שאלה רצינית

אשרת

New member
תגובה.

אני אכן תומכת שינוי , ומן הסתם גם אבחר בה (תלוי באיזה וראציה היא תצא לה) בבחירות הקרובות. הנקודה היא, שאם אתם בונים על הקולות של שינוי, ובין השאר גם סטודנטים , עם גישה כמו שלך וכמו של שטרית אתם לא ממש תשיגו. מספיק שמפלגת העבודה תביא את הרעיונות האווילים של אולמרט ושל שטרית בדבר ביטול ההנחה בשכר הלימוד והעלתו לרמה הראלית שלו (בסביבות 30 אלף ש"ח) ומתן הטבות אך ורק לאוכלוסייה החלשה, למעשה אתם מוותרים על אנשים כמוני. הסיבה היחידה שכרגע נושא דת ומדינה הוא כביכול לא בוער, זה בגלל שהמפלגות הגדולות מפקידות להשאיר על סדר היום את הבעיה הבטחונית, מתוך רצון שלא להגיע לעימות בנושא הזה, וחבל מאוד. כי בנתיים מי שצריך לסבול את ההתעללות של הממסד הרבני (ופה אני מדברת מניסיון) אלו אותם זוגות צעירים שרוצים להתחתן , אבל לא ברבנות. אז מה שנשאר להם, זה לנסוע לקפריסין. הם כנראה מספיק בוגרים וטובים לשלם מיסים ולשרת בצבא, אבל לא מספיק חכמים על מנת לדעת איזה סוג נישואים הם רוצים?!

bhnadav

New member
תגובה..

בנוגע לעניין החינוך - אני לא רוצה להגיב מפני שאינני בקיא בעניין. אני לא בטוח שאוריאל רייכמן, שהוא זה שיהיה בעל הסמכות העיקרית בנושא החינוך בקדימה, מחזיק בעמדות דומות. נחכה ונראה מה ייכתב במצב בנושא זה. בנושאי דת ומדינה - לא תצליחי להזיז אותי מעמדותיי הלא אישיות, מפני שפחות מעניין מה דעתי, אלא יותר מה נכון ומה נדרש במדינת ישראל, ומסקנתי היא קונצנזוס לאומי כראוי למפלגת שלטון שצריכה לזכות לתמיכה רחבה - כדי להביא לפעולות נכונות. גם הציבור שבחר בשינוי, מבין כרגע מה חשוב באמת. מדובר ב-15 מנדטים שחשבו ששינוי תביא את הישועה, אבל הבינו שהנכון כרגע הוא לחזק מפלגה כמו קדימה, ולא להתעסק בזוטות, וסליחה על הזלזול. 15 מנדטים לא הועילו למטרותיהם, אז 2 מנדטים כן יועילו? כנראה שנושאים אלה הם לא החשובים ביותר ליותר מ-12% מהציבור, וכנראה שבצדק.

אשרת

New member
פה הטעות שלך

ההצבעה של תומכי שינוי , לקדימה, תהיה הצבעת מחאה. לא מעבר לזה. ולדעתי, חלק לא מבוטל מהבוחרים, או שישארו בבית, או שישימו עלה ירוק, או שיצביעו תפנית , שיכולה להוות מקום טוב גם עבורי, אם וכאשר. ואגב, יהיה נחמד אם תשיב על השאלות של ארח חיים. ואתה לא מזלזל בי, או במפלגה שלי, אלא אתה מזלזל בחירויות הפרט, על מנת להשיג משהו , שאתה אף פעם לא תוכל להשיג.

bhnadav

New member
סדר העדיפויות שלי שונה משלך.

אבל כפי שכתבתי - אלו דברים שמתאימים אולי למפלגות כמו שינוי, מרצ או תפנית - אבל לא יכולות להתאים למפלגה שרוצה להיות בשלטון. בנתיים בוחרי שינוי לשעבר אומרים את דברם - והיא שונה משלך. אולי להם זה פחות חשוב כרגע ואילו לך כן.

אשרת

New member
ברור שהם אומרים את דבריהם

ובצדק, אני בהחלט מבינה ואני עצמי מאד מאוכזבת מהמפלגה שלי. שלא יהיה ספק בכך. אבל קדימה בהחלט לא מהווה אלנטרטיבה עבור אנשים כמוני.

מה התשובה של מפלגת קדימה

עבור כל פסולי החיתון? עבור העולים החדשים שרבים מהם אינם יכולים להתחתן במסגרת הרבנות הראשית וקדימה מאוד מעוניינת בקולותיהם? מה עמדת קדימה ביחס להצעת ברית הזוגיות? אל תענו לי - תענו לכל העולים החדשים שאתם מחזרים לפתחם.

שאלה קשה -

מצד אחד אני מאמין בחובה לשרת את המדינה. חובה תקפה לכל המגזרים. מצד שני אני אדם פרקטי, שמבין כי כשירצו לגייס את החרדים לשרות מלא, הדבר ידרוש הערכות מיוחדת של כל המערכת - דבר אשר ידרוש תקצובי עתק ויכול להוות מכשול להתקדמות השוויון בין נשים לגברים במערכת! עניין אשר חשוב לי מאוד! גיוס חרדים הוא שאלה קשה.. ובאמת שלא קל לענות עליה ללא כלים מתאימים. הלוואי ונמצא את הפטנט לאפשר לכולם לתרום בצורה שווה.. אולי במשמעות של שירות אזרחי, כזה או אחר.

יכול להיות שגיוסם יחסוך כסף

כיום כל חרדי אשר לא מתגייס לצבא, מקבל מימון מהמדינה במסגרת תורתו אומנותו,כ-700 שקלים בחודש לתלמיד ישיבה רווק. לכן, אם נגייס אותם ובמקביל נשחרר יותר חיילי מילואים משירות אז נחסוך הרבה כספים. גם אם זה ידרוש תוספת תקציבית כדי שנוכל לקלוט אותם בשירות הצבאי. ובנוגע לשילוב בין נשים וגברים, ניתן לגייס אותם ליחידות חד-מיניות כגון הנח"ל החרדי

נגד גיוס חרדים?

באופן כללי אני נגד מדינה שמבוססת על שלטון תיאוקרטי [שלצערי זה מה שיש לנו כרגע]. אין שום סיבה שאח שלי יתגייס בסוף השנה ויקרע את התחת בשביל המדינה 3 שנים, ומישהו אחר ישב ויתפלל. למדינה זה לא תורם. פה כולם שווים, ולכולם יש את אותם זכויות וחובות. אפשר להתחשב, לדאוג לאוכל כשר, דברים כאלה, אבל לא לגייס רק כי, מי ישמע, הם מאמינים באלוהים?

יש לי הרבה חברים במילואים שמאמינים

באלוהים ומשרתים בצבא. קוראים להם בהכללה דתיים. הם לא משרתים ביחד עם בנות. הם מקבלים אוכל בכשרות המתאימה להם. יש שם אפילו רב אחד. אם הם יכולים אז גם החרדים יכולים.

אשרת

New member
ולמה גיוסם של חילונים זה כן פרקטי

וגיוסים של חרדי לא פרקטי? למה האפליה הזאת בין דם לדם? למה אחי הקטן צריך לאכול את ה-*** בזמן שמישהו אחר בין גילו יושב ולומד בכולל, ושתרומתו למדינה היא די שולית ?

אל תשכח שעד 77 החרדים התגייסו

וחלקם עדיין מתגייסים לתקופות קצרות בגיל יותר מאוחר. אם אז הם היו יכולים, אז גם היום.

למעלה