``שאלה של השקפה``

נהרה222

New member
``שאלה של השקפה``

אין ספק שלימוד התורה של בני``ש מזרם ה`מזרחי` רציני מאוד (והנה לך תשובתי, גושניק) ואולי, אפילו, יותר מהרבה אברכים/בחורי ישיבה חרדיים שלימודם, אם בכלל, כמצוות אנשים מלומדה. והוכרחו לשבת בבית המדרש רק מכח מוסכמת החברה בה הם חיים. ברור שבחור שעומדת לפניו אפשרות לגיטימית מאוד, שלא לומר הכרחית, (לפי הבנת החברה בה הוא גדל) כהתגייסות לצבא, ובכל זאת בוחר מרצונו החופשי לחבוש את ספסל ביהמ``ד, בחור כזה, ילמד באמת. בתוספת שקידה והתמדה. רק מה? השאלה היא איזו תורה הם לומדים.......

odery

New member
קוראן,ברית החדשה ותנך בעריכת מנדלסו

סליחה על השאלה,מה פרוש איזו תורה הם לומדים? בסמינריון שהיה לי בסמינר ניהלתי חצי דיון עם הרב אינהורן שגרס שתלידי הישיבות הסרוגים עובדים ע``ז כיוון שהם קידשו ערכים מיוזמתם ונתנו להם משקל עודף בעבודת ה` שלהם.את מתכוונת לזה אולי?

סטלנודד

New member
הם קידשו ערכים משלהם??

גם להם יש רבנים שהם שומעים בקולם ... ובקשר לדברי נהרה תתפלאי אבל הם לומדים אותה תורה ההבדל היחיד בין החרד לסרוג הוא ביחס למדינה ולחילונים יש נושאים בהם הסרוגים אף טובים יותר שהם אהבת הבריות כשאצלינו הגזענות משפריצה לכל עבר

odery

New member
אותי לא צריך לשכנע..

שמעתי ממנו שכשאסיים את הסמינר ואעשה שרות לאומי אהפך למופקרת ופורקת עול...

odery

New member
ישך מושג איזו עוגמת נפש

היתה לי שסיימתי את שנת החסד שלי עם יותר ירא"ש משהתחלתי אותה?

אני לא יודעת איך לומר לך את זה - אבל לא הבנת

את מה שהרב אינהורן אמר לך, או לפחות לא הבאת את דבריו כלשונם ובמלואם. אני אישית מאד מחזיקה, שמעתי הרצאות שלו, ויצא לי להתייעץ איתו בכמה דברים --- לא נראה לי שהוא היה מתבטא ככה... לא ראוי (ולא מתאים לך) להביא משפט אחד שגם הוא אינטרפטציה שלך למה שהוא אמר.

odery

New member
ברור שלא הבאתי את דבריו כלשונם

אני מדברת על 8 שנים אחורה , רוח הדברים בכל ה"סמינריון" היתה לשלול את הציבור הדתי-הוא הביא דג' לכך שהמזרוחניקים (שה' יחזיר אותם בתשובה בע"ה) עיצבו לעצמם ערכים משלהם ללא קשר לתורת ישראל (מושג ציוני לחלוטין) שהוא ראה תלמיד חכם שהגיע באיחור לתפילת מנחה ביום י-ם ובעודו רוחץ את ידיו לפני התפילה מתחיל למלמל במהירות את "י-ם של זהב".... הזכרון החזק שלי מאותו סמינריון היה שאחרי כמה שאלות שרק אני שאלתי בנושא ותשובות מאד מכלילות יצאתי משם בחמת זעם,טרקתי את דלת האודיטוריום וביום ראשון אחרי אותה "שבת מחנה/סמינריון" זומנתי למנהל הרוחני של הסמינר שניסה להבהיר לי בדרכי נועם שלדעותי ה"רפורמיות" והמתירניות אין מקום בסמינר...(לא ממש העיף אותי אבל בהחלט העיר לי בצורה תקיפה שאשמור את דעותי לעצמי...

gushnick

New member
מה רע בירושלים של זהב?

