שאלה על מערכת רביה של אנשים

• פותח הנושא C H 4
  • פורסם בתאריך

C H 4

New member
מקסימום ../images/Emo13.gif

תודה על התשובה, זה נושא ממש מעניין

Wolverchenus

New member
אני גם אשמח לשמוע על זה עוד פרטים בהמשך

מתאן, אני גם אשמח לעשות איתך קניה משותפת (אם אנחנו גרים קרוב) בשביל לחסוך בעלויות המשלוח. 10 דולר תשלום בסיס למשלוח רגיל לישראל

C H 4

New member
אם חורגים מ50 דולר כולל משלוח זה מכס ../images/Emo178.gif

אני אחכה עם זה, אולי יהיה מי שיקבל בשבילי את המשלוח מאמזון בארה"ב ועוד אחרי כריסמס מה שאומר חגיגה (יש ספר אחר שאני נורא נורא נורא רוצה). באופן כללי אם אתה קונה קבוע באמזון, או כל חנות אחרת בארה"ב, מומלץ מאוד לחכות לשבוע שאחרי כריסמס המחירים פשוט צונחים. כבר קניתי ספר שהוא סוג של ספר אספנות מהדורה ראשונה במצב טוב מאוד ב16 דולר, ובנובמבר-דצמבר ראיתי את הספר הזה במצב פחות טוב במעל 30 דולר!

22ק ו ס ם

New member
אגב, לא רק אמאזון

תבדקו תמיד חנויות אחרות כמו בארנס אנד נובלס כי לא תמיד הם הכי זולים. יש גם אפשרות למצוא ספרים משומשים בזול, אבל לא כל המוכרים ישלחו לארץ.

Wolverchenus

New member
בנתיים יש לי פשוט ניסיון מעולה איתם

ספרים מגיעים תוך פחות מ5 ימי עבודה ואם יש תקלה פיצוי שלא שומעים עליו בארץ.

C H 4

New member
בארנס אנד נובלס עובדים עם אמזון

ולכן המחירים שלהם במשומשים תמיד קצת יותר יקרים מאמזון. אליבריס שלוחים לארץ משומשים

22ק ו ס ם

New member
בארנס אנד נובלס לא עובדים איתם

הם המתחרים הגדולים שלהם. יכול להיות שהם עובדים עם אותם ספקים והרבה פעמים הם משווים מחירים כדי להיות תחרותיים. אני רק אומר ששווה לבדוק כל ספר ספציפית כי לפעמים יש שוני.

C H 4

New member
לזכותי יאמר שעובד שלהם הטעה אותי בעניין הזה.

22ק ו ס ם

New member
זה בסדר זו טעות נפוצה למי שלא חי בארה"ב

הרי בשבילך הכל וירטואלי. לא יודע אם יצא לך לבקר בארה"ב באחת החנויות של בארנס אנד נובלס, אחרי זה לא תטעי. אגב, באנרס אנד נובלס זו החנות הקמעונית הכי גדולה בעולם שמוכרת ספרים. רק שבסופו של דבר, גם אם הם הכי גדולים, הם יכולים לשים רק חלק קטן מהספרים שלהם בחנות.

C H 4

New member
עובד שלהם *בחנות* הטעה אותי ../images/Emo6.gif

מאוד הגיוני שלא הבנתי אותו נכון, כניראה הוא התכוון שהם עובדים עם אותם ספקים כי מה שהוא אמר לי זה שכל מה שאני רואה במשומשים של אמזון אין להם בעיה להביא לסניף. חנויות גועליות. ולקוחות עוד יותר גועליים שמחזיקים את העותקים האחרונים ספרים לא כל כך נפוצים, מוציאים אותם מהמדף ומחליטים לשים אותם במקום אחר כדי שאנשים שבמשך שנים מפנטזים על הספר הזה לא ימצאו אותו אע"פ שבמחשב מופיע שבמקרה יש להם בחנות עותק של הספר הכל כך לא צפוי כי הוא רחוק מלהיות רב מכר. אההההההההההההההה. (בסוף מצאתי אותו בנס בסניף אחר) הבעיה שבניגוד לבגדים ונעליים היה מאוד קשה למצוא חנויות גדולות ומוזלות של ספרים, יש על זה פחות דגש בתרבות האמריקאית (כמו שאתה בטח יודע). |בחילה| הכי הכי נהנתי למצוא מחסן שהוסב למכירת חיסול של ספרים מוזלים.

22ק ו ס ם

New member
נכון, זו הייתה הטרוניה של בארנס אנד נובלס

כנגד אמאזון. הם טענו שכמו שהם יכולים להשיג כל ספר ככה גם הם יכולים. למה גועליים? אני מנחש שהיית בניו יורק או לוס אנג'לס. העובדים כל הזמן סורקים את המדפים ומחזירים ספרים למקום. מה עוד שזה ממש לא חשוב לשמור על ספר. הם יזמינו לך כל ספר תוך כמה ימים או את יכולה להזמין באינטרנט. נכון, אין הרבה חנויות לספרים משומשים, אבל את רוב הספרים המשומשים אפשר למצוא באינטרנט ולרוב במצב טוב מאוד.

