שאלה קטנה

Thoma

New member
שאלה קטנה

ראשית עלי לומר, שאני שמח ומופתע שנפתח פורום בתפוז המוקדש לדבקים בישוע המשיח. (אינני בטוח איך כולכם מגדירים עצמכם ולא אעשה הכללות) אני יהודי חילוני, לדת אין נגיעה בחיי באופן כללי, אבל אני כן דוגל בפרישות, כלומר, בנזירות במובן הנוצרי המסורתי וברוח אבות הכנסייה המוקדמים. רציתי לשאול, ואני מקווה שזה בסדר, מה דעתכם לגבי נזירות? האם זה מהווה ערך מבחינתכם ומבחינת אמונתכם?

ד ר א ל

New member
שלום רב תומא

האם הניק שלך מתייחס לתומא, תלמידו האהוב של ישוע? שבשורתו תורגמה לעברית ויצאה בהוצאת דע``ת? (כמו גם תרגום שונה בהוצאת כרמל). דרך הנזירות מאד מדברת אלי, למרות שאיני נזיר. לדעתי נזיר אמת הוא נבחרו של האל. אך נראה שמעטים מאד הם גם בקרב הנזירים עצמם. חג שמח

Thoma

New member
אמת

Thoma זה שמו של השליח בשפה הסורית. אני לא בטוח מה זה נבחרו של האל, זה נשמע לי מושג שלקוח מהלותרניות או מהקלוויניזם, בני אדם הם אלו שבוחרים באל. לדעתי נזירות יכולה להיות גם דרך חיים חילונית. חג שמח :)

ד ר א ל

New member
רק מחדד את המושג חילוניות

אם הכוונה לאדם שלא מקיים כל פולחן דתי אך יכול בהחלט לדבוק בכל ליבו באלהים ולבטוח בו ביטחון שלם אז מה שאמרת קביל. אך בלשון העברית חול או ההפיך מקודש. ולדעתי נזיר אמת שרוי בקדושה תמיד ונקי מחילוניות (ללא קשר לאורח חיים דתי)

Thoma

New member
כשאני משתמש במילה חילוניות

כמובן זה לא במשמעות המילולית של "חול" אלא כ-secular, כלומר הדיוט, שלא מקיים שום דת שהיא. בנצרות המסורתית - קתולית ואורתודוקסית - ההבדל הזה הרבה יותר ברור וחד מאשר בדת כמו היהדות, ששם למעשה אין דבר כזה "חילוני". לכן בעברית המושג במקורו הוא שלילי כמו שרמזת. מה הכוונה להיות שרוי בקדושה? אני אישית רואה בחיי נזירות ערך אנושי גרידא - בלי הקדשה של החיים לאלוהים. רפפם - תודה רבה על הקישורים! האתרים האלה לא היו מוכרים לי לפני כן.

רפפם

New member
איזה ערך אנושי?

התנזרות היא כמו להיגמל ממשהו שרוב האנושות מכורה לו, וזה בשביל שתוכל להשקיע יותר בדברים אחרים, אני לא יודע אם זה משהו בפני עצמו, אז בד"כ זה דת כדי שתוכל להגיע יותר מהר לחיבור עם אלהים, אצל חילוני זה יכול להיות הקדשת החיים למחקר כלשהו שזה הדבר העיקרי, אבל ההתנזרות עצמה היא "שב ואל תעשה" ז"א הימנעות כדי שתהיה חופשי לדברים אחרים

Thoma

New member
אפשר להקדיש את החיים למחקר וגם להיות בעל

משפחה, או להיות עם בת-זוג קבועה, או אפילו לנהל סטוצים, אני לא רואה למה זה אמור להפריע. הנזירות היא הערך. אפשר כמובן לחזק את הערך הזה עם טיעונים שונים, כמו הטיעונים הנבונים שמוזכרים באתר שאת כתובתו ברוב חסדך רשמת, אבל הבחירה הראשונית חייבת לדעתי להיות א-רציונאלית, משהו שמגיח עמוק ממך ולא מושפע מהסביבה ומכל מיני טיעונים תועלתניים.

salt of earth

New member
כפי שאמר תומא, הנזירות היא ערך בפני עצמה

זה לא הימנעות ממשהו בלבד, נזיר לא רק נמנע מחיי נישואין.

רפפם

New member
הנזירות מקובלת גם בדתות המזרח

אצל הנוצרים מעניין לדעת אם חוץ מהקתולים יש גם זרמים אחרים שמעודדים נזירות באופן מסודר (ז"א שמישהו יחיה חיים שלמים כנזיר גם אם הוא חי בתוך החברה) כמובן שזה אפשרי, גם בשביל יהודי משיחי או פרוטסטנטי, אבל אני לא יודע עד כמה החברה מקבלת אדם כזה. אצל החילונים למשל, לצערי יסתכלו על אחד כזה כסוטה או פריק שיש לו משהו להסתיר, כי החברה שלנו רואה בסקס ערך עליון ומשהו שמגדיר אנשים,(כמה בחורות היו לך? למה את לא מתחתנת? וכו') ולא מסוגלים להבין שיש כאלו שרוצים להיגמל מזה או שאין להם את היצר הזה, ושיש עוד דברים בחיים. אני מודה שאני לא כזה, אבל הלוואי ולא היה לי את היצר הזה, ואני כן מעריך אנשים שבוחרים להיות נזירים. יש גם אתרים באנגלית של אנשים שתומכים בנזירות

רפפם

New member
ואיך הפרוטסטנטים מתיחסים

למתנזר? כי בחברה החילונית, אתה יודע, זה לא כ"כ מקובל או נחשב לחיובי

Aeshma Daeva

New member
אצל הפרוטסטנטים אין נזירות מסודרת

כמו אצל הקתולים והאורתודוכסים. נזירות באופן כללי - לפחות בצורה הקתולית/אורתודוכסית - לא מקובלת אצל הפרוטסטנטים.

