שאלה על מערכת רביה של אנשים

• פותח הנושא C H 4
  • פורסם בתאריך

22ק ו ס ם

New member
לא

זה היתרון של חיים בארה"ב
.

22ק ו ס ם

New member
אולי עוד שנה

הבעייה שבארץ בכל מקרה המשלוחים לא חינם וזה די מעצבן. אבל באמת עדיף לכם לעשות קנייה מרוכזת אחת לחצי שנה-שנה, או למצוא מישהו שמבקר בארה"ב. אגב, אפשר לקנות גם באנגליה ונדמה לי שבעוד כמה מקומות באירופה (אולי יום אחד אמאזון יפתחו גם מחסן בארץ).

Wolverchenus

New member
אמאזון הבריטי

יקר משמעותית! זה כל כך מגוחך בשביל מישהו מחוץ לאנגליה. יש לנו בחירה בין שני אתרים (COM וCO.UK) וזה יהיה נורא לא מתוחכם לבחור בזה שהמחירים בליש"ט. אם אמאזון יפתחו מחסן בארץ אני חושב שהם יצטרכו למכור בעברית כי רוב הישראלים ממש לא מוכנים לקרוא באנגלית (חוץ מהארי פוטר..)

22ק ו ס ם

New member
לא ידעתי את זה

אבל יש יותר אנשים שמבקרים באנגליה מאשר בארה"ב. אבל בסך הכל, בשביל קנייה שנתית שווה זו לא הוצאה גבוהה מדי להזמין מארה"ב.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifבני אדם, בניגוד לשאר בע"ח,

התרחקו מהטבע ואיבדו את האינסטינקטים הבריאים אשר regulated the propagative function and brought the sexes together at certain seasons of the year, using the solar and the lunar forces when they produced conditions most propitious for fecundation, the union being achieved unconsciously by the participants at first, but later it produced a momentary physical cognition. Then the period of gestation caused no inconvenience and parturition was painless למי שמעוניין אני מוכן לתת קישור של הקטע מהספר הנפלא הזה על האבולוציה הקוסמית.

C H 4

New member
זו היתה המחשבה הראשונה שלי

אבל לתחזק תהליך חודשי זו כל כך הרבה השקעה פיזית וכל כך הרבה "לוגיסטיקה" שלא סביר שזו כן או לא הסיבה.

C H 4

New member
בלי ה"או לא" (אני חייבת להתחיל לקרוא מה כתבתי

לפני שאני לוחצת סנד)

Wolverchenus

New member
אינסטינקטים בריאים?

אני חושב שאם הם היו משמעותיים מספיק (מבחינת פיטנס) בשביל שנחזיק בהם אז היינו מחזיקים בהם. זה סוג דיבור שמגיע מהמקום ש"הטבע נורא חכם" והאדם "איבד מחוכמת הטבע" או משהו כזה. האדם הוא אדם שמסתדר עם אסטרטגיות התרבותיות אחרות מאשר שאר החיות וזה חכם\יעיל באותה מידה. לא מוזר שאף פעם לא שומעים "האדם התרחק מהטבע ואיבד את אי היכולת הבסיסית של הטבע בלעשות חישובים מתמטיים מורכבים, את אי היכולת לכתוב שירה או ליצור טכנולוגיה... האדם איבד כל כך הרבה מהאינסטינקטים הבריאים שיש למשל לברווז..." אנחנו לא התרחקנו מהטבע. אנחנו בטבע. וזה הטבע שלנו.

אנטוליו

New member
אדם לא רק התרחק מהטבע- הוא גם הרס וחילל אותו

למטרותיו אגואיסטיות קצרות טווח. לא מזמן יצא ספר באנגלית שמתאר מה יקרה לטבע אם האנושות תיעלם פתאום יום אחד. מומלץ.

Wolverchenus

New member
הרס כן. אבל חילל? התרחק?

אפשר לחלל רק דברים קדושים. ולהתרחק? טוב, פשוט לא הגבת לביקורת שלי בכלל אבל לא משנה אתה גם לא תתייחס אני מניח.

אנטוליו

New member
בשבילי הטבע הוא אלוהים והוא קדוש.

האדם פוגע בו יום יום, הורס ומזהם אותו בהתמדה וזה עבורי חילול הקודש. אני מניח שנולדת וגדלת כאן, ארץ צפופה ויבשה, כך שאינך יודע בדיוק מה זה טבע בכל תפארתו. זהו גן עדן, והאדם, ברוב "חוכמתו" ותאוות הבצע שלו, הפך אותו לגיהנום. בזמן שבע"ח אחרים יודעים לחיות בהרמוניה עם הטבע ולא לפגוע בו, האדם מזכיר לי גולם שקם על יוצרו ואוכל כל חלקה טובה. אנו לא מאושר מהכיוון אליו הולכת האבולוציה הנוכחית: התרבות בלתי מבוקרת של המין האנושי תוך השחתה מיני בע"ח וצמחים אחרים וזיהום של הסביבה. אולי האדם לא היה צריך לאכול את הפרי האסור מעץ הדעת? השכל שהוא קיבל עוד יהרוג יום אחד את כולנו ואת כל הפלנטה שלנו!

