) והתמודדתי עם הכאב בעזרת מים (פלאי פלאים מה שמים יכולים לעשות) והרבה תנועה. בלידה הרביעית (בשע"צ) הגעתי אחרי שלוש שעות של צירים כואבים בפתיחה של 2 ס"מ והלידה התקדמה בקצב של ס"מ בשעה עם צירים מאוד חזקים. כשגיליתי, אחרי שעתיים של סבל בבי"ח שאני רק בפתיחה ארבע והצירים הפכו להיות עוד יותר כואבים- בקשתי אפידורל. אורי ניסה לבדוק אם אני באמת רוצה אבל אני התעקשתי ואמרתי לו שאין לי כוח לסבול ככה עוד שש שעות. קבלתי את העירוי וחיכיתי למרדים. מיד אחרי שהאפידורל ניתן המיילדת בדקה פתיחה שוב וגילתה שאני בפתיחה של 9! זה לא יכול היה להיות השפעה של האפידורל מכיון שהוא רק ניתן. מסתבר שהצירים היו כל כך כואבים כי תוך שעה הגעתי מפתיחה של 4 ל9 (מאוד לא אופייני ללידות שלי עד אז). בדיעבד, לא הרגשתי את האפידורל בכלל וילדתי כמו שאני אוהבת, על הצד ובלי מוניטור מעצבן. אגב- כשאמרתי למילדת שאני יולדת על הצד היא קצת נבהלה ואז אורי, שיהיה בריא אמר "איזו שמרנות..." ומאז היא עשתה כל מה שבקשנו העיקר שלא נחשוב שהיא שמרנית...בלידה הזו ברור שהאפידורל היה מיותר ולא הייתי לוקחת אותו אם הייתי יודעת שצירי הלחץ כבר קרובים. את הילד החמישי ילדתי באמבולנס, רבע שעה מהבית כך שאפידורל לא היה אופציה. גם פה- בכל שעות הצירים הארוכות בבית מה שעזר היה התנועתיות ובשלב הסופי (ממש לפני שיצאנו לבית החולים- מקלחת של שעה עשתה פלאים)

mamadan

New member
אני מעדיפה את הכאב על פני האפידורל

הלידה הראשונה שלי הייתה בבית חולים, לקחתי אפידורל והרגשתי זוועה גם במהלך הלידה וגם אחריה, היו כאבים אפילו דיי חזקים (כנראה שהאפידורל לא ניתן בזמן או משהו כזה), ותחושת השיתוק הייתה נוראית בעיניי. ובלידה השניה, בצימר של אילנה, החזקתי 33 שעות של צירים איומים בלי אפידורל. אין ספק שזה לא פיקניק, אבל מה שנשאר איתך אח"כ זה תחושת ההישג המדהימה הזאת, החיבור עם הכאב תוך הבנה שזה כאב יוצא דופן, לאו דווקא בעוצמתו- יותר בעובדה שהוא גורם לדבר הכי נפלא שיש. כמובן שיש כל מיני עזרים טבעיים אבל אני בדיעה שצריך להיות מוכנים לכאב, צריך לקבל אותו באהבה, לנהל איתו דיאלוג אם תרצי..

mamadan

New member
אני מעדיפה את הכאב על פני האפידורל

הלידה הראשונה שלי הייתה בבית חולים, לקחתי אפידורל והרגשתי זוועה גם במהלך הלידה וגם אחריה, היו כאבים אפילו דיי חזקים (כנראה שהאפידורל לא ניתן בזמן או משהו כזה), ותחושת השיתוק הייתה נוראית בעיניי. ובלידה השניה, בצימר של אילנה, החזקתי 33 שעות של צירים איומים בלי אפידורל. אין ספק שזה לא פיקניק, אבל מה שנשאר איתך אח"כ זה תחושת ההישג המדהימה הזאת, החיבור עם הכאב תוך הבנה שזה כאב יוצא דופן, לאו דווקא בעוצמתו- יותר בעובדה שהוא גורם לדבר הכי נפלא שיש. כמובן שיש כל מיני עזרים טבעיים אבל אני בדיעה שצריך להיות מוכנים לכאב, צריך לקבל אותו באהבה, לנהל איתו דיאלוג אם תרצי..

למעלה