שאלה על שכר

meir12121

New member
אני גם חושב שהטיטל שקיבלת VP הוא חשוב

בפוסט המקורי שלך ביקשת הערכה כמה כסף לבקש. רק בהקשר של זה אני חושב שהתואר כאן לא משקף את הערכת הסכום שהמעסיק מצפה לשלם לך (בשלב הראשוני).

מעבר לזה אני חושב כמוך שהתואר חשוב, והוא משקף את ציפיות המעסיק ממך לעתיד. התחושה שלי שהמעסיק שולח אותך לאמריקה עם מחשבה של "בוא נראה מה היא יכולה לעשות", אני חושב שכרגע הוא לא יהיה מוכן "לסכן" סכום מאוד גבוה על הוצאות שכר. אבל את מקבלת כאן הזדמנות אדירה וזה תלוי רק בך מה יקרה. ארה"ב זה מגרש משחקים אדיר ואת מקבלת את תפקיד השחקן הראשי מטעם החברה הזו. מהבחינה הזו באמת השמיים הם הגבול עבורך...

Kender00

New member
לפי דעתי אחרי שקראתי את השירשור, השאלה אמורה לעבור למעסיק

ולברר איתו כמה או מה הטווח שהוא חשב להוציא, היות וחוץ משכר יש עלויות נוספות למעסיק שהוא צריך לקחת בחשבון.
למשל מס ביטוח לאומי (אמרקאי) שהמעסיק משלם, ביטוח בריאות (נכון לפי דעתי העלות מעסיק בישראל באחוזים גבוהה יותר מהשכר ברוטו שהעובד מקבל) אבל אילו שאלות שלא את צריכה לענות.
&nbsp
לגבי הסטטוס, לפני שרותמים את הסוסים כדי לברר מה לוח הזמנים הראלי למעבר ועד כמה המעסיק הפוטנציאלי בסדר עם זה. רשמת שאת מחכה לראיון, האם יש תאריך לראיון או שזה מבוסס על הפרסומים מה ה priority date הנוכחי? זה יכול לשנות את התמונה.
&nbsp
האם את רוצה לנצל את הזדמנות הזאת כדי לבצע מעבר קל או שיש לך מספיק אורך נשימה לעבור ללא עבודה מראש (היות ואת בתהליך גרין קארד אני מבין שבכל מקרה תעברו)
התשובה תיתן לך אפשרות להבין כמה את גמישה ועד כמה ללכת בעמדות של מו״מ
&nbsp
לפי דעתי כדי לך לנסות להבין מה עלויות המחייה באיזור שאת עוברת ורמת המחייה שאתה מורגלת או רוצה, על זה להוסיף לפחות עוד 20 אחוז (היות ואף גליון של הוצאות לא מושלם ולרוב לא מכיל הרבה סעיפים שאולי כל אחד הוא קטן אבל בסוף זה הרבה כסף, וכמובן שתמיד יש בלתי צפוי)
בסעיף הזה תבררי מה עלות בתי ספר יהודים באיזור (וכמובן כמה מהם מתאימים למה שאת מחפשת) ותוסיפי את זה בתור סכום בונוס לתקופה שאת רוצה (שנתיים),כמובן יש להוסיף את עלות המס לפי מס השולי.
&nbsp
זה יהיה הסכום גבול תחתון שלך.
&nbsp
לפי מה שאני יודע מחברים שגרים באיזור של דאלאס, אחד מהם גר בדאלאס בשכונה ״יהודית״ ושולח את הילדים שלו לבית ספר יהודי, רמת המחייה שם זולה בצורה משמעותית מאיזורים כמו בוסטון (לפי הסיפורים פה) וכמובן זולה בהרבה מאיזור כמו עמק הסיליקון.
&nbsp

למעלה