ראשית, זה לא סמנטיקה.
למושג סמנטיקה יש שתי משמעויות שונות - האחת היא התחום המקצועי שעוסק באספקטים של שפה ומשמעות. השני הוא השימוש הפופולארי יותר שפירושו משהו כמו "התעסקות בפרטים דקדקניים", והשימוש הזה הוא בד"כ לגנאי.
לדעתי מה שאתה כתבת איננו "סמנטיקה", אלא הבהרה של מה אתה בעצם אומר. אנשים שמשתמשים הרבה במילה "סמנטיקה" חשודים עלי בכך שהם בעצם לא אוהבים לחשוב יותר מדי על הדברים שהם מאמינים בהם, ומעדיפים הכללות על פני הבנה. אני מקווה שזה לא המקרה כאן.
(ואם אתה חושב שכל זה ארוך ומשעמם מדי, אתה מוזמן לכתוב לי tl;dr ואני אדע שאין לי פרטנר לדיון מהסוג שאני מעדיף, ושלום על ישראל.)
ועכשיו לענייננו:
- בהחלט תמצא פילוסופים שמעמידים את עצמם "בניגוד" לדת, ותמצא גם כאלה שיעמידו עצמם "בניגוד" למדע (או ליתר דיוק, יביעו ביקורת עמוקה לאספקטים שונים של המעשה המדעי או הדתי).
- באותה מידה, לא קשה למצוא גם אמנים, מכל תחום, שיוצרים יצירות אנטי-דתיות או אנטי-מדעיות. קל במיוחד למצוא אמנים שמביעים סלידה או שנאה (
) מ"המדע" (ולדעתי כמובן הדברים שהם תופשים כ"מדע" זה עיוות מוחלט של האמת, אבל זה כבר סיפור שלם בפני עצמו....).
- יש גם מקרים רבים של מדענים שמפגינים 'אנטי-פילוסופיזם' ומסבירים למה פילוסופיה זה שטויות ולא צריך את כל הקשקשנים האלה שמתפלספים כי המדע הוא הכלי הנכון להבנת המציאות בגלל ש(ומנקודה זו ההסבר הופך, כמובן, לטיעון פילוסופי. לעתים הטיעון הזה מעניין ולעתים קרובות ממש לא).
- ולא נתחיל בכלל עם 'אמנות מול אקדמיה', שדה קרב עקוב מדיו כשלעצמו.
אז אני לא ממש מקבל את הטענה שלך ש"דת מול מדע" זה קונפליקט מיוחד במינו ושאין כאלה בין תחומים אחרים. נמשיך הלאה.
שלישית, מסתבר שכשאתה כותב 'הדת' אתה מתייחס לתחום מאד מסויים של דתיות. כתבת "כשאני (לפחות) מדבר על דת אז אני מדבר על הדתות המונותאיסטיות המודרניות (שזה בעיקר נצרות, איסלם ויהדות - אני מניח), לא על דתות פארודיות או נדירות (כי אין להן השפעה חזקה לדעתי)." - אבל התעלמת מדתות ענקיות - הינדואיזם ובודהיזם, בעיק, אבל גם אחרות - שיש להן מיליארדי מאמינים.
http://www.imdb.com/title/tt0773647/quotes?qt=qt0545736
ולבסוף, אני טוען שהתפיסה שלך את עמדת הדתות המונותאיסטיות כלפי 'המדע' היא פשטנית ומכלילה. במבט היסטורי העניינים בכלל מסתבכים (המדע המודרני הוא במידה רבה תולדה של מאמץ דתי נוצרי להבין את הבריאה; גם הכנסיה הנוצרית בתקופות הכי "חשוכות" שלה היתה הרבה פחות אנטי-דתית ממה שבד"כ אנחנו כיום חושבים.) אבל גם אם נגביל את עצמנו להווה, היחסים בין דת ומדע הם לא של מאבק אלא משהו הרבה יותר מסובך. זה נכון שיש מדענים ואנשי-דת שמציגים את זה ככה (ושומעים אותם הכי חזק, כמובן, כי להיות נגד עושה הרבה רעש), אבל זה לא נכון.