שאלה על שכר

boneguy

New member
פחות בנושא של שכר, יעדים ואחוזים

כמו שהצליחו לנחש פה לא רע: נשמע שאת עוד רחוקה מגרין קארד בזמן הקרוב, אלא אם התחלתם את התהליך לפני יותר מ- 10-12 שנים. זה לוקח המון זמן.
&nbsp
עכשיו נשאלת השאלה איך מעבירים אותך לשם - לזה מומלץ לקחת עו"ד, ועדיף שהחברה תשלם לו (זה גם מראה רצינות בכוונות), ולהבין למה לעזאזאל משפחה חילונית "רגילה" רוצה לשלוח ילדים לבית ספר יהודי, שיכולה לקבל חינוך חינם הרבה יותר טוב. ואגב, זה לרוב רק מקשה את ההסתגלות שלהם.
&nbsp
בהצלחה

ilanvag

New member
לגבי הכל, כולל ובפרט חינוך הילדים

BI USA

New member
עונה לך

התחלתי את תהליך הגרין קארד ב 2005. ממתינה לראיון.....

לגבי החינוך......בתור אחת שעברה עם המשפחה שלה לארה"ב בדיוק בגיל של הבת האמצעית שלי.....ושההסתגלות שלה היתה כל כך קלה בזכות הבית ספר היהודי (והרפורמי) עם המורות שדוברות עברית.....(ולאחר כמה שנים עברתי כמובן למערכת הציבורית) ....מבחינתי זה תנאי. להיכנס לפאבליק סקול בלי לדעת אנגלית מרגיש לי אכזרי קצת.

boneguy

New member
סבבה - לך יש את השיקולים שלך

אכן לפני12 שנה, אז לפחות בתחום הזה נראה שיתקדם. בכל מקרה, עד שאין תאריכים זה בעייתי. אני חושב שאפשר לראות באיטרנט בבקשות ממתי ההגירה מטפלת עכשיו, ולפי זה להעריך. אגב, ההורה שמביא אותך או בעלך עדיין גר שם? אני חושב שזה תנאי למעבר..
&nbsp
לגבי חינוך הילדים, בואי נחליט שנסכים שלא להסכים (עברתי לפה עם 3 ילדים).
&nbsp
בהצלחה

Fellowship

New member
אני הכנסתי ילדה לבית ספר יסודי בארה"ב

בישראל רק התחילו ללמוד אנגלית, היא לא ידעה הרבה יותר מ Father, Mother, Cat ו Dog.
כעת, לאחר 9 חודשים (כולל חופשת הקיץ), היא דוברת אנגלית בצורה טובה ומעוררת התפעלות, זה אחד הדברים היותר טובים שעשינו.
&nbsp
במקביל, הכנסתי ילדה קטנה יותר (שלא הבינה כלום באנגלית) לגן יהודי המשוייך לבית כנסת, רק מכיוון שלא היה מקום בשום מקום אחר,
לאחר מספר חודשים התפנה מקום בגן של ה NIH, מייד העברנו אותה,
גם זה היה מהלך מעולה וכעת היא מבינה הרבה מאוד באנגלית (יותר מבינה מאשר מדברת).
&nbsp
לא יודע אם תעברו או לא, אבל אם כן, ממליץ לך בחום לשקול שוב את החלטתך בנושא זה.

meir12121

New member
לכל מה שכתבו לך כאן בנושא השכר אין שום משמעות...

אני הייתי הולך באסטרטגיה אחרת.

אני גם חושב שהמספר 500K לא ריאלי. אם היית לוחצת אותי לקיר ואומרת לי "זרוק מספר" הייתי אומר שהמספר שהמעסיק חושב עליו כשכר ברוטו לך הוא יותר בסביבות ה 200K. על מה זה מבוסס? סתם ניחוש. אם זה היה הייטק הייתי נותן מספר גבוה יותר.

לגבי ה VP: "אמורה לנהל 6 אנשים תחתי"? אני מקווה שלא תפגעי, אבל התחושה שלי היא שהתואר יותר נועד לתת לך תחושה טובה ולמשוך אותך לתפקיד ואין לו משמעות מבחינת השכר.

אבל מעבר לכל זה אני חושב שלכל המספרים והשיקולים לגבי השכר שנאמרו בשרשור הזה אין שום משמעות. על סמך הנתונים שמסרת אף אחד לא יכול לנחש בצורה מושכלת מה הכוונות והציפיות של המעסיק הפוטנציאלי. יש כל כך הרבה אפשרויות שאין שום אפשרות לתת איזו הערכה שתתקרב למציאות.

אז מה עושים? אני במקומך הייתי מבקש פגישה עם המעסיק הפוטנציאלי ואומר לו משהו בכיוון הזה "ביררתי עם אנשים והסתבר לי שהוצאות המעבר והמחייה בארה"ב הם די גבוהות. אין לי שום אפשרות לתת לך מספר. הייתי רוצה לשמוע ממך מהו הסכום המקסימלי שתהיה מוכן לשלם לי ועל בסיס זה אני אשקול את הצעתך". בקיצור, תתחמקי מלתת מספר ובקשי ממנו שיתן לך הצעה.

