שאלה על פרק 9

זה נקרא ספויילר

אם צריך לפרש בצורה מדוקדקת מזה ספויילר, תיאוריה או משו"ש (אך שלא כותבים את זה)

לכתוב את הזהות של אוגוסט או של קורה במפורש זה ספויילר, וברור שזה הורס. להביא מיוטוב סרטונים או לעלות תמונות מסניק פיק, זה ספויילר אמיתי שיכול להרוס (ואני כבר אמרתי אחרי הפרק האחרון שאני לא מתכוונת לקורא יותר או להביא לכאן ספויילרים.

אבל לכתוב - התיאוריה היא שקורה היא מלכת הלבבות, אני חושבת שניל קאסידי
הוא באיי זה לא ספויילר אלא תיאוריה. לעלות על אתר של מעריצים ולהביא תיאוריות או השערות זה לא ספויילר אני מבינה למה מזהירים מראש (למרות שזו השערה ואני לא רואה מה הספויילר) אבל חושבת שזה מיותר.

ושוב, אין לי שום כוונה לפגוע ברגשות הציבור וזה ממש לא אישי נגד אף אחד, זו רק דעתי, וכבר ציינתי שאני אכתוב בהתאם לכללי הפורום.

shirush3

New member
תאוריות הן בהחלט לא ספוילר

אבל לתת עובדה של מה שמצוין בסניק פיק לפרק הבא קצת מספיילר

בכל מקרה אני ממש בעד להתנזר מספוילרים לפרקים הבאים

ולכן היה
בכותרת

שאני רואה את הסמל המיועד למשהו שיכול לקלקל לי את ההנאה או להרוס לי את התוכנית, אני לא אכנס להודעה. אבל זו רק אני...... כל אחד עושה מה שמתאים לו, אני רק לא מבינה למה להתלונן על זה אח"כ.

לא חושבת שנכון לא להביא לפה ספויילרים, אנשים תמיד סקרנים מטבעם, וזכותם לכתוב מה שבא להם, כל עוד הם מסמנים בהתאם כדי לא לקלקל לשאר הקוראים..... כבר כתבתי שאני אכבד את הכללים של הפורום וכתבתי את דעתי בנושא, בשרשור הנ"ל ומה ההבדל לדעתי בין ספויילר לבין מה שהוא לא......

Shiri from the block

Active member
תקשיבי בתור אחת שקוראת מש"שים של כל דבר אפשרי אולי, אני לגמרי יכולה להבין אותם.
יש בהחלט הבדל גדול בין מה שהתרחש באותו פרק, לבין מה שבוודאות הולך לקרות בפרק הבא. לא כולם רוצים לדעת מה יהיה בפרק הבא ורוצים להישאר מופתעים במהלך כל הפרק.
לכן גם פה וגם במלא פורומים אחרים, שמים את הסימן הזה -
מש"ש - כדי לא להרוס לאנשים שלא רוצים לדעת מה יקרה בפרק הבא.

זה כמו שתכתבי "בפרק הבא מספר 10 אמה תמות" זה שווה ערך ל- "בפרק הבא מספר 10 אמה מגלה שהנרי לא הבן שלה" או משהו כזה.. זה פשוט הורס.
אגב שיהיה ברור שהמשפטים האלה לגמרי מומצאים מהראש ואין להם שום קשר למה שבאמת הולך לקרות בפרק 10!

shirush3

New member
פה זה קצת שונה

יש את קצב הצפיה לפי הארץ ויש קצב צפיה לפי ארה:ב.
אנחנו, שרואים פרקים בקצב ארה"ב מסמנים
למי שרואה בקצב של הארץ.
ולנו אין כ"כ סימן שיזהיר אותנו אם אנחנו עומדים לקרוא משהו שלא שודר בכלל או שלא שודר בארץ אז בגלל זה מוסיפים מש"ש.

בפורומים ואתרים בארה"ב באמת כשמסמנים ספוילר מדובר במשהו שלא שודר.

