שאלה על מערכת רביה של אנשים

  • פותח הנושא C H 4
  • פורסם בתאריך

C H 4

New member
שאלה על מערכת רביה של אנשים

כמו שכבר ציינתי, יש לי מחר מבחן, ומכיוון שבין היתר יש התעסקות במערכת רביה חשבתי על משהו. למה בעצם אין לנו תקופת יחום? אני מניחה שיש לזה יתרונות, כי מהכרות עם כמה חתולות מיוחמות, אני ממש שמחה שאני לא עוברת ימים כאלה
אבל אני חושבת (ותתקנו אותי אם אני טועה) שברוב המינים תקופות יחום עברו איזו סלקציה לזמנים כך שזמן לידה יתאים לגידול צאצאים, ורק אצלינו אין חיה כזאת חורף=קרח, קור איימים, כזה שמתים ממנו.. יובש (למתקטננים שיזכירו לי שמוצאינו באפריקה)=אין מים וקשה למצוא אוכל.. ובעודי משננת אנזימים של סטרואידוגנזה (או איך שקוראים לקקה הזה) חשבתי שאולי זה קשור לזה שעוד לפני שהיינו אנחנו, מכיוון שגם ליצורים שקדמו לנו היו קצת כלים ואאל"ט גם אש, אולי התפתחנו בשלב שכבר לא הינו צריכים סלקציה על כל העניין הזה. או שאולי זה קשור לזה שיש הרבה השקעה בצאצא אחד, ואם לא יהיו אופציות רביה כלהזמן סביר להניח שהמין האנושי היה נטרף בחיתוליו ונכחד וכאן טמון היתרון, או שאולי זה סתם לא חשוב כי אנשים ממילא תלויים בהורים שלהם המון זמן (אע"פ שיש יתרונות להוולדות בעונות של שפע).. או שאולי המוח שלי עובד שעות נוספות על ניוטרל.. יש תאוריות שמתיחסות לנושא הזה?
 
הממ

זו שאלה מאוד מעניינת. איני מבין גדול בנושא (לדעתי זה משהו שקוסם יכול לתרום לגביו המון, כי זה ממש בתחום של פסיכולוגיה אבולוציונית ולא לתינוקות חובבנים כמוני) - אבל אם הייתי מפעיל את ההגיון האבולוציוני שלי על זה, הייתי אומר שיש מקום להתנוונות המנגנון הלכאורה-אוטומטי-אינטואיטיבי של הייחום לעומת המנגנון הלא-אינטואיטיבי-כביכול-חישובי שמאפשר המוח האנושי. אני לא יכול לענות לך לשאלה אם יש תיאוריות שמתייחסות לתיאוריה הזו, אבל אני כן הייתי רוצה לחוות את הדעה שזה בטוח רלוונטי להתפתחות האבולוציונית של המוח האנושי (את בטח אומרת לעצמך "דהה" בקול רם) אני חושב שחוץ מהקוסם, כל אחד שהיה רוצה לחוות דעה מקצועית על הנושא היה פשוט מגגל בבושת פנים. אז עדיף (ואני איתך) שתחכי לתגובתו.
 

22ק ו ס ם

New member
לא בטוח שאין תקופת ייחום

רנדי תורנהיל עומד להוציא ספר בקרוב שבו הוא טוען שגם לנשים יש תקופת ייחום. הוא טוען שעד עכשיו ביולוגים התעלמו מסימנים שמעידים על תקופת ייחום, גם אם היא הרבה יותר מעודנת ופחות בולטת מפרימאטים אחרים. הוא גם מבדיל את זה ממה שנהוג לחשוב עליו כהסתרת הביוץ שזו תופעה שעומדת בפני עצמה. יש בשנים האחרונות יותר עדויות שנשים מסמנות בצורות שונות את הביוץ שלהם. מתלבשות יותר פרובוקטיבי, יותר סימטריות בפנים, הולכות למקומות שבהם הסיכוי לפגוש בן זוג גבוה יותר (גם אם זה רק לסטוץ)\ רגישות יותר לריח של גברים ועוד.
 

22ק ו ס ם

New member
זה לא עניין מודע

נשים לא מודעות לשינויים שחלים בהן. הן לא חושבות לעצמן: "עכשיו אני מבייצת אז אני אלך לפאב לתפוס איזה גבר". למעשה, רובן מאוד מופתעות לשמוע כשמספרים להן על ההבדלים. ההבדלים נמצאים ביומנים שהן מנהלות במשך החודש או בדיווחים שוטפים לחוקרים. אחד הממצאים המדהימים שנמצאו לאחרונה הוא שבחורות במועדוני סטירפיז מרוויחות יותר כסף ומקבלות יותר טיפים בזמן הביוץ שלהן!
 
כל המחקרים הפסאודו מדעיים האלו

שמבוססים על סקרים של בחורות במועדוני סטריפטיז הם פיקציה אחת גדולה.
 

