שאלה על שכר

BI USA

New member
שאלה על שכר

(וכן, אני יודעת שאפשר לענות "זה תלוי" כמעט על כל הנושא הזה)

אני אמורה לתת למעסיק פוטנציאלי, ישראלי, דרישת שכר. החברה עובדת כבר בארה"ב אך רק עם צוות מקומי ולאחרונה התקבלה החלטה להביא מנהל ישראלי בכדי לקדם את העסקים ולהיכנס לתחומים חדשים. יש לציין שהחברה מאוד מבוססת ומצליחה בישראל ובאירופה. המשרדים שלהם בדאלס.
לא מדובר בתנאי רילוקיישן קלאסי. המעסיק מעדיף לקבל ממני מספר של "כמה אני יעלה לו". חשוב לי שהילדים יהיו בבית ספר יהודי, ביררתי עלויות שכר לימוד (יקר מאוד) אך את זה אציג לו מחוץ לשכר (הוא מבין שזה תנאי עבורי). אבקש לשמוע מניסיונכם מה מקובל עבור ישראלי בדרג VP לבקש.
התחלתי את הפוסט בזה שאני יודעת שזה תלוי בהרבה פרמטרים, ואקח זאת בחשבון, אך מאוד אשמח לחמוד מלמודי ניסיון.

תודה רבה ושבת שלום!

ilanvag

New member
כמה שאלות:

1. את כותבת שמדובר במעסיק "פוטנציאלי", כלומר לא המעסיק הנוכחי שלך. איך בדיוק הם יעבירו אותך לארה"ב? כלומר עם איזו ויזה? (זה צריך להיות אות ומספר). זו השאלה הראשונה, כי היא הכי קריטית ומשמעותית -- מזה נובע מה בעלך יוכל לעשות, האם הוא יוכל בכלל לעבוד, וכן הלאה.
2. באיזה תחום החברה פועלת? (הייטק, תעשיה, חקלאות, וכדומה)
3. מה גודל החברה? (כמה עובדים ברחבי העולם, מהו מחזור המכירות השנתי בעולם, וכל נתון שכזה אשר ייתן לנו סדר גודל)
4. כמה נפשות במשפחה שלך?
5. לכמה זמן המעבר? כמה זמן אתם אמורים להיות בארה"ב?
6. האם אתם אמורים לקבל ביטוח רפואי איכותי, וגם את כל שאר הזכויות? (חשבון 401K, לדוגמה). שואל כי כתבת שיש כבר צוות מקומי, אז מניח שיש כבר סטנדרטים כלשהם, שהם יכולים לומר לך.
7. האם המעסיק מסכים להתחיל עבורכם בתהליך גרין קארד באופן מיידי, עם הגעתכם לארה"ב?
8. את מדברת על "דרג VP" -- כמה VP כאלו יש בחברה? האם זהו הדרג הכי בכיר מתחת למנכ"ל, או שיש מעל גם SVP, ומעל גם EVP, וכדומה? (מנסה להבין עד כמה התפקיד שהציעו לך הוא באמת בכיר -- בעיניים של החברה עצמה).
9. האם את אמורה לנהל את כל הפעילות בארה"ב, ואת כל הצוות המקומי? קרי כל מה ומי שקיימים כיום בארה"ב יהיו כפופים לך? אם כן, בכמה אנשים מדובר שיהיו כפופים לך? ואם לא, אז בבקשה הסבירי קצת יותר בפירוט את התפקיד שהציעו לך.

בואי נתחיל עם תשובות לשאלות שלמעלה, ומכאן נוכל לתת לך קצת נתונים.

BI USA

New member
תשובות

השקעת כל כך בלשאול את השאלות הנכונות כך שאני אשתדל לענות הכי ישיר ואמיתי:

1) אכן לא המעסיק הנוכחי שלי. לגבי אישור עבודה. אני בהמתנה לקביעת ראיון בקונסוליה לגרין קארד, תהליך שאני עושה בלי קשר לג'וב הזה. הבנתי שאני ראשית להוציא אישור עבודה לי ולבעלי בזמן שממתינים לגרין קארד (אבל זה כבר פוסט נפרד).
2) תחום עיסוק: תעשיה, תשתיות
3) מעל 700 עובדים בעולם. חברה ציבורית, מחזור של 350 מיליון דולר
4) אנחנו זוג עם 3 ילדים קטינים
5) מעריכה 3-5 שנים.
6) אין לחברה ניסיון בשליחת מנהלים מישראל, אז מניחה שבנושא הביטוחים זה צריך להיות חלק מהדרישה שלי. פחות חשוב לי מה הצוות המריקאי הנוכחי מקבל....כי עובדה שהם אל עושים את העבודה והחליטו להביא מנהל ישראלי.
7) כאמור, אין צורך. מקווה לקבל את הגרין קארד בחודשים הקרובים.
8) בארהב אין סמנכלים בכלל. יש מנכ"ל מקומי. בארץ אני לא יודעת כי אני לא עובדת שם כיום.
9) לא אמורה לנהל את כל הפעילות. כיום יש כמה תחומים נפרדים שמנוהלים בנפרד (לטעמי לא נכון) אני אמורה לנהל (קודם לגייס) 6 אנשים תחתי. לפי דעתי תוך כמה שנים יאחדו את כל הפעילויות....אבל זה כבר נושא אחר. (באופק של כמה שנים בודדות, אני רואה אצ עצמי המנכ"לית הכללית שלהם לכל ארהב לכל תחומי הפעילות.....וזה לא רלוונטי לדיון היום, אלה רק נותן לי יותר תמריץ להגיע לשם)

