זה בדיוק מה שהשטן רוצה שתחשוב
כשאתה חושב שבמעשיך אתה - יש לך הצדקה - השטן ניצח. רק בחסדו של אלוהים ניתנת לך ההצדקה מתוך האמונה, כפי שנאמר על אברהם אבינו, שהוא האמין ותחשב לו לצדקה, ועוד נאמר בחבקוק - צדיק באמונתו יחיה - לא במעשיו. באמונתו. ועוד נאמר בישעיה הנביא בפרק ס"ד: 5 וַנְּהִי כַטָּמֵא כֻּלָּנוּ וּכְבֶגֶד עִדִּים כָּל-צִדְקֹתֵינוּ כלומר המעשים שאנו חושבים שהם מצדיקים אותנו, הם כבגד טמא ומטונף, בעיניי אלוהים. רק אמונה מרצה את ה'. חוקי התורה לא חלים עלינו, השבח לאל אחרת היינו נקרעים תחת הנטל של האשמה כמוך, וחושבים כדרך העולם הזה. ולמרות שחוקי התורה לא חלים עלינו, חוקי התורה מתקיימים בנו, מתוך אמונה ולכן אנו מקיימים חוקי המוסר של התורה, שנמצאת בתוכנו וכתובה על לבותנו. האמונה בישוע המשיח, מצילה מיד כל הרע של השטן. מאז שאני מאמין בישוע המשיח, אין לי חרדות, אין לי פחדים, אין לי דאגות שמטרטרות את שכלי, דעתי מיושבת, קיבלתי רפואה מלאה לנפשי ולגופי, אני לא נמשך יותר לחיות חיי חטא, אני אוהב את אלוהים ואת כל בני האדם באשר הם,אני במערכת יחסים עם אלוהים חיים, שאוהב אותי ללא כל תנאי ומגלה לי את אהבתו. לך יש ניסיונות פתטיים להיצדק לפני אלוהים ע"י ה"מעשים הטובים" שלך, אתה מנסה לרצות אותו, אך בכך לעולם לא תוכל, כי יש בך חטא שלא כופר, שלא נמחה שלא נמחל עדיין - אין לך קרבן - אן לך דם שיכפר על חטאיך. אין לך אמונה אמיתית באלוהים שתביא אותך לידי הצדקה. בנוסף -אתה גם עובד אלילים, ולא אלוהים - אלוהים אמר "אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים לֹא-יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל-פָּנָי׃ " ואתה שמת את הרבנים שלך כאלוהים, הם קובעים את סדר יומך , את המצוות שתקיים(התורה שבע"פ ניתנה ע"י רבנים ולא אלוהים), יראת היא יראת אנשים מלומדה ולא יראת ה'. רק האמונה בישוע המשיח תוביל אותך לחיי העולמים באלוהים.