שאלה על חוסר שתייה

harbor

New member
לדעתי בן אדם אחרי 48 שעות

ללא שתייה לא יוכל לעמוד על הרגליים אחרי 72 שעות הוא מתעלף.. מתי הוא מת? זה לא ניסיתי.

harbor

New member
אני מדבר על אנשים ממוצעים

לא על הרי אדם או רבעי עוף

moran f

New member
על עצמך אני מניחה?

כי ניסוי שאפשר להסיק ממנו מסקנות צריך להיות מבוסס על "קצת" יותר אנשים ולהיות מתוכנן ומבוקר כראוי.

harbor

New member
זה לא מדע מדוייק..

אני אומר לך בערך.. יש אנשים שיקח להם יותר זמן להתעלף ויש שיקח להם פחות

moran f

New member
והשאלה היא על מה אתה מסתמך

אמרת שעשית ניסוי - מאוד יעזור אם תתאר את הניסוי כדי שנדע כמה להסתמך עליו.

natalysh

New member
ואני עשיתי ניסוי והכלב של השכנים

מסוגל לעשות חמש סלטות באוויר. מה תסיק מזה?

harbor

New member
תמשיכו להתנהג כמו רובוטים

"אם זה לא ניסוי מאורגן ואם זה לא מדוייק אז צריך להתעלם" תתעלם כמה שתרוצה, אני רק אמרתי שהגיוני שהתוצאות שיצאו לי נכונות למדי.. אם אתה רוצה להתנהג כמו רובוט אתה יכול להמשיך בכיף

guyavhuji

New member
יש סיבה שלא מתייחסים לניסוי כזה

ברצינות. לעיונך, חפש חומר קריאה על Evidence Baced Medicine. קריאה נעימה.

harbor

New member
אמר איזה מישהו

שאפילו אם תזרוק כדור מליון פעמים לאוויר והוא יחזור לריצפה אתה לא תוכל לדעת אם בפעם המליון ואחד הוא גם יחזור

moran f

New member
מה שמביא למסקנה ההגיונית הבאה:

בגלל שהמובהקות היא "רק" סטטיסטית, עדיף לוותר על היומרה לערוך ניסיויים מבוקרים היטב ובנויים היטב ולהסתמך על המקרה הבודד שלך, כי בעיניך אתה "אדם ממוצע". אכן, הגיוני.

harbor

New member
עד שיעשו ניסוי מבוקר היטב ובנוי

היטב , מה שאני אומר זה הדבר הכי נכון פה

guyavhuji

New member
ואני לתומי חשבתי שיהיה יותר נכון

להסתמך על מה שאומרים פה אנשים שלמדו רפואה במשך הרבה שנים ויודעים על מה הם מדברים. נו, שוין.

moran f

New member
ואיך אתה יודע שאין?

בכלל ניסית לחפש לפני שהחלטת שאין כאלו?

harbor

New member
דיברתי על ניסויים שאתם עשיתם

לא שאחרים עשו.. ולא , לא מצאתי ניסויים שאנשים אחרים עשו

moran f

New member
למה אני צריכה לעשות ניסוי?

אתה מציע לא לסמוך על אף ניסוי שנעשה ע"י מישהו שהוא לא אתה? זה לא מעשי. או שלפי שיטת הניסויים שלך על עצמך אתה מתכוון לנסות בעצמך כל תרופה שקיימת לפני שתרשום אותה? יעילות לא תצליח לבדוק כי אתה לא חולה בכל מחלה אפשרית, אבל אולי תלמד משהו (לשיטתך, כמובן) על רעילות. או שאתה מתכוון שהחולים יהיו שפני הנסיון? הדרך הנכונה היא קריאה ביקורתית של מאמרים, כדי להחליט אם מדובר במאמר טוב ואם אפשר לסמוך על תוצאות הניסוי בקשר לאוכלוסיה הרלוונטית לגביך. לא ניסויים על מספר חד ספרתי של נבדקים (אבל בעצמך), כי על מאמר כזה לא היית סומך (אני מקווה).

למעלה