ilanvag

New member
אוקיי, זה עוזר.

אני מבין שאת מודעת לזה שכל עוד אין לך גרין קארד (מניח שמדובר בהליך איחוד משפחות?), אזי את צריכה ויזת עבודה -- ולא כל כך ברור איזו ויזה הם יכולים להוציא לך.

החברה שאת מתארת היא בעלת גודל יפה, במיוחד יחס מחזור למספר עובדים.

לא יודע איזה מספר לומר לך, אבל בשביל תפקיד עם רמת הבכירות והאחריות שאת מתארת, המינימום שבמינימום שעולה לי בראש זה $300K שנתי, וזה בהנחות הבאות:
1. מדובר בדאלאס, טקסס, שעלות המחיה בה היא סבירה, יחסית לערים גדולות אחרות בארה"ב. בשביל תפקיד דומה באזור ניו-יורק, עמק הסיליקון, לוס אנג'לס, בוסטון וכדומה -- המספר היה גבוה יותר, ואפילו באופן משמעותי.
2. אני מבין שאתם משפחה דתיה, כי דיברת על חינוך יהודי -- חינוך הילדים משולם בנפרד מהמשכורת (יש מצב שהוא יגולם ותצטרכי לשלם על זה מס; אבל התשלום עצמו למוסדות החינוך היהודיים אינו כלול בשכר)
3. לחברה יש תוכנית ביטוח רפואי מעולה ומקיפה (כולל ביטוח שיניים, שבארה"ב זה בנפרד), שאותה כבר מקבל הצוות האמריקני, ושאליה את יכולה להצטרף (לא רלבנטי אם הם עושים את העבודה או לא...). אם את צריכה לדאוג לביטוח רפואי בנפרד לך ולמשפחה, וזה לא דרך המעסיק -- תוסיפי עוד $50K ברוטו.
4. לחברה יש תוכנית 401K עם הטבות כמקובל בשוק ההיי-טק (מאטשינג של לפחות 3% מהשכר ברוטו). אם אין תוכנית 401K בכלל, תוסיפי עוד 50K ברוטו. אם יש 401K אבל הם לא מספקים מאטשינג, תוסיפי רק 20K ברוטו (במקום ה-50K)

מבחינתי, המספר של $300K ברוטו לשנה הוא המינימום; מאוד ייתכן וסביר שהמספר צריך להיות גבוה יותר.

בקיצור ו"בגדול" -- העלות שלך למעסיק תהיה (וצריכה להיות) מעל חצי מיליון דולר, במינימום של המינימום...

Boston Guy

New member
קפצת רחוק, אילן...

אם החברה הזו היתה מוכנה לשלם חצי מליון דולר ל VP - הם היו יכולים לגייס בכסף הזה "תותח" אמריקאי מקומי שכבר מרושת בתעשייה ומכיר את כל מי שצריך להכיר בשוק...

Alfa156 GTA

New member

ilanvag

New member
אנחנו עונים על שאלות אחרות לגמרי.

השאלה שאני עניתי עליה היא - כמה אמור לקבל אדם שמבצע תפקיד על תקן VP, ברמת האחריות והציפיות שהשואלת הגדירה. ממש לא חושב שהגזמתי. יודע בוודאות מוחלטת כמה תפקידים מקבילים, בחברות בעלות סדר דומה של מכירות, מקבלים באזור ניו-יורק, בוסטון, וסאן פרנסיסקו (הרבה יותר, כאשר כוללים את הבונוס ושאר ההטבות...). אז נכון שלא חילקתי לבסיס ובונוס, אבל סדר הגודל בהחלט מתאים. הסכום גם יכול להיות גבוה בהרבה, או נמוך במקצת, אבל סדר הגודל הוא נכון.

השאלה שאתה עונה עליה היא אחרת לגמרי -- אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהחברה לא רוצה/מוכנה לשלם שכר "אמיתי" עבור VP אמריקני תותח. לפיכך, השאלה שלך היא בסגנון כמה נמוך המועמד צריך לרדת, בשביל שהחברה "תסכים" לשכור אותו ולהעביר אותו לארה"ב, במקום לשכור מועמד אמריקני מקביל. לא עונה לשאלה הזו, כי אי אפשר לענות לה, ואני לא בטוח שהשואלת רוצה לעבור לארה"ב בשכר דחק.

בין כל אלה, יש לך הנחה סמויה, שלדעתי היא שגויה -- שמועמד אמריקני תותח יעשה את העבודה בצורה הרבה יותר טובה מכל מועמד ישראלי מעולה שיישלח לארה"ב. שוב, מניסיון חיים אישי, אני יכול לומר שזו הנחה שגויה. כבר נתקלתי ב- ועבדתי עם לא מעט אמריקנים שיש להם רזומה מפואר ומרשים, ויודעים נפלא למכור... את עצמם... ולאחר מכן התוצאות מאכזבות, בצורה לא פחות מרשימה ומפוארת.

בסופו של דבר, הכל תלוי באדם הספציפי; ואם הכותבת היא תותחית על, אני בכלל לא בטוח שיש לה נחיתות כלשהי מול מועמד אמריקני מקביל... ואם חברה בעלת מחזור של 350 מיליון דולר רוצה להעביר אותה ואת משפחתה לארה"ב, אז אני בספק אם זה בשביל לחסוך כמה גרושים על תפקיד כל כך קריטי... תן לחברה שכזו קצת קרדיט, שהם יודעים מה הם עושים, ולכן מנסים לגייס דווקא אותה -- לא כל כך בקלות מגיעים למחזור מכירות של 350 מיליון דולר...

Boston Guy

New member
נראה לי שאתה מסתנוור מ "חברה עם מחזור של מיליארד שקל בשנה"

ומייחס פרופורציות שמקובלות בתעשיית הטכנולוגייה על תחום פעילות אחר לגמרי.

אם "תחום התשתיות" שעליו מדברת הגברת הוא מה שאני חושב, חברה עם מחזור עיסקי שנתי של 350 מליון דולר ו "רק" 700 עובדים יכולה להיות חברה עם רווח נקי שנתי של כמה מאות אלפע דולארים, או בכלל חברה מפסידה...

מתח הרווחים בחברות כאלו הוא זעום כי רוב הכסף הולך לקבלני משנה (שהם אלו שבעצם עושים את העבודה), ושאר הכסף הולך על עלויות המימון (ריביות על אשראי מבנקים).

אם אני אמשיך ב"ניחושים", אני מנחש שהקף הפעילות של החברה המדוברת בארה"ב (שהשואלת ציינה בצורה מעורפלת שהוא "פחות מ 10%" מהמחזור של החברה) יותר קרוב ל 3.5 מליון דולר בשנה מאשר ל 35 מליון דולר לשנה.
"פחות מ 10%" יכול להיות גם 1%... וגם פחות מזה.
ובהתחשב במה שכתבתי למעלה - זה אומר שיש מצב שהפעילות האמריקאית בעצם מפסידה כסף, כי הוצאות התפעול שלה גדולות מהרווח שהיא מביאה.

BI USA

New member
לא

חברת בניה ולא קבלני משנה. והחברה מרוויחה יפה מאוד במיליונים.
פחות מ 10% זה אומר יותר קרוב ל 10% מאשר ל 1%.

הפעילות בארה"ב, לעומת זאת, מרוויחה הרבה פחות.

BI USA

New member
תודה. וגם...

תודה על התשובה המנומקת.

הבהרה קטנה, לא שזה כזה אקוטי, אבל אנחנו לא דתיים. חילונים לגמרי. התנאי של בתי ספר יהודיים, לפחות לשנתיים הסתגלות הראשונות בא ממקום אחר (שלא ניכנס אליו כאן).

הנושא של הביטוחים וה 401K לא מוכר לי כלל, ואין לי מושג מה מקבלים העובדים בחברה באמריקה. האם ה $10K שציינת לביטוח רפואי זה שנתי לכלל המשפחה, כן?

Boston Guy

New member
אלוהים שתשמור. הילדים יהיו ללא סטטוס בארה"ב?

הסיבה הראשונה שקופצת לי לראש ל"אילוץ" לשלוח את הילדים דווקא לחינוך פרטי הוא שתהליך הגרין קארד שלך לא כולל את הילדים... הכצעקתה????

אם כך הוא - באיזו דרך בדיוק את מתכוונת "להכשיר את הסטטוס שלהם" אחרי שנתיים? אני לא מכיר דרך כזו. את בטוחה שאת יודעת מה שאת עושה?

BI USA

New member
לגמרי לגמרי לגמרי

אבל לא בכיוון!

גם בעלי וגם הילדים עמוק בתוך הגרין קארד.

what an imagination you have......

Boston Guy

New member
אני חושש שסעיף מספר 1 שלך שגוי

אם אני מבין נכון, הגרין קארד שאת כרגע בתהליך לקבלתו הוא גרין קארד על בסיס איחוד משפחות שלך עם אביך - כשאת "בת של אזרח בגיל יותר מ 26 ונשואה".
ושאת עושה את התהליך הזה מישראל.

להבנתי - אין לך את היכולת להתחיל לעבוד בארה"ב לפני שיש לך את ויזת ההגירה מאושרת. את לא יכולה להוציא אישור עבודה זמני - או להיכנס לארה"ב בסטטוס "מהגר" - לפני שהתהליך מגיע לסופו.

ולגבי התפקיד:
כמה אנשים החברה הזו מעסיקה כרגע בארה"ב, ומה סדר הגודל של הקף הפעילות שלהם בארה"ב?
הרוח שנושבת מההודעה שלך יוצרת את הרושם שכרגע יש צוות מצומצם ביותר בארה"ב (עשרה אנשים? יותר? פחות?), ושהקף הפעילות בארה"ב הוא זניח יחסית למחזור הכללי של החברה.

נשאל את זה אחרת: מה היעדים (בדולארים) שהם מצפים שתשיגי להם בשנה הראשונה? בשנה השנייה? בשנה השלישית?
מליונים? עשרות מליונים? מאות מליונים?
זה, בסופו של דבר, מה שמגדיר את מסגרת (ומבנה - בסיס, בונוסים) השכר שעלייך לדרוש.

BI USA

New member
הבנת נכון לגבי

היקף הפעילות בארה"ב. יש שם כ 15 עובדים, כולל מנכ"ל אמריקאי (שבשלב זה נשאר) המחזור בארהב הנו פחות מ 10% מהמחזור של כלל הקבוצה. יחד עם זאת זה השוק היחידי כנראה שעדיין טמון בו פוטנציאל גדול מאוד (במדינות אחרות עובדים מצויין אך לא צפויה צמיחה).

היעדים? השמיים הם הגבול לפי דעתי.

יש הסכמה שיהיה מבנה של בונוסים. כי זה מתבקש , לשני הצדדים, בתפקיד כזה.

לגבי הצורך ב VP ישראלי.......זאת גישה שמאוד מקובלת אצל חברות ישראליות שאינן עוסקות בהייטק, שעבודה והצלחה במצבים אמורפים לא מתאימים לאמריקאים. גרתי בעבר בארהב ולכן אני מבינה טוב מאוד מדוע החברה רוצה ישראלי בתפקיד מפתח. הגמישות, חשיבה מחוץ לקופסא, היצירתיות שיש לראש הישראלי לא בהכרח קיים במנטליות היותר מרובעת של האמריקאים.

מה אתה חושב ? יש לך מספרים בראש?

Boston Guy

New member
"השמיים" זה לא מספר.

וגם "פחות מ 10%" זה לא מספר.
יכול להיות שגם אני הפכתי ל"אמריקאי מרובע" - כי קשה לי להבין איך חברה שוכרת VP ולא מציבה לו יעדים קונקרטיים.
נגיד את זה ככה: VP שאין לו יעדים קונקרטיים שניתן בסופו של יום למדוד ביצועים לעומת יעדים - לא ירוויח חצי מליון דולר לשנה.

BI USA

New member
לא?!?!

המשפט הראשון שלך מאוד מטריד אותי. את הצודק לגבי סוג התהליך אני נמצאת בו אבל היה לי, משום מה, הבנה שאני יכולה "להמתין" לקבלת הגרין קארד בארה"ב ולעבוד בזמן הזה. אם זה לא המצב....אז אני באמת לא מכירה את האופציות האחרות, של המעסיק או שלי.......

מה הכוונה "לויזה ההגירה מאושרת"? איפה זה בתהליך?

Boston Guy

New member
ויזת הגירה מאשורת זה כשאת מקבלת מהקונסוליה מעטפה חתומה

שאסור לפתוח, ושאותה את אמורה למסור למפקח ההגירה בכניסה לארה"ב כדי ש"יפעיל" את הגרין קארד שלך.
ואת המעטפה הזו תקבלי בסוף של התהליך שאת נמצאת בתוכו כרגע. אחרי הראיון, ואחרי שהקונסול יעשה החלטה בעקבות הראיון ויודע לך שהתהליך הושלם והויזה מאושרת.

את יכולה (ואפילו רצוי) להתייעץ עם איש מקצוע \ עו"ד לענייני הגירה בנושא כדי לוודא את העניין.

למעלה