שיר, אין הבדל בארה"ב

בין ספויילר למשהו ששודר למשהו שעוד לא שודר, הכל נחשב לספויילר, וכאן לא ראיתי סמל נחמד כל כך בשום אתר רכילות, טורים, ואפילו אתר הסדרה.
אבל את יכולה להסביר לי מה ההבדל בין ספויילר למשהו שאת ראית וX לא, ואת רוצה לכתוב הודעה בנושא, לבין תיאוריה שאת משערת שקיימת (כמו אין ספור הדיונים שהיו כאן על זרים מיסתוריים, זהויות אבודות, קללות, עלילות, חורים בעלילות ועוד עוד) ורוצה לעלות לדיון?

יש אייקון מיוחד (תודה למנהלי הפרדס) שנועד למנוע ספויילרים, ואין הבדל בין תמונה מפרק עתידי, לליהוק שחקן עתידי או חשיפת זהות. כל אלו הם ספויילרים. בשביל מה ללכת ולהמציא קיצורי תיבות מיותרות ?! מי שלא רוצה לדעת, שלא יפתח הודעות עם הסימון המיוחד בכותרת. וזהו.

באמת שאני לא מבינה את הטעם בתת דיון הזה,אבל אתן מתעקשות להמשיך בו.....

Shiri from the block

Active member
את קראת את ההודעה שלי? אני לא מבינה איך את יכולה להגיד שאת לא רואה הבדל בין ספויילר שמדבר על אותו פרק ספציפי, לבין מש"ש- משהו שעוד לא שודר, שזה... עוד לא שודר! מה שאומר, שמי שלא רוצה לדעת מידע על פרק שעוד לא שודר לא צריך לדחוף לו את זה בכוח להודעה.
ספוילר לפרק מספר X ממש לא שווה ערך לעובדות שיקרו בפרקים הבאים.

אם את מערבבת בין ספוילר למש"ש וטוענת שאין הבדל, אז תיהיי מוכנה לכך שאף אחד, אולי חוץ ממני ועוד מישהי, לא יקראו אף אחד מההודעות שלך בגלל העירבוב הזה.

את כנראה לא קראת את ההודעות שלי

כבר כתבתי את דעתי כמה פעמים בשרשור הנ"ל. אפילו הסברתי את טענתי די בפירוט, ואף אחד לא טרח להסכים / לא להסכים / להציע הסבר אחר. לא יודעת מי עוד קרא את השרשור הזה אבל הטענה היא שהאייקון של ספויילר לא מספק הגנה נאותה מפני כותבים שמנסים להרוס את הבאות לאנשים סקרנים שלא יכולים לעצור את עצמם מלקרוא הודעות המסומנות בהתאם.

ממש לא מבינה את הסיפור הגדול שהתפתח פה, ואין לך אפילו שום טעיון אחד הגיוני בהודעה שלך. אף אחד לא דוחף שום דבר בכוח....... ואף אחד לא מנסה להרוס כלום.

כנראה שלא קראת גם שאחרי ההבהרה של מנהלת הפורום לגבי הכללים החדשים, כתבתי שלמרות שאני לא מסכימה עימם ואני חושבת שזה טרחני מידי, אני אכתוב הודעות בהתאם לכללי הכתיבה הנאותים בפורום. כתבתי גם כמה פעמים שאני לא מתכוונת לחפש ספויילרים על פרקים עתידיים (או איזו ראשי תיבות שבא לכם להמציא לזה) ולכתוב עליהם כאן (תחת שום ראשי תבות או אייקון)

אני סתם משהי שנהנת מהסדרה וכותבת פה להנאתי. ומי שלא רוצה לקרוא את ההודעות שלי שלא יקרא. לא נעלבת

בואו כולנו נסכים שלא להסכים

אני מעריכה את ההסכה לקבל את חוקי הפורום למרות הסתייגותך.

Shiri from the block

Active member
קראתי.. ראיתי שכתבת שאת תכתבי בהתאם לנהלים של הפורום, אבל לפי ההודעות שלך עדיין לא הבנת למה הכרחי לעשות את ההפרדה בין ספוילר למש"ש וזה מה שניסיתי להסביר.