Thoma

New member
פרוטסטנים באופן כללי רואים בנזירות משהו שלילי

אחד הערכים החשובים שלותר הדגיש זה ערך המשפחה, וזה ערך שנותר נטוע חזק מאוד בכל הזרמים שצמחו מהמסורת הפרוטסטנטית. גם מבחינה היסטורית, בכל מדינה אירופית שאימצה את הפרוטסטנטיות, אחת הרפורמות הראשונות שנעשו זה הרס המנזרים והמסורת הנזירית במדינות הללו. היוצאים מן הכלל הם אולי האנגליקנים, לפחות במאה ה-19, שחלקם כן דגלו בפרישות, מאחר והכנסייה האנגליקנית עדיין שימרה כמה מאפיינים קתולים. אבל היום - למי שבעניינים היה ויכוח חריף מאוד בנוגע לזה - יש זרמים מאוד ליברלים בכנסייה האנגליקנית שאפילו מחתנים זוגות-חד מיניים. אני יודע שזה לא נחשב לחיובי ואני מצטער על זה...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא חושבת שיש ראייה כזו היום עד כדי הריסת

מנזרים כל רפורמה כשקמה תולשת הרבה דברים באופן גורף כאות מחאה על הקודם, לא הכל נעשה בחוכמה. סך הכל אין דבר כזה מובהק בספר הקדוש אודות נזירות, פאולוס קצת דיבר על חיי הימנעות, אך אין בזה מצווה וישוע לא התייחס לזה, ולכן דברי פאולוס הן המלצה שתתאים למעטים שלא יהיהו דווקא עדיפים על מאמינים אחרים, כל אחד צריך לבחור את הדרך שלו על פי הכוונה מאלוהים ולא מעצמו.

ד ר א ל

New member
חג שמח

עניין הנזירות לא סובב סביב רתיעה מסקס. מבחינתי עניין הנזירות הוא להגיע לאהבת אלהים. משמע - לנטוש כל דבר שאינו הוא, כלומר כל תענוגות הבריאה. לא נראה לי שיש שם בכלל סלידה מסקס, אלא העמדה שלו במקום. כדבר שלא יביא לאושר של אמת (כמובן שיש אנשים שמקדשים את נשותיהם, וכן מקיימים סקס, אבל לוחמים בעוז לא להיסחף אחרי התענוג החושי, ומבחינה רוחית יתכן מאד שהם מגיעים למעלות רוחיות גבוהות מאד). מהות נזיר האמת לדעתי מסתכמת יפה מאד במשפט: "מת לעולם, חי לאלהים". וציטוט זה קראתי בהקשר של אנטוניוס הקדוש ממצרים. ואדם שנאמר עליו "מת לעולם, חי לאלהים" האושר שהוא יודעו, הוא משהו שלנו אין אפילו אפשרות לדמיינו או לחלמו בטוב שבחלומות.

salt of earth

New member
אני אישית מעריכה נזירים ונזירות

אשר וויתרו על הרבה דברים ומסרו את חייהם לאלוהים. אני חושבת שיש להם תפקיד מאוד חשוב בבניית הכנסייה וטיפוחה. כדי להגיע לרמה שאדם מחליט להצטרף למנזר יש כמה שלבים שהוא צריך לחצות, ולא מדובר בתהליך קל אבל כאשר האדם מאושר ומשוכנע בחלקו הוא כן מצליח בזה. אני אישית אומרת כי זה בהחלט מעשה נעלה להיות נזיר, אבל לא צריך בהכרח להיות נזיר או נזירה כדי לשרת את מילת אלוהים, ניתן לעשות זאת גם כשאתה נשוי או נשואה ועם ילדים
כידוע מייסד מוסד הנזירות במזרח נקרא אנטוניוס הגדול

ד ר א ל

New member
אהלן מלח

האם אנטוניוס הקדוש, שמה שאני יודע עליו שהשתייך ל"אבות המדבר" אותם נזירים שבנו להם תאים במדבר והקדישו חייהם לאלהים. הרי הוא חי במאות ה3-4, לא נראה הגיוני שהוא היה הנזיר הראשון. אבל אולי הבולט ביניהם? האם הוא ייסד מסדר נזירים? או היה אב בית המנזר הראשון במזרח? בעברית יש ספר שנקרא "תורת ברוך הצדיק" תרגום של תקנון בנדיקטוס לנזיריו. האם אנטוניוס פעל כמוהו וייסד מסדר נזירים של המזרח? בודאי לכם יש הרבה יותר חומר בערבית על אנטוניוס מאשר בעברית.

Thoma

New member
במסורת הקופטית

דווקא פאולוס ההרמיט נחשב הנזיר הראשון, אנטוניוס הקדוש פגש אותו פנים אל פנים במערה במדבר, ואולי בהשפעתו אימץ גם הוא את אורך החיים הנזירי.

למעלה