ניסוי שגוי וחסר טעם
כיון שהטענה (של this) שעליה אני מגן היא, שההשרייה בסוכר באה לסייע לשחרור הפקטין, אבל היא אינה גורמת לו. לפי הטענה הזו, תוצאת הניסוי צריכה להיות שאין פקטין בתמיסה החיצונית, ולכן חבל לך על הזמן והאנרגיה שבביצועו. והניסוי גם לא יוכיח ממילא שהצדק איתך. אם את רוצה לעשות ניסוי אמיתי שמכוון לטענה של this, הנה ההצעה שלי: קחי שתי מנות של פרי ושתי מנות של סוכר. הכיני תערובת אחת של מנה אחת פרי ומנה אחת סוכר, והניחי אותה למשך הלילה. למחרת היום, הכיני שתי מרקחות בתנאים זהים: אחת מהתערובת שהושרתה למשך הלילה, והאחרת ממנת הסוכר ומנת הפרי שהמתינו בנפרד בצד. מעניין יהיה להשוות את כמות הפקטין בשתי המרקחות מיד לאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, לאחר פרק זמן מסויים של רתיחה, ובסיום תהליך ההכנה. -- רן.