הערה לגבי חינוך הילדים. מצטרף לדעה שאחרים הביעו כאן. אם את חילונית אין שום סיבה שלא לשלוח את הילדים לבית ספר ציבורי. אני הגעתי לכאן עם ילד בן 10 שנכנס ישר לכיתה ה' בבית ספר ציבורי מבלי לדעת מילה באנגלית. אוסיף שהילד די בישן ולא מאוד חברתי. תוך חצי שנה הוא כבר השתלב בכיתה, תוך שנה היה כבר כמעט כמו שאר הילדים. כמו שאחרים עם נסיון דומה יעידו, הילדים מסתגלים כאן הרבה יותר מהר ממה שאנחנו חושבים.

KallaGLP

New member
נראה לי שהשאלה החשובה ביותר שצריכה להדאיג אותה עכשיו,

היא לא שאלת השכר אלא השאלה באיזו דרך בדיוק היא תגיע לעבוד בארה"ב בעתיד הנראה לעין. לא ברור באיזה שלב היא בתהליך הגרין קארד, אבל אם לא ממש בסוף, נראה לי שזה יוצר בעיה בלתי פתירה. אלא אם כן היא תוותר על תהליך הגרין קארד ותבקש ויזת עבודה, ואז המעסיק יגיש אותה לגרין קארד מסוג עבודה. אבל זה סיכון גדול כי לא בטוח שהיא תקבל את הוויזה (אלא אם כן ביטלו את ההגרלה, שזה בכלל לא בטוח עדיין אם יקרה), וגם אם כן - לא כל המעסיקים מוכנים או עומדים במילה שלהם להוציא גרין קארד לעובדים. אני מכירה כמה סיפורים שבהם המעסיקים מורחים את העובדים בלי סוף ולא מתחילים את התהליך או שמשהו משתבש באמצע.

ilanvag

New member
למה את חושבת שהיא צריכה לוותר על תהליך הגרין קארד,

בשביל לקבל ויזת עבודה?
&nbsp

KallaGLP

New member
כי למיטב הבנתי יש כאן ניגוד אינטרסים על פי ההגדרה

של מחלקת ההגירה בהתבסס על כך שוויזת עבודה אינה ויזת הגירה:

immigration authorities may not issue non-immigrant visas while immigrant petitions are pending.

זה מה שחשבתי, אך אולי אני טועה, אני בהחלט לא מומחית לנושא. בכל אופן, מקרה כמו שלה דורש התייעצות עם עורך דין לענייני הגירה, בטח ובטח אם רוצים להוציא לה ויזה מטעם מעסיק, המעסיק ממילא חייב לשכור שירותי עורך דין, אין דרך אחרת.

KallaGLP

New member
אני יודעת, אך הן לא נחשבות ויזות הגירה.

כאמור, אני לא מומחית, היא חייבת לדבר עם עורך הדין של החברה.

BI USA

New member
לא אוותר

על תהליך הגרין קארד. אני בהמתנה לראיון.

משום מה היה לי רושם שניתן להוציא ויזת עבודה זמנית עד ש"נכנס" הגרין קארד.....יכול להיות שאני מפנטזת.

KallaGLP

New member
מאוד קל לבדוק את זה, כאמור.

כעקרון, זה משהו שהחברה שתעבדי בה אמורה לבדוק באמצעות שכירת עורך דין מנוסה לענייני הגירה. אם החברה סומכת על הגרין קארד שלך ולא מתכננת או מוכנה (או יכולה) להוציא לך ויזת עבודה, אז אלא אם כן תהליך הגרין קארד יסתיים ממש בקרוב, זה יוצר בעיה.

ilanvag

New member
חלק ממה שכתבת לגבי VP -- לא נכון ולא רלבנטי...

