שאלה קטנה

שאלה קטנה

כמה אתם ציונים מ1 עד 10? ואני מקווה לקבל גם נימוק על הרמה של של הציונות שלכם. =]

StrengthHonor

New member
10?

אני לא פטריוט גדול כשמדובר בסמליות וכל זה , אבל סדר עדיפויות וכל זה יש לי.

לא יודע, שבע אולי

אני מאמין בלאום היהודי בתור לאום, ואני מאמין שהוא צריך לחיות בארץ ישראל. אני מאמין שלאורך ההיסטוריה, התפתחה תרבות ולאום יהודי, שכמו לכל עם אחר מגיע לו לקבל מדינה. ואני גם מאמין שהמדינה שבה אנחנו צריכים לחיות היא מדינת ישראל, פחות בגלל מניעים דתיים, יותר בגלל מניעים שורשיים. לגבי כמה זה חזק אצלי, זה קשה להסביר. מצד אחד זה לא נמצא אצלי בראש סדר העדיפויות, אבל מצד שני, אני מרגיש כמה זה חזק אצלי כשאני לא נמצא בארץ. והייתי במקומות מאוד כיפיים בעולם, ואני תמיד נהנה לחזור לארץ.

10

אני אוהב את המדינה הזאת ואני לא מאמין שיש לנו מה לחפש במקום אחר בעולם זאת הארץ שלנו זאת המדינה שלנו

אגב

ברור שיש הרבה מהלשפר אבל הציונות לא טעתה במה שהיא רצתה הבעיות בארץ הן לא בעיות ביגלל הרעיון הציוני לפי דעתי

אפילו אפשר להגיד

שבגלל היעדר הציונות כיום וכבר לא לוקחים אותה ברצינות רבה ולפעמים מתייחסים אליה בציניות המדינה הדרדרה

תמיר1991

New member
7, כל עוד יש כיבוש.

אחרי הכיבוש זה יתקרב יותר לעשר, אבל כרגע לא יותר משבע. הכיבוש משחית, החרדים מנצלים, החינוך על הקרשים, הירידה מהארץ גוברת, הגזענות כלפי ערביי ישראל ובתוך היהודים עצמם גוברת, וההפרדה המיוחלת בין דת למדינה לא נראית באופק. ולמרות הכל ואף על פי כן, אני ציוני. זו המולדת שלי, זו ארצי. מכאן הגיעו אבותי, כאן נולדתי, כאן יוולדו לי ילדי - וכאן אמות, יהודי וציוני גאה.
ועוד מעט ישראל בת 60

תמיר1991

New member
אתה באמת רוצה להיכנס לזה ושנתחיל לריב?

המוסר שלי, ושל רבים מאזרחי ישראל, לא מוכן לקבל שליטה על עם אחר.

רוני13

New member
מוזר...

מוזר שאתה,בתור אחד שסביר להניח פועל להעלמתה,עדיין מייחס ליהדות חשיבות.

noamgk

New member
אני אף פעם לא הבנתי ת'נקודה הזאת...

הרבה ציונים גדולים (ציניות לפניך!), גם כאן בפורום, משוכנעים שזו הארץ שלהם והם לא ירדו ממנה כי... הם נולדו פה. ואם הייתם נולדים בטקסס, לא הייתם עוזבים את טקסס? ואם בצרפת, לא הייתם עוזבים את צרפת? אנשים מהגרים, עוזבים ארצות, משנים כתובות, מה הטיעון האווילי הזה - ההורים שלי ילדו אותי פה? דרך אגב, "שמאל ציוני" זה הדבר הכי סותר שיכול להיות. משהו כמו "שמאל ימני". הרי הציונות, כל עיניינה הוא הקמת לאום בארץ ישראל, ועצם מהותו של השמאל הוא - ביטול כל לאום! ציטוט מויקיפדיה: "החזון של מהפכני השמאל הוא חברה ללא לאומים|סדגש בהם אנשים מאוחדים מאחורי ערכי ההומניזם והסוציאליזם." אני מציע ל"שמאל הציוני" שישתחרר מגחמות הילדות שלו וכל הערצתו לדגל ולהימנון, כי בסופו של דבר זה פשוט לא הוא... או שהוא עצמו לא הוא. (הוא פשוט לא שמאל.)

אני מצטער להגיד לך, אבל נקודת המפתח

היא המילה קיצוני. באותה מידה אני יכול להגיד שבגלל שהימין הקיצוני רוצה לרצוח את כל הערבים, אז אין כזה דבר ימני שהוא לא גזען. לא כל שמאלני הוא קומוניסט, השמאל היה קיים עוד הרבה לפני שמרקס נולד.

noamgk

New member
דווקא הקומוניזם הוא כן תלוי בלאום...

השמאל הפשוט, האמיתי, דוגל בשיוויון אינדיבידואליסטי כלל-עולמי, ללא לאומים וללא מדינות. מה שכתוב שם בויקיפדיה נכון מאוד, ואתה מוזמן להתווכח עם מי שכתב את זה, אבל אני מודיע לך שזה פשוט נכון.

למעלה