שאלה רצינית

אשרת

New member
שאלה רצינית

מה עמדת המפלגה שלכם לגבי יחסית דת-מדינה?

שאלה רצינית וחשובה -

זה מעבר לעמדה - לצורך זה חובה לכתוב מצע מסודר! נכון לעכשיו, המצע בעניין זה עוד לא פורסם. אני יכול להבטיח לך שהוא כבר עבר את תהליכי הבנייה - ציבור שלם מחכה לקרוא אותו.. גם תומכי קדימה הנוכחיים.

מוזר שאתה תומך במפלגה...

שעדיין לא פירסמה את המצע שלה. מה יקרה אם המצע שלה יהיה מנוגד לדעותיך? נ.ב. אני תומך שינוי וגאה בזה!!!

תגובתי -

תומכי קדימה, בניגוד לתומכי מפלגה אחרת שלא אזכיר את שמה - לא רצים עם המפלגה מבלי לדעת לאן. נכון לעכשיו, מבין שלוש המפלגות הגדולות - רק העבודה וקדימה פרסמו נקודות עקרוניות. אם מצע קדימה בעניני דת ומדינה לא יתאים לדעותי שלי - יתכן ואבחר אחרת... אנחנו אנשים חושבים :) בינתיים אני רואה רק עובדות חיוביות, אשר תואמות לדרך שאני מאמין בה - רק מחברי קדימה... ואם לאמר את האמת, נושא דת ומדינה פחות חשוב לי. מקווה שהתשובה שלי הספיקה. אתה תמיד מוזמן לשאול ולהביע את דעתך!

הסתכלתי באתר שלכם ו...

לא ראיתי שום דבר חוץ מעקרונות למצע מדיני אשר זהה כמעט לכל המפלגות. מה מצעכם בתחום הכלכלי? מה מצעכם בנושא חינוך? האם תתמכו במסקנות ועדת דברת? מה מצעכם בנושא דת ומדינה? האם תאפשרו נישואים אזרחיים? מה מצעכם בנושא גיוס חרדים לצבא? מה מצעכם בנושא הסטודנטים? האם תאפשרו את העלאת שכר הלימוד, כפי שאולמרט הציע שהיה שר האוצר? האם אתם תומכים בחוקה? מה מצעכם בנושא השחיתות המפלגתית? האם אתם תומכים בחילופי אוכלוסין במסגרת הסכם קבע? כרגע לי נראה שאתה רץ עם קדימה מבלי לדעת לאן.

אני לא נוהג לחזור על עצמי, אדם יקר.

קרא את מה שכתבתי לך מקודם ותבין.. מצע מלא עוד לא פורסם אצל אף אחת מהמפלגות הגדולות - כולנו מצפים למצע המלא - מי שיסכים איתו, ישאר עם המפלגה.. מי שלא - יעשה חושבים :)

זה פשוט מוזר לי

שאתה כל כך תומך במפלגה שאתה אפילו לא יודע מה הכיוון שלה (ולא קדימה!!!). לשאר המפלגות, העבודה, הליכוד וגם שינוי, יש אידיאלוגיה אשר תומכיה מכירים אותה. למפלגה חדשה חיוני שיהיה מצע יותר מהר מהמפלגות הוותיקות בכדי שהאזרחים יוכלו לדעת במה הם תומכים. כשרציתי לתמוך בשינוי דבר ראשון שביקשתי לקבל זה את המצע שלה. אני לא הולך כמו עיוור אלא בודק לעומק את רעיונותיה ודעותיה של המפלגה ורק אז מחליט אם לתמוך בה, או לא.

אתה חוזר על עצמך, איש יקר..

בוודאי שאני יודע מה הדרך.. ומה התוצאות :) אתה מוזמן להכנס למאמרים ולקרוא את העקרונות המדיניים. אתה טועה בנוגע לשאר המפלגות - הן עברו טלטלה רצינית בשנים האחרונות.. אתה מצפה שהציבור יקנה את המצע של הליכוד (מ99') ושל העבודה מלפני עידן פרץ, כמשהו עדכני ומתאים לעכשיו? הציבור לא כזה טיפש.. :) כולם מחכים למצע המלא והאקטואלי של המפלגות הגדולות, גם תומכי קדימה :)

כרגע אתה חוזר על עצמך

קראתי את המצע המדיני שכמעט זהה לזה של העבודה. אני מדבר על כל השאר.

מצטער.. איבדתי את החשק להגיב..