Wolverchenus

New member
טוב הטבע אצלך הוא מושג ערטילאי

בעל משמעות קוסמית או וואטבר. הטבע הוא דינאמי והוא תמיד משתנה. כן, האדם הורס את האיזון האקולוגי העדין שקיים פה במשך אלפי שנים. אבל זה הכל, זה אלפי שנים. זה אולי רע לנו, אבל לפני 20 אלף שנה היה פה עידן קרח. לפני מיליוני שנים היו חיידקים שגרמו לזה שהאטמוספירה שלנו תהיה מלאה בחמצן וזה לא היה קודם. ובזה הם עשו את זה הם גרמו להכחדות המוניות של רוב היצורים שהיו אז רגישים לחמצן (כמו גם סללו את הדרך ליצורים עם נשימה אירובית כמונו) אז מה, היית בא ואומר על החיידקים ההם שהם הרסו את הטבע? זה נורא נוח לראות את זה בטוב ורע, ואין ספק שמה שהאדם עושה הוא רע לנו ורע לרוב שאר המינים על כדור הארץ (וטוב לאחרים) אבל שלא תהיה לך טעות, הטבע הוא לא דבר קבוע ולא דבר ש"נפגע". הוא פשוט כאוטיקה מאוזנת היטב. אנחנו לא פוגעים ב"טבע". אנחנו פוגעים בחלק מהמינים שקיימים בו על ידי זה שאנחנו משנים את הסביבה שהם הותאמו אליה במשך מיליוני שנים. הטבע, כהרגלו, יעמוד אדיש מנגד ופשוט ישתנה עם הזמן... הוא אפילו לא יעלב.

Majestic12

New member
עונת הייחום האנושית למעשה בוטלה

מאחר ובני אדם מסוגלים לדאוג לצאצאיהם בכל ימות השנה ובכל מזג אויר (במידה והם מצויידים כראוי), וצאצאים אנושיים אינם נטרפים או מצויים בסכנה מיידית של טורפים, ישנה סברה שהאבולוציה הרחיבה לאיטה את עונת הייחום מתקופה קצרה לתוקפות ממושכות - למעשה לכל ימות השנה.

22ק ו ס ם

New member
זה שבני אדם יכולים לדאוג לצאצאיהם לא אומר דבר

מה שחשוב הוא התחרות בין גברים לבין עצמם, בין הנשים לבין עצמן והבחירות המיניות. בכל מקום שבו יש הבדלים בין פרטים באוכלוסייה וקיימת ברירה מינית, יש מאבק בין מיני כשכל צד מנסה להרוויח יותר. כמו שציינתי קודם, יש עדויות שתקופת הייחום לא נעלמה אלא פשוט נעשה מעודנת יותר אצל נשים.

Majestic12

New member
התשובה לא כל כך פשוטה

בדיוק כפי שבני אדם אינם זקוקים לפרווה, והיא הלכה ונעלמה במשך השנים, כך גם עונת הייחום. אין הסבר אחד או סיבה אחת לתופעה, אלא מכלול של סיבות, שבגללן האדם אינו זקוק יותר לעונת ייחום, והוא מסוגל ללדת צאצאים במשך כל ימי השנה.

22ק ו ס ם

New member
אבל היא לא נעלמה לגמרי

עובדה שאנחנו עדיין שעירים. בכל מקרה, אין קשר בין הדברים. יש תכונות שמשתמרות ויש כאלו שלא, צריך לבחון כל תכונה בפני עצמה. בכל מקרה ההסקה שלך טאוטולוגית. העובדה שאין ייחום כביכול מקבילה לזה שאפשר להוליד ילדים כל השנה. זה לא אומר דבר על מה גרם למה, אם בכלל. בכל מקרה, נשיםלא יכולות ללדת כל הזמן. עובדה שיש תקופת ביוץ. זה כשלעצמו מעלה את האפשרות שיש שינויים באסטרטגיות המיניות של נשים במהלך המחזור החודשי, אפשרות שאוששה במחקרים.

שאלה קצת יותר קשה..מניין רביה זוויגית?..

האם בד בבד עם פיתוח מנגנון יוצר זרע וביציות ,התפתחו להם במקביל גם ההורמונים המורים על כך, והקולטנים המתאימים להם כמנעול למפתח?ואיברי מין מתאימים זה לזה?איך התרבו ,טרם הייתה התאמה אופטימילת שכזו?.. בבקשה אל תאמרו משהו כמו"קיימים היום המון שלבי ביניים, של חיידקים המחליפים ביניהם מידע גנטי"...כי זה ממש לא מדגים כלום ,על אבולוציה של המערכת הנל' אצל האדם....

למעלה