22ק ו ס ם

New member
ואת זה את אומרת על סמך מה?

על סמך הכרה של שיטות המחקר שהונהגו במחקר הזה או במחקרים אחרים? על סמך איזה ידע כלשהו בשיטות מחקר? רק לידיעתך, בכלל לא השתמשו בסקרים במחקר הזה, אבל הרי יודעת טוב יותר מכולם נכון?
 
על סמך לימודי סטטיסטיקה

ראיתי מה אפשר לעשות עם מחקרים המבוססים על הנחות שגויות. קח לדוגמא את ה"עובדה" שציינת בקשר לשכרן של נערות סטריפטיז בזמן הביוץ. בוא נניח, רק לשם הדיון שאכן מצאו התאמה בין שכרן לביוצן. האם זה מצביע שאחד נובע מהשני? זה מזכיר לי את מסקנת הניסוי על הזבוב בלי רגליים שהיתה - זבוב בלי רגליים חרש.
 

22ק ו ס ם

New member
את שוב חושפת את הבורות שלך

לא רק מצאו מתאם אלא עשו הרבה יותר מזה, אבל למה שזה באמת יעניין אותך אם קבעת מראש את המסקנות שלך ואת תוקפת מחקר שבכלל לא ראית? זה רק מראה שבאמת כנראה לא למדת שום דבר בקורסי הסטטיסטיקה או שיטות המחקר, כי הבסיס לכל ביקורת על מחקר כלשהוא הוא להכיר אותו ולהבין אותו ולא לתקוף איזה איש קש שהמצאת.
 
איך את מסיקה את כל זה

אם בכלל לא שאלת איך המחקר התנהל, באילו גורמים שלטו ומה עשו שם? אני מקווה שאת זה לא לימדו אותך באוניברסיטה, כי אם כן זה רע מאוד. לא שופטים מחקר על פי התוצאות שלו, אלא על פי הדרך שבה הוא התנהל.
 
עדיף שתקראי את המחקר

לפני שתקבעי מראש שהחוקרים הגיעו למסקנה דומה ל"ככל שמידת הנעליים גדולה כך היכולת המתמטית טובה יותר". אני יודעת שמלמדים בקורס סטטיסטיקה להזהר מקביעות על סמך מתאם בלבד, אבל זה לא אומר שכל מחקר הוא כזה.
 
../images/Emo124.gif כנימה!

אני חושבת שמצאתי עוד מישהי שמזדהה עם הכינוי שלה. את במועדון איכותי
 

its moi

New member
אבל זבוב בלי רגליים

באמת חרש. זה נבדק בעשרות מחקרים, ובמאות שפות. (זה לא עיניין תרבותי, אם לזה את חותרת)
 

C H 4

New member
ממש מעניין

לא חשבתי בכלל על העניין הזה.. תודה על התשובה אם הספר הזה יגיע לספריה (פחחח.. מה הסיכוי
) אני אקרא אותו. התכוונתי לשאול יותר בכיוון של למה בכלל הביוץ חודשי ולא עונתי. מישהו התעסק גם בזה אי פעם?
 

22ק ו ס ם

New member
מקסימום תקני אותו באמאזון

אני לא יודע כמה הוא יעלה. לגבי הביוץ החודשי חשוב לזכור כמה דברים. לא בטוח שלאורך החיים נשים יותר פוריות מפרימאטים אחרים. בניגוד ליונקים אחרים תקופת הפוריות של נשים קצרה יחסית. היא יותר ארוכה בחברות המודרניות אבל אם תסתכלי על חברות של ציידים לקטים, המחזור החודשי מתחיל מאוחר יותר, הוא הרבה יותר לא סדיר עד גיל מאוחר יותר (יש סיכוי קטן יותר להיכנס להיריון בגיל העשרה), הוא נגמר בגיל צעיר יותר, והוא גם נוטה להיות על הקצה הארוך יותר של מחזורים כיום (יותר מחודש). בגלל תזונה ורפואה מודרנית לנשים יש הרבה יותר מחזורים היום מה שבין השאר גורם העלאת הסבירות למחלות. נקודה נוספת, היא שבני אדם מונוגומיים בצורה בינונית. כלומר, גם בלי אמצעי מניעה יש סיכוי גבוה שהן לא יכנסו להיריון גם אם הן פוריות. בניגוד לקופי אדם אחרים שבה הרבה זכרים מקיימים יחסים עם נקבה אחת בתקופה קצרה. יתכן שהקו אבולוציה אצל בני אדם הגיעה לנקודה כזו, שעונתיות כזו הייתה מלווה ב"מלחמת עולם" שהייתה יותר מדי קטלנית לגברים. נקודה אחרונה, נשים מניקות תקופות ארוכות יותר יותר מכל יונק אחר. לא נדיר למצוא בחברות ציידים לקטים הנקה עד גיל 4 ו5 ואפילו יותר, מה שמונע פוריות לתקופה מאוד ארוכה.
 
למעלה