אתה פשוט לא מעוניין להקשיב.. אל תעלב, אני מקווה שתמצא תשובה שתתאים לך בקרוב :)

בוא ננסה משהו אחר

תכתוב את הדעות שלך בנושאים האלה ואח"כ נראה אם הם מתאימים למצע קדימה. ככה נוכל לראות האם תתמוך במפלגה עם דעות המנוגדות לשלך, או לא.

אענה לך בתמצות -

זאת מכיוון שאין לי זמן לכתוב את כל משנתי ודעותי בעניין, זה היה לוקח כמה עשרות שרשורים
מה דעתך בתחום הכלכלי? דאגה לשכבות החלשות - יש מס' דרכים אפשריות. מה דעתך בנושא חינוך? האם תתמכו במסקנות ועדת דברת? לא גיבשתי דעה מה דעתך בנושא דת ומדינה? האם תאפשרו נישואים אזרחיים? אני בעד מה דעתך בנושא גיוס חרדים לצבא? אני נגד מה דעתך בנושא הסטודנטים? האם תתמוך בהעלאת שכר הלימוד, כפי שאולמרט הציע שהיה שר האוצר? להשאיר לעשירים ולהוריד למעוטי היכולת. האם אתה תומכים בחוקה? אני תומך בחוקה. מה דעתך בנושא השחיתות המפלגתית? יש מישהו שאוהב שחיתות?! האם אתם תומך בחילופי אוכלוסין במסגרת הסכם קבע? קשה לענות בשורה אחת. זו דעתי ודעתי האישית! בלבד.. לשאלות כאלה קשה לענות בפירוט, כאשר מדובר בפורום - אין לי את החשק והסבלנות לציין את עמדותי בנוגע לכל פרט ופרט, ובטח שאני, או אף אחד אחר, חייבים לפרסם את עמדתם המלאה - אנחנו אנשים פרטיים ודעותינו פרטיות גם כן :)

../images/Emo45.gif עשה ככל העולה על רוחך!

זכור כי אני לא כותב את המצע.. ולא מתיימר לנחש אותו. אני מאמין בדרך ובתוצאות שהושגו עד כה, ומשוכנע שמפלגת קדימה תמשיך בדרך העשייה ותצעיד את המדינה קדימה! קח בחשבון שענינים כגון - נישואים אזרחיים, פחות מענינים אותי, ויש סיכוי גדול שגם אם המפלגה לא תפעל לאפשר אותם - עדיין אתמוך בה :)

bhnadav

New member
ודעתי בנוגע לזה -

אני מאמין שמפלגה ששואפת להיות מפלגת שלטון ולהוות קונצנזוס לאומי - לא תציג עמדות "קיצוניות", בכל התחומים. אני אעדיף שלא לראות נישואים אזרחיים במצע של קדימה בשלב הזה, ואני מאמין שכך יהיה. את זה אני משאיר למפלגות "חד נושאיות" (וראינו מפלגה כזאת בקדנציה האחרונה, שלא עשתה כלום).

אשרת

New member
אני אומר לך בכנות

אני מקווה לאור התשובה שאתה הענקת, וכמובן שזה גם תלוי במצע שאתם תציגו בסופו של דבר, אנשים כמוני, לא יתנו את קולם למפלגה שלך. ולו משום הזלזול שאתה מפגין בנושא של דת- מדינה. ולו בין היתר, ששר החינוך שלכם, ומ"מ ראש הממשלה חושבים שזה רעיון 'גאוני' להעלות את שכר הלימוד. רק חבל ששניהם שכחו שבין העשירים, שיכולים לשלם 30,000 ש"ח לשנה ובין העיניים, שהם זכאים למלגות רבות ושונות, יש מעמד שנופל בין הכסאות, ומעשה כזה דוחק אותו לקחת הלוואות לבנקים ולהתחיל את השיעבוד לבנק בגיל יחסית צעיר. המפלגה הזאת, בתור סטודנטית חילונית וחופשיה, הולכת לדפוק אותי חזק.

bhnadav

New member
אבל להועיל למדינה שלמה.

אני סבור שמפלגה ששואפת להימצא בשלטון וצריכה להציג הסכמה לאומית - שתועיל לה לביצוע מטרות על שהן, וסליחה על הזלזול בנוגע לאחרות, חשובות יותר מבחינה קיומית => לא צריכה להציג עמדות קיצוניות בנושאים השונים, הן בנושאי דת ומדינה. רוב הציבור מחזיק בעמדות קונצנזוסאליות שמתחברות יותר לסטטוס קוו, אבל אם את רוצה מפלגה חד נושאית שמתיימרת להתעסק בנישואים אזרחיים - את מוזמנת לבחור בשינוי, שבמילא לא תפעל בעניין.

למעלה