שאלה על פרופורציות

• פותח הנושא NewH
  • פורסם בתאריך

עץ זית

New member
קפה בבוקר הוא מכין?

טוסטים הוא עושה? אז למה הוא צריך לעלות 1000 שקל? הטלפון כמובן. זה מה שאבא שלי תמיד שואל. צודק. כמו שטחנו לי במוח מילדות "טלפון זה כדי להעביר הודעות ולקבוע דברים". במסגרת סלולרים ברמות שונות שהגיעו למשפחה אני לקחתי את הפושט והבן הגדול קיבל את היוקרתי עם המצלמה. זה היה לפני מספר חודשים. היום הוא רוצה עם חיבור לאינטרנט ורצוי כמו של אבא. מה שלא תקני לו תוך זמן קצר יגיע דור חדש יותר והוא ירצה אותו. ההתלהבות היום מכל דבר היא רגעית.

AYELET1

New member
אבל אם הוא משלם בעצמו עבור חיבור

לאינטרנט (כמו שאבא משלם עבור עצמו) זה דיון אחר. זה לא שייך למשפט "ההתלהבות היום מכל דבר היא רגעית" אלא לכך שהדברים הללו באמת מתחלפים במהירות האור וזו בעיה. בעיה אותה ניתן לפתור (גם) ע"י המימון ע"י הצאצא וכן חוזרים לשאלה של NEWH אגב, שמתם לב שרוב העונות הן נשים שהנושא כלל אינו מדבר לליבן?
הבעל בעד האישה נגד... אז אני אעלה שאלה לדיון: יש חתונה של קרוב משפחה. אלו בגדים (בעיקר באלו סכומים) אתם קונים לילדים ומה הבעל אומר על כך?........... וכמובן שהסכמתי עם דברי דורית 11 שכתבה על ה"שגעונות" שלה וה"שגעונות" של בעלה. לכל אחד יש את הדברים הנאראים לו באמתת ששוה להוציא עליהם כסף.

עץ זית

New member
עניין של חינוך

האמת שאצלנו אף אחד לא משלם. אבל דוקא בגלל שזה לא עולה אני לא רוצה שה"חינם" יהפוך להפקרות. בעיני זו מטרה חינוכית ללמד שלא חייבים לנצל עמדה והטבות מעבר לצורך. וזה כדי שנוכל לשאוף להגיע לעמדה מסוימת ולא לדרוש "מגיע לי, מגיע לי".

noa_f

New member
אני דוקא מאוד בעניין גאדג'טים

בניגוד לאישי, שפחות מתלהב מהם. אבל חבל לי להוציא על טלפון (כולה טלפון) כ"כ הרבה כסף. אני מעדיפה לשלם לילד עוד חוג. פעם באיזשהו זמן בכ"ז קונה לי איזה משהו מגניב בטירוף (לא, לא חולצה). עכשיו השקעתי במחשב.

AYELET1

New member
עונה לכל המתייחסות למה שכתבתי:

עץ הזית- שימי לב שמדובר על מקרה שהצאצא משלם מכספו. אין עניין של ניצול הטבות או "מגיע לי". החינוך שעליו מדברת ניו הוא בנקודה אחרת. חני- כן. ואם לא על בגדים (נו טוב, לא זוכרת מי כתב מה על כל דבר
) א6ז אחזור שוב למלון שאליו אני זוכרת שנסעת. כתבתי לך בעבר- אני לא הייתי מוציאה על דבר כזה. את כן. לגיטימי. כל אחד ומה שמדבר לליבו יותר. נועה - השאלה אם תקחי מהילד את הכסף אותו הרוויח בעבודה (במקרה של נער בוגר יותר) או קיבל ליום ההולדת ותוציאי אותו על חוג. בפרט, וזו נקודה חשובה!), כשמדובר בנער בגיל 15 לגבי המחשב - התחדשי
עם זה אני מזדהה....

noa_f

New member
חוגים=חינוך =>עלי

לי שילמו גם עבור הלימודים באוניברסיטה ואני מתכננת לעשות אותו הדבר עבור ילדי (ככה שזה לא תלוי גיל).