והבאתי לזה כמה דוגמאות בהודעות קודמות שלי:
זה כמו שתכתבי "בפרק הבא מספר 10 אמה תמות" זה שווה ערך ל- "בפרק הבא מספר 10 אמה מגלה שהנרי לא הבן שלה" זה יוצר מצב של ספוילר לפרק שלא שודר, לאלה שצופים בפרקי ארה"ב.
לא כל מי שצופה בקצב של ארה"ב בהכרח רוצה גם לדעת מה יהיה בפרק שאחריו לפני שזה שודר, ולכן ההפרדה.
אני לא באה לאיים ואל כלום, אני קוראת כל דבר אם זה ספוילר או מש"ש לא מפריע לי, אבל כשאני כותבת מש"שים אני כותבת אותם בהודעה נפרדת כבר שנה + ...

תמידכאן

New member
זה חסר התחשבות בעיניי

לא לכתוב שלוש אותיות כדי שמי שרוצה ליהנות מהסדרה יהנה ממנה.

מנהלת הפורום בהחלט לא אשמה, אבל אחרי שראית שזה מפריע (ולא רק לקוראת אחת), וכשפורומים אחרים הנהלים הם שונים, אפשר להתחשב.

Shiri from the block

Active member
אני מסכימה איתך אני גם רואה את זה בפורומים אחרים, ואני אפילו פתחתי שירשור גדול בנפרד שהוא מש"ש עם הבהרה שהוא מש"ש בכותרת ובכל מקום בתוכן ההודעה חח, רק כדי שאנשים שלא רוצים לקרוא מה יהיה בהמשך הסדרה לא יהרס להם.

בתור אחד שקוראת ספוילרים ומש"שים כל הזמן אני יכולה לגמרי להבין את הצד שלכם, כל דבר שקשור למידע לגבי הפרק הבא הוא מש"ש גם מבחינתי ואני למשל תמיד כותבת את זה בנפרד או עושה אינטרים כמו שאמרת..

ספוילר ומש"ש במקרה של הסדרה הזו זה אותו הדבר

מהסיבה הפשוטה שאם אתה רואה בקצב ארה"ב אני לא חושבת שאמורים להבין שצריך לדון כמו בדיון כאן נטו על פרק 9....... מן הסתם בסופו של דבר ברגע שימשיך הדיון הדברים גלשו להם מעט ולדעתי כל עוד הם מסומנים כ
אמורים להבים שזה ספוילר לכל דבר ולא משנה מה כבר שודר או לא בין אם זה כאן בארץ או ארה"ב.....

אני לא מסכימה, הסדרה הזו לא שונה מסדרות

אחרות בפורומים שונים, גם עקרות בית נואשות, קאסל, הוחלפו וכו',
יש גולשים שצופים בקצב של יס ויש שצופים בקצב ארה"ב.
אני לדוגמא צופה בקצב ארה"ב, שאני נכנסת להודעה שמכילה
אני מצפה שההודעה תכיל מידע עד לפרק האחרון ששודר, לא לראות שם הפתעות ומידע עתידי שעדיין לא שודר.
אני אתן לך את הדוגמא הטובה ביותר:
נגיד ואת צופה בקצב ארה"ב, ואת נכנסת לשרשור עם כותרת
ומגלה שיש שמועות/הדלפות/תאוריות שרד היא בעצם הזאב (לפני שהפרק עצמו שודר, כן?), לא היית מתבאסת? אני הייתי ממש מתבאסת מזה, כי זה לא משהו שהגיוני שיקרה, זו תפנית ממש מפתיעה, ואני שמחה שככה "הצליחו לעבוד עלי".
מקווה שהובנתי

א-ב-ל בפורומים שונים

יש הבנה כללית איפה עומדים וגם אנשים נוטים לציין איפה הם עומדים...

ולא לא הייתי מתבעסת כי בחרתי להיכנס ולקרוא ספוילר... הסימון
מבחינתי הוא ללא הגבלת זמן... הוא מסמן על עתיד התוכנית ולא אמור לשנות מבחינתי אם זה עתיד קרוב או רחוק זה
לכל דבר...

Shiri from the block

Active member
אבל זה ממש לא נכון הסימון של ספוילר זה למי שצופה בפרקי הארץ.
זה לא אומר שמי שצופה בקצב של ארה"ב צריך "לסבול" ממידע על סצינות עתידיות שיקרו בסדרה. מה הבעיה בלהבין את זה?..

למעלה