שאלה על חוסר שתייה

harbor

New member
זה לא מה שאמרתי חח

אני בעד ניסויים מדעיים והכל אבל מה שאני אומר שזה לא נכון לפסול לחלוטין את הניסוי שלי

moran f

New member
ה"ניסוי" שלך נקרא נסיון אישי

זה לא ניסוי. אי אפשר להסיק ממנו שום דבר משמעותי לגבי מי שהוא לא אתה באותם תנאים ספציפיים. המטרה של ניסויים היא ליצור מובהקות סטטסיטית ולערוך אותם כך שאפשר יהיה להכליל מהם קבוצה גדולה מספיק של אנשים. אי אפשר לעשות את זה מחויה אישית.

harbor

New member
הנה קטע ממאמר שפירסמו פה

But the average human can survive for only three to four days without water די דומה למה שאמרתי לא?

moran f

New member
מה זה המאמר הזה?

לתת ציטוט זה נורא קל. אפילו אין לי שמץ של הוכחה שזה ציטוט ולא משפט שכתבת ואמרת שהוא פורסם במאמר. אי אפשר להתייחס לניסוי על סמך ציטוט מהתוצאות - לפני שמתייחסים לחלק התוצאות במאמר כדאי להתייחס לניסוי ולוודא שהוא ניסוי טוב.

moran f

New member
מאמר מדעי זה לא

אפילו לפני שקראתי, כי ה-BBC הם יופי של רשת, אבל עיתון מדעי עם ביקורת עמיתים הם לא.

moran f

New member
לקרוא בשמות לא הופך אותך לצודק

אם אתה רוצה לשכנע אנשים, אתה צריך לתת להם סיבות לחשוב כמוך. ה"ניסוי" שלך וחצי שורה בכתבה מה-BBC הן סיבות גרועות. למה? כי מה"ניסוי" שלך אי אפשר להכליל ולך תדע מי כתב את הכתבה ההיא ב-BBC ומה הוא יודע. או שתאמין לי שצפיה ב"משפחת סימפסון" היא מתכון בדוק להצלחה במבחנים? באמת - היה מבחן אחד שלפניו ראיתי פרק וקיבלתי יופי של ציון. אפילו לא צריך ללמוד.

harbor

New member
הדוגמא שהבאת נכונה

אבל לא קשורה.. לא אמרתי שאפשר להסיק מהניסוי שלי מסקנות של ממש. מצד שני אמרתי, שאי אפשר לשלול את הניסוי שלי ואת ה"שורה" הזאת בכתבה ברשת חדשות די מכובדת בארה"ב, ואם בן אדם הוא מספיק אנושי ולא רובוט אז הוא יכול לסמוך על זה.. מצד שלישי אם הייתי הולך למסע והייתי צריך לדעת כמה זמן אני אוכל לישרוד ללא מים לא הייתי מסתמך לא על הניסוי הזה ולא על אף ניסוי, גם המבוקר והמסודר ביותר. עוד משהו.. לדעתי גם אי אפשר לערוך ניסוי כזה שיקבע באופן אבסולוטי ומדוייק כמה זמן בן אדם יכול לשרוד ללא שתייה כי יש הרבה גורמים (מאסת הגוף, טמפ', לחות וכו').

moran f

New member
מה נכון בדוגמה שהבאתי?

ואף אחד לא שלל את ה"ניסוי" שלך. השלילה הייתה של המסקנות מה"ניסוי. בקשר ל"רשת חדשות די מכובדת" - שמעת על העיתונאי שפיברק כתבות בעיתון "די מכובד"? וה-BBC הם בריטים (זו ה-B הראשונה), לא שזה משנה הרבה חוץ מאת המבטא של הכתבים, הקריינים והשחקנים שלהם. להסתמך על ניסויים לא אומר לא לחשוב יותר. כשמסתמכים על ניסוי בהחלט חשוב לשים לב לניסוי ומה שאפשר להסיק ממנו, בין היתר התאמתו לאוכלוסיה שרלוונטית לגביך. זה לא משנה את העובדה שעדיף להסתמך על ניסוי אמיתי ולא על מישהו שמספר לך שפעם הוא הרגיש סחרחורת אחרי שהוא לא שתה יומיים. על מה כן תסתמך אם תצטרך לצאת עכשיו למסע?

natalysh

New member
חבר'ה, מה אתם מבזבזים את זמנכם...

הרבור יקר הרבור נחמד, אם לא שמת לב, בדיון שהתפתח ענו כמה אנשים, מתוכם אחד סטאז'ר, כמה סטודנטים קליניים ועוד סטודנטים לרפואה. עם כל הצניעות והכל, הם יודעים על מה הם מדברים. וכשאומרים לך שמקרה אחד לא נחשב ולא ראוי להחשב, הם צודקים. אתה יכול להמשיך לחשוב אחרת, אבל לשכנע לא תצליח. כל טוב!

lernery

New member
אני לא מדבר מתוך ידע שקשור לרפואה

אבל שמעתי\קראתי בעיתונים על כל מיני אנשים ששרדו שבוע וכאלה, ואני חושב ששמעתי פעם מקרה של אסיר, אזוק, בבית כלא ש"שכחו" אותו, ושרד 17 יום (אבל יכול להיות שהיה טפטוף מהתקרה שאיכשהוא הוא הצליח לשתות ממנו, ויכול להיות שהאנשים שדיווחו עליו סתם המציאו את הסיפור). לא יודע לגבי אנשים ממוצעים, אבל הרבה פעמים יש חריגים ויוצאי דופן

שרשור מפחיד

חחח נטלי את ממש נשמעת לי לרגע כמו אמא שלי עם הנזק הבלתי הפיך לכליות. אני לא יודעת למה אבל אני כמעט אף פעם לא צמאה בעיקר בחורף אין סיכוי שפתאום אני ארגיש שאני צריכה לשתות... אני שותה אם יש קולה (כן אני נוראית) או אם מישהו (אמא) מכיאה לי לשתות אבל על דעת עצמי חוץ ממקרים מיוחדים אחת לשבועיים בערך שאני פתאו מרגישה צמאה ושותה איזה כוס אני לא צמאה. אגב אני גם לא מזיעה לכן אני מעלה את חום הגוף מאוד בקיץ. אז אניי כן רואה על עצמי סימנים אם אני ממש לא שותה של קצת סחרחורות מידי פעם עור יבש... אבל רציתי לדעת - אם כל עוד אני לא מביאה את עצמי למצב של הקאות וכאלו ואני לא מרגישה צמא מטורפת אז יש סיכוי שאני יעשה נזק משמעותי וקשה לכליות שלי? לתווך הקצר ולתווך הארוך או שזה "סתם" לא בריא???

rshalit

New member
מחקר קצר וחמוד שקשור לעניין

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3236118.stm תקראו- ותראו שאין תשובה וודאית :)

למעלה