חני ב

New member
תשובה על הבגדים

ממש לא משנה לרוכב כמה אני מוציאה על בגדים ובכלל על כל דבר- לא עלי, לא על הילדים ולא עליו.

אף פעם לא רבתי עם בעלי על

סכומים לבגדים לכל המשפחה. אולי כי ילדיי עדיין לא שרופים על מותגים.

דורית 11

New member
ולך אין התלהבויות רגעיות?

את קונה תמיד בדיוק מה שאת צריכה ובתקציב שהקצבת לעצמך או שלעיתים את קונה חולצה סתם "כי בא לך" והתלהבת ממנה באותו הרגע? כולנו מסתכלות על הדברים מנקודת מבטנו וזו הטעות. אני לא הייתי קונה טלפון ב- 900 ש"ח אבל אני מכירה הרבה אנשים שטלפון כזה הוא ממש פסגת שאיפותיהם והבעלות עליו תגרום להם לאושר והנאה. אם הילד יכול להרשות זאת לעצמו, לא הייתי מונעת ממנו. הייתי כמובן מנסה לשכנע, מסבירה לו שבסכום הזה הוא יכול לעשות שימוש הרבה יותר מועיל וחכם בעיניי, אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלו.

אני רואה שאני ואבא שלך באותו

ראש. אני גם אומרת על הטלפונים המשוכללים למינהם שעד שהם לא יעשו קפה, הם לא כדאיים. איילת, אל תתפלצי.

כולם צודקים

את צודקת שאין טעם לבזבז על מכשיר יקר. אולם מאידך אני מבינה שהבן גם צודק כי זה כספו שלו וזכותו להחליט . ולכן נראה לי שבמקרה זה צריך להניח לילד לעשות כרצונו אבל ללמד אותו שלכל דבר יש מחיר ואי אפשר גם לאכול את העוגה וגם שתשאר שלמה (לגבי חסכון עתידי לשעורי נהיגה לדוגמא דברי איתו אולי הוא יבחר לעבוד בחופשות ולהרוויח למימון שעורי נהיגה וכן להוציא עכשיו על מכשיר יקר )

אור2221

New member
הבעיה עם מימון עצמי של שיעורי נהיגה

זה שאי אפשר לדעת כמה זמן הם ימשכו. לי לקח מספר שיעורים יחסית מינימלי (40 ומשהו - כאשר 28 זה מינימום חוקי ורוב האנשים עושים יותר), אבל ארבעה טסטים כאשר כל טסט עולה המון כסף ויש צורך לקחת שיעורים באמצע. אחותי עשתה כ-80 שיעורים עד שהסכימו להגיש אותה לטסט - אבל עברה טסט ראשון. ילד שמממן לעצמו (100-110 ש"ח שיעורי נהיגה באזור המרכז, כפול 40 שיעורים זה מינימום 4000 ש"ח, פלוס כ-400 ש"ח לטסט יכול להגיע בקלות לסכום של 5000 ש"ח, הכסף נגמר ואז הוא נאלץ להפסיק ומאבד את כל ההשקעה. קשה לעשות את זה לבד. עבודה חודשיים בחופש במשכורת מינימום של בני נוער לא תספיק... אח"כ מגיע הצבא שבמהלכו אי אפשר ללמוד נהיגה ברוב המקרים ואז נאלצים לדחות את הטסט עד אחרי הצבא ועד אז ההורים נאלצים להסיע.

NewH

New member
חשוב בעיני שלמטרה כמו שיעורי נהיגה

הילד יהיה שותף גם אם לא יממן את הכל. בגלל כל נושא האחריות שחייב להתלוות לזה.

אור2221

New member
שותף - כן

אבל קשה לשאת בעלות כל המימון ואני מכירה אנשים שגררו את זה שנים בגלל שהיה להם מאוד קשה. עלי שילמו הכל, מאוד הערכתי את זה להורים שלי.

noa_f

New member
איזה? איפה? מי? כמה? ולמה?

הרחיבי/ פרטי / הוסיפי לתשובתך.

חוה 1

New member
הלכה לסופר פארם וקנתה נייד

של אריקסון עלה 320 ש"ח חברת אורנג'.

למעלה