C H 4

New member
דווקא לא הייתי שם

הייתי בפנסילבניה
החנות שהיתה ליד איפה שגרתי היתה מסודרת בצורה איומה. רוב הספרים כן היו במקום שלהם, אבל הסידור לפי נושאים, סופרים... היה כל כך לא ברור ולא נעים. אני לא יודעת להסביר אבל יש משהו אנמי בחנות הזו ולפי רשתות אחרות שראיתי בכמה מקומות אני מנחשת שבכל מקום זה מסודר אותו הדבר.. יש משהו נורא אמריקאי בחנויות האלו, בסדר שלהן, במה שהם עושים עליו סיילים ובאיך שהמוכרים מתנהגים וזו גישה שמתאימה בנעליים אבל לא בספרים. לפחות לא לאנשים שרוצים לקנות ספר, אבל לא מגיעים עם מטרה מוגדרת.

22ק ו ס ם

New member
דווקא מהביקור האחרון שלי בארץ

בחנויות סטימצקי וצומת ספרים, ראיתי שהסידור של הספרים בכלל לא הגיוני. הם מערבבים מדע עם מיסטיקה וקשה מאוד למצוא ספרים ספציפיים גם אם הם נמצאים בחנות. אני דווקא אוהב את חנויות בארנס אנד נובלס מאוד (גם בורדרס חנות מצוינת). אף אחד לא מפריע לך שם, יש חלל גדול ללכת בו. יש מקומות מיוחדים שאפשר לשבת בהם ולקרוא ספרים בלי שאף אחד יפריע לך (שלא לדבר על לשבת בבית קפה). במשך הזמן מתרגלים לצורה של החנות ולמיקום של הספרים ויודעים מה לחפש איפה.

C H 4

New member
כן, סטימצקי וצומת נגועים במחלת הרשתות ../images/Emo4.gif

22ק ו ס ם

New member
אבל צומת לא היו כאלה

לפני שנתיים הייתי שם והכל היה מעולה. מילא זה שלא מוצאים ספרים אלא שהמחירים שם גבוהים כמו בכל מקום אחר. גם דיונון בתל אביב יקר ואין שום מקום זול לקנות ספרים חוץ מברשת. מה שעוד מדהים אותי זה שמשום מה ברוב הספרים המחיר המומלץ לקנייה הוא 88 ש"ח.

C H 4

New member
בגלל זה קונים משומשים ../images/Emo13.gif

אם אתה יודע איפה לחפש מחיר הספרים נע בין 10 ש"ח ל30 במקרים חריגים. וגם יש משהו מאוד נעים בלדעת שאתה מפשפש בספרים שמישהו סידר באהבה ולא רק כדי למכור.

Wolverchenus

New member
בגלל זה קונים באינטרנט

לקנות ספרים באמאזון יוצא לי יותר זול אפילו עם עלויות משלוח! המחיר לספר סטנדרטי בכריכה רכה הוא 10 דולר והמשלוח 10 דולר ואז זה יוצא באמת דומה ל88 ש"ח הישראלי. מצד שני, אם קנית שני ספרים אז זה יוצא 15 דולר לאחד ואז זה משמעותית זול יותר. אני בדרך כלל קונה ברביעיות או משהו כזה ואז זה יוצא ממש ממש בסדר (13 דולר לספר, אפילו עם דולר של 4.4 יוצא משהו כמו 58 שקל... אפילו בשבוע הספר זה מחיר מעולה.) אגב, יש או היתה תנועה כזו לא מזמן בארה"ב למיין מחדש מדפי ספרים בחנויות. אני בעצמי עשיתי את זה. למשל, אני מגיע למדור המדע (הפצפון) ורואה שם ספר "איך התנ''ך צפה את תגליות המדע" או משהו הזוי ברמה הזו, לוקח אותו ומזיז אותו למדור היהדות או המיסטיקה או לאיזה מדף שקר-כלשהו אחר. אני לא רוצה שאיזה בן 16 סקרן יקרא את השטויות האלה ויחשוב שיש לזה אמינות כי זה מתויג תחת "מדע".

C H 4

New member
אני קצת משתעממת מספרי מדע פופולרי

(גם מהרבה מאוד ספרי מדע
) לא עדיף לך לעשות את הקניות בalibris ולקנות משומשים בעוד יותר זול? הספקים שלהם ושל אמזון די חופפים, נדמה לי שיש הבדלים של דולר, לטובת אמזון, גם המישלוח טיפלה יותר יקר אבל לפחות הם שולחים משומשים לארץ..

22ק ו ס ם

New member
יש ויש

יש ספרים משעממים כמובן, אבל היום יש מגמה של חוקרים רציניים שכותבים ספרים שפונים גם לציבור הרחב וגם לקהילה המדעית. למשל, הספרים של פינקר מצוטטים על ידי חוקרים אחרים כל הזמן, כמו גם אלו של דוקינס. אני גם קונה ספרים משומשים לפעמים אבל אני מעדיף לרוב ספרים חדשים. כשקונים משומשים באינטרנט המשלוח יקר יחסית ונפרד לכל ספר בודד. בקנייה של 2-3 ספרים באמאזון המשלוח תמיד חינם.

למעלה