וזו לא חכמה להביא "מעשה לסתור". סיפורים מגוחכים על חרדים טפשים אפשר למצוא בכמויות דומות, ואין בכך ראיה על 'הדרך' שלהם. מעצבן אותי שכאן אני צריך להגן על הדתיים ובפורומים דתיים אני צריך להגן על החרדים. למה כולם לא בודקים דברים/חושבים על מה שהם אומרים/שותקים לפני שהם מדברים?

gushnick

New member
(כמובן שהדברים אינם נגדך,

אלא נגד הדעות שהבאת והתעצבנת עליהם, כך שאני לחלוטין איתך).

gushnick

New member
הייתי עונה,

אבל אין לי מושג למה את מתכוונת כדי להגיב...

בלי להבין מה בדיוק שאלת פה -

את רוצה לומר שיש הבדל בין תורה שלומד בחור ישיבה רגיל לבין תורה שלומד בחור שהתלבט אם ללכת לצבא ובחר ללמוד...? מעניין אם ניתן להשתמש בהקשר הזה במונחים כמו גזענות על רקע דתי או אפליה או דעה קדומה או סטיגמות ...

עדין תורה . ועוד דברים ברשמי זה

קצת שונה מאשר תורה נקיה כמו שצריך ללמוד אותה עדיפה. (כמובן מדובר במי שכן רוצה ללמוד)

שמערל1

New member
חוששני שהרבה כאן לא הבינו את דבריה של נהרה...

"השאלה איזו תורה הם לומדים.." כלומר, הגם שהם לומדים תורה אולי יותר בחשק.. הרי תורה בלא יראה אינה כלום. כמ"ש בגמ' "חבל על דלית ליה דרתא, ותרעא לדרתא עביד". כמ"כ מד' הזוה"ק: "תורה דלית בה יראה לא סלקא ולא פרחא לעילא" אצל המזרוחניקעס, ישנה בעיה שלא מחנכים את רובם להקפדה על גדרות הלכתיים כמו חרדים. ולא אוסיף. לפיכך, יש להבדיל בין תורה של אדם אחד לתורתו של האחר.

odery

New member
תורה בלא יראה

בהקשר לציבור הדתי לאומי או הדתי תורני זו אמירה קשה ,ובטח ובטח כוללנית. האם אפשר לומר כזו אמירה גם על תתי מגזרים בציבור החרדי?

הסרוגים לא מחנכים להקפדה על גדרות הלכתיים?

נפלת על הראש? כבר הסברתי פעם: יש גבול של ההלכה ויש סייגים שכל ציבור עושה לעצמו. כלומר מחמיר עם עצמו כדי לא להגיע להתחככות עם ההלכה - וזה השטח האפור שלו. אני מסכימה שהשטח האפור של החרדים גדול מזה של הסרוגים, אבל מי אמר שהחרדים לא מגזימים? (ולא פעם החרדים פועלים באטימות מול החמרה זו או אחרת על חשבון הלכה ממש כמו גזל/ פגיעה/ רכילות) מי אמר שהדתיים מקלים יותר מידי? (לא ביחס לחרדים אלא ביחס להלכה...) [אני חרדית, ובכל זאת מאמינה שיש יותר מדרך אחת לעבוד את ה' כל עוד שומרים על ההלכה.]

gushnick

New member
האמירה הזו חסרת משמעות

יש דברים שמקפידים עליהם יותר במגזר הדתי, ויש דברים שמקפידים עליהם יותר במגזר החרדי. לומר שבכלליות למגזר הדתי חסר 'יראה'?! זה סתם חסר משמעות. ורק לדוגמא, במגזר הדתי אין כמעט דבר כזה שאשה תלך עם פאה. הרוב המוחלט מחמיר בזה יותר מהנשים הליטאיות בעלות הפאה.

רמבש א

New member
אודליה להזכירך

מה לעשות שהאיסור על שירות לאומי יצא מפיהם של החזון איש והבריקר רב ביהרג ואל יעבור...

odery

New member
לא יודעת מה החזוניש אמר

יודעת שהתיעצתי עם הרב מרדכי אליהו ספציפית ופעלתי לפי הוראותיו.

רמבש א

New member
את לא הראשונה שאני

שומעה שדיברה עם הרה``ג אליהו אבל טוב שהדגשת ספציפית.... אבל ממש לא כהוראה כללית

למעלה