מנסיוני האישי, הן במקום העבודה הנוכחי והן במקום עבודה קודם -- אין שום קשר בין מספר האנשים שמנהל VP לבין רמתו או בכירותו בארגון.
&nbsp
אני יכול לספר לך קצת על החברה בה אני עובד, ועל כמה חברות אחיות/קשורות שאנחנו עובדים איתן -- כל זה שייך לאחד מ-100 הקונצרנים הגדולים והידועים בעולם, עם מחזור מכירות של קרוב ל-100 מיליארד דולר, וכמה מאות אלפי עובדים (בקונצרן כולו).
&nbsp
בחברה שלי, שהיא חברה-בת קטנה בקונצרן, עם "רק" קרוב לאלף עובדים -- עובד אתי בחור שהטייטל שלו הוא VP, והוא אחראי על כל המכירות והפיתוח העסקי בארה"ב. באופן ישיר, הוא מנהל 2-3 אנשים בלבד (יש עוד אנשי מכירות שלא כפופים לו), אבל הוא נחשב לאחד מהבכירים ביותר במערך שלנו ב"אמריקות", ולא פחות בכיר (ואולי יותר) ממנהלים אחרים (שאינם VP), ושיש תחתיהם עשרות עובדים.
&nbsp
הלאה. בחברה אחות, אני משתף פעולה עם VP שאחראי באופן אסטרטגי על תחום שהוא אחד המרכזיים בפעילות אותה חברה, ושגם החברה שלי קשורה לאותו תחום (משתפים פעולה באופן צמוד). התפקיד שלו הוא להיות מעין "אחראי על" על כל התחום הזה, לייצר שיתופי פעולה אסטרטגיים, לייצר פעילויות חדשות, ועוד. רוצה לדעת כמה אנשים מדווחים לו באופן ישיר? מספר עגול -- אפס. כן, אין לו ולו כפוף אחד ישירות... אבל כשהוא מבקש/צריך משהו, אז כולם עוברים לדום ומקשיבים לו, כי בגלל המבנה ההיררכי הוא נחשב לאחד הבכירים בחברה (אגב, אותה חברה מונה קרוב ל-10K עובדים...).
&nbsp
ויש עוד דוגמאות דומות, אבל נסתפק בשתיים הללו.
&nbsp
בקיצור, יש מצב שאתה צודק לגבי התואר, אבל זה לא בגלל שהיא אמורה "לנהל רק 6 עובדים", כי למספר העובדים שתחתיך אין שום משמעות - זו ראיית עולם ישנה, שכבר מזמן לא ממש רלבנטית בהרבה ארגונים. השאלה האמיתית היא מהו התפקיד שלה, כמה הוא בכיר בפירמידה הארגונית, וכמה חשיבות מקנה החברה לתפקיד הזה...

Boston Guy

New member
חולק עליך בעניין הזה

אני מסכים איתך שזה לא ממש משנה כמה גולגלות קוראות לאדם "בוס".
אבל מנקודת המבט שלי - אני מוצא יחס ישר בין "לאיזה הקף REVENUE האדם הזה ACCOUNTABLE" לרמת התיגמול של אותו אדם.

מנהל מכירות שהחברה שמה לו יעד (אני לא מדבר כאן על QUOTA אישית אלא על STRECH GOAL ברמת הקורפורט) של כך וכך מאות מליוני דולארים - יכול לדרוש ולקבל חבילת תיגמול של חצי מליון בתור בסיס, ובונוסים כאלו אחרים על עמידה ביעדים או השגת יותר מהיעדים.
ובאמריקה כמו באמריקה - אם המכירות לא יעמדו ביעדים, IT WILL BE HIS ASS IN THE SLING. חד, חלק וחסר אמוציות.

ולכן שאלתי מה ששאלתי.
לא קיבלתי תשובה נהירה.
מבין השורות ניקרא שההצעה (אם בכלל זה כבר נמצא בסטטוס שניתן לקרוא לו "הצעה") היא עדיין במצב אמורפי לחלוטין, ולפחות צד אחד (ואולי שני הצדדים) לא ממש יודעים מה היעדים הקונקרטיים של האדם שיעשה את התפקיד הזה.
אני לא יודע למה, אבל קיבלתי את התחושה שזו הצעה בסגנון "אם בין כה וכה את כבר בסביבה, תבואי ותראי מה את יכולה לעשות. אם זה יעבוד - אחלה. ואם לא - לא נורא, יען כי אין לנו באמת ציפיות גודולות מהעניין".
ועל משרות בסגנון "אין לנו ציפיות גדולות" לא משלמים חצי מליון דולר בשנה משכורת.

meir12121

New member
זה לא רק מספר העובדים

מסכים איתך שמספר הכפופים אינו מדד בפני עצמו, אבל התחושה הכללית שלי מכל הסיפור היא שאין פה מאחורי התואר הזה הרבה ״בשר״.

BI USA

New member
זה אכן

לא מפעל של בשר ;)

אני ניסיתי בכוונה לא להיכנס ליותר מידי פרטים.....למה? כי מטעמי פרטיות (וכן אני יודעת שאני כאן בניק ולא בשמי) אבל כבר חוויתי כמה מדינת ישראל, ולא רק, היא בסה"כ גיגית , ובסוף מישהו מחבר 1 + 1 ולא מתאים לי. אז מתנצלת שלא פרסתי כאן את שם, תוכנית העסקית ומדיי הבורסה של החברה.
ותודה לכל מי שהשקיע בלנסות לעזור.

BI USA

New member
בפוסט המקור

התחלתי בזה שכתבתי שהכל "תלוי ותלוי ותלוי" בהרבה פרמטרים, כל אחד מפרש את מה שכתבתי לעולם שהוא מכיר. אני , בכל מקרה, מסכימה אתך בנושא הכפיפים, כך זה בחברה הנוכחית בארץ שאני עובדת בה.

בכל מקרה, הכוונה להיות מספר 2 בארה"ב, מתחת למנכ"ל הקיים.

BI USA

New member
הבהרה

הכוונה היתה 6 מנהלי ביניים.
כרגע אין טייטל, כאמור זה תפקיד חדש. אני לא מתביישת להגיד שהטטיטל חשוב, ליעשכו ולהמשך. ומי שאומר שלא, או שאין לו כוונות להתקדם או שעובד בחברה של אבא שלו.....

לגבי החינוך. כתבתי למעלה באחת התגובות. זה האני מאמין